אהלן אנשים

אהלן אנשים

אני התחלתי ללמוד גרפולוגיה לא מזמן ואני מבולבלת לגמרי מכל מה שלמדתי ואני ממש לא מצליחה לפענח לבד את הכתב שלי עצמי... אתם מצליחים להיות אובייקטיבים לגבי עצמכם? אני קוראת המון בפורום אבל אני לומדת דברים ממש שונים ממה שאני רואה פה ונראה לי שזה בגלל שאיילון בן יוסף הולך על איטואיציות ולא על חוקי גרפולוגיה מקובלים... בכל אופן, אני אשמח מאוד אם תעיפו מבט ותוכלו קצת לעשות לי ניתוח.... ונראה אם זה מקביל למה שהוא אומר או לא... ת ו ד ה !!

גימי1

New member
איפה את לומדת ?

לפי מיטב היכרותי עם שיעוריו של בן יוסף, הוא נוקט בשיטה המעשית...כלומר את אמורה לדעת לנתח קודם כל את עצמך. גם גרפולוגים מכובדים מאוד כאן בפורום משלבים אינטואיציה בידע התיאורתי והמעשי שלהם בגרפולוגיה. אני לא רוצה להצטייר כמגן של בן יוסף, אבל יש לי תחושה שנוח מאוד להשמיצו כאן בפורום....

יגואר 2

New member
ואיפה השיטה כאן ? או שאני לא מבין

כי איך אדם אמור לדעת לנתח את עצמו לפני שהוא לומד את התיאוריה? או שהכוונה שלך שאחרי שלומדים את התיאוריה ראשית לכל התלמיד מנתח את עצמו ?

וואוו גברת, איזה כתב יד

יש הרבה בשר לניתוח, ולא במובן החיובי. אני מדגיש שאינני גרפולוג מקצועי ויש להתייחס בהתאם לכך לדעתי. אני מעלה את השורה התחתונה לפסקה הראשונה: לדעתי כדאי לך ללכת לדבר עם איש מקצוע (פסיכולוג או פסיכיאטר). נפשך מפוזרת, ואת מתקשה למצוא כיוון בחייך - האותיות מאוד תנודתיות, מרווחים בין האותיות בתוך המילה משתנים מאוד ומופרדים - מה שמראה על תחושת ניכור עצמית אפילו !. החתימה (אולי הייתי צריך להתחיל בה), היא קטנה מאוד כמעט אלמונית, זה מראה על בעיה מאוד מאוד רצינית בהערכה עצמית. זה מינימליזם רחוק מאוד, שלא נובע "מהרהור", אלא - לדעתי - מדכאון וריחוק. ה'ת' שלך באופן סימבולי מנסה להראות "נתינה", שלא מתקדמת לשום מקום, לדעתי זה נובע מתחושה, זה תקופה ארוכה, של עזרה לאחרים שלא מתקבלת בברכה, או שלתחושתך - את מרגישה שאת מנסה לתת ולתת לאחרים, לתקשר איתם, אבל הם נשארים זרים לך ולא מחזירים באותו המטבע. ה'ש' דיכאונית, באופן לא מפתיע, ה'מ' היא 'מ' של בעיה חמורה בזוגיות (לפי השיטה שלי), כלומר - אין לך בן זוג כרגע, או שבמידה ויש -את בבעייה חמורה - את מאמינה שהוא ממש לא 'ברמה' שלך ואת לא שלמה עם בחירתך. ה'י' שלך היא מה שאני נוהג לכנות י-מהבהבת, אצל נשים זה בדרך כלל, מחשבות על ילדים, או יותר נכון הרצון שכבר תכנסי למסגרת ותהפכי לאמא, דבר שנראה לך מאוד רחוק. שאת מאמינה שהוא

אז ככה (ואני מקווה שהפעם זה בסדר)

אני את עצמי לא יודעת לנתח, אולי זה בגלל שאני בסה"כ בקורס מתחילים וזה לא מספיק... מהניתוחים שלי עולה דמות אחרת לגמרי ממי שאני ומהניתוח של פיסטוק בריבוע למשל... אולי סתם אני מאוד לא כישרונית... ממש לא ניסיתי להשמיץ את איילון בן יוסף. יש לי המון הערכה אליו. ומר פיסטוק, אתה כנראה יותר מקצועי ממה שנדמה לך. צדקת מילה מילה ואני מאוד מעריכה את זה שהיית כנה ואמיתי ואמרת דברים קשים! תודה! אתה חושב שאחרים לא ניתחו את הכתב שלי כי הוא עגמומי? לא מעניין? או כי אתה כל כך צודק? וחוץ מזה, הכל כל כך רע שאין שום דבר טוב בכתב שלי?

אני משתדל להיות ישיר בניתוחים שלי

יוקסטה, אני משתדל להיות מאוד ישיר בניתוחים שלי, ולעתים נדירות אני פשוט אומר את כל מה שאני מאמין שאני רואה. כל כתב יד מעניין אותי, ושלך ריתק אותי במיוחד. אני חוזר על המלצתי הרצינית לחלוטין שתדברי עם מישהו מקצועי. בהוקרה והערכה.

ריתק אותך?

עד כדי כך אני דפוקה? טוב נו, זאת הייתה תקופה מאוד קשה... ואני רואה מישהו מקצועי, ואני מקווה שהיום הכתב שלי הוא לפחות קצת שונה... אתה רואה בעיות בריאותיות? כי לפי מה שאני למדתי יש קצת בעיות עיכול, אבל זה ממש לא בכיוון... ונורא קיוויתי שמישהו פה יעיר על הכיוון האמיתי... אתגרי או לא?

בענייני בריאות ושאר..

בענייני בריאות - אני לא מחפש דבר ולא יודע גם. אני תמיד ממליץ ללכת לרופא, הוא למד לאבחן דברים בשיטה המודרנית והיעילה ביותר, לא מאמין בצורך באבחוני רפואה בכתב יד.

גימי1

New member
בעיות מעיים

לדעתי יש לך מה שמכונה "מעי עצבני". אולי זה שילוב של היותך מופנמת ולא כל כך משתפת ולא מוציאה החוצה מה שעובר עלייך. קורה לך כשאת מתרגשת ממשהו או לקראת משהו שאת חייבת לשירותים יותר מכרגיל ? (אני לא מתכוון לפיפי...)

נכון

אכן יש לי מעי עצבני אבל זאת לא הבעיה הבריאותית העיקרית שלי... וכבר יש לי אבחנה מרופא, סתם מעניין אותי לראות אם גם אפשר לעלות על זה דרך כתב היד...

גימי1

New member
לדעתי ניתן

אבל...קשה לי למצא בדיוק מה הבעיה מהקובץ הסרוק....משתי סיבות: אני לא מקצועי ...והשניה: זה לא המקור...למרות שהכתב סרוק טוב מאוד. אבל אם כבר יש לך אבחנה רפואית ואת מטופלת, מה את צריכה אותנו ? היי בריאה.

צריכה?

ברור שאני לא צריכה אותכם... אבל גרפולוגיה זה כלי מעניין ומרתק, ומדהים אותי העומק שמגיעים אליו איתו. ובריאות זה אחד מהמדדים אצלי לעומק שניתן גם לאמת בכלי הזה... אבל בכל מקרה יצאתי כל כך אובדנית שכנראה הבריאות שלי זה לא מה שבאמת חשוב...

למעלה