אהלן אהלן אהלן

אהלן אהלן אהלן

אני בעוד כמה זמן נוסע לפולין יש לי כמה שאלות לפני שאני בדרך לשם. 1) האים יש אנטישמיות ושנאה ונכר ליהודים? 2) כמה זה יחידת מטבע בפולין (בארץ יחידה זה שקל אז כמה זה פולין) והאים מוצרים עולים יקר שם? 3) האים אני צריך לעשות גם ויזה? (זה ביקור של שבוע לא יותר) 4) איזה מקום הכי יפה בפולין? 5) מה היתה הטמפרטורה מתחת לאפס בחודש או החודשים האחרונים בפולין? סתם בא לי לדעת. ומה אתם ממליצים לקחת לנסיעה לשם? ומה הלקחים שהפקתם מהנסיעה לפולין?

תותח9

New member
תשובות לפי דעתי

1. יש, אם כי רוב המבקרים מישראל לא חשים בה 2. זלוטי שווה כ-1.3 שקלים 3. לא צריך ויזה 4. מאוד סובייקטיבי, מה גם שממש לא ראיתי הכל 5. בחורף האחרון שהיה קשה במיוחד, נמדדו 30 מעלות מתחת לאפס בדרום מזרח פולין לא יודע לאיזו מטרה אתה נוסע, לכמה זמן ובאיזו מסגרת, לכן קשה לי להמליץ לקחים? אני עדיין מעבד אותם, גם אחרי חצי שנה

maxiusis

New member
תשובות לעניות דעתי - ../images/Emo8.gif

1. האנטישמיות בפולין אכן קיימת. אפשר רק לומר, ששנאת פולין והפולנים בישראל, גדולה לצערי בהרבה מהאנטישמיות בפולין. אני ממליץ לך לשוחח בפולין עם יהודים פולנים החיים שם. מהם תוכל לקבל מידע מהימן. (רבים דוברים היטב אנגלית) פולנים רבים מדברים היטב אנגלית, שפה בה אתה בוודאי שולט.
2. הזלוטי - המטבע הפולני, חזק יותר מהשקל, 1 זלוטי = 1.43 שקל. רמת החיים בפולין נמוכה מזו שבישראל. לכן עבור הישראלי - המחירים עדיין זולים מאשר בארץ. האוכל זול וכך גם במסעדות. 3. לישראלי אין כל צורך בויזה כדי לבקר בפולין. נדרש דרכון בר תוקף. ראה אשרות (ויזות) לפולין. 4. בעיני - כמובן עיר הולדתי קרקוב - Kraków וזקופנה - Zakopane. יש מידע על העיר כאן בפורום. 5. תחזית מזג האוויר בקרקוב להיום ולשבוע הבא
(בפולנית) תחזית מזג האוויר באנגלית עבור ורשה - Warsaw ממליץ מאוד לקרוא על פולין במטייל. זה יוכל לעזור לך.
בברכה, Maxiu

למעלה