אהלן כולם

אהלן כולם

אני שם של משתמש (אולי גם המשתמש עצמו
) אתניקס כבר מזמן אצלי מתנגנים. אני חושב שהאלבום הכי טוב שלהם הוא "אדם ונחש". אבל כרגע שמעתי את "בדרך שלך" ואני שוב מתלבט. יש לכם דעה משכנעת כתבו אותה כאן
(לא, לא התנועה של מה שאתם חושבים...)

ethnix

New member
קודם כל- ברוך הבא ../images/Emo24.gif

אני בעד "אדם ונחש" בגלל שירים כמו "אדם ונחש" עם הגיטרה החשמלית שמנגנת בקטע מעבר מדהים והמילים משיר השירים, בגלל השיר המדהים "מקדש האהבה" שהוליד גם קליפ יפהפה, כמו כן "יפה בחלון", השיר הראשון שאתניקס כתבו למקצב 3/4 (נדמה לי) והוא שיר אהבה מקסים.. השירים "שומקום" ו"חלום" הם גם שירים מדהימים.. וכך גם "חברון" והאלבום עמד במבחן הזמן.. למרות שגם "בדרך שלךֳ" מאד טוב!!

livnatkris

New member
צודק

אדם ונחש היה אחד הדיסקים היפים גם בגלל השירים סיט אנד טולק והיה גם את חברון וירי וריקה והשיר שני גמדים של שוקולד (לא זוכרת את שם השיר) ועוד ועוד

נטלייי

New member
אני מעדיפה

את אדם ונחש, כל שיר בדיסק הזה מדהים במיוחד השירים: אדם ונחש, יפה בחלון, חלום, שומקום, חברון, ג'סיקה האלמותי, והכי הכי מקדש אהבה המקסים
. את בדרך שלך אני לא כל כך אוהבת, כי זה ממש לא הסגנון שאני אוהבת.

livnatkris

New member
מממההה?

אדם ונחש היה הדיסק שהכי מיכר אותי.... וואו זה היה הדיסק הכי מגניב בקצב רוק שקט כזה והמילים היו ממש חזקות לפי דעתי זה הדיסק השני הכי מוצלח אחרי הדיסק קטוראנה מסאלה!!1

מחתרת 77

New member
הראשון!

אני אישית חושב שהתקליט הראשון הוא הטוב ביותר,הכי יצירתי והכי אמיתי.גם "בדרך שלך"הוא תקליט מעניין,אבל לדעתי הוא נשמע קצת מלאכותי,עם נסיון להפיק תקליט רוק בסטייל חו"ל שזה ממש לא אתניקסי ולכן זה נשמע מאולץ.וכמובן ש"אדם ונחש" הוא אחלה תקליט.

תגובה לכולם

קודם כל
על ה-welcome! אני נורא אוהב את המבנה של האלבומים הנ"ל. ל"אדם ונחש" ול"בדרך שלך" יש מבנים מאוד שונים; "אדם ונחש" הולך ונהיה יותר ויותר מעניין ומחאתי
ככל שהאלבום קרב לקיצו (מ'מקדש האהבה' ועד ל'קו הירוק' ו'חברון' וכל הבונוסים) "בדרך שלך" הוא כמו שאמרתם אלבום מעגלי. "אדם ונחש" הוא פשוט יותר קליט. ל"בדרך שלך" קשה מאוד להתרגל, לי לקח המון זמן עד שקלטתי את היצירה. אבל זה נכון מחתרת שכשאתניX "מנסים" לעשות רוק זה לא כל-כך מצליח להם. ביללת תן הם לא כל-כך הצליחו אבל לעומת זאת ב"אתה" יש קטעים מדהימים כמו שיר הנושא ו"כסף". ואני מסכים איתך שהראשון הוא מצויין אבל פחות מגובש. נאא.. למי אכפת???

poisener

New member
אני אקח את הצד השני...

אני מאוד אוהב גם את "אדם ונחש", גם את הדיסק הראשון שהוא ללא ספק חד פעמי, וגם את כל השאר. אבל אני חושב שאם מישהו שלא מכיר את אתניקס יבקש ממני להשמיע לו דיסק אחד שלהם שירשים אותו הכי הרבה, הייתי הולך על "בדרך שלך". אני לא מסכים איתכם בנוגע לנסיונות של אתניקס לעשות רוק, וחושב דווקא שהם עושים עבודה מצויינת, יותר מלהקות "רוק ישראלי" סטנדרטיות. אז בעניין "בדרך שלך", אני לעולם לא אשכח את הפעם הראשונה ששמעתי אותו. אני זוכר שהייתי המום, פשוט נשארתי ללא מילים, וזאת למרות היכרות עמוקה וארוכה עם הלהקה. מה ששונה אולי יותר מכל בדיסק הזה לעומת השאר, הוא שחובה לשמוע אותו ביחד, מההתחלה ועד לסוף, כיחידה אחת. כששומעים שירים בודדים, החוויה הרבה פחות מרגשת. לכל אורך הדיסק בולט מאוד העושר והגיוון המוסיקלי של השירים. אתניקס מראים בדיסק הזה, יותר מכולם, את המגוון הרחב והאינסופי כמעט של סגנונות שהם שולטים בהם. שינוי הקצב ב"היא אמרה", הטקסט החזק של "תראה עולם", הכאסח המושלם של "לא עוד", הקטע האינסטרומנטלי הענק ב"געגועים", מרתקים אותי כל פעם מחדש. וכמובן, יותר מכל, ה-שיר של הדיסק ואולי גם של אתניקס (לטעמי, בכל אופן) - "בלון כתום", שכשסיימתי לשמוע אותו בפעם הראשונה הייתי על סף דמעות. פשוט מצמרר. לפי דעתי, הדיסק הזה היה ניסיון מודע של אתניקס ליצור משהו שונה, שיפתיע את כולם. וכשאני משמיע קטעים מתוך הדיסק לאנשים שמצהירים על עצמם כ"אנטי-אתניקס", הם תמיד מוכנים להודות בטעות. עוד לא קרה שמישהו אמר לי שזה דיסק לא טוב. אי אפשר להתעלם ממנו. וכצפוי אולי, זהו הדיסק הכי פחות נמכר בתולדות הלהקה, וגם הכי אהוד בקרב מבקרי המוסיקה ה"אנינים" של ארצנו ה"מפרגנת".

נטלייי

New member
וגם זה

נכנס למאמרים
בקשר למה שכתבת, זה באמת הדיסק שהכי טוב להשמיע לכאלה שלא אוהבים את אתניקס. אבל כמו שאמרתי, זה לא סגנון שאני אוהבת. בניגוד לשאר הדיסקים של אתניקס, את הדיסק הזה אני בקושי שומעת, ואני לא יודעת את השירים בע"פ. השירים שכן מצאו חן בעיני קצת בדיסק הזה הם: היא אמרה, תראה עולם, רציתי, ובלון כתום זה באמת שיר מאוד יפה.

shifo

New member
מילים כדורבנות!!

למרות שאת "בלון כתום" אני לא כל כך מחבב..

ברכה ר

New member
האלבום הכי טוב לדעתי

זה מסאלה!! פרררר-גררררר בגלל כמעט כל שיר שםםםםםםםםםם!!! אחחחחח... איזה אלבוםם! את השיר ג'סיקה אנ'לא אוהבת!! בעעעעעע... יש לי סיוטים מהשיר הזהההההההה וגם בדרך שלך מאד יפה.. וגם יללת התן וכו וכו...

למעלה