אהלן אתאיסטים... מה המצב?

אהלן אתאיסטים... מה המצב?

תמיד רציתי לשאול אותכם...: מכיוון שאתם לא מאמינים באלוהים וממילא גם לא בתורה, מה לדעתכם הזכות של עם ישראל על ארץ ישראל? באיזה זכות באנו וכבשנו אדמה של אחרים? גירשנו אותם... בקיצור... מה דעתכם בעניין?

neko

New member
אני לא כבשתי אף אחד 8-^

באיזו זכות הבריטים כבשו את דרום אפריקה? באיזו זכות האמריקאים כבשו את אמריקה? באיזו זכות היפנים כבשו את אוקינאווה? למען האמת, אין כמעט עם שלא תוכל למצוא, היכנשהו בהיסטוריה, את הנקודה שבה כבש את הארץ שבה הוא יושב היום.

זה אומר שזה צודק?

אם אני יבוא ויכבוש את הבית שלך , אז זה יהיה בסדר איתך? או זה יהיה בסדר איתי? כי מיליונים של אנשים עשו את זה כבר?

neko

New member
מיליונים עשו את זה, ומיליונים

התנגדו בהצלחה במקרים אחרים (לרוב אותם מיליונים
). ברור שהשאיפה היא לנורמליזציה, אבל דווקא מכיוון שכך אתה לא יכול לבוא ולטעון שדת מתירה לך לכבוש, מכיוון שטיעון כזה פותח פתח לכך שלמוסלמים מותר לכבוש אותך (שהרי האיסלם בין היתר קובע שהמזרח התיכון חייב להיות כולו מוסלמי, וודאי שכך גם ירושלים).

neko

New member
טוב, אז אתה שואף למאבק נצחי.

אני לא מעוניין בשכזה.

אין לנו "זכות"-יש לנו כוח.

אם אתה חושב שאנחנו עדיין פה "מתוקף זכותינו ההיסטורית"(מה גם שלא צריך להאמין באלוהי ישראל כדי להאמין להיסטוריונים הטוענים שאכן, הארץ הייתה מיושבת פעם ע"י היהודים) אז אתה טועה לגמרי-אנחנו פה משום שיש לנו מספיק כוח כדי לכפות את שהותינו כאן.

מה זה קשור לאתאיזם

לך למאה שערים ותחפש את הדוסים של הדוסים - "נטורי קרתא" ותראה שהם מתנגדים למדינה יהודית. (למרות אלוהים ו"זכותינו ההיסטורית"). באשר לזכות היהודים למדינה - מהרגע שיהודים התארגנו ודרשו הכרה עצמית ואומות העולם הכירו בדרישה הזו והקצו לנו את חלקנו בארץ ישראל - אזי זכותנו שמורה לנו.

Dark Muse

New member
אתה יודע כמה חרידים שונאים את הרצל?

וזה מוזר שהם שונאים אותו, הרי הוא קיים את הזכות הזאת לא? לא מובן לי הקטע...

תשובה.

ראשית, הרשה לי הערה קטנה: בלשון הקודש אומרים 'אֶתכם' ולא "אותכם". התשובה היא: לא היתה לנו ואין לנו כל זכות כזאת! המצב היום הוא כזה, שהישוב כבר קיים והמדינה כבר קיימת, ולכן הפתרון הצודק והמעשי גם יחד, שישים קץ לשפיכות הדמים ההדדית, הוא שתי מדינות לשני עמים.

L7

New member
גם לאתאיסטים יש שורשים פרימיטיביים

המכונים מסורת ודת. אף אחד לא מתנכר לעברו האינפנטילי- תינוקי ילדותי. שורשי הלאומיות הם גם בתנ"ך ובדת. אין לעל-טבעי היומיומי קשר לתנועה הלאומית הציונית.

פרפרט

New member
זה באמת נחמד

איפה שמתאים לנו - אנחנו יהודים, ואיפה שלא - אנחנו לא. ההפרדה שעשית בין האמונה באל לבין שייכות לתרבות היהודית ברורה, אבל רק לפני כמה ימים כתבת שתעדיף להתכחש לפחות לחלק מהסיפורים עליהן בנויה המסורת הזו. לי קצת קשה ליישב את שתי האמירות האלה. יאמר לזכות המאמינים, שהם לוקחים את הקל ואת הקשה כמקשה אחת ולא בוררים רק את מה שדעתם נוחה עליו.

ובכן

לקחנו את המקום בכוח. היינו חזקים יותר. זו הסיבה היחידה שאנחנו כאן, מבחינתי. העם היהודי אכן היה כאן עוד לפניהם, דרך אגב.

למעלה