אהה יש לי 2 שאלות

Count0Bathory

New member
אהה יש לי 2 שאלות

1) אחותי (בת ה-13!!!) הביאה יין פורט מפורטוגל אחרי סבב שבחים הפניתי לבקבוק ושמו הוא ballman twany אין לי שמ של מושג בפורטים אז רציתי לשאול אם זה "טוב" אה וגם זה 19% מה שהפתיע אותי והביא אותי למסקנה שאני באמת לא יודע כלום על פורטים כך שהייתי שמח להסבר קצר. 2)מישהו פה יודע אם עדיין מייצרים אביסנת מתולעת הלוענה ואם זה עדיין המשקה שעושה הזיות? ואם כן איפו אפשר לקנות?

Glenfiddich

New member
תודה

תודה ? זה Count0bathory עם פרופיל חדש דנדש

siete

New member
לא באתי להטיף מוסר...

יש שירשור אחר בשביל זה... שאל את beatman.
בפרופיל החדש אתה בן 16. ומצד שני אתה שואל שאלות על אבסינת' עם לענה (קליפת עץ הלענה - למיטב ידיעתי, בטח לא תולעת). שהוא גם משקה אם אחוזי אלכוהול היסטריים, וגם לא חוקי ומסוכן בגלל הלענה. למה לך? יש עוד המון משקאות בעולם לנסות קודם...

madu

New member
על פי מה שידוע לי...

twany זה הרמה הכי נמוכה של הפורט. זה לא אומר שהפורט הוא לא טוב,, אלא זה אומר שזה פורט פשוט למדיי.

Orrza

New member
רגע רגע רגע, סלט!!!

אבסינט עושים מצמח הלענה (אבסינטיום). מזקל (כמו טקילה) עושים מצמח האגבה, ומוסיפים לו תולעת גוסאנו. צמח הלענה ידוע בהשפעותיו ההזתיות ולכן האבסינט הוצא מחוץ לחוק (לאחר שאנשים רצחו משפחות שלמות בשל השתייה) במאה הקודמת אם אני לא טועה. כיום האבסינט הנו גרסה מוחלשת מאוד מבחינת כמות הלענה (לא לוענה*) ולכן לא גורם להזיות, זו גם הסיבה שהוא חוקי. מי שרוצה הזיות שיסע לאמסטרדם, שם הפטריות חוקיות... ניתן להשיג בכל חנות יין. אולי יש אספנים שיש להם בקבוק מקורי מפעם...

MidNight Flame

New member
מאוד מאוד לא מדוייק... תרשה לי לחדד

את מה שאמרת לגבי אבסינת' ע"י הבאת כתבה

Glenfiddich

New member
אההה אהם אהם

להגנתי אני צריך להגיד שהשאלות הם בעיקר בשביל ההורים שלי שעלים אני עושה ניסויים בדרכי להיות ברמן
אני לא מהבני 16 שרוצים לדפוק את הראש (ת'אמת עוד 3 חודשים 17) אלה אני באמת אוהב אלכוהול את הטעם ומה שמסביב. כשהייתי ב12 פגשתי ברמן באיזה אירוע וביליתי "על הבר" כל האירוע (בלי לשתות כמובן) מאז אני רוצה להיות ברמן כך שאני לא סתם קופץ על אביסנת' כדי לקבל הזיות זה היה לידע כללי. וכשאני כן שותה זה במידה ותוך כדי התרחקות מוחלטת מכל התהילות למניהן. אה וחשבתי שזה תולעת כי קראתי איפשהו (ספר על פראג נראה לי) שזה מתולעת בלה בלה בלה.

Orrza

New member
תודה מידנייט, אחלה כתבה

היה נחמד לקרוא ולמדתי עוד, אבל זה לא שולל את מה שאמרתי על ההזיות... ועוד דבר, שמות נרדפים: Artimisia, Absinthium, common wormwood לילה טוב, אור

Glenfiddich

New member
בטח בגלל הWORMWOOD

כתבו בספר לוענה... או שאני התבלבלתי עם תולענה? בכל מקרה שתיתי את זה בפראג וזה היה די טוב... אני לא מבין למה אומרים שזה כזה רע סתם אלכוהול חזק

MidNight Flame

New member
בפראג אכן יש אבסינת' אמיתי

לא יודע איזה מהגירסאות (72 או 80 אחוז) מה שיש בארץ כמו שכבר הובהר - ב ו ל ש י ט !

cloclo

New member
ביום שנסמוך על נוריאל

במה שנוגע לאלכוהול.... נו... That will be the day, כמו שאומרים. הכתבה עצמה לא רעה, אבל היא חלק מהטרנד של "גילוי אמריקה" - כמו שגל אוחובסקי גילה במפתיע את ה"המצאה החדשה" - מוחיטו, כך יהודה נוריאל מגלה את האבסינת'.

Glenfiddich

New member
אז התקבלתי לפורום?../images/Emo3.gif

בכל מקרה לא עניתם לי על הקטע עם הפורט אשמח לפרטים D=

למעלה