אהה

jubay

New member
אהה

טוב יצא לי לראות עבודה של מיודענו... עדיף שאני אחסוך מכם את המילים והביקורת בוא רק נאמר שעל משקל בטאון חברת החשמל אני חושב שלעלון של ביטוח לאומי יש למי לפנות....

SCaToPHaG

New member
פתחת בשביל זה נושא חדש?

ואם יש לך קשרים בביטוח לאומי אני אשמח אם תקשר בינינו, אני צריך ת'כסף.

Keminshu

New member
ל- Jubay ול- SCaToPHaG גם...

קראתי בעניין ושעשוע את חילופי הדברים... מצד אחד Jubay מעלה עבודות באופן די קבוע ומתוך רצון לקבל ביקורת בונה שתוביל לשיפור, ומי שעוקב אחריהן במהלך העמודים הקודמים והארכיון יכול לזהות בהן קו סיגנוני, השפעות ושיפור. התייחסות למגיבים ואפילו (נדיר ביותר) קבלת הביקורות הבונות והההיחסות אליהן. מצד שני... ניסיתי למצוא עבודות של SCaToPHaG, לצערי לא הצלחתי, אז אתייחס לגישה שלך. אני לא יודע אם אני נותן לך יותר מידי קרדיט, אבל אתה נשמע כמו כמה אנשים שפגשתי בבצלאל שלא נרגעו מהעובדה שהם בבצלאל... בזה הסתכם ההישג שלהם. קשה לי להבין איך מישהוא ש, לפי תגובותיו, הוא יוצר גם כן, מגיב בצורה אינפנטילית כל כך. כשקראתי את הדברים שלך תהיתי מי אחראי לדרך שבא אתה בוחר להתבטא... אמא תמיד אמרה שאתה מצייר יפה? תמיד ביקשו ממך לצייר בספר מחזור? היית בועדת קישוט אולי? והאגו עלה לך לראש... כי צר לי, אבל אני מרחם עליך. קשה לי להאמין גם שמישהו כמוך עובד במקום עם בני אדם אחרים... ואם כן, אז יש לי חדשות בשבילך - הם שונאים אותך. אני אשמח לראות עבודות שלך, למען אוכל להתרשם מהיכולת היצירתית שלך והלא ורבאלית. בכבוד אמיר

SCaToPHaG

New member
שיו, ממש עליהום (ככה כותבים?)

א) קודם אני עדיין לא מבין את הגישה הזו, שנפוצה כ"כ באינטרנט, כשאנשים שלא יודעים לקבל ביקורת מבקשים לראות עבודות של המבקר. אין פה שום הגיון. אתה חושב שסיסקל & איברט הם בהכרח קולנוענים גאונים? גל אוחובסקי בהכרח מוזיקאי מחונן? איל פרידמן הוא גדול אמני ההיפ-הופ בארץ? ירמי פינקוס שר אופרה ברמה בינלאומית? תפריד בין ביקורת ליצירה. האנשים הכי מוכשרים שאני מכיר לא יודעים לתת ביקורת. גם אם מעודי לא הרמתי עפרון/עט/עכבר, ואין לי מושג "איך זה" לאייר, וכמה קשה ומייסר התהליך הזה, זה לא מעניין אותי. בע"ה יש לי יכולת הסתכלות נורמלית, ואני בן-אדם ביקורתי, ואם יש משהו שאני רואה בו פוטנציאל אבל הוא לוקה באספקטים אחרים, אני לוקח את הזכות ואומר משהו. שים לב שלרוב המוחלט של העבודות פה אני לא מתייחס. "אילסטרציות" שהן סה"כ טרייס בפלאש על תמונות מגוגל לא שוות את זה.

Keminshu

New member
איש מצחיק...

כל האנשים שהזכרת כדוגמאות לנותני ביקורת שלוקים ביכולת היצירתית שלהם הם אנשים שכן הוכיחו את עצמם מבחינת בקיאות בתחום אותו הם מבקרים (חוץ מגל אוחובסקי... לא מכיר). היחידי שאני איכשהוא "מכיר" - ירמי פינקוס, יודע, מנסיון אישי, לתת ביקורת בונה ומעבר. גם מאוד שעשעה אותי העובדה שאתה מתייחס לבחירה שלך להתייחס לעבודות ספציפיות ככבוד ליוצרים. ובעוד אני מכבד, תמיד, חוות דעת של אחרים ואת הזכות שלהם לחלוק אותה, הוצאת את עצמך קטנוני וחמוץ... וחבל. אנשים מעלים את העבודות שלהם לכאן מתוך מטרה ללמוד מדעותיהם של אנשים בעלי עניין ודעת בתחום. ישנם גם דרכים לתת ביקורת...

