אהלן כולם, מספר שאלות

יוסישגב

New member
אהלן כולם, מספר שאלות

קודם כל, כמובן, חג שמח. :) קוראים לי יוסי ואני מתעסק עם כל הקטע הזה של מוזיקה אלקטרונית 3-4 חודשים. עד לא מזמן (אתמול למעשה) השתמשתי בפרוטי לופס 6.. שזאת תוכנה מגניבה וכייפית אבל הבנתי שהיא לא יותר מסתם צעצוע.. אז עכשיו אני מנסה את מזלי בקיובייס SX 3. ... מנסה ולא מצליח :) יש לי כמה שאלות.. 1) חייבת להיות דרך יותר נוחה לבנות מקצב טופים מאשר לגרור רצועות אודיו ולסדר אותם.. קונדרה,קראתי את המדריך שלך והוא באמת סבבה אבל זה ממש לא נוח לי ,אין דרך אחרת שאולי אני אסתדר איתה יותר? 2)הורדתי דמו של מכונת טופים בשם RM VI. עכשיו הפריסט שלה בסדר גמור אבל לא הבנתי איך אני יוצר מקצבים משלי ואיך אני מקליט אותם לטראק. 3)קראתי את המדריך שמגיע עם קיובייס ולא הבנתי את ההבדל בין אפקטים סנד לאינסרט. תודה מראש, מצטער שחפרתי לכם . ושוב חג שמח! יוסי :)

alt loc

New member
טוב אז אני עונה לך לגבי send ו ins

אז ככה ה אינסרט הוא אפקט ישר שמשפיע על הערוץ הספציפי בלבד ולאומת זאת הסנד הוא שליחה של אפקט ממש כמו במיקסר חיצוני עם אפקט חיצוני שאתה יכול לשלוח אותו אפקט לכמה ערוצים במיקסר עם כמות השפעה שונה לכל אחד ואחד עכשיו שאתה משתמש בהרבה ערוצי מידי והאודיו כמובן שצריך הרבה אפקטים והסנד חוסך לך כח מהמעבד וזיכרון בזה שאתה משתמש לכל הערוצים באותו אפקט יכול להיות מצב שתרצה כמה אפקטים במקביל וגם זה רעיון סתם דוגמא 2 סוגים של ריוורב 2 סוגים של דייליי מקווה שהבנת את הרעיון חג שמיייייייייח

יוסישגב

New member
הבנתי . תודה

יכול להיות שיש אפקטים שאפשר להפעיל רק על ערוצי אודיו ולהפך או שאני עושה משהו לא נכון?

Yoavsagi

New member
לא יותר מסתם צעצוע... הצחקת אותי.

למה החלטת כזה דבר? הרי יש לך את אותם אפשרויות vst, ממשק הרבה יותר נוח מהקיובייס, במיוחד אם אין לך מקלדת midi, ואולי הבעייה היחידה היא שיכולות העריכה טיפה מוגבלות-וגם זה השתפר בפרוטי לופס 6... אז למה סתם צעצוע?

יוסישגב

New member
כי...

זה מה שכולם אומרים. תקשיב, אני לא מכיר מספיק את קיובייס כדי לשפוט בעצמי אבל זה מה שאומרים המון אנשים שמתעסקים בזה המון זמן.

Yoavsagi

New member
ואם כולם יגידו לך לקפוץ מהגג? :)

כל אחד והצרכים שלו-לי הרבה יותר נוח הפרוטי לופס 5 החמוד שלי... אבל למשל מאוד חסר לי שם האפשרות להקליט בלייב קובץ audio כשהוא עטוף בסאונד (למשל, להקליט גיטרה כשמולבש עליה מדמה מגברים מסויים בלייב עם הפרוייקט)-מצד שני עם הקיובייס לכתוב ולהלחין משהו זה בכי רע.

Domnastic

New member
הפרוטי 6 פי 200 יותר נוחה לי

חבל שהסאונד טיפה פחות מושקע שם..

יוסישגב

New member
אז בעצם...

החיסרון היחיד של פרוטי מול קיובייס הוא שהסאונד פחות מושקע??! זה הכל?! אז עדיף פרוטי... (לא?)

Domnastic

New member
כל אחד בשלו...

שמע יש שם טראק שם אינפקטד [בשמירות של הפרוטי 6]. אינפקטד עשו שם עבודה מקצועית והסאונד שלהם יצא לפרצוף, לא כל אחד יכול להוציא כזה סאונד נקי מהפרוטי [כמעט כולם נכנסים לקליפ מתישהו אם תשואל אותי]. אגב למתעניינים, Touch Me של אינפקד - פרוטי 6 ולא אחר.

יוסישגב

New member
סליחה על הבורות

אבל מה זאת אומרת נכנסים לקליפ? ומה אפשר לעשות כדי להוציא סאונד איכותי מהפרוטי?

