אהלן אהלן

m G m

New member
אהלן אהלן../images/Emo39.gif../images/Emo73.gif

איזה פורום שווווה
יש לי 2 שאלות מקווה שתענו לי
1. בהנחה שרובכם כבר התחילו ללמוד נהיגה, מה עדיף- לעשות תאוריה לפני שמתחילים ללמוד ולהיפטר מזה, או שעדיף להתחיל ללמוד נהיגה ורק אז לעשות תאוריה כשמבינים יותר על מה מדובר...
2. כמה אתם משלמים לשיעור? אני שמעתי שהרוב לוקחים 90 ש"ח אבל מצד שני שמעתי על 75 80 וכאלה...אז אני רוצה לדעת פחות או יותר ולשמוע עוד מחירים .
לכל העונים ו-
אם שאלו את השאלות האלה כבר...אני יודעת שזה מרגיז שכל פעם מישהו אחר בא ושואל אותה שאלה אבל בכל זאת אשמח אם תענו לי...

Superdror

New member
אז ככה:

בנוגע לשאלה הראשונה שלך, הדעות חלוקות, יש כאלו הטוענים שעדיף לעלות על האוטו כשיש לך את כל הידע בנוגע לזכות קדימה, תמרורים, חוקים וגם להיות פחות בלחץ מהתאוריה, ויש כאלו הטוענים שלימודי הנהיגה תורמים לך להבין את החומר התיאורטי והופכים אותו להרבה יותר פשוט. אז לדעתי מה שצריך לעשות זה להתחיל ללמוד במקביל לשיעורי הנהיגה, ובסביבות השיעור ה10 לגשת לתאוריה, כך בעצם אתה נהנה משני העולמות, גם נעזר בלימודים המעשיים להבנת הלימודים התיאורטיים וגם עולה לאוטו עם קצת רקע על חוקי התנועה. בנוגע לשאלה השניה, זה תלוי בעיר בה אתה גר, בבאר שבע המחירים הם בערך 75-80 שקל, במרכז זה 90-100. זה גם תלוי באורך השיעור, 40 או 60 דקות. בהצלחה.

M o l

New member
שלום שלום,

בקשר לתיאוריה, סביר להניח שיהיו תומכים לכל אחת מהדרכים. מי שעשה תיאוריה אחרי שהתחיל ללמוד נהיגה יגיד לך שככה עדיף ומישעשה לפני יגיד לך שלפני עדיף. אני, אישית, עשיתי את התאוריה אחרי שהתחלתי ללמוד, היתרונות בזה לדעתי, שיותר קל לעשות את התיאוריה, כי את נמצאת בכביש ומתרגלת הכל בכביש. מצד שני אם עושים את התיאוריה לפני תחילת השיעורים, נפטרים מהתיאוריה ואפשר ללמוד בראש שקט. בנוסף, להגיע לשיעורים בלי ידע בכלל זה לא טוב, צריך להחכיר את התמרורים והחוקים הביסיים לפי דעתי. זה נתון לשיקולי דעתך, מה שכן, אם את מחליטרה קודם ללמוד אז לא כדאי להסחב עם התיאוריה לשיעורים מאוחרים. בקשר למחירים, זה תלוי באזור, אני למדתי במרכז ושילמתי 85 ש"ח שזה מחיר סביר לאזור המרכז. מאיפה את?

הצעה שלי

אני דווקא התחלתי ללמוד נהיגה קודם ורק אח"כ, בשלב מאוחר מאוד מאוד נבחנתי בתיאוריה.וזה ממש דפק אותי, וזה ממש לא טוב. לדעתי הפיתרון הטוב ביותר הוא להתחיל ללמוד נהיגה ולעשות תיאוריה במהלך השיעורים הראשונים, אבל עד שיעור העשירי או גג שיעור מס' 12. אם עד השיעור ה-12, לא הספקת לעשות תיאוריה, תפסיק את הלימודים כי לא תהיה שום תועלת וסתם תזרוק כסף. הפיתרון המשני הוא כמובן לעשות תיאוריה לפני שמתחילים ללמוד נהגיה בשטח. הפתירון הכי לא רצוי זה להגיע לסביבות שיעורים של 20 ו-30, כשאתה בלי תיאוריה. לגבי מחירים.....זה ממש תלוי ומאוד מגוון. אני למדתי עם מורה שלקח 70 שקל אבל היה ממש קשוח ואני קצת מתחרט שלקחתי אותו(אפילו שעברתי טסט ראשון). מצד שני, יש לי חברים שלקחו מורה ב-90 שקל, וזה גם נראה לי מוגזם. 80 זה מחיר נוח. ואל תגיד לעצמך דברים בסגנון: "זה רק 10 שקל"," אין כזה הפרש גדול". אחרי 30 שיעורים של נהיגה זה מצטבר לסכום מאוד רציני. שיהיה בהצלחה.