SCaToPHaG

New member
תסביר את עצמך

"כל האנשים שהזכרת כדוגמאות לנותני ביקורת שלוקים ביכולת היצירתית שלהם הם אנשים שכן הוכיחו את עצמם מבחינת בקיאות בתחום אותו הם מבקרים" מה הקשר? פקפקתי בבקיאות שלהם? כל אחד ואחד מהם הוא מבקר מעולה בתחומו. גם לא אמרתי שהם לוקים ביכולת יצירת; נתתי דוגמאות לאנשים שמבקרים תחום מסויים, בעודם לא יוצרים בו. (למרות שאיל פרידמן אכן מרפרפ מדי פעם, אבל גם הוא עושה הפרדה בין שם הבמה לשם העיתונאי, גם הוא דוגמא יוצאת דופן, וגם הוא עושה את זה לכיף) שוב, נתתי דוגמאות לאנשים שלא יוצרים לתחום שאותו הם מבקרים, וההודעה שלך היתה כאילו פסילה של מה שאמרתי, אבל זה לא נכון. סיסקל&איברט לא עושים קולנוע, ירמי פינקוס לא שר אופרה, וכו'.

Yoav1800

New member
../images/Emo45.gif

אפשר להיות נחמד, זה לא יגרום להתייחסות פחות רצינית. (להיפך)

SCaToPHaG

New member
אה, כמעט שכחתי

ב) "אמא תמיד אמרה שאתה מצייר יפה? תמיד ביקשו ממך לצייר בספר מחזור? היית בועדת קישוט אולי?" מצחיק כמה זה הפוך מהמציאות. [וסתם לידע כללי, דווקא אנשים שמציירים כלכך הרבה שנים ("ספר מחזור" "ועדת קישוט" וכאלה שנקראו אלה ש"יודעים לצייר" בבית הספר, בד"כ מקובעים על מה שהם יודעים ולא מנסים לשבור קצת קו ולנסות דברים חדשים. אני בטוח שjubay, שלא כמוני, היה הצייר של החבר'ה] ג) "אנשים שפגשתי בבצלאל שלא נרגעו מהעובדה שהם בבצלאל... בזה הסתכם ההישג שלהם". כתבת "פגשתי" ולא "הכרתי" ולכן אני לא מבין איך אתה מסיק שלא ש"בזה הסתכם ההישג שלהם". ראית את כל העבודות שלהם? ד) דווקא אני מסתדר טוב מאוד במקומות עבודה, תודה על ההתעניינות. ה) אני לא מגדיר את עצמי כמאייר, וזה בהחלט לא הצד החזק שלי. אני שמח בכל הזדמנות שיש לי להציג עבודות, אבל אני בספק לגבי מידת ההתאמה של הבמה הזו לעניין.

אוף

זה כזה נכון, אני תמיד הייתי הילדה שיודעת לצייר בכיתה וכל זה וזה נכון, אני הדבר הכי מקובע שקיים וכמה שאני לא מנסה תמיד אני נשארת עם אותו סגנון ואותו קו מחשבה

GodOfWar

New member
מספר דברים...

