מספר דברים...
...בקשר לכמה מהנקודות בהודעותיך במהלך חילופי הדברים בעניין: ה'ביקורת' המקורית שלך: "הדברים האלה הם כלכך סתמיים ומוכרים, שהם כבר לא מעניינים. ברור שיש לך יד לתנועה, ג'סטות, נפחים, אבל זה לא מספיק בשביל לאייר בצורה ייחודית, עם סגנון אישי ומקורי. אתה הדיסני של האיור - אם זה מה שמעניין אותך - לך על זה. אם אתה מכוון יותר גבוה - תמשיך לחקור ואל תשאר מקובע על מה שאתה יודע." ואח"כ טענת: "הביקורת שלי היתה אֵם כל הביקורות הבונות" טענת שאתה עומד מאחורי כל דבריך, אבל אתה באמת מאמין בזה? מילא אם היית מביע את עצמך בצורה מהוגנת, אבל כבר בהודעות ובתגובות הראשונות שלך בעניין קפצת לעלבונות ולאכיפת הראייה שלך את העולם האמנותי על היוצר ועל אחרים. "לרגע לא אמרתי שהסגנון של דיסני פסול. אני מעריץ את דיסני וחושב שעובדים שם האנשים הכי מוכשרים בעולם." בהחלט לא אמרת שהסגנון של דיסני פסול, אבל ממה שאמרת משתמע שבעיניך עדיף לכוון 'יותר גבוה' אחרת נשארים מקובעים. לנסות בכוח להיות מקורי, זה כבר הפך להיות טרנד בזמננו. סגנון מקורי, ייחודי וכו' - זה משהו שאני אישית, ואני די בטוח שגם אחרים, לא מרבה לחשוב עליו. אני עושה את מה שאני עושה, הסגנון כבר יתפתח בדרך. וזה כמובן לא סותר את הצורך של כל אחד והחשיבות לנסות ולהתנסות בדברים שונים, בין אם אלה כלים, שיטות עבודה, נושאים או כל אספקט אחר, ותוך כדי לאמץ את מה שנוח ומעניין אותך. דרך הודעה אחת בודדה של jubay אי אפשר לפסוק בעניין. מה שמביא אותי לזה: "לא מעניין אותי מה אתה עושה בשמן/אקריליק/פיסול/קרמיקה/בוטנים, נתתי בקורת עניינית אך ורק על מה שראיתי. לפי 3 רישומים אפשר להבין קו של בנאדם בקלות רבה." "דווקא אנשים שמציירים כלכך הרבה שנים... בד"כ מקובעים על מה שהם יודעים ולא מנסים לשבור קצת קו ולנסות דברים חדשים." שני חלקי ההודעה העליונה כמעט וסותרים אחד את השני. לא מעניין אותך מה הוא עוד עושה, כשהוא, אני מעריך, רומז שזה שונה ממה שראית, אך בכל זאת אתה מתבצר בעמדתך שאחרי שראית שלושה רישומים - "כמה רעיונות שעלו לראש ומשם ישר לנייר הראשון שהיה בקרבת מקום" - אתה יודע ומבין את ה"קו של הבנאדם". אני מתנגד בצורה נחרצת לנקודה הזאת שלך, ואני אפילו אעמיד את התנגדותי במבחן. מה שחוזר בהודעותיך זה שאנשים שמציירים הרבה זמן (שזה כל הציירים והמאיירים המקצועיים ורבים לא מקצועיים, לא?) נשארים מאחור, מקובעים, ואתה עושה פה הכללה לא הוגנת ולא במקום. קשה לשנות הרגלים, זה נכון, אך אין זה אומר שלא מנסים, ואני מכיר עשרות שכך עושים. אבל שוב, זה לא עניין של מקוריות במקרה הזה, זה עניין של גיוון והשתפרות. ככל שמכירים יותר, מבינים יותר. "כל מאייר שאני רואה עבודה שלו ואומר "וואו, כזה עוד לא ראיתי" נחשב מבחינתי כמקורי." טענה מעניינת. אז אתה בעצם אומר זה שמקוריות זה עניין סובייקטיבי. ואני מסכים איתך. זה יותר תלוי במתבונן מאשר ביוצר, כמה רחב האופק האמנותי שלו, כמה אמנים ויצירות הוא ראה ומכיר. "מזל שלא הלכת לאקדמיה. אם היית מבקש מכל מרצה שלך שיראה עבודות לפני שתוכל לסמוך על הדעה שלו ..." זה די הגיוני ומקובל לבדוק מי הם המורים והמרצים לפני שנרשמים לאותה אקדמיה, לא? "קודם אני עדיין לא מבין את הגישה הזו, שנפוצה כ"כ באינטרנט, כשאנשים שלא יודעים לקבל ביקורת מבקשים לראות עבודות של המבקר... בע"ה יש לי יכולת הסתכלות נורמלית, ואני בן-אדם ביקורתי, ואם יש משהו שאני רואה בו פוטנציאל אבל הוא לוקה באספקטים אחרים, אני לוקח את הזכות ואומר משהו." הנקודה שלך נכונה בחלקה, אבל זאת לא התמונה המלאה. כן, יפה שאתה טורח לתת ביקורת (למרות שזו המדוברת לא הייתה ראויה) אבל על פי רוב, בן אדם שאינו מצייר או מתעסק בנושא יוכל להביע את דעתו בצורה מוגבלת למדי - אני אוהב/לא אוהב את הציור, משהו בפנים לא מסתדר לי, הצבעים נורא יפים וכו' - אבל הוא לא יוכל להצביע בדיוק מה, איך ולמה, אלא נותן מעין תיאור כללי של נקודת המבט שלו. ככל שלצופה יותר נסיון ויותר הבנה בנושא (משמע, שהוא מצייר, וככל שהרמה שלו יותר גבוהה), כך הוא יוכל להביע דברים שבן אדם 'רגיל' לא מסוגל. מה גם שהוא מסוגל להציע פתרונות ותחלופות, וזה חלק אינטגרלי מביקורת בונה. -GoW-