אהלן לכ-ו-ל-ם

מטלון50

New member
אהלן לכ-ו-ל-ם../images/Emo29.gif

אני רוצה לשאול את כל החברים כאן בפורום שאלה מענינית יש אצל האדמורים של החסידים דבר שנקרה קוויטעל והם טוענים שהם רואים דברים מעל הטבע האם יש הסבר לדבר הזה??האם אפשר להבין מצב שבו אומרים שהמקובלים ראים דברים שהאדם הרגיל לא רואה

rigoletto111

New member
יש הסבר מדעי!

יחד עם הקוויטל הם מקבלים סכומי כסף שהאדם הפשוט, כמו אני ואתה, לא נראה בחיים. וזה גם מעל הטבע שהם לא משלמים על זה מיסי הכנסה וכו' כך שזה נס בתוך נס.

מטלון50

New member
אולי תהיה רציני../images/Emo29.gif

אני שואל ברצינות ואתה מתלוצץ אני שאול שאלה בשביל לקבל תשובה אני נכון להיום יושב על הגדר מתנדנד מבחינה רוחניתלא מתפלל לא שומר שבת אבל גם לא מחלל שבת בפרהסיא למרות הכל יש לי שאלות ואתה במצב רוח לבדיחות

rigoletto111

New member
מיליוני $$ זה לא רציני אז מה כן?

הרי נתתי לך תשובה אחת שענתה לכל השאלות שלך ביחד: על הקוויטלאך, מה הם רואים , והאם זה על-טבעי. בתירוץ נפלא לכל הקושיות ...

לידול

New member
דברים על טבעיים

על דברים על טבעיים מדווחים אנשים מכל הדתות בעולם ומכל הקבוצות החברתיות. אם הם משקרים או שבאמת הם חווים משהו אינני יכולה לדעת. מה שבטוח תופעה זו איננה ייחודית לשום דת ולכן אינה יכולה להצביע על אמיתות של שום דת. לדוגמה סיפורים על אנשים שחווו מוות קליני וחזרו רווחים בכל הדתות. כאשר לכל דת גירסה משלה לסיפור ואנשים שמספרים שחווו גירסה זו. חלק רואים שם את מוחמד חלק את ישו וחלק את הרבי מלובביץ'.

מטלון50

New member
מהיכן אתה יודע זאת../images/Emo35.gif../images/Emo29.gif

האם יש אמת בדברים או שהכל מצוץ מהאצבע

לידול

New member
אני לא יודעת

אם יש אמת בדברים או שהכל מצוץ מהאצבע. הדבר היחיד אותו אני יודעת הוא שגם אם כולם חוו באמת דברים זה רק מוכיח שיש דברים אותם איננו מבינים. וזה לא מוכיח נכונות של שום דת, כי בכל הדתות יש סיפורים כאלו.

rigoletto111

New member
ויש הרואים שם את כולם

ידוע שאחד שהגיע לעולם הבא ראה את המשיחים, ישו והלובביצ'ר יושבים ונהנים מזיו השכינה בגן העדן העליון. הוא שאל: ומוחמד לא כאן? ענו: בטח שהוא כאן שאל: אפשר לראות אותו צעקו: מוחמד, תביא שלוש פעמים קפה! <בדיחה עם זקן ארוך, אני יודע...>

כל אחד רואה מה שהוא רוצה לראות

כמו בסיפור שלי לוטרה רואה תנין בנהר צף בפנאן. לוטרה: תנין, ממה צב? תנין: לוטרה, תשמעי, את חייבת לנסות את זה! לוטרה: טוב. תנין: קחי שכטה מזה צללי עד הצד השני תוציאי אוויר רק בצד השני. הולך. לוקחת שכטה, צולת, שוחה, שוחה, יוצאת בצד השני רואה את ההיפופותם. לוטרה: היפופותם! אתה חייב לנסות משו! היפופ: מה? לוטרה: התנין בצד השני, זה אצלו. פצצות. צולל, שוחה, שוחה, יוצא בצד השני רואה את התנין. התנין קולט אותו מיד: לוטרה!!! מה קרה לך?? לק ורוד לא מתאים לצבע ומרקם העור שלך! >ספל חמאה מגדלת שפם<

Itay8

New member
יש גם משהו באמצע - לא שקר ולא אמת

אלא סוג של מחלה כרונית (שכחתי את שמה @#$) שגורמת לאנשים שחולים בה להזיות על דברים מתוך עברם/דרך חייהים וכו'.. יש אף מדענים שטוענים שמשה ונביאים אחרים חלו במחלה..

אפשר להבין

זה תלוי ברמת ההבנה האישית. אני רואה אנרגיות. זה לא אלוהי, זה עניין של נקודת מבט. (רוב הזמן אני לא מסתכלת, אבל אי אפשר להתעלם מזה כשזה מופיע לך מול העינים) באופן אישי, אני חושבת שלכל אחד יש יכולות 'רוחניות', עפ"י רמת תשומת הלב שהוא משקיע בכך. יש גם כאלה שלא מודעים לכך כי זה נראה להם מובן מאליו. יש כאלה שסתם לא שמים לב, יש כאלה שעושים מזה מניפולציות (או הון קטן), באופן אישי, כאמור, אני לא מתרגשת מזה. >ספל חמאה מחפשת מדור לחיפוש ריגושים<

Le Fay

New member
אם הם רואים את זה, זה לא

מעל הטבע. מי זה האדם הרגיל? ולמה צריך להסביר כל דבר?

למעלה