אהלן.אנשים מה המצב?.?

אהלן.אנשים מה המצב?.?

רציתי לעלות בפניכם/ בעיה שמאוד מציקה לי ואני מאמין שגם לכם..ענין הנושרים..אני חושב שעשו מהם גויים..ממש עשו אותם אפסים..מתנהגים אליהם ממש בזלזול..אם זה בקהילה בא הם גרים אם זה בתקשורת וכ`ו...במקום לכתוב ולדבר עליהם כל היום שהם אפסים ושהם פורצים בתים וחנויות ..תתחילו לקרב אותם...באמת! ככה לא מתנהגים איתם ככה הם רק ירגישו כמה שהם כלום..וכמה שלא אוהבים אותם..וזה לא נכון....שב``ה הם יחזרו לאבא שיושב ומחכה להם...אשמח אם תגיבו על הנושא,.בחור ישיבה שמציק לו עד כאב..

לשם מה להתחיל לקרב ?

ממילא הבעלי תשובה הינם סוג ד` בקרב החרדים. ואם החרדים מכרכרים סביב החילונים, אולי מוטב שיתחילו לרחק במקום לקרב.

אילו הייתי מאמין

הייתי חוזר לירושת אבותיי. ומכיון שכתב הרמבם שכל מי שעלו בידו ספיקות ב1 מהעיקרים, סימן שלא עמדו רגלי אבותיו על הר סיני, בהכרח שלא הבנתי לאיזו ``ירושת אבותיו``התכוונו חזל? האם של בעל פעור? או כי נחש הנחושת אשר עשה משה? שהלא להרמבם לא עמדו רגלי אבותי על הר סיני

הודעה שכתבתי כאן בעבר בנושא

לפעמים אנו עומדים ומתנשאים על האחר, אנו פוגעים בו, רומסים את כבודו, מכלילים אותו.. מלבישים עליו 'סטיגמה'.. לפעמים הם עומדים בגבורה עילאית ומתגברים, מנסים להיאחז בכל הכוח ולא להיגרר אל אותה סטיגמה מולבשת, לפעמים הם עוברים חוויות וקשיים שאיננו מכירים... כן, אלו הם אותם אנשים שאנו באכזריות נוראה קוראים להם "שבבניקים". כשנגיע למעלה יקראו לנו אולי 'שבבניקים'. כשנשאל 'למה'? ישיבו לנו 'אתם הפכתם את פלוני לשבבניק, אתם גרמתם לו לנשור ולהתנתק...'. כשמלבישים על אדם סטיגמה, כשמשייכים אותו חברתית, מקטלגים אותו! משנים לו את התחושה, אם הוא לא יהיה 'בעל כוחות' גדול הוא יקרוס הישר אל תוך הקיטלוג ושם הוא ישאר. מי אשם בזה???????? חברים, זכרו דבר נוסף: כשם שאתה מקטלג את האחר, כך ישנם המקטלגים אותך ורק.. עוד משפט אחד... אותם חז"ל שאמרו לנו מה צריך לעשות ומה לא... כן, אוצם אנשים, אמרו לנו אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו הייתי עומד כאן גאה בכדי לומר שכולנו....... "שבבניקים קדושים"...... למי שהבין את המשמעות..........

למעלה