אהלן חבר'ה

חמ סה

New member
גם אני מחזקת אותך ../images/Emo13.gif

וממליצה לך ליצור קשר עם ellamiller31 שהייתה משתתפת בפורום זה כמטובעת ועברה מעקף קיבה לפני חצי שנה +-. שיהיה לך בהצלחה ואת מוזמנת להתרשם גם מהסיפורים שלנו בקומונה. נשמח לעזור וללוות אותך

אופירA

New member
מנהל
אפשר לשאול את השיקולים לכישלון הטבעת

הרבה טבעות "נכשלו" כאשר הן לא נכשלו כלל וכלל, פשוט לא השתמשו בהן... משל לטלפון משוכלל, שאי אפשר להשתמש בו והוא לא מבצע את תפקידו בתקשורת, רק משום שלא למדו את הוראות ההפעלה שלו. או משל למכונית משוכללת, שלא זזה רברס, כי לא הכניסו לרברס.

שמחה37

New member
ת'אמת אני מבינה אותך

אני חושבת שזה מתסכל לעלות במשקל, ומתסכל לראות את כל התהליך שעברת יורד לטימיון. את מדברת פה על עליה חדה במשקל,חוסר יכולת לנפח את הטבעת וחוסר יכולת לעמוד בדיאטה. מהידע שצברתי כאן הייתי הולכת על מעקף אבל כן הייתי מתייעצת עם רופא נוסף (רק לשקט הנפשי כי אם אני זוכרת נכון את מנותחת של ד"ר קידר והוא מבין עניין גם בניתוחים חוזרים.) עוד משהו- אם את הולכת על מעקף או על שרוול קחי בחשבון שהירידה לא תהיה מהירה כמו אצל מנותחים בתוליים (הלוואי שכן אבל אני בכוונה משקפת את הלא חיובי). אני מכירה כמה בנות שבניתוח השני עדיין יורדות לאט וצריכות להסתגל לתחושת השובע ה"חדשה" שבאה בעקבות המעקף או השרוול הן מספרות שזה לגמרי אחר מהטבעת. מציעה לך להכנס לקומונת המעוקפים יש לא מעט שעברו שם ניתוח חוזר. ושוב יסכה חיבוק גדול ובבקשה בבקשה אל תחמירי עם עצמך בגלל המשקל שעלה . אני רק יכולה לדמיין מה את מרגישה. באהבה רבה שמחה

PavlovsDaughter

New member
מעקף - למי מיועד?

לא ראיתי פה בפורום הרבה מעוקפים. מה היתרונות של מעקף?

אופירA

New member
מנהל
יש פה כמה נציגים קבועים וחביבים של מעקף קיבה

ורובם מתרכזים בקומונה המיוחדת למנותחי מעקף קיבה ותריסריון. ניתוח יותר רדיקאלי משרוול, עם יתרונותיו וחסרונותיו, ומותאם למצבים השונים ולשיקולי דעת שונים. לדוגמא, אחרי טבעת קבועה ישנה עושים מעקף, לא שרוול. עוד דוגמא - מי שיש לו BMI גבוה מאוד זה שיקול להעדיף לכתחילה מעקף. אחרי טבעת מתכווננת, מי שלא רוצה לקחת סיכון עם שרוול רחב מידי, יעדיף מעקף. וכן מי שלא רוצה את האופי של הטבעת והאופי של השרוול, ומעדיף ניתוח רדיקאלי וותיק מאוד (עם הרבה היסטוריה) ויתרונות של הפחתת ספיגת המזון (שהם גם חסרונות, תלוי מה קורה במציאות. צריך להשלים חסרים תזונתיים ע"י תוספים וצריך משמעת בקטע הזה). עוד יתרון - איכות אכילה גבוהה מטבעת ומשרוול. יש אומרים גם תוצאות טובות יותר סטטיסטיות. במעקף בדומה לשרוול יש חלון הזדמנויות של הרזיה מהירה בתחילה, ואח"כ יש התמתנות ההרזיה. יש שדיווחו על עלייה במשקל, אבל זה נדיר יותר (וכמו שאנו יודעים, תלוי בהרגלי אכילה כמו בכל הניתוחים).

