אהלן לכם!

brianfn

New member
אהלן לכם!

אני מתכנן טיול לתאילנד לחודשיים, זה מספיק זמן? יותר מידי זמן? מה המחירים של טיסות ושהות שם, נגיד בחודשיים כמה אני אצטרך אם אני מתכנן להנות ולא לחסוך על כל דבר? תודה...

חודשיים אמורים להספיק בהחלט

יש גם כאלו שהיו שם חודש ואפילו שלושה שבועות אבל "מספיק" זה משהו אישי אחד יהיה שם שבוע ויספיק לו ואתה תיהיה שם חודשיים ולא יספיק לך הכל שאלה של הרגשה, של הנאה, של למצות את מה שאתה רוצה וכמה שיותר טוב אבל חודשיים זה זמן מספיק טוב כדי להיות בתאילנד ולבקר בה בלי לחץ ובלי יותר מידי ריצות

בקשר לכסף... הכל תלוי

אתה יכול לחיות כמו מלך בנניח 600-700 דולר אבל אני למשל לא התכלבתי כל כך והסתדרתי לא רע עם 400-450 דולר בממוצע אבל שוב הכל תלוי בסגנון הטיול שלך היכן תישן (מלון,גסטהאוס,סתם בגי'פה) איך תנוע ממקום למקום (טיסות פנימיות,רכבות,אוטובוסים משודרגים)וכו'

gill142

New member
אז ככה,

אממ, את האמת, לדעתי חודשיים לא יספיקו לך אפילו רק לתאילנד. ובכלל, אני מציע לך לעשות טיול של איזה חצי שנה לפחות, ולא רק בתאילנד אלא גם בסין, הודו, יפן, מונגוליה וקוריאה, ואם מתעקש באזור ההוא אז גם בלאוס, קמבודיה, וייטנם, בורמה ואינדונזיה. אממ, השהות שם היא די זולה ויותר זול מחוץ לבנקוק. אממ, הטיסות יקרות יחסית, בסביבות ה-800 עד 1500 דולר לטיסת הלוך חזור. שוב, אם תוכל אני מציע לך לעשות (לא לפי הסדר, אבל המדינות!): הודו, סין, יפן, קוריאה, מונגוליה, בורמה, תאילנד, לאוס ואינדונזיה. אני לא ממש ממליץ ללכת לקמבודיה, וייאטנם ובנגדלש מפני שאין הרבה מה לראות שם. הם מדינות די עניות (קמבודיה), חלקם במצב אקלים קשה כגון שטפונות והרבה מיתות (בנגדלש) וחלקם במצב קומוניסטי ולא נראה לי שמחבבים זרים (וייאטנם), גם אינדונזיה זה די מסוכן כי המדינה היא יחסית מוסלמית והם לא ממש אוהבים אותנו. כמובן שטיול כמו שאני הצעתי הוא הרבה יותר ארוך ואם רוצים להנות ממנו צריך לפחות שנה-שנה וחצי-שנתיים, אבל בטוח שתהנה בו. אם אתה עדיין מתעקש רק תאילנד תגדיר בדיוק מה אתה רוצה בתאילנד, אם אתה סתם תטייל טיפה ותהיה קצת בבנקוק אפילו חודשיים יספיקו, אבל אם אתה מתעניין בתרבות, בדת (בודהיזם), בכפרים וכל זה, אז אתה צריך חצי שנה בערך.

