אהלן חבר'ה

Y a n i B

New member
אהלן חבר'ה

השבוע בצבא עבר, ולשמחתכם (?) חזרתי. חזרתי, אבל עם שאלה: עבדתי על מכונה שעושים איתה חתירה, ושאלתי את המדריך מה ההבדל בין האחיזות השונות (אחיזה אחת היא רחבה יחסית, בפרונציה, והשניה היא צרה יחסית, באחיזת "פטיש" - מיד פרון). הוא אמר שהאחיזה היותר רחבה עובדת יותר על הרחב-גבי, והצרה יותר על "אמצע הגב" ושרירים יותר פנימיים. מה אתם אומרים חבר'ה? צודק או טועה? ואם טועה - מה נכון? אגב עידו, מאז התחלתי את התוכנית שנתת לי הוספתי בערך 3 ס"מ להיקף רחב-גבי \ חזה

eyal1612

New member
תשובה

טוב,למען האמת הוא טועה, ע"פ מה שציינת בהודעתך המשמעות היא הפוכה. בחתירה באחיזה רחבה בפרונציה כמובן, אתה תעבוד יותר על מקרבי השכמות-הטרפז האמצעי ובחתירה צרה במיד פוזישן ינתן דגש יותר גדול לרחב גבי. בשתי התנועות אתה עובד על טווחים שונים (פשיטת כתף והרחקה אופקית) אז שווה לשלב אותם באימון הגב.

Y a n i B

New member
אופס, הוא אמר הפוך...

טעות שלי. טוב שלא אמרתי מה השם שלו, אהה?

Y a n i B

New member
קבל:

חימום (בשבילי זה חימום בלתי אפשרי בשלב זה, לא יודע מה איתכם): 12X3 מתח אחיזה רחבה. תרגיל ראשון: פולי באחיזה רחבה לאחורי הגב, 10 חזרות, ואז 9 , 8 , 7. תרגיל שני: רב-סט: חתירה כנגד פולי תחתון באחיזה צרה, ואז משיכה כנגד פולי עליון לחזה, באחיזה צרה. שלושה סטים כאלה עם 2 דקות מנוחה בין סט לסט. תרגיל שלישי: מסור (חתירה כנגד משקולית ביד אחת) - 12 חזרות, 10 , 8 , 6. תרגיל רביעי: חתירה כנגד מוט בכיפוף (BARBELL BENT OVER ROW). הצרה היא שאני כ"כ גמור בתרגיל הזה שאני עושה חתירה באחיזה רחבה במכונה. 12 חזרות , 10 , 8, ומיד אחרי השמונה חזרות דרופ סט שיביא אותכם ל-6 חזרות, ואז לסט אחרון שאתם אמורים להגיע בו לכישלון בערך בחזרה ה-4. *לא מומלץ לאמן דו-ראשי עם גב אם משתמשים בתוכנית הזו, כי תצטרכו להשתמש במשקולות הורודות, וכולנו יודעים שזה לא כיף לעשות את זה כשכולם מסביב מסתכלים*.

Y a n i B

New member
ועוד שאלה:

איזה שריר זה בדיוק ה-"חזה התחתון"? Pectoralis Major, Sternal? Pectoralis Minor? ואיך אני יודע באיזה מרחק צריכים להיות המקבילים כדי שאני אדע (מעבר לתחושה...) שאני עובד על חזה תחתון?

למעלה