SDRules

New member
אני מסכימה איתך חלקית....

זה נכון שרצוי לעשות תיאוריה בשיעורים הראשונים, וגם אני נבחנתי בשיעור מאוחר יחסית (17-19) ועכשיו אני רואה את הנזק שבזה... אבל אני ממש לא ממליצה להפסיק שיעורים, בשום פנים ואופן לא!.. הנזק שנגרם ע"י לקיחת פסק זמן לדעתי הוא גדול יותר.. ועל אחת כמה וכמה כשאתה בשיעור 12, כשעברת כבר שלב כלשהו בנהיגה והפסקה לדעתי יכולה לעשות רק נזק! אפשר במקום להקטין את המינון.. לקחת אולי שיעור בשבוע לתקופה קצרה מאוד כדי ללמוד לתיאוריה ולעבור אותה, אבל לא להפסיק את השיעורים.. המשך השיעורים זה לא סתם "לזרוק כסף" , זה תרגול ורצף, וזה מאוד חשוב לתלמיד נהיגה!

אז ככה...../images/Emo39.gif

לדעתי עדיף לעשות תאוריה לפני שמתחילים ללמוד ו/או בשיעורים הראשונים (שיעור 9, 10 ככה..) אבל זו רק דעתי, אני מכירה הרבה שעוד מעט נגשים לטסט ועוד לא עשו תאוריה... ובקשר לכמה משלמים לשיעור: אני משלמת 80 ל40 דקות. חברות של משלמות 90 לשיעור

m G m

New member
אוקיי...../images/Emo51.gif ../images/Emo141.gif

למי ששאל- אני מהמרכז באזור ראשון
נראה לי שאני אתחיל ללמוד קודם נהיגה שאני אבין פחות או יותר במה מדובר. כי קראתי קצת את החוברת הזאת של התאוריה וחצי מהדברים שם לא היו לי ברורים... וחוצמיזה שאני מתה כבר להתחיל לנהוג
ועוד שאלה קטנטנה...למרות שקראתי פה שאתם ממש מעוצבנים עליה...אבל באמת שהלכתי אחורה הרבה דפים ועשיתי חיפוש ועדיין לא ראיתי תשובה ברורה...אז...מי שיענה אני מאוד אודה לו וזה לא במטרה לעצבן
מה עם החוק הזה של החצי שנה
עבר
לא עבר
ומה פרושו

gilka

New member
בקשר למורה:

המחיר הממוצע במרכז הוא 90-100 שקל, אבל אני לדוגמה למדתי אצל מורה שלוקח 80 שקל שיעור והוא היה מורה מעולה! מה שאני מנסה להגיד זה שאל תחשבי שמי שזול הוא בהכרח מורה לא טוב ומי שיקר חייב להיות מורה מצויין. זה לא בהכרח עובד ככה. מה שאני מציע לך זה שתלכי למורה שהומלץ לך ע"י אנשים שאת מכירה.

mc bige

New member
טוב תשובה לשלוש שאלות

1. לדעתי כדאי לך להגיע לשיעור 10 משהו כזה ואז לגשת...כי יהיה לך ידע על הכביש וכל החוקים שלו וזה יראה הרבה יותר ברור(מניסיון9 2.בדרך כלל לוקחים 85....המורה שלי לוקח 85 אני מחולון..... אם את מחפשת מורה מעולה מראשון שלוקח 85 אני יכול להמליץ לך כי 6 חברים שלי לומדים אצל אותו מורה מראשון שעושה גם את הטסטסים שם.... 3. עוד לא נכנס החוק הוא בטח יכנס לקראת סוף השנה

m i s h i

New member
תראה...

