אהה ולגבי האקדח

אבו שפם

New member
ירי מוצדק או לא...

תאמינו לי חברים... שהירי היחידי המוצדק במדינה שלנו תהיה אך ורק בתנאים הבאים... 1. בתחום מתווך ירי מאושר כחוק... ותחשבו על זה טוב טוב.... כן כובע.... לא כובע בכיס... כן מוסלק ומאובטח....או שלא... כשאתה כבר מגיע למצב שאתה אפילו חושב על שליפה.... תריץ לך בראש את הסדרה ....OZ בראש... כי 99% נגיע לכלא או אישום פלילי כזה או אחר...

ליאור451

New member
שאלה אליך

אבו שפם, איזה חלק ממה שכתבתי כל כך מפחיד אותך? שאני נושא אקדח עם האישור והברכה של המדינה? שאני מסתיר אותו מעיני הציבור? שאני מעז לשאת כובע משטרה? שהעילה שכתובה ברשיון שלי לא מספיק "קרבית" או "מקצועית" לדעתך? הרי לך לא חסרים כלי ירייה בבית אותם אתה רשאי לשאת. קשה לי להבין את הסטנדרט הכפול.

אבו שפם

New member
מפחיד אותי הבא:

אין לי בעיה כשבולט למישהו הכובע מהכיס... אין לי בעיה שכל אחד נושא את נשקו מוסלק / גלוי.... לא חשוב בכלל מה כתוב לך בתבחין... מה שאותי מפחיד זה אותם אלה שלא יודעים להשתמש במה שיש להם... מצידי שיהיה כתוב בתבחין.... עובד קירקס הפורנו העולמי... ולא ... זהו לא עינינו של אף אחד מה יש לי או אין לי בבית... כל אחד ותפקידו הוא... ותאמין לי שעיני אינה צרה... מצידי שכל אחד יוכל לקנות 30 אקדחים... רק אני אהנה מזה....

ליאור451

New member
זו כבר בעיה של הכשרה ולא עילה

על כן, ההכשרה הנדרשת ממתנדב משא"ז לנשיאת אקדח גובלת על רשלנות פושעת. הוסמכתי לשאת אקדח אחרי ירי 14 כדורים ותדרוך בן 10 דקות. לדעתי ההכשרה לנשיאת אקדח צריכה לא 14 כדורים, ולא 50. אולי כמות של כדורים ששווה לעלות של FN משומש.

אבו שפם

New member
ליאור

זה הרי מה שכתבתי באחד ההודעות שלי ציטוט "לגבי המשא"ז או משטרת ישראל... כאן בעצם הבעיה.... היא לא מסוגלת להתקיים ללא המערך שנקרא ...המתנדבים (כל היחידות כולל כולם)...עובדה. המשטרה אינה מעמידה אמצעים מספיקים לטובת המערך המתנדבים שלה....עובדה... המשטרה מעדיפה להעמיד רכב 4 על 4 לטובת קצין זה או אחר שלא צריך לשם מילוי תפקידו רכב מהסוג המדובר במקום להעביר את הרכב לטובת יחידות מתנדבים שיש להם כן צורך ברכב 4 על 4... לכל מתנדב יש הקצעה של 30 כדורים ל2 אימונים בשנה 15 + 15... אימונים בסדר גודל כזה שווים ל^**&^^%.... עובדה... מתייחסים למתנדבים או לפחות להרבה מאיתנו בזלזול.... אני יכול להמשיך ולכתוב ...אבל הנקודה ברורה.... אבל מצד שני.... אצלנו לפחות זה כך.... אנחנו האזרחים לא נישן בשקט ללא המתנדבים.... עובדה.... בזכות המתנדבים רמת הפשיעה ירדה פלאים אצלנו...היא לא חוסלה ...היא קיימת.... אבל הרבה פחות.... עובדה... אז תזכרו שמי שהולך להתנדב עושה את זה כי הוא חושב שזה חשוב....לו לביתו .... או ככה לפחות אני חושב.... "

ימער

New member
כניסה עם נשק

לנתב"ג אסורה בכל מקרה, גם לשוטרים שאינם בעלי אישור מיוחד להכנס עם נשק. מעבר לזה, עם הוא לוקח על עצמו את הסיכונים המתלווים להתערבות במידת הצורך, תוך שהוא סומך על שיקול דעתו - זה בסדר גמור. כמו שצוין כאן, זה צל"ש או טר"ש.

ליאור451

New member
נאלצתי לתקן

נכנסתי לנתב"ג הרבה פעמים עם אקדח, גם בתפקיד וגם לא בתפקיד. אני כמובן נעצר לפני כל שלט האוסר על הכנסת אקדחים - כלומר אני ממתין מחוץ לאולם מקבלי הפנים אם אני אוסף מישהו. יחסית לארצות הברית (עמכם הסליחה על ההשוואה) יש מעט מקומות בארצנו שאינם מרשים למבקרים להיכנס חמושים. המשותף להם הוא שהם לא מקבלים את הכסף שלי.

lior 30 rg

New member
לא יפי נפש ולא בטיח.

אתה רוצה נשק, סבבה לך...אבל ההגיון של לתת נשק למתנדב רק בגלל שהוא נותן ארבע שעות פעם בחודש