חודשיים

לדעתי חודשיים לתאילנד זה אחלה, אפילו מספיק בשביל לשלב טיול במדינה נוספת (לאוס או קמבודיה למשל). לגבי עלויות - תאילנד מתקיירת די במהירות, מצורף טקסט מתוך האתר שלי (עדיין בבנייה) לכמה שיקולים שצריך לעשות בחישוב העלות: לינה: 1) האם לנים בבתי מלון או בגסטהאוסים? מה הסטנדרטים לאיכות החדר? מזגן? מים חמים? האם מבצעים את ההזמנות מראש וכך יודעים את העלות בוודאות, או האם מקציבים סכום מקסימאלי ללינה ואז מחפשים במקום? 2) האם נוסעים לבד, או שיהיו שותפים לחדר? הרבה מקומות לינה מציעים חדר זוגי ליחיד, כך שהעלות נחלקת לשניים כאשר יש שותפ/ה לחדר. 3) האם מתכננים שהות של מעל חודש במקום מסוים אחד? - אם כן, מחיר חודשי יכול להיות נמוך יותר ממחיר של guest house פר יום. 4) מהי חלוקת הזמן באזורים השונים בתאילנד? מחירי הלינה עולים ככל שמדרימים. תחבורה: 1) עם איזו חברת תעופה טסים לתאילנד? כמה טיסות פנים משלבים? טיסות פנים (לאנשים שקצרים בזמן) בין 50 ל-100 דולר לכיוון אחד. אוטובוסים ורכבות מבנגקוק צפונה או דרומה: 500 באט בערך לכל כיוון. קחו בחשבון הוצאות נוספות של נסיעות בעיר, מעבורות מחוף לחוף. 2) האם מתכננים לצאת קצת מתאילנד? ללאוס? קמבודיה? (אפשר לצאת לשבוע ולחזור...), בורמה? אולי נפאל??? (שבועיים מינימום). כל יציאה מתאילנד כרוכה בתשלום של 500 באט. הוסיפו עלויות של הוצאת ויזה לכל יעד, מחיר הנסיעה אליו ועלות השהות בכל מקום (על חשבון הזמן שהייתם אמורים לשהות בתאילנד). אוכל: אם אוכלים במסעדות מתויירות, מקדונלדס ופיצה, אפשר להגיע לסביבות ה-40-50 ש"ח ליום. ברחוב כמובן, האוכל יהיה זול יותר (באופן משמעותי). סביר להניח שתשלבו בין הדברים, והם גם ישתנו בהתאם לאזור בו תשהו. בגדול - שריינו כ-1000 ש"ח לאוכל לחודש. טיולים מאורגנים, קורסים ושאר אטרקציות: הטיולים מייקרים את העלות ליום, אך כוללים לינה ומזון. טרק הג´יפים המפורסם הוא כ-4000 באט לאדם לשלושת הימים. טרקים ומסלולים קצרים יותר: בין 600 ל-2500 באט. קורסים (בישול, מסאז´, צלילה...) תלויים במספר הימים לכל קורס. מחירים נעים בין 700 ל-1000 באט ליום קורס. קניות: זו היא הוצאה לא קטנה בטיול. קשה מאד להעריך אותה מראש. קחו בחשבון שתעשו הרבה קניות (גם אם לא תכננתם). אפשר לעשות משלוחים בדואר לארץ, חבילה של 5 ק"ג יכולה לעלות בסביבות ה-250 ש"ח. דרך הים- 100 ש"ח בערך, אולם המחירים משתנים.

brianfn

New member
פששש

אני כמובן לא מתכנן להשתקע שנים באיזור המזרח, בינתיים אני חושב רק על תאילנד ולא לגלח את הראש ולחיות במנזר... קצת טרקים, קורס צלילה, טיולים, קניות, מים חמים בחדר לשני אנשים, בכיף, לא להילחץ לעבור ממקום למקום 1500 דולר יספיקו לי לחיות טוב חודשיים? ותודה על התשובות המושקעות...

לחיות טוב

קצת טרקים (+טיולים): 200$ (100$ למשל זה טיול ג'יפים לשלושה ימים, טיולים יומיים הם 500 באט לאדם בערך: טיול לדוי אינתנון, טיול למפלי ארוואן בקאנצ'נבורי, טיול לאיותיה, טיול לאי של ג'יימס בונד ועוד....) קורס צלילה: תלוי בכוכבים... אבל יקר! מצורף קישור על צלילה בקו-טאו. מים חמים בחדר לשני אנשים: 500 באט בממוצע ללילה, לחלק לשניים: 360$ לאדם לחודשיים. אוכל: 450$ לתקופה של חודשיים (תלוי בהרגלי האכילה כמובן
, או יותר נכון - בהרגלי השתייה...
) סה"כ עד עכשיו: 1010$. שאר הכסף עבור נסיעות
(מוניות, טוקטוקים, מעבורות) וקניות (וזה לא הרבה לקניות). אז ללא טיסות פנים, (וכרגע גם ללא קורס צלילה) $1500 מספיקים למטייל ממוצע שיודע לשלוט בהוצאות שלו.

למעלה