לפי דעתי הרבה יותר טוב לעשות קודם את התיאוריה ואז להתחיל בשיעורים,כי לפעמים ממש נתקעים עם התיאוריה ואז אי אפשר להמשיך עם השיעורים..וזה קצת באסה והורס את הרצף... ואני למדתי על בשרי מה זה להרוס את הרצף של השיעורים!!!! ובקשר לשאלה השניה שלך...אני מהדרום..ובעיקרון לוקחים אצלנו 90 אבל בגלל שאני תלמידה אז לקחו לי 85... ככה שתמיד אתה יכול לסדר לעצמך פחות... בכל אופן..שיהיה לך המון בהצלחה....

היי אני מראשון לציון

אני ניגשתי לתאוריה לפני שהתחלתי ועברתי... בקשר למחיר אני משלמת 80 ל 40 דקות והמורה שלי אחלה...

shooker123

New member
למה אני לא עוברת- יש שאלה כאן!

אני לומדת ולומדת ולא עוברת תאוריה ! למה צריך ללמוד על הטלטל? וכל השטויות האילה? בכל אופן רק נותנים גז ברקס ושצריך לעביר אילוך או משהו זה קלאץ למה אני א עוברת? מה אני יעשה בשביל לעבור? שלחו לי מסר עם התשובה לשאלה שלי או שתשלחו לי איימל האיימל שלי הוא [email protected] תודה אני לירון בת 17 מנס ציונה icq 223496277

be_roo

New member
איך לעבור תיאוריה

דבר ראשון לשנות גישה ולא להתחיל לתהות "למה לומדים את זה? ולמה לומדים את ההוא", אלא להבין ש-99% ממה מהחומר חיוני לשם נהיגה נכונה ובטוחה, ואולי, אם קיים אחוז אחד שפחות קריטי, עדיין שווה ללמוד רק כדי לדעת משהו חדש.

אממ...

כשאני למדתי (כבר יש לי רישיון) אז עשיתי את התיאוריה והשיעורים בו זמנית. כלומר, התחלתי ללמוד לתיאוריה בשיעורים הראשונים, ואז עשיתי את התיאוריה. ואני כבר לא זוכרת כמה שילמתי..נראה לי ש-80

alomm

New member
תשובות

1. לעשות לפני....לדעתי ככה פשוט באים לשיעור הראשון עם ה "רקע התיאורתי". 2. תלוי איפה את גרה....במרכז יקר בפריפריה יותר זול. לי עולה שיעור 85 ולחברים שלי 85-80

../images/Emo66.gifטוב אז ככה :

1) לא לעלות לרכב לפני שעשית תאוריה ! אל תעשה את הטעות הזו כי אחר כך נתקעים עם זה וזה נגרר ונסחב...פשוט חבל. 2) הוצאתי רישיון נהיגה לפני כ-7 חודשים, ואז שילמתי לשיעור 80 ש"ח. (פרוטקציות וכאלה...). ד"א..אני מתגעגעת למורה שלי ולשיעורי הנהיגה. זו היתה אחלה חוויה ! תקופה יפה. השוטרת.

liron1803

New member
טוב.....

זה לא כל כך משנה אם תעשי תיאוריה לפני שתתחילי ללמוד נהיגה, אבל אל תסחבי את זה יותר מדי... יענו עד שיעור 10 כבר תשתדלי לעשות כדי שגם אם תכשלי (צריך לחכות שבועיים כדי לגשת שוב) תוכלי להמשיך ללמוד נהיגה בלי לחץ.... ותשלום לשיעורי נהיגה נע בין 75-95 שקל. תלוי גם בזמן של השיעור אם יש מורה שעושה 40 דקות 90 שקל זה סביר וטוב.... בכל מקרה תמיד כדאי לך לחפש המלצות למורה שאת לוקחת מחברים או מכרים.....

למעלה