אהלן, יש לי שאלה קטנה....

*DOR*

New member
אהלן, יש לי שאלה קטנה....

אהלן אחלה פורום! נראה לי שאני בין הצעירים פה, אני בן 16 וחצי, ואני לקראת בחירת שתי מגמות שבכל אחת אני עושה 5 יחידות. ההתלבטות שלי היא גדולה. אז רציתי לשאול אותכם כמה שאלות שיוכלו לעזור לי בבחירה. ובבקשה תפרטו כמה שאתם יכולים. אז ככה, רציתי לדעת לגבי כל מקצוע: 1. מה הוא יכול לתת לי בצבא? זאת אומרת, לאן אני יכול ללכת איתו בצבא? 2. לאילו מקצועות שאפשר ללמוד באוניברסיטה ולעשות בהם תואר, מקצוע זה יוביל אותי? 3. ובאילו עבודות אפשר לעבוד בעזרת מקצועות אלו? המקצועות הם: 1. פילוסופיה 2. תקשורת 3. גיאוגרפיה ממש ממש תודה למי שיוכל לענות לי! דור. נ.ב: אהה ועוד שאלה חשובה! אם מישהו יודע מה יכול לעזור לי להתקבל למשרד הבטחון בצבא??? תודה רבה רבה!

שאלה קטנה -גדולה../images/Emo8.gif

כפי שאתה בודאי יודע אין בהכרח קשר בין מה שלמדת בתיכון לבין מה שתעשה בשרות הצבאי. אתה יכול ללמוד פילוסופיה ולשרת...בגולני. ישנם כמה תפקידים בצבא שקשורים לתקשורת (שדר, כתב צבאי, צלם ועוד) אבל תפקידים אילו מועטים ונלקחים אליהם כאלה שהפרופיל הבריאותי שלהם אינו גבוה, או כאלה שמקושרים טוב... באשר לגיאוגרפיה- גם כאן ניתן בעקרון להגיע לתפקיד מש"ק חוויה, מדריך ידיעת הארץ. מעט מקומות, הרבה קופצים... באשר ללימודים גבוהים- באוניברסיטאות קיימים חוגים לתקשורת, פילוסופיה וגיאוגרפיה כמובן.אין חשיבות של ממש בתחומים שצוינו אם למדת אותם בתיכון או לא ,בקבלה לתחומים אלה באוניברסיטה. תוכנית הלימוד אינה מניחה ידע קודם, ומבחינת דרישות הקבלה אין העדפה לבוגרי מגמות מתאימות בתיכון. באשר למשרד הבטחון- ידע בערבית או בשפות אחרות יכול לסייע.

*DOR*

New member
תגובה...

קודם כל תודה על העזרה... בקשר לשאלתי, רציתי לדעת אילו עבודות יש הקשורות לפילוסופיה, גיאוגרפיה ותקשורת. למשל, אדם שלמד באוניברסיטה מחשבים או אלקטרוניקה יוכל לעבוד בחברות הייטק וחברות דומות. איך זה הולך במקצועות הנ"ל? הכי חשוב לי לדעת לגבי פילוסופיה. תודה... דור.

פילוסופיה, תקשורת וגיאוגרפיה

פילוסופיה הוא תחום לימודים עיוני שאינו מוביל לתפקידים מוגדרים שניתן להצביע עליהם. חלק קטן מבוגרי התואר הראשון ממשיכים לתואר שני ושלישי ומפתחים קריירה אקדמית- היינו מחקר והוראה במוסדות להשכלה גבוהה. מרבית הבוגרים משתלבים בתפקידים בהם נדרשת השכלה אקדמית לאו דוקא מתחום אחד מוגדר ( תפקידים מנהליים בעיקרו של דבר),תפקידים שאין להם נגיעה ישירה לתחום שנלמד. גאוגרפים עוסקים במחקר במוסדות להשכלה גבוהה. משמשים בתפקידי הוראה בבתי ספר ואוניברסיטאות. מועסקים במשרדים ממשלתיים העוסקים בתכנון ובמיפוי בכל הרמות, במשרדי ממשלה, ברשויות מקומיות, באגף המדידות הממשלתי, בגופים וגורמי תכנון בצה"ל ובסקטור הפרטי והציבורי, בחברות לכריית מחצבים, בחברות לחיפושי נפט ובחברות בניה. הם מעורבים גם בתחומים הדינמיים והמתפתחים של איכות הסביבה, שימור אתרים היסטוריים, פיתוח אתרי תיירות, ושימוש במערכות מידע גיאוגרפיות במוסדות שונים. הגאוגרף היישומי עובד בדרך כלל במסגרת צוות הכולל אנשי מקצוע מתחומים שונים כמו מהנדסים, אדריכלים, כלכלנים וסוציולוגים. העבודה היא בחלקה עבודה משרדית ובחלקה עבודה בשטח. בוגרי תקשורת משתלבים (לא שקל להשתלב, התחום תחרותח מאד) במיגוון התפקידים בתקשורת הכתובה והאלקטרונית- שדרים, כתבים, עורכי תוכניות, במאים, מפיקים וכו/

radiogaga

New member
ד"א עתודאים

הצבע שולח מספר קטן מאד (!) של עתודאים כל שנה ללמוד פילוסופיה... גאגא

*DOR*

New member
אחי...

תוכל לפרט יותר בבקשה כי לא כל כך הבנתי...

radiogaga

New member
במסגרת מסלול העתודה האקדמית יש גם

פילוסופים (מעט!) גיאופיזיקאים (טיפה יותר) מזרחנים משפטנים ושאר מקצועות "רגילים"....

1WonderWoman1

New member
היי, גם לי יש שאלה דומה =)

היי, אני בת 15 וחצי, ואני לומדת במגמת ביוטכנולוגיה (אני עושה 10 יחידות), והייתי רוצה לדעת לאיזה תפקידים בצבא המקצוע הזה מאפשר לי ללכת, ובאילו עבודות אני אוכל לעבוד אם אני אמשיך בלימוד המקצוע גם באוניברסיטה?
רבה!

H20

New member
ביוטכנולוגיה בתיכון ותפקידים בצבא

יש תפקיד צבאי שנקרא "עובדת מעבדה רפואית" וניתנת עדיפות במיונים אליו לבוגרות מגמה כימית, ביולוגית או ביוטכנולוגית. הבנתי גם שזה לא תפקיד מדהים במיוחד. בכל מקרה צירפתי קישור.

ביוטכנולוגיה

התחומים המרכזיים בהם עובדים הביוטכנולוגים הם: א. בריאות - פיתוח וייצור תרופות, פיתוח מערכות לאיבחון רפואי, פיתוח טכנולוגיות למעבדות רפואיות, ייצור תרופות בשיטות של הנדסה גנטית. ב. חקלאות - השבחת זרעים, ריבוי צמחים בשיטות של תרביות רקמה, פיתוח זנים חדשים, הדברה ביולוגית, חקלאות ימית. ג. מזון - בקרה כימית ומיקרוביאלית על תהליכי ייצור מזון, פיתוח מוצרים חדשים, שימוש בשמרים ופיטריות לתהליכי הכנה בתעשיית המזון. ד. כימיה - פיתוח שיטות ביוטכנולוגיות לייצור כימיקלים, סינתזה באמצעות אנזימים מקובעים, שימוש באנזימים בתעשיית הדטרגנטים. ה. סביבה - בקרה וניטור של איכות מקורות מים, פיתוח תהליכים ביוטכנולוגיים לטיפול במים ושפכים. הביוטכנולוג יכול להשתלב בתעשייה בפיתוח מוצרים ביוטכנולוגיים חדשים, בפיתוח מערכי ייצור חדשים, באחריות על מערכי ייצור שלמים או על קווי ייצור במפעל קיים, בפיקוח על איכות חומרי גלם ואיכות מוצרים ובשיפור תהליכים קיימים. הביוטכנולוגים עובדים בשיתוף פעולה עם מומחים מתחומים אחרים, בעיקר מדענים מתחום מדעי החיים, איכות הסביבה, מדעי החקלאות, מהנדסים ביו-רפואיים, מהנדסי כימיה, חשמל ומכונות.

למעלה