אהלן, אהלן,

פרג

New member
אהלן, אהלן,../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

שוב איתכם... מחר אפגוש נוירולוג מקומי שמצאתי כאן בבית חולים פרטי אך אני בהחלט נבוכה האם עליי לשאול באיזו תרפיה אני אמורה לטפל בילדה או בהמשך כדור הריטלין או בהמשך הפעילות הספורטיבית או בסוג ההפעלה שעליי לתת לה. הבעיה הרצינית עם חוסר היכולת להתארגנות (אנטי ממש) ניסיתי את שרשמתם והייתי עקבית בקטע של הלוח זה עבד יום אחד ומאז כלום. הילדה רגישה מאוד למרות הכל. ד.א. ניסיתי לשנות גם את היחס של האחיות שלה כלפיה לא עובד בגלל ההתנהגות שלה כביכול למרות שהסברתי שהיא לא מתכוונת. לאחרונה היא מאוד עצבנית ולא נראה שמינון הכדור שהיא מקבלת מספיק לה. מצאתי לה מסגרת לכל חודש יוני לא יותר. מיום רביעי הזה חופש גדול. ומיום שני עד סוף החודש "מיני קיטנה" עד 1:00 - נראה לכם כדור...... בשבת בין 4-7 אירגנתי לה יום הולדת בבאוליניג - כמובן, שהקדמתי לה היא נולדה ב11.8 אבל לא יהיה אף אחד כאן ובתחילת ספטמבר אף אחד לא מגיע לכן... להזכיר לכם שהיא משחקת טניס מנגנת בכינור שחיינית והיא מבקשת לשנה הבאה להירשם לבלט וגו´דו - מה אתם אומרים. מה נתתי מאז אוקטובר שהיא אובחנה: מורה להוראה מתקנת צמודה בבית 3 פעמים בשבוע שעה וחצי. פסיכולוגית קלינית פעם אחת ואמרה שאין צורך שהילדה תגיע כי הכל בסדר אצלה. כדור ריטלין מחולק ל-2 10 מ"ג ליום חוג טניס, נגינה בכינור, כדורגל נסיונות - 3 פעמים ללמד אותה דרך לעצמאות והתארגנות שהתקבלה כל פעם למשך חודש ימים בצורה איומה מאוד למרות שאני לא לוחצת. אשמח לשמוע מיכם

דליה.ד

New member
שלום מרטין!

באמת נראה לי שמינון של 10 מ"ג ליום זה ממש מעט לילדה כל כך גדולה - בת 10, נכון? בני, בן כמעט 6 , מקבל כדור שלם...! והוא ממש אפרוח מטוגן! באמת כדאי להתיעץ עם הנוירולוג על שינוי מינון. יכול להיות שתהיה הטבה משמעותית עם השינוי. בנוגע לחוגים...בטח לתת, אם את יכולה! ילדה עסוקה זו ילדה שאין לה זמן לשטויות!

היי יקירה!../images/Emo24.gif

קודם כל נעים לשמוע חדשות טובות, גם חודש קיטנה עדיף על כלום. אני מאוד התלהבתי מהרעיון של אמנויות הלחימה, פה בארץ מדברים על זה המון בהקשר של תרגול התנהגותי לשליטה על דחפים ודחיית סיפוקים, יש אפילו עבודות מאסטר שעסקה בקשר בין קראטה לADHD עם מסקנות חיוביות מאוד. שיהיה קיץ מוצלח, מקווה שאצלכם לא חם כמו אצלנו...