...בקשר לכמה מהנקודות בהודעותיך במהלך חילופי הדברים בעניין: ה'ביקורת' המקורית שלך: "הדברים האלה הם כלכך סתמיים ומוכרים, שהם כבר לא מעניינים. ברור שיש לך יד לתנועה, ג'סטות, נפחים, אבל זה לא מספיק בשביל לאייר בצורה ייחודית, עם סגנון אישי ומקורי. אתה הדיסני של האיור - אם זה מה שמעניין אותך - לך על זה. אם אתה מכוון יותר גבוה - תמשיך לחקור ואל תשאר מקובע על מה שאתה יודע." ואח"כ טענת: "הביקורת שלי היתה אֵם כל הביקורות הבונות" טענת שאתה עומד מאחורי כל דבריך, אבל אתה באמת מאמין בזה? מילא אם היית מביע את עצמך בצורה מהוגנת, אבל כבר בהודעות ובתגובות הראשונות שלך בעניין קפצת לעלבונות ולאכיפת הראייה שלך את העולם האמנותי על היוצר ועל אחרים. "לרגע לא אמרתי שהסגנון של דיסני פסול. אני מעריץ את דיסני וחושב שעובדים שם האנשים הכי מוכשרים בעולם." בהחלט לא אמרת שהסגנון של דיסני פסול, אבל ממה שאמרת משתמע שבעיניך עדיף לכוון 'יותר גבוה' אחרת נשארים מקובעים. לנסות בכוח להיות מקורי, זה כבר הפך להיות טרנד בזמננו. סגנון מקורי, ייחודי וכו' - זה משהו שאני אישית, ואני די בטוח שגם אחרים, לא מרבה לחשוב עליו. אני עושה את מה שאני עושה, הסגנון כבר יתפתח בדרך. וזה כמובן לא סותר את הצורך של כל אחד והחשיבות לנסות ולהתנסות בדברים שונים, בין אם אלה כלים, שיטות עבודה, נושאים או כל אספקט אחר, ותוך כדי לאמץ את מה שנוח ומעניין אותך. דרך הודעה אחת בודדה של jubay אי אפשר לפסוק בעניין. מה שמביא אותי לזה: "לא מעניין אותי מה אתה עושה בשמן/אקריליק/פיסול/קרמיקה/בוטנים, נתתי בקורת עניינית אך ורק על מה שראיתי. לפי 3 רישומים אפשר להבין קו של בנאדם בקלות רבה." "דווקא אנשים שמציירים כלכך הרבה שנים... בד"כ מקובעים על מה שהם יודעים ולא מנסים לשבור קצת קו ולנסות דברים חדשים." שני חלקי ההודעה העליונה כמעט וסותרים אחד את השני. לא מעניין אותך מה הוא עוד עושה, כשהוא, אני מעריך, רומז שזה שונה ממה שראית, אך בכל זאת אתה מתבצר בעמדתך שאחרי שראית שלושה רישומים - "כמה רעיונות שעלו לראש ומשם ישר לנייר הראשון שהיה בקרבת מקום" - אתה יודע ומבין את ה"קו של הבנאדם". אני מתנגד בצורה נחרצת לנקודה הזאת שלך, ואני אפילו אעמיד את התנגדותי במבחן. מה שחוזר בהודעותיך זה שאנשים שמציירים הרבה זמן (שזה כל הציירים והמאיירים המקצועיים ורבים לא מקצועיים, לא?) נשארים מאחור, מקובעים, ואתה עושה פה הכללה לא הוגנת ולא במקום. קשה לשנות הרגלים, זה נכון, אך אין זה אומר שלא מנסים, ואני מכיר עשרות שכך עושים. אבל שוב, זה לא עניין של מקוריות במקרה הזה, זה עניין של גיוון והשתפרות. ככל שמכירים יותר, מבינים יותר. "כל מאייר שאני רואה עבודה שלו ואומר "וואו, כזה עוד לא ראיתי" נחשב מבחינתי כמקורי." טענה מעניינת. אז אתה בעצם אומר זה שמקוריות זה עניין סובייקטיבי. ואני מסכים איתך. זה יותר תלוי במתבונן מאשר ביוצר, כמה רחב האופק האמנותי שלו, כמה אמנים ויצירות הוא ראה ומכיר. "מזל שלא הלכת לאקדמיה. אם היית מבקש מכל מרצה שלך שיראה עבודות לפני שתוכל לסמוך על הדעה שלו ..." זה די הגיוני ומקובל לבדוק מי הם המורים והמרצים לפני שנרשמים לאותה אקדמיה, לא? "קודם אני עדיין לא מבין את הגישה הזו, שנפוצה כ"כ באינטרנט, כשאנשים שלא יודעים לקבל ביקורת מבקשים לראות עבודות של המבקר... בע"ה יש לי יכולת הסתכלות נורמלית, ואני בן-אדם ביקורתי, ואם יש משהו שאני רואה בו פוטנציאל אבל הוא לוקה באספקטים אחרים, אני לוקח את הזכות ואומר משהו." הנקודה שלך נכונה בחלקה, אבל זאת לא התמונה המלאה. כן, יפה שאתה טורח לתת ביקורת (למרות שזו המדוברת לא הייתה ראויה) אבל על פי רוב, בן אדם שאינו מצייר או מתעסק בנושא יוכל להביע את דעתו בצורה מוגבלת למדי - אני אוהב/לא אוהב את הציור, משהו בפנים לא מסתדר לי, הצבעים נורא יפים וכו' - אבל הוא לא יוכל להצביע בדיוק מה, איך ולמה, אלא נותן מעין תיאור כללי של נקודת המבט שלו. ככל שלצופה יותר נסיון ויותר הבנה בנושא (משמע, שהוא מצייר, וככל שהרמה שלו יותר גבוהה), כך הוא יוכל להביע דברים שבן אדם 'רגיל' לא מסוגל. מה גם שהוא מסוגל להציע פתרונות ותחלופות, וזה חלק אינטגרלי מביקורת בונה. -GoW-

SCaToPHaG

New member
תודה על ההתייחסות

נהניתי לקרוא את התגובה שלך, עם חלקה אני מסכים ועם חלקה לא. כשיהיה לי קצת יותר כח נפשי אני גם אגיב.

למעלה