אהלן כולם.. שאלה קטנה

אהלן כולם.. שאלה קטנה

אני בן 22, להורים שלי יש דרכון פולני, ואני בתהליכים להוציא גם אחד כזה. לפני שבוע נתפסתי (לצערי, ובאשמתי) מעשן ג'ויינט ונפתח לי תיק פלילי. היחיד והאחרון שלי. שאלתי היא, האם בתהליך של הוצאת הדרכון יבקו ממני להביא תעודת רישום פלילי? או שאפילו ישאלו אותי אם יש לי רישום פלילי? או שלא שואלים ולא מתעניינים? תודה לעונים :)

cronic1

New member
אם נפתח תיק פלילי

זה בעייתי לבן הזוג של מבקש האזרחות. אשתי הצטרכה להביא תעודת יושר על מנת לקבל אזרחות איטלקית,לגביך נראה לי שאין כאן סיכון אבל שוב כל מדינה וחוקי האזרחות שלה. תברר בשגרירות הפולנית ולפעם הבאה תלמד שגראס וכל סם זה פויה

Nobilis

New member
תשובה

יש כאן כמה שאלות: א) אם למי מן ההורים שלך הייתה אזרחות פולנית כשנולדת, הרי שגם לך יש אזרחות פולנית. גם אם עוד אין לך דרכון, האזרחות כבר שלך, ובמקרה כזה אין כל חשיבות לסיפור האמור. ב) גם אם עוד אין לך אזרחות, יתכן והשגרירות לא תבקש אישור משטרתי כחלק מתהליך האיזרוח. גם במקרה שכזה, אין חשיבות לסיפור האמור. ג) גם אם יבקשו אישור - השאלה העיקרית היא האם התיק יסגר, או שתורשע בבית משפט. תיק סגור אינו מופיע במסמך שאותו תבקש השגרירות ("בקשה לאישור בדבר העדר רישום פלילי / תיקים תלויים ועומדים", מה שהיה קרוי בעבר תעודת יושר). בהצלחה בכל מקרה.

למעלה