פרג

New member
בוקר טוב אפרתו´ש../images/Emo24.gif

אני בלחץ לקראת מחר - קודם כי אני לא מכירה את הנוירולוג - מקוה שיהיה בסדר. ואיך תהינה התגובות של הילדה אחרי המפגש. מינון הכדור נקבע באוקטובר מסיבה פשוטה כי במבחן כשקבלה 10 מ"ג היו לה טיקים ולא זזה 4 שעות שלמות. הרופאה ראתה זאת מיד והחליטה על כך מאז לא היה לי את מי לשאול והאמת הכל עשיתי עד עכשיו עד דעת עצמי. החוגים שקיבלה עד עכשיו לא נגמרים היא דורשת היום עוד ולשנה הבאה תקבל עוד שניים והיא עומדת בהם ובשעורי הבית שלה כשהיתה לה מורה להוראה מתקנת בבית - זוכרת 3 פעמים בשבוע בשבילי לעבוד עבורה. רק החוגים והמורה זה לא פשוט אבל העיקר שהיא שמחה. היום טקס סיום יסודי עולה כביכול לחטיבה עולה לכיתה ה´. אח"כ מבה בבית של אחת המורות כל התלמידים שוחים ונהנים. אנחנו מביאים לכם את החום מזה נכון לאתמול 42 מעלות חה חה חה. אמנות הלחימה - כן היא תיקח או גו´דו או קראטה וגם בלט. יהיה לה לשנה הבא המון: טניס, שחייה, כדורגל,.... ולהמשיך בכינור. אפרת יש לי שאלה שכל הזמן נמענתי מלשאול, למה תמיד שהולכים לאיבחון שואלים אותי איך היתה הלידה, "רוב הלידות שלי הלוואי על כל בנות ישראל" 40 דקות עד שעה מקסימום מרגע הצירים הן בחוץ. תמיד יצאתי ממקום העבודה או באמצע הלילה מהבית אז מזה השאלה הזאת. תודה, מ.

b9625213

New member
מינון והתנהגות בהמשך לשאלתך

שלום ביתי בת 7.5 היפראקטיבית בדרגה הכי גבוהה , לאחר הרבה נסיונות בתחילת הדרך מגיל 5 בערך היום היא מקבלת כדור 20 מ"ג עם השהייה שפועל בערך כ- 7 שעות , אחר הצהרים היא גם מקבלת כדור אחרת אין סיכוי שתעשה שיעורים כי היא לא מרוכזת ולא מצליחה לקלוט את החומר, בנוסף דבר חשוב נוסף האלימות שלה גרמה להבריח את חבריה, כך שלדעתי המינון שאתם נותנים נמוך מאוד בדרך כלל מגיעים לפחות לכדור שלם , על ביתי כל עוד היא לא הגיע לכדור הענין לא השפיע עליה , ביתי לא רוצה ללכת לשום חוג , איזה חוג לדעתך ביתך אוהבת אני רוצה לשכנע את ביתי שתלך לפחות לחוג אחד כדי שתהיה לה חברה, לפעמים בבית די משעמם לה, דרך אגב כדאי ללכת לקבוצות תמיכה יש גם מטעם עתותת ביחד אני הלכתיוזה מאוד עזר לי להתמודד ולהבין את הבעיה. בברכה מלי בברכה מלי

פרג

New member
מלי שלום,

אצלי זה היה הלם כשנודע לי שיש לילדה בעייה כי בבית היה לי קשה ממש לעלות על כך. הילדה כמעט בת 10 וכשהיא ניגשה למבחן "טובה" בביה"ח שערי צדק וקיבלה 1 כדור של 10 מ"ג היו לה טיקים לא דיברה ולא זזה (מדובר באוקטובר האחרון). לכן הרופאה לא הסכימה ליותר מזה וגם אמרה לי במפורש לא לתת בחופשים ולא לתת בסופשבוע, לא שהיא נמצאת עם הילדה כשהיא גומרת אותנו עם אנחנו לא מפעילים אותה. ישנם פעמים שאפילו שהיא מקבלת 5 ו5 אנחנו חושבים להפסיק ולחפש כל אפשרות של תרפיה ותאמיני לי אני משקיעה בילדה הזאת את כל הפעילות שרק אפשר כדי שתהיה כמה שאפשר עסוקה ולתת לה בעצתה של דליה ואפרת רק שעה ביום טלויזיה. זה כמובן עובד. אבל קטע ההתארגנות מחסל אותי כל הזמן אצלה "לא עכשיו" ומתי שכבר אני רוצה שתעשה משהו בכל זאת אז גם "לא עכשיו אני עייפה". הקדמתי לה את יום ההולדת ואני יחגוג לה בסופשבוע בבאולינג. עוד מקום להוציא את המרץ. דרך אגב בשבילך אני בחו"ל ואני בקפריסין. לדברייך: האם יש לה מורה להוראה מתקנת בבית שתעזור לה בשעורי הבית תשחק איתה האם משהו בבית נותן לה פעילות כלשהי של לפחות שעה ביום בצורה מסודרת. האם ישבת איתה או קיבלת הדרכה כלשהיא לגבי "קושי בהכנת שעורי הבית". אלימות - היא ילדה מקסימה בלי לראות אותה רק להבין 20 מ"ג כדור בלי חברים תעזרי לה איך תזמיני אליה חברה ותשתתפי במשחק איתם לפחות שעה אם לא באמצע שבוע בסופשבוע זה עובד לפחות אצלי ניסיתי לאחרונה כבר חודש. חוגים מומלצים בחום ועובדים לכל ילד ומבוגר עם בעיות מסוג זה - לדעתי כמובן. שחייה, טניס, גו´דו, קארטה, כדורגל, בלט, עניין של השקעה. נגינה - עניין של טעם. הבת של עושה: שחייה 4 פעמים בשבוע, 3 פעמים בשבוע טניס, 2 בשבוע כדורגל פעמיים בשבוע נגינה בכינור זו שנה שנייה שהיא סיימה בהצלחה בכלי שיחסית נאמר לי באיבחון שלי "מה פיתאום כינור תפסיקי לה מיד" שיבואו לראות איזה תירגולים לבד היא עוזה ואיזה נגינה נתנה בקונצרט האחרון שלה בבמה בפני הורים בלי התרגשות בכלל מאד חזקה ולא נתתי לה כדור זה היה אחה"צ 7-8 בערב, פשוט משהו. בקיצור הורה "תאמין במה שאתה רואה לא תמיד במה שאומרים". בהצלחה חמודה.

דליה.ד

New member
מדוע שואלים על נסיבות ההריון והלידה

בכל אבחון מסןדר ורשמי תשאלנה שאלות הנוגעות למהלך ההריון והלידה. נמצא קשר ברור בין נסיבות הריון בסיכון גבוה, או רעלת הריונית, או סוכרת הריון לadhd ולקויות למידה. גם מצוקה עוברית יכולה להיות קטליזטור ואינדיקציה לאיתור קשיים ולניבוי קשיים! מהלך לידה מסובך, עם או בלי התערבות גם יכול לנבות היטב קשיים בעתיד. אם הילד נולד פג, או היה זקוק לתרופות ו/או הנשמה...סיכויים גבוהים לקשיים ואפילו נכויות חושיות כאלה ואחרות. ההיסטוריה חשובה על מנת לקבל תמונה מלאה של ההיסטוריה של הילד. גם ישאלו שאלות על מהלך ההתפתחות של הילד: האם ינק מהשד או נבקבוק? מתי התהפך, זחל, עמד והלך. מתי נגמל מטיטולים, מתי התחיל לדבר וכו´. ילד ש"דילג" על שלב התפתחותי או שלא מיצה אותו כראוי...עלולים (לאט בהכרח) להופיע קשיים כאלה ואחרים,אצלו, בעיקר בתחום הסנסומוטורי אבל לא רק. המאבחנים צריכים לקחת את כל נסיבות חייו של הילד בחשבון כאשר הם מאבחנים. חשוב מאוד לדעת: יש מאבחנים שאוספים את האינפורמציה הזאת מראש לפני האבחון, ויש כאלה שאוספים אותה לאחר האבחון ולפני הסיכום. אני מעדיפה את האופציה השניה כי אז המאבחן יותר "נקי" מדעות קדומות ומחיפוש השפעות קדומות על הקשיים של הילד בהווה, מה גם שנכון, זה חשוב, אבל לא בהכרח...רלוונטי!

ayagu

New member
על הריון וADHD

בוקר טוב, הצצתי הבוקר בפורום אחרי כמה ימים שלא הייתי כאן, ממש לפני שיצאתי לעבודה והעברתי שעתיים בהרהורים וקצת דמעות ( מאחורי משקפי השמש). כבר שבע שנים ויותר שאני נושאת על כתפי את משא האשמנה שאם הרופא היה מגלה בזמן את רעלת ההריון שלי, קטנטונת לא היתה נולדת מוקדם ואולי היה לה קל יותר.אולי גם לי היה קל יותר..הרופא כל הזמן הרגיע שהכל בסדר ושהתעוררתי אני ופניתי לרופא אחר הוחשתי לחדר הלידה. קטנטונת יולדה בתחילת שבוע 35 ( לא מאד מוקדם) בעקבות רעלת הריון חמורה שלי שנפסקה ממש עם הלידה עצמה. בלידה מפחידה. הדבר הראשון שאני זוכרת מהלידה זה גוש אפור כסוף ( היא נולדה כשהראות שלה לא בשלות) שהורץ למחלקת טיפול נמרץ ילודים. אחר כך אני זוכרת עיניים כחולות מדהימות ( עד היום) כמו שני כפתורים זעירים וים של צינורות ומכשירים. כבר ביומיים הראשונים לחייה היא נאבקה בכל אותם צינורות עד שהיה צורך להרדימה. את השנה הראשונה ללידה העברתי בידיעה שיש לי ילדה מפגרת. קטנטונת התעלמה במופגן מכל העקומות האפשריות ובחרה להתקדם בקצב אישי משלה. בשלב מסוים הבנתי שאם אני רוצה לשרוד אני צריכה להתעלם מטבלאות המעקב השונות ומהרופאים. בגיל עשרה חודשים בערך היא התחילה לצמצם פערים והיום היא כמובן מדהימה. לא חשבתי על הקשר בין רעלת ההריון לADHD האמת היא שהנוירולוגית אליה הגענו שאלה על מהלך הלידה אבל אמרה שלדעתה אין קשר והמאפיינים הללו של ADHD מתחילים כבר אצל העוברים. אישית אני לא אוהבת את החושפנות הזו והשאלות של כל מאבחנת בגן שלכאורה יודעת יותר טוב מכולם על מהלך לידה והתפתחות תקינה די מביכות אותי. כאן נוח לי יותר להיחשף כי אני נשארת באלמוניותי.אני כל הזמן טוענת שקטנטונת מדהימה היא באמת משהו מיוחד מבריקה, אנרגטית ומוכשרת. אני כיום לא מטילה בה ספקות ושיגידו כולם מה שגידו כולל המורה שלה ואחרים.

Diana M

New member
ayagu../images/Emo23.gif

דבריך כל כך מרגשים ומעוררי מחשבה. קטנטונת היא מי שהיא גם בגלל ה-adhd נכון אולי לו נולדה בסיומו של הריון "מושלם" היתה ילדה אחרת. ילדה שקל לה יותר. אך היא לא היתה קטנטונת כפי שהיא כעת על כל הקשה וכל המופלא שבה. הכי קל בעולם לומר "אל נא תייסרי עצמך על מה יכול היה להיות" הרבה יותר קשה לעשות זאת בפועל. אך זה נכון. אינך יודעת האם זו רעלת ההריון, או הגנטיקה או בעיה אחרת אשר גרמה לקטנטונת להיות היא. "והיא" מדהימה. את עצמך אומרת ואני מאמינה בכך בלב שלם. ורוצה לספר לך סיפור מעשה על אשה בהריונה התשעי, חולת סיפיליס, שניים מילדיה חרשים ושלושה אחרים עיוורים. אין ספק כי לו חיה היום היו מעודדים אותה להפסיק את הריונה (בשם המדע) ובאותו מעשה היו מונעים מבטהובן להיוולד. רוצה לומר קטנטונת היא מי שהיא לא רק בגלל אלא גם בזכות. ואת אנא המשיכי להאמין בה כי עם כל היומרות והניבויים של כולם. איש לא מכיר אותה כמוך והיא אינה זקוקה לאמונתו של איש כפי שהיא זקוקה לשלך. אמונה ואהבה, הם חומרים לא רעים לנצח איתם. דיאנה

ayagu

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo51.gif דיאנה על החיזוקים

והתגובה הכל כך מרגשת. הדברים היחידים שאכן פועלים על קטנטונת הם אמונה ביכולתה והרבה אהבה . היא גם ילדה ששופעת אהבה והמון המון קסם אישי.

למעלה