אהלן, אני חדש פה.

אהלן, אני חדש פה.

שמי דניאל ואני בן 9 וחצי, כבר מגיל צעיר אהבתי קומיקס, ושמחתי לגלות שיש את הפורום הזה. רציתי להראות לכם קומיקס שעשיתי בזמן האחרון.הצביעה היתה במחשב. מעולם לא למדתי בחוג של קומיקס, ולכן אין לי הרבה ניסיון. הייתי שמח לדעת מה דעתכם?

scrp666

New member
ברוך הבא דניאל

בהתחשב לגילך הצעיר אפשר לחשוב שאתה תצליח עם קומיקס. משהו אישי שאני חושב שחוג קומיקס הוא לא בדיוק המקום להצלחה. מנסיון אישי הוא לא ממש מקדם. אני חשבתי שיהיה נחמד כי זה יתן לי רעיונות אבל זה היה שיעמום גדול ולא עזרתי בכלל. אני חושב שלדעת לצייר זה מתנה. אין לכל אחד את היכולת הזאת. אני בגילך (כיום בן 13) ציירתי בערך באותה רמה שאתה מצייר. בהצלחה ותמשיך לצייר!

אז איך אתה הצלחת ללמוד?

ומה צריך לעשות כדי ללמוד יותר? מחר אחה"צ אני עומד להיפגש עם צייר הקומיקס של זבנג, אורי פינק, אני מראיין אותו לעיתון שאני ושני חברי מהכיתה מוציאים. מה לדעתך אני צריך לשאול אותו?

scrp666

New member
אני למדתי טבעי...

זה בא אלי ברגע אחד. התחלתי להשתפר כשהסתכלתי על ציורים של אומנים, באיחוד במוזאונים. התרשמתי מאוד מהתערוכה של ניר הוד. מלהתכל על הסביבה ולבחון אותה, להכיר אותה וללמוד אותה. איך היא מתנהגת, מה המאפיינים שלה והצורות שלה. את מבנה הפנים למדתי בקפדנות והצלחתי ללמוד אותו טוב מאוד. הכשרון הוא לא לצייר. הוא לדעת להסתכל ולזכור בצורה מסויימת, ואת האפשרות להביע את זה בציור. לדעת איך לפלוט את זה אחרת. עכשיו אורי פינק... אין לי ממש מושג... הצלחתי פעם אחת ללחוץ את ידו בשבוע הספר, זה היה מגניב. אתה יכול לשאול אותו מאיפה הרעיון בא. אבל אתה לא חושב שאתה קצת צעיר מדי כדי להתחיל לעשות עיתון?

אני חושב שגם צריך לקרוא ספרים

שמלמדים לצייר קומיקס. יש בזה יתרונות וחסרונות. היתרונות הם שאם דווקא קוראים ולומדים מהספר, אפשר לצאת מזה ולעשות משהו אחר. החסרונות הן שאפשר להתלהב מזה יותר מידי ולחקות את הסופר שכתב את הספר,ואז זה לא שלך. ואני כן צעיר לכתיבת עיתון,אבל "השמים הם הגבול", אם אני אחשוב שאני לא מסוגל אני אצליח לעשות את זה? לא. וחוץ מזה ההורים עוזרים לנו קצת. (אם תרצה אוכל לשלוח לך את העיתון,כשיהיה מוכן) ובכל מקרה, מי זה ניר הוד? איפה התערוכה שלו? אולי אבקש מאמא שלי שתיקח אותי לשם. ותודה רבה על כל העצות שאתה נותן לי. ואני לא סתם לוחץ את ידו של אורי פינק,אני אהיה אצלו בבית ובסטודיו. תודה

scrp666

New member
אל תיקח ספרים ללימוד קומיקס עצה שלי

קח ספרים שמלמדים לצייר. קומיקס זה חלק מן הציור. כשאתה מצייר קומיקס אתה מצייר אותו בדרך שלך. בתנאי שיש את הקטע עם הריבועים.

evil i

New member
מה המצב?

קומיקס זה שילוב של ציור וכתיבה, היוצרים ביחד משהו חדש. אם אתה רוצה לדעת לעשות קומיקס, אתה צריך גם ללמוד לצייר, גם ללמוד לכתוב, וגם ללמוד איך מדברים בשפה של הקומיקס. אני ממליץ לך על "ככה מציירים זבנג!" כדי ללמוד גם איך לצייר, גם איך מדברים בשפה של הקומיקס, וגם איך מביאים רעיונות לקומיקס. זה ספר טוב להתחלה. מעבר לכך, תיקח שיעורי ציור אם אתה רוצה ללמוד איך מציירים (למרות שאני חייב לציין שאתה מצייר מרשים ביותר יחסית לגילך. כל הכבוד!) או שיעורי כתיבה יוצרת כדי ללמוד איך כותבים. והכי חשוב, לקרא הרבה קומיקס, ולהתאמן כל הזמן!

יש לי חדשות טובות.

ביקרתי אצל אורי פינק,והוא הסביר לי איך הוא עובד. והראה לי את תהליך העבודה לקומיקס... היה מאוד מעניין. הוא לא עובד כל כך עם כלי כתיבה, בעיקר הוא עובד עם המחשב..וזה מדהים. אבל יש גם דרכי עבודה אחרות, שהוא לא ממש מתעסק איתם.. היה מעניין. יש לו בית עם המון חיות מחמד, ארנבים ושרקנים, וכלב. יש לו חצר גדולה וסטודיו, ובעיקר ביליתי בסטודיו שלו... אני מצייר את הקומיקס אחרת, מתחיל בעפרון, אח"כ עובר עליו בעט... ואז כותב את המילים ורק אז, אחרי שאני סורק, אני צובע במחשב בעזרת פוטושופ. אורי אמר לי שקודם צריך לכתוב את הסיפור... וכנראה שאני אתחיל לעשות את זה כך. זהו... חוויות מפגישתי עם אורי פינק.

למעלה