אהלן!! שאלה לי

ה מ ש י ח

New member
אהלן!! שאלה לי

האם ניתן להתחתן בהולנד ללא אזרחות או מעמד תושב? סתם חתונה אזרחית כמו בקפריסין?
המון תודה :)

lol - על לא דבר

חנהר

New member
רק אם בן/ בת הזוג הולנדיים, כן

לי אין אזרחות הולנדית והתיתנו בעיריית היישוב בו אנו גרים עוד לפני שקיבלתי ויזה להולנד, הייתי תיירת אז.

לא מדוייק

אחד מבני הזוג חייב להיות תושב חוקי בהולנד.

אזרחותו לא משנה.

(ההבדל הוא בכמות וסוג הניירת שעל המקומי להציג ע״מ להגיש בקשה לנישואין בהולנד)

חתונת תיירים אפשרית כמדומני רק בקפריסין, צ׳כיה ואיטליה.

TatyBar

New member
נדמה לי שאיטליה כבר לא.

קראתי איפה שהו...
אחי התחתן באיטליה לפני 12 שנים או משהו כזה.. ולפני כמה שנים קראתי שכבר אי אפשר.ק

Ah wel

אנחנו התחתנו בקפריסין מהטעם שלמרות ששנינו היינו תושבים, היה עלי לקבל אישור ממשטרת הזרים להתחתן עם המקציף.
יכול להיות שהאישור הזה היה ניתן אוטומטית ויכולנו לשלם את הסכום האסטרונומי של כמה מאות יורו בשביל להתחתן בטקס צנוע ומשמים בעיריה, אבל זה נראה למקציף (ולי) שערורייתי שהוא צריך לקבל אישור ממישהו כדי להתחתן עם החברה שלו או לשלם סכום מטורף עבור טקס משמים. אז נסענו לקפריסין והיה הרבה הרבה יותר כיף וכלל ירח דבש באותו סכום, ועיריית אמסטרדם היתה צריכה להסתפק ברישום הנישואין כעובדה מוגמרת בלי יכולת להביע דיעה או לגבות עבור זה תשלום מופרז.

TatyBar

New member
אנחנו שילמנו ה מ ו ן !!!! (*)

אבל זה כדי להתחתן במוזיאון יפהפה באמסטרדם, ואחר כך לארח את אורחינו בשיט תעלות כולל ארוחת ערב מדהימה בספינונת שנראית כמו הקפלה הסיסטינית מבפנים!!!!
היה מ ד ה י ם !!!!

(*) לא אנחנו שילמנו.
ההורים שלי שילמו...
נחמדים לא...?

אגב, לא זוכרת שהייתי צריכה לשלם משהו לעירייה... לא בשביל אישורים שלי או שלו...
אולי.. אבל לא זוכרת.
וגם חשבנו על קפריסין. אבל הוחלט שאם כבר לא בארץ (ממילא אי אפשר..) ואם כבר ההורים שלי ואחי ואחותי מגיעים בטיסה לחתונה, אז עדיף כבר להולנד, שם יכלה גם דודה שלו להשתתף (אז בת 80) ועוד כמה חברים טובים. (הורים אין לו כבר).
לו היינו עושים בקפריסין, אז משפחתי בוודאי היתה מגיעה, אבל דודה שלו לא. ואולי גם אח שלו לא (בכיר בחיל הים ולא תמיד יכול לצאת).. ובטח לא חברים.

אני חושבת שבגלל שלא היית תושבת ועוד

לא היה לך תיק ב ind אז זה לא היה רלוונטי לגביך...

האם?

Row123

New member
אנחנו גם

עשינו את החתונה בקפריסין כי לא יכולתי להשיג אז את תעודת הלידה שלי ממולדובה - הארץ שעזבתי בגיל 4 ואז רק נרשמנו בעירייה לפני שהחלטנו לבוא לפה

גם את ממולדובה ?!?

הסבים שלי הגיעו משם :D

הקיצר, כל הכבוד לחנה על הפורום ישראל בהולנד שלה, מצליח להפגיש אנשים מכל העולם :)

Row123

New member
בעיקר כאלה שכבר מכירים זה את זה ומגלים עוד...

חנהר

New member
איזה מוזר

לא היינו צריכים לשלם אפילו יורו סנט אחד. ואישור מהמשטרה קיבלנו לאחר חודשיים שהגשנו את הבקשה.
התחתנו ביום שלישי בתשע בבוקר כי זה בחינם.

למעלה