אהלן חבר'ה

אהלן חבר'ה

אז זהו בהצהרה- ככל הנראה עברתי "כשלון" של הטבעת. אני הולכת על ניתוח חלופי, אני כרגע אחרי עליה של 22 מתוך ה- 33 שירדתי. הייתי בשבוע שעבר אצל הרופא והדיאטנית והדיאטנית הסבירה לי שבעצם האפקט של השרוול מאד דומה לאפקט של הטבעת- וגם איתה יתכנו צרפות, הקאות וכד'... וזה ממש לא מתאים לי. היא (וגם הרופא) עוד לא החליטו למסקנה איזה ניתוח יותר טוב לי לעשות. ביום חמישי הקרוב יש לי תור, שאליו אני מגיעה עם הבדיקות דם וצילום בליעה בריום- שיעזרו להחלטה. אני חושבת שאני הלך על מעקף . אני אשמח לשמוע מכם- מה דעתכם- ואם יש מישהו (מן הסתם יש) שעבר את התהליך האם הוא הצליח לעבור את זה בניתוח אחד או שחייבים שני ניתוחים - הוצאת הטבעת ואחר הקיצור...? הטבעת שלי פתוחה כבר חודש וחצי לגמרייי!!!! אני אשמח לשמוע כל מה שיש לכם לספר ו/או לעדכן אותי. יום טוב!!!

לא פשוט להגיע למסקנה הזו

מכיוון שעברתי לחץ כזה מהדיאטנית ומהכירורג להוציא הטבעת ולעבוא ניתוח אחר אני יכולה להמליץ לך דבר אחד לכי לכירורג אחר לדיעה שניה אצלי גם טענו שהטבעת נכשלה ושהגוף שלי דוחה את הטבעת ויש לעשות ניתוח אחר. מכיוון שלא בא בחשבון מבחינתי ניתוח בו כורתים מדביקים ועוד כל מיני דברים שאני מגדירה כעבודת "קצב", החלטתי שרק מוציאים את הטבעת שבעצם החליקה התהליך של ההחלקה נמשך כשנתיים בהן גם עליתי באופן הדרגתי במשקל כי היה צורך בלפתוח כל פעם קצת לא יודעת אם זה גם המצב אצלך, אבל בכל אופן תבדקי אני ממליצה לך בחום ללכת לדר אבינוח שיבדוק המצב של הטבעת שלך לפני שתקבלי החלטה. יכול להיות שהטבעת לא ממוקמת נכון ולכן היא נכשלת ומכיוון שאת מירושלים אני מאמינה שאת מטופלת ע"י אותו צוות שטיפל בי אם כן, לידיעתך, במשך שנתיים הם אמרו לי שהכל תקין עם הטבעת ושהבעיה זו אני כשלבסוף היא החליקה לתחתית הקיבה (זה לא מחליק ברגע אלה בהדרגה ולא ראו את זה בכלל) שיהיה בהצלחה וקחי כל דבר בחשבון לפני שאת מקבלת החלטה על ניתוח אחר

WiKi

New member
תודה, זה לא מה ששאלתי

בהנחה שאין נזק בטבעת, רק עליה חלקית במשקל. האם BMI 35-36 מספיק כדי שקופ"ח תאשר החלפת הטבעת בניתוח אחר או שיש צורך ב BMI 40 או נזק ממשי?

WiKi

New member
תודה../images/Emo70.gif יש לך אישור של קופ"ח למעקף?

או שאת עדיין בשלבי בירור? ניתן להוציא ולעקוף באותו הניתוח.

ויקי, יקירתי, מנסיון של אנשים בפורום

אם המכשיר שלך יצא מכלל שימוש, קרי הטבעת, אין צורך לחכות שתשמיני כדי לתת לך אישור לניתוח חוזר. אחרת מה עשינו? השומן שלנו גורם למחלות, לכן קופ"ח כל כך נדיבה ומשלמת עבור ניתוח. חוצמיזה, מ'נשמע?

WiKi

New member
לא שאלתי על מכשיר שיצא מכלל שימוש../images/Emo70.gif

השאלה שלי ברורה כשמש: "בהנחה שאין נזק בטבעת, רק עליה חלקית במשקל. האם BMI 35-36 מספיק כדי שקופ"ח תאשר החלפת הטבעת בניתוח אחר או שיש צורך ב BMI 40 או נזק ממשי?" חיה לי מיום ליום

אופירA

New member
מנהל
זה לא נחשב עלייה חלקית במשקל

עלייה משמעותית במשקל לאחר ניתוח אומרת מבחינת קופת החולים שהניתוח נכשל, ולכן אם החולה רוצה להמיר בניתוח אחר הוא זכאי בכל BMI. ברור שאם הוא עלה 10 קילו ל-BMI28 ואין לו תקלה טכנית בגוף, לא ימירו לו את הניתוח. אבל במקרה כזה, מה עוד שקל מאוד להאשים את הטבעת בכל רעה חולה והרופאים אוהבים לעשות זאת - אין בעיה עם ביטוח רפואי.