Domnastic

New member
נכנס לקליפ

משמע נכנס למן סאונד קופסאתי כזה - סאונד לא נקי, לא חד וברור. מה אפשר לעשות? - לדעת להשתמש במכשירים חשובים לניקוי סאונד כגון: Compresor וגם MultiBand Compresor, EQ , Parametric EQ ויש עוד המון אשר יכולים להשפיע על הסאונד. - לדעת איפה בסאונד צריך להוריד dbs ואיפה להעלות, ובאיזו תדר H\M\L להוריד\להרים את העוצמה. - צריך להתרגל לתוכנה, לסאונד שלה, ולראות איך אפשר לשפר את הסאונד לפי אוזן טובה ועוד.. יש אפשרות גם לגלוש לשמירות שנמצאות שם [בפרוטי 6] ולראות את העבודה שלהם וללמוד ממהלכים שלהם, משמע הוצאת איכות טובה יותר בעתיד, אצלך בפרוייקטים.

Yoavsagi

New member
מה זה סאונד טיפה פחות מושקע??

זה תלוי בvst לא בתוכנה, תעלו וי אס טי מושקעים ויהיה לכם מושקע, תשתמשו ב built-in ויהיה לכם פחות (למרות שגם על זה אני לא מסכים-הsytrus הוא ג-א-ו-נ-י, ושאר הסינטים הם חמודים-אי אפשר להפיק מהם יותר מדי, אבל אפשר להתחיל איתם על הכיפאק.

יוסישגב

New member
אז בעצם אין לי שום סיבה

לעבור לקיובייס אם אני מסתדר מצויין אם הפרוטי. יש פה מישהו מחסידי קיובייס שרוצה לחלוק עליי?????

Domnastic

New member
אחי, הסאונד שהתוכנה עצמה מייצאת

הוא פחות נקי וחד מהקיובייס. כמה טוב שתוציא בפרוטי 6, הקיוב יכול להוציא יותר טוב, אין פה ויכוח.

Yoavsagi

New member
יש פה ויכוח.

התוכנה מייצאת מה שתגיד לה לייצא-בסופו של דבר מה שיוצר את הצליל זה הגנרטורים הפנימיים של הסאונד ולא התוכנה עצמה-קח את אותו הvst, שים אותו בקיובייס ופרוטי על אותו sample rate ותקבל את אותו צליל. אתה כנראה אומר את מה שאתה אומר כי שמעת פרוייקט קיובייס בסמפל רייט מאוד גבוה וקיובייס בממוצע, או ששמעת פרוייקט זול בפרוטי ומרשים בקיובייס, או שאתה פשוט מקשיב לשמועות ולא לדוגרי.

Domnastic

New member
ייצאתי 2 מקצבים בדיוק בדיוק על אותם

סאונדים, סימפולים וכו' בשתי התוכנות ובקיובייס היה סאונד טיפה יותר טוב. איך אפשר לבדוק זאת? הגדרתי את הפרוטי כריוואייר לקיובייס, ופשוט על אותם סאונדים נתתי אותו מקצב, באותו קימפרוס\EQ שעשיתי, בקיובייס התוצאה הייתה טיפה [כן טיפה] יותר טוב - ושמעו את זה. שמע אני אישית יותר אוהב תפרוטי, אבל אני תמיד מרגיש כאילו הקיובייס גוברת עליה בסאונד, לא משנה כמה אני מנסה לשפר תסאונד, המקס שלי בפרוטי הוא לא יהיה כמו המקס שלי בקיובייס. וכן, אני יודע לעבוד עם הפרוטי טוב, אמנם אולי יש כמה דברים שאני לא יודע, אבל את העיקרון של הסאונד שלה אני מבין איך לנקות.

Freeze2

New member
קיובייס הרבה יותר טובה

אם יותר קל לכם בפרוטי זה לא אומר שפרוטי יותר טובה או משתווה לקיובייס. אם פרוטי,שהיא יותר פשוטה מקיובייס,הייתה יכולה להגיעה לתוצאות של קיובייס אז כל המקצוענים היו עובדים בפרוטי. פרוטי בחיים לא תשתווה לקיובייס. ובנוסף בקיובייס יש לכם הרבה,אבל הרבה,יותר אפשרויות ואתם לא מוגבלים ביצירה שלכם.בפרוטי אתם לא יכולים להקליט אודיו ולערוך אותו בנוחות כזו כמו בקיובייס.

alt loc

New member
שאלה...

למה פרוטי לא עולה אפילו חצי ממה שקיובייס עולה?

Yoavsagi

New member
שוב-זה תלוי בתחום העיסוק

לי לא יוצא לעבוד בכלל עם אודיו, אני מתעסק בעיקר עם יצירה ממוחשבת לחלוטין, ואפשרויות המידי של פרוטי לופס מספיקות לי בהחלט בלי שום צורך להגרר לקיובייס. פרוטי באמת לא תשתווה לקיובייס כי קיובייס ממלאת תפקיד של אולפן שלם בעוד שפרוטי מתעסקת בדברים מאוד ספציפים בעוד ששאר הדברים מאוד שוליים-אף עורך או מקליט לא היה נוגע בפרוטי לופס, אבל אני לא רואה שום סיבה שאני, עם סוג הצורך שלי בתוכנה, יעבור לקיובייס.

למעלה