למה באמת אנשים עם BMI מאד גבוה יעדיפו

הרבה פעמים מעקף ולא ניתוח אחר? את יודעת? אני שואלת בתור אחת עם BMI מאד גבוה שבכלל לא חשבה פעמיים וישר רצה לטבעת..

אופירA

New member
מנהל
אמרתי שזה שיקול

לא אמרתי שהרבה אנשים יעדיפו את השיקול הזה על שיקולים אחרים. למשל, במגזר החרדי, בלי קשר לגודל ה-BMI, רוב המועמדים יעדיפו טבעת. גם בן אדם של 200 קילו. כי השיקול של סיכון הניתוח גובר על כל שאר השיקולים. בגלל שהסטטיסטיקות היבשות (שכבר הבעתי פעם דעתי עליהן) רואות יותר תוצאות בהרזיה במעקף קיבה, אז יש נטייה שהרופאים יעדיפו לעשות אותו לבעלי BMI גבוה במיוחד. וגם יתכן שאנשים אלו הגיעו ל-BMI הזה בגלל תכונות והרגלים, שבגללם דווקא מעקף מתאים להם יותר משאר הניתוחים. אבל זה לא שיקול קובע ועיקרי. זה שיקול מסוים.

מצער לשמוע.

ההחלטה הסופית באמת צריכה להיות שלך (תוך התיעצות כמובן עם הרופאים) ומעקף נראה רעיון מצוין כניתוח חוזר. bmi 37 עומד בקריטריונים לניתוח חוזר (גם בלי הוכחת בעיות נילוות ) . שיהיה בהצלחה בהמשך

באמת תהיתי מה איתך...

הרבה זמן לא ראיתיך פה. צר לי לשמוע שזה הסבל שעברת.. מאמינה שזה לא פשוט לראות את כל מה שעברת חולף מעלייך... מאחלת לך החלטה טובה, בריאה ומשמחת.

november27

New member
ייתכן ואת לא הולכת לאהוב מה שבפי :)

אמנם הירידה בטבעת, לפי מה שהבנתי, היא האיטית והבטוחה ביותר מכל הניתוחים הבריאטריים, יצר הרע שהתמקם אצלנו האכלנים הכפייתיים לא עוזב אותנו גם לאחר הליכים כירורגיים. בימים אלה ממש, יותר משנה ו-7 חודשים לאחר מעקף קיבה, ועם ירידה של יותר מ-100% מהמשקל העודף, ושמירה עלי ההישג, אני נאבקת בשיניים לא לעלות 100גר' אם אותו שבוע לא זזתי מספיק. כל שינוי בתפריט, כל גיוון קטן ככל שיהיה מאלץ אותי להיות מודעת לכך שייתכן והתוספת תראה שינוי במשקל. אני לא נשקלת כמעט, רק הבגדים הצמודים לגוף (לא מלייקרה) הם העדות הכי טובה למצבי. ע"מ לשמור הייתי חייבת להבין שאני לא כמו כל אדם. חזרתי לדיאטה. חלבון + ירקות. :) לומדת לאהוב את התפריט החדש- ישן, אחרת אעלה הכל בחזרה!!! אני עם היד על הדופק, זאת האמת. לכן, יסכה יקירתי, היות ושמעתי עדויות כאלה גם מוותיקי המעקף (והשרוול), לא נותר לי אלא להזהיר אותך שאחרי שנת הניסים הראשונה תצטרכי להתמודד שוב עם דפוסי חשיבה הגורמים באופן לא מודע למצוא אוכל בשעות לא שעות. השפעת הניתוח אצלי לפחות מוערכת כיום בכ-5% מבחינת יכולת ההגבלה. אם הייתי אוכלת ושותה ככל העולה על רוחי בכל שעה שבא לי גם אני הייתי מעלה כמוך במשקל. חשוב היה לי להסב את את תשומת ליבך לעובדה שאחרי שנת הניסים חייבים אבל חייבים לעמוד על המשמר יותר מהמצופה!!! אשמח להיות לעזר במידה ולאחר קריאת שורות אלה לא תשנאי אותי :) בהצלחה! נובמבר

חלילה! לשנוא??!!