WiKi

New member
זה לא משנה כמה הוא עלה בכלל

מה שמשנה זה ששנתיים אחרי הניתוח הוא ב BMI מסכן בריאות = הניתוח נכשל.

לפי מה שרופא והדיאטנית הסבירו לי

בניתוח תיקון אין גובה של BMI - אלא הוכחת הכשלון. במקרה שלי, אני כבר לא יכולה לעמוד בניפחים שלה, אפילו לא הקלים כיוון שהן תוך מקסימום חודשיים מחזירים אותי למיון עם צרבות והקאות וחסימות וכו'.... כל הבדיקות מוכיחות שהכל במקומו- אני טוענת שהגוף שלי לא רוצה פשוט את הגוף זר בתוכו- הסיפוקו לו שנתיים- עשה לי טובה - וזהו!!!!

אופירA

New member
מנהל
מסכימה עם קרין. כדאי ללמוד מניסיונה

קראתי את ההיסטוריה של ההודעות שלך, על מה שקרה עם הטבעת והצרבות שחייבו אותך לפתוח לגמרי. אני לא בטוחה שבדקת מספיק פעמים אפשרות סגירה חלקית כדי להגיע למסקנה שכל סגירה קטנה מחזירה אותך עם צרבות וחסימות. כמו כן, אני חושבת שכדאי שדעה שנייה תראה את הצילומים, אם אכן הטבעת במקום והכל בסדר, או שעיניים אחרות רואות משהו אחר.

WiKi

New member
ואני חושבת

שלאפקט הפסיכולוגי יש משמעות יותר גדולה מכל מיקום של הטבעת בנוגע לירידה, הרי ראינו פה עשרות אנשים שירדו עשרות ק"ג עוד לפני ניפוח ובלי הגבלה. אם הגיעו לה מים עד נפש, אם היא מותשת מההתנהלות עם הטבעת, אם עברו שנתיים והיא עדיין חיה בעיסוק מטריד, אולי זה הזמן לעבור לניתוח אחר שיקנה לה איכות חיים רגועה יותר.

אופירA

New member
מנהל
סביר מאוד

ולכן דרושה חוות דעת רפואית שנייה, כדי לא להחליט החלטות קשות תחת תחושת התשה. מדובר בשנה וחצי ראשונות של הצלחה ושמחה והרבה סיפוק, ואז התחילו בעיות, שאת חלקן אפשר היה למנוע לפי ההתנהלות שקראתי בהודעות קודמות. חצי שנה של סבל היתה לחינם גמור לפי הודעה קודמת. אז זה שוב מקרה שהתשישות הנפשית מההתנהלות עם הטבעת נובעת מרופאים שלא מתייחסים נכון ולא מדריכים נכון, ומחוסר מודעות עקב הפסקת קריאה בפורום. כל כך חבל לי.

לא רק זה

מאחר ואת מטופלת על ידי אותו צוות שלא ראה ההחלקה שלי למרות מספר צילומים מאחר והם אומרים לך בדיוק מה שאמרו לי ואצלי טעו מאחר ומבחינתי העסק הזה עלה ב5 ימי אישפוז איומים, ניתוח מיותר עליה של 25 קג ונזק נפשי לא קל את יכולה להקשיב להם כפי שעשיתי או את יכולה ללמוד והחוויות של האחרים למרות שלא בטוח שזה אותו דבר אבל יכול להיות מאוד! אם הייתי בפורום זה כשזה קרה לי אולי הייתי חוסרת לעצמי סבל רב כמובן ההחלטה היא שלך את ילדה גדולה ואת אחראית על מעשייך. אבל בגלל שעברתי מה שאת עוברת, אני יכולה להבין את הייאוש והרצון לשים קץ לסבל אבל היום שנה אחרי הוצאת הטבעת ו-3 חודשים אחרי טבעת שניה, אני יכולה לאמר לך שזה לא אותו דבר בכלל אני לא סובלת מהטבעת כפי שסבלתי אז ואני לא מתחרטת לרגע על כך ששמתי שוב טבעת אם את רוצה, אני יכולה לדבר איתך טלפונית או יכולים להיפגש בירושלים מה שתרצי בהצלחה :)

שנה שלמה שלמיונים אחד אחרי השני

במחינתי זה בהחלט מספיק וזה ממש ממש לא חיים. ההחלטה לשנות ניתוח היא שלי- ולא של הרופאים. אמנם הם לא מתנגדים- ולכן אנחנו מתקדמים לאט כדי לבדוק מה יהיה הכי טוב בשבילי - אבל מבחינתי זה מה ש-אני- רוצה

למעלה