אהוד אולמרט=בח"מ

אשרת

New member
"החזרה למוטב" חי בעולם משלו.

אני גם לא יודעת אם מישהו טרח לספר ללוונטל שהוא מועמד לראשות הממשלה

גם אני כבר לא כל כך יודע

לפני מספר ימים כתבתי כאן הודעה, שעד לאחרונה מבין 3 המפלגות הגדולות העדפתי את קדימה. אבל כיום כבר אין לי העדפה ברורה. אינני תומך בליכוד ובנתניהו אינני תומך בעבודה ובפרץ וגם אינני תומך בקדימה ובאולמרט. לגבי המפלגה - אשרת כבר ציינה. התמיכה שלי בתפנית יציבה ולא השתנתה (היא דווקא הולכת ומתחזקת, לאור הביצועים המופלאים של שלוש המפלגות הגדולות). מזל שאין בחירות ישירות לראשות הממשלה - אם היו, כנראה הייתי מטיל פתק צהוב (הפתק הלבן של הבחירות הישירות). אתה יכול לראות אותי כדוגמא קטנה למגמה המצטיירת בסקרים האחרונים - אולמרט מרחיק חלקים נרחבים בציבור מקדימה. והזחיחות והיהירות שלו (שכנראה מקרינות גם על הפורום הזה) רק מזיקות לקדימה.

bhnadav

New member
אנחנו תומכי המפלגה,

לא מקבלי ההחלטות במדינה, לא יועצי הקמפיין, לא הסוקרים וגם לא מחלקת הדוברות ("מה תגובת קדימה?"). אנחנו לא כותבים בפורום על פעילויות בצמתים, על הבחירות השונות שנערכו בבתי הספר ועל הפעילויות שהיו בקשר לקדימה שם, על השיחות עם אנשים בצמתים יחד עם מועמדים מהמפלגה. כשיש כל כך הרבה התקפות וקיצוניוּת מחד ומאיסה מהודעות מעייפות שחוזרות על עצמן מאידך, קשה להיכנס גם לדברים האלה.

אשרת

New member
יש לכם קומונה שדי יבשה .

תנצלו את המדיום הזה. וזה לא סותר את העבודה שראשי המפלגה שלכם זחוחים ובטוחים שהנצחון כבר בכיס שלכם. ראה אמירתו של אולמרט השבוע, או שמא התקשורת הוציאה אותו מהקשרה?

bhnadav

New member
כבר התייחסתי לנושא, לא?

"צריך לזכור, שלא מדובר באיזה ראיון טלוויזיוני לאומה, אלא באירוע פנימי של קדימה. לפעמים גם פסיכולוגיה משחקת תפקיד, ואם במקרה הזה הוא ראה לנכון לומר את זה - אז אמר" (09/03/06). ראשי המפלגה לא זחוחים ולא נעליים. אולמרט נתן בסוף השבוע ראיונות בעיתונות הכתובה, התשדירים נחמדים, המטה המרכזי של המפלגה הפעילות היא אינטנסיבית ברמות וכך גם הפעילות בצמתים - אותה גם את מכירה. אני חושב שקדימה, מבחינת הירידה לשטח, עשתה זאת עד כה בעוצמה הכי גבוהה. מפלגה שחושבת שהניצחון בידיה לא משקיעה כל כך הרבה בפעילות בצמתים, ולא משקיעה כספים אדירים על אמצעי הסברה ומרכיבה תאריכים חסויים לפעילויות בצמתים מרצון אמיתי "לכבוש את המדינה". אם התפיסה הייתה שונה, יכולנו בוודאי להישאר בבית, אבל לא. ואגב, לדוגמא הפעילות שהייתה אתמול ברחבי הארץ, היא פעילות שתוכננה עוד לפני הירידה בסקרים (ואני אומר זאת על סמך תאריכים מאוד מדוייקים). ואני מזכיר שוב, הכותבים בפורום הם לא יועצי הקמפיין, לא הסוקרים, לא הנהגת המפלגה וגם לא הדוברוּת. מי שבאמת מחליט החלטות, קובע תאריכים, מחליט על פעילויות - אלה לא אנחנו. ובמה שקורה מגבוה, תאמיני לי, הייתה יכולה לקנא כל מפלגה - כשיש לזכור שמדובר במפלגה שנוסדה רק לפני מספר חודשים.

bhnadav

New member
ומלבד זאת.

ראשי המטות במפלגה מודעים בצורה החזקה ביותר, בנזילות של המנדטים בהקשר לקדימה - וזאת בגלל גרעינים חזקים של המפלגות האחרות, ומהעובדה שהצבעה לקדימה - היא השמת הפתק "כן" בפעם הראשונה אי פעם, ושליש ציבור שיעשה זאת - זה לא דבר שהולך ברגל (אלא אם כן מישהו הצביע לישראל בעלייה פעם, שגם לה היה הפתק "כן"
). אלה דברים שנאמרים בכל אחד מכינוסי המטות העירוניים, ואלה דברים שגם אני הדגשתי בעצמי באוזני אנשים שונים. לטעמי לפחות, פורום קדימה הוא לא הבמה לדברים כאלה. אני לא נהנה לחשוב על הדברים האלה, וכשאני פוגש אנשים - אני אוהב להסביר על הצדדים הטובים, על התמיכה שלי במפלגה, על הרגשות שלי בקשר לאנשים במפלגה. כש"באים לכלותך", נחמד יותר להתרכז בטוב שקיים אצלך, מאשר להתחיל לחפש יחד איתם בפומבי מה לא טוב. מי שצריך לטפל בלא טוב, מטפל בצורה הטובה ביותר - ממש כאילו מדובר במבצע של השב"כ (ולא קשה לנחש על מי אני מדבר). וזה במאמר מוסגר (שמא תחליטו לעשות מזה כותרות :p).

אשרת

New member
אה?

בנתיים מי שעושה קמפיין נגיטיבי זה קדימה נגד כל העולם. אבל נו שווין, זה כמעט כל המפלגות עושות. אבל זה לא משנה את העבודה, שההנהגה שלכם מביעה זחיחות לחלוטין, גם אם בשטח בני הנוער עושים כל מאמצים על מנת למנוע את הדרדרות. אל תשכח שאמצעי התקשורת האלקטרוניים הרבה יותר נפיצים ונגישים מכולם, מאשר אותו בן נוער אשר עומד בצומת ןמתחתן שיחקו ממנו פליירים
(שאחרי זה נזרקים לפח או על הרצפה, תלוי איזה סוג ישראלי אתה)

bhnadav

New member
העניין הוא לא לקיחת הפלאייר בהכרח,

אלא הנוכחות, העובדה שקדימה היא מפלגה פעילה שבאמת קיימת בשטח, שבאמת יש תומכים למפלגה ושלא מדובר בסקרים "לא מובנים". העלו פה הרבה פעמים טענות שהסקרים אמנם מראים 40 מנדטים לקדימה, אבל לא מרגישים זאת בשטח. לפעמים, בעבר, גם אני הייתי שותף לטענות הללו. אבל כשאת מדברת עם אנשים ברחוב, שומעת מה הם אומרים ומה הם חושבים, את מבינה שלא מדובר במפלגה וירטואלית ושהסקרים לא משקרים את המצב בשטח. יש באמת תמיכה במפלגה, יש באמת אמונה בדברים שאני כותב מליבי כאן בפורום לגבי דרכה ואנשיה, יש באמת תקווה. אותי, אישית, זה ממלא אופטימיות.

אשרת

New member
אישית...

יש לי נטיה מופלאה להתעלם מנוכחות של פעילים פוליטיים בשטח (חוץ מאלה של שינוי כמובן), ולכן הנוכחות שלכם לא ממש משפיעה עלי, ולא על אנשים אחרים, אשר מתחמקים, ולכן בכל זאת אמצעי התקשורת הם האמצעי הנפיץ יותר להעברית מסרים, וכאשר אוללמרט אומר שאתם נצחתם... נו... זה לא מעיד על זחיחות דעת? אגב, אני לא טענתי שמדובר במפלגה וירטואלית, אני בסך הכל אומרת שהמנהיגים שלהם (שים לב, המנהיגים , לא הפעילים) משדרים משהו מאוד מאוד מסויים, ולא נעים.

אשרת

New member
אתה יכול להגיב כמה שאתה רוצה

אבל האמירה הזאת עשתה את שלה...

bhnadav

New member
את ממשיכה להיות איתי קטנונית.

את מפנה את זה אליי, ואני מגיב. מה את עוד רוצה?

אשרת

New member
קטנונית? למה?

כי שמים לכם מראה מול הפנים? גם אני קטנונית, גם ארח חיים קטנונית. יפה.

bhnadav

New member
ואת עושה לי עוול,

כי את לא מתייחסת לסיבה שבגללה קראתי לך "קטנונית", אלא סתם לעצם המלה. סוג של דמגוגיה.

אשרת

New member
אני חושבת שבשלב זה , אחנו נסיים את

הדיאלוג. שיהיה לכם בהצלחה.

למעלה