אז ככה- משנתיים הנסיון האלה למדתי הרבה - על עצמי על היכולות ועל הצרכים שלי. למדתי גם להסתפק, זאת אומרת היום היעד שלי עומד על מה שהגעתי אליו עם האטבעת כל ק"ג נוס ף יהיה בגדר מתנה . אני צריכה לציין פה- כמו שכבר כתבתי- השנה הראשונה היתה מבחינתי בסדר, לא יותר מידי קשיים - או לא בכלל. השנה השניה, שלא שינתי כלווווםםםם מסדשר יומי- הטבעת השתגעה לגמרי!!!!! אני לא אכנס לזה שוב. נתחיל בעובדה שבתחילת דרכי לפני כשנתיים אני הגעתי למרפאה במטרה אחת ברורה- לעשות מעקף! הרופא והידיאטנית ניסו לשכנע אותי לעשות טבעת, אבל מה שגרם לי להשתכנע בסוף הוא זמן ההמתנה המקוצר יחסית לניתוח טבעת לעומת ניתוח מעקף. היום אני לא בטוחה כל כך שהדרך שרציתי היתה זורמת אז, יכול להיות שהייתי צריכה את ההתנסות הזו של "הכשלון. אגב, עליתי עוד 2 ק"ג לא משנה כמה אני נזהרת- הצילו!!!!! נ.ב. אני לא שונאת אף אדם בעולם- אולי מעשים של אנשים רעים ולא אנשים. אחלה יום

november27

New member
מקבלת. :) עכשיו עצרי את הרכבת הדוהרת ונסי

נשימות עמוקות. התחילי להתאמן לבאות :) בהצלחה, נובמבר

אופירA

New member
מנהל
גם אצלי השנה הראשונה היתה מלאכית

ובשנה השנייה הטבעת התחילה לשנות את מצבה. אבל כל שינוי טופל בדרך הטובה ביותר, ושום דבר לא הסתבך ולא השתגע. 3 פעמים השתנה המצב ו-3 פעמים טופל על הדרך הטובה ביותר. בלי מיונים, בלי סבל, בלי פחד, בלי לגרור סיבוכים. לכן אני כל כך מעדיפה את ד"ר אבינוח כמנתח טבעת. שמתי לב שכשמשהו אפילו קטן משתבש, התגובות של רופאים אחרים מוזרות ולא מותאמות לתקלה שהתרחשה. ואז קשה לעצור את כדור השלג של התקלות.

אופירה יקירה

את צריכה להבין שלא כל גוף מגיב אותו דבר , וכמו כן גם הרופאים לא מגיבים למטופלים שלהם באותה הדרך. מן הסתם מה שאני עברתי זה לא מה שאת עברת!!!! אני הגעתי לפני כחודש וחצי למצב שהתחננתי לרופאים שיפתחו לי לגמרי את הטבעת- למרות שהם סרבו, ולא ראו לכך שום סיבה לא בצילום רטנגן ולא בצילום בליעת בריום, הכל היה תקין. הכל עבר חלק. אבל אני הרגשתי בגוף שזה לא תקין. זה לא השמתו של אף רופא שאני החלטתי החלטה סופית וחד משמעית שאני לא רוצה את הגוף זר הזה בגוף זלי, גוף זר שמלכתחילה לא רציתי אותו.- אלא התפשרתי- והאמנתי אז- למילתו של הרופא ה"משכנע" שגם אז השכנוע היחיד כמו שאמרתי היתה רשימת ההמתנה.

אופירA

New member
מנהל
ברור שלא כל גוף מגיב אותו דבר

וברור שיש גופים שהטבעת לא מתאימה להם עם כל המאמצים והרצון הטוב. אבל היסטורית ההודעות שלך מספרת משהו אחר, שמצער אותי. אני מבינה שלא רצית טבעת לכתחילה. אבל בדיעבד נכנסה לך טבעת לגוף. אז היתה סיבה טובה שיעשו את הכל כדי שתעבדי איתה באופן תקין ולא תסתבכי. ולא עשו את זה. נקודה. את לא רוצה את הגוף הזר, ואת רוצה במפורש ניתוח חלופי, ואת תעשי אותו. כי את מחליטה על הגוף שלך וטוב שכך. איך אמרה ויקי נכון - גם הנפש במקרה זה יש לה תפקיד חשוב שצריך החלטה שתשרת אותה. אבל בלי שום רצון לשנות את דעתך - חשוב לי לבטא שזה לא המקרה של גוף שלא מתאים לטבעת. זה לא גוף שדחה את הטבעת.

למעלה