אהלן אהלן,

SMART BOY

New member
אהלן אהלן,

שבוע טוב לחברי הפורום.

אני וחברים סגרנו כרטיס לתאילנד לדצמבר הקרוב, הזמנו כרטיסים דרך את אל-על והכל טוב ויפה עד שלחבר שלי פג תוקף הדרכון,
הלך למשרד הפנים להזמין חדש, והנציגה כתבה לו את שם המשפחה באנגלית לפי שמיעה ובמקום Ben Zchariah רשמה Ben Zecharya.

בשיחת טלפון קצרצרה מול שירות לקוחות אלעל, הם רוצים 50$ על מנת לשנות כמה אותיות, כי זה נחשב "להפנקת כרטיס מחדש",
אך יחד עם זאת היא מסרה לי שבדלפקי אלעל בנתב"ג סביר להניח שלא תהיה בעיה, ובביקורת בודקים רק דרכונים ולא כרטיסי טיסה.

שאלתי היא אליכם היא, יש לי ממה לחשוש? אני לא רוצה שנגיע לשדה ויתחיל שם סיפור מההפטרה, ומצד שני המחיר הזה לשינוי שם נראה לי מוגזם מעיקרו!

תודה מראש לכל העונים :)

prizman

New member
תפרט טיפה.

השם בדרכון לא תואם את זה שבת.ז.?
שישנה את זה כבר עכשיו. השם אמור להיות תואם בכל המסמכים הרשמיים
וןהמחשב במשה"פ הפנים היה אמור לעלות על זנ לפי מס' הת.ז.
מה יקר ומה לא קשה לענות, זה הסכמים בין סוכנים לחברות תעופה.
זה יכול להחשב לשינוי שם נוסע ולפעמים ביטול כרטיס בכלל.
נכון שזה נשמע רע אבל ככה חברות תעופה עובדות היום בכרטיסים הזולים.

SMART BOY

New member
פירוט:

שם המשפחה באנגלית כפי הכתוב ברשיון, לא תואם את שם המשפחה באנגלית כפי הכתוב בדרכון.

השם הפרטי ושם המשפחה בעברית תקין וכתוב נכון בשניהם, וסביר להניח שאלעל בודקת בעת הזמנת הכרטיס גם את השם בעברית, כמו שהנציגה הטלפונית מסרה לי.

הוא בכל מקרה הולך לבדוק אם אפשר לשנות את השם באנגלית בדרכון שעכשיו הנפיק במשרד הפנים ללא עלות מכיון שזו הטעות של הפקידה.

אבל עדיין, איך יכול להיות שהכרטיס הונפק כביכול - כשהתאריך הוא חצי שנה קדימה!

כירטוס

ברגע ששילמת סכום כלשהוא על הכרטיס והסוכן נסיעות כירטס את פרטייך במחשב -אל על מנפיק כרטיס.
גם אם הזמנת שנה מראש ויש כירטוס,ניתן לקבל את הכרטיס טיסה מיידית{אחרי שתשלם הכל כמובן...}
הפרטים שבדרכון צריכים להיות זהים לפרטים שבכרטיס.
בדרך כלל מעתיקים את הפרטים מהדרכון.
החבר שלך היה צריך לעשות את זה במשרד הפנים ולא טלפונית {כך לדעתי}והפקידה צריכה הייתה לנפק דרכון חדש ע"פ הפרטים של הדרכון הישן. באותה הזדמנות משאירים שם אצלם את הדרכון הישן.
כל שינוי בכרטיס מחייב תשלום ולכן אל על מבקש 50 $.

sailor

New member
אם במשרד הפנים טעו, למה לא לפנות אליהם

ולדרוש תקון השם בדרכון?
עד דצמבר יש הרבה זמן.
מצד שני לא ברור לי הספור, טופס דרכון ממלא המבקש, כולל השם באותיות לטיניות.

באל על אפשר לבקש שירשמו הערה ב-PNR וישלחו אישור במייל עם נוסח ההערה.

למעלה