אהלן חבר'ה

sissygirl

New member
אהלן חבר'ה

מישהו יכול להסביר לי מה פשר הסדר החדש בו תומכים גיידאמק וליברמן ? כלומר - מה תוכן הרעיון ?

sissygirl

New member
מנצלש"ת לעצמי , שאלה נוספת :

* מה הקשר בין הטלאי הצהוב שלובשים עכשיו הרוסים בכמחאה נגד רצח העיתונאים היוצאים נגד פוטין , לסמליות המקורית של הטלאי ושואת היהודים ?

סלוניק

New member
...

אני מצטער אבל לא הצלחתי למצוא מידע על שני המקרים, אולי כדאי שתעלי קישורים לכתבות רלוונטיות. גאידמק איננו פוליטיקאי ולכן אין לו משנת סדר חדש כלשהי, והקשר בינו לבין ליברמן הינו רק הניסיונות של בנימין נתניהו להציבו בראש מפלגת עולים מתחרה. הדימיון בין השניים הינו בתדמית הכוחנית והאלימה של גאידמק וליברמן, אך לא מעבר לכך. גם בעניין ההפגנות עם הטלאי הצהוב לא הצלחתי למצוא מידע. עם זאת חשוב לזכור כי הטלאי בצורת פנטגרם איננו סמל יהודי כלל וכלל, ושימש את כלל הקבוצות הנרדפות ע"י הנאצים, ביניהן שבויים רוסים.

לא יודע מה איתך

אבל אני שמתי לב שנכון להיום גאיידמק רוכש לעצמו במדינה פופולאריות הולכת וגואה בארץ כאדם שיוגע לתת פתרונות ומהר. עיר האוהלים בניצנים בתקופת המלחמה היא דוגמה טובה לדרך שבה הוא רוכש את אמון הציבור(את האהבה הוא בעיקר רוכש דרך ספורט). אני צופה לו שאם ימשיך בדרכים האלה הוא גם יעקוף בסיבוב את מרבית הדמויות הציבוריות בארץ בתוך 5 שנים ואז דרכו לראשות הממשלה תהיה סלולה אם ירצה בכך.

סלוניק

New member
פיזור כסף הוא תמיד דרך לזכות באהדה.

באשר לפתרונות מהירים, אני חושב שבאופן טבעי תמיד הסקטור הפרטי יהיה יעיל יותר מן המנגנון הציבורי שלא יוכל להתחרות בו.

niv1990

New member
על אף שאין ויכוח שמפעליו בארץ כיום

תורמים וראויים להערכה, יש לי קצת בעיה עם עברו הכלכלי... כוונתי היא לדרך שבה הגיע אליו הכסף, שכללה בחלקה סחר לא חוקי בנשק.

niv1990

New member
מועמדים לראשות המששלה?

אני לא מכיר את העבר ההיסטורי של פרס או פרץ, אבל דומני שאפילו מרזל הידוע לשמצה לא עשה את הונו על ידי סחר שחור של נשק.

גם הם לא טלית שכולת תכלת...

וגם להם עומדים חשדות כאלה ואחרים, וכמוהם גם גאידמק יודע למשוך בחוטים הנכונים כדי להתחמק מאחיזת החוק. וכשזה יגיע לקלפי, כמו במקרה שרון, הבוחר הממוצע יעדיף מושחת עם ערבויות מאשר עוד פוליטיקאי עם הבטחות.

niv1990

New member
דבר עם נימוקים

פרס, או פרץ גם אם אינם תלית שכולה תכלת, לא עשו (כידוע לי) איזשהו פשע, ואם לא ידוע לי אז כנראה לא עשו פשע גדול. לפחות לא בגדול של סחר המוני בנשק (ולא חוקי), כזה שגר בעקיפין למוות המוני. אני לא יוצא נד ה שגאידמק עושה עכשיו, אבל יש כמה בעיות שצריך לשקול לפני ששמים מישהו בראשות הממשלה. דרך אגב אין ערבון שאיש עסקים טוב הוא ראש ממשלה טוב, ויכול להיות שאף תרומתו תהיה גדולה יותר "מחוץ למערכת". אם הוא מבוקש בתור מנהיג, את דעתי על מנהיגות כבר הצגתי.

את זה תספר לבוחרים

אבל אני בספק מי ידבר אליהם(בעיקר לעניים שבינהם) יותר טוב- המילים על הדמוקרטיה, וצדק ושלטון שלך או הדולרים שלו...

למעלה