אהלן לכולם!!

itamarc8

New member
אהלן לכולם!!

שאלה לי אליכם אתמול בלילה ישנתי לא מי יודע מה היה לי כאבי ראש וכן ירד לי דם מהאף יודע ובטוח בגלל חוסר חמצן בלילה!!! האם קרה לכם ?ככה ומה עושים במקרה כזה חוץ מללכת לבית חולים? ולמה זה נגרם? האם בגלל ריבוי ליחה בריאות? אגב במהלך היום אני בסדר לא משתעל אשמח לקבל את תגובתכם תודה ושבת שלום איתמר .

sporTV

New member
שאלת תם

לפי מה שהבנתי אתה משוכנע שיורד לך דם מהאף בגלל חוסר חמצן בלילה. איך אתה יודע שזה מחוסר חמצן? האם זה קורה הרבה פעמים? מה עשית בפעמים הקודמות שזה קרה? ואם זה אכן קשור לחוסר חמצן בלילה - מדוע לא לישון עם חמצן בלילה? אני מעביר את שאלתך לדר' דוד שוסיוב - מומחה מחלות ריאה ילדים ורופא במרפאת CF בבית חולים הדסה הר-הצופים.

sporTV

New member
../images/Emo101.gif בשם דר' שוסיוב

דימום מהאף נגרם בדרך כלל מהתבקעות כלי דם ברירית האף כתוצאה מנזלת. רירית האף עשירה בכלי דם קטנים ואין שם רקמה רבה היכולה לספוג את הדימום וליצר מייד קריש לעצירת הדימום. במידה וזה המצב יש פשוט ללחוץ על האף דקות ארוכות עד שזה חולף. במידה והדימום נמשך יש צורך בבדיקת תפקודי קרישה היכולים להיות נמוכים עקב חסר ויטמין K או מחלת כבד. יש למדוד לחץ דם שעליה שלו גפ כן יכולה לגרום לדימום באף ואם הכל תקין רופא א.א.ג יכול לשקול את הצורך בצריבת המקום של ריבוי כלי הדם באף. בברכה, דר' דוד שוסיוב - מומחה מחלות ריאה ילדים ורופא במרפאת CF בבית חולים הדסה הר-הצופים.
דברי הרופא בפורום אינם מהווים ייעוץ רפואי או תחליף לייעוץ רפואי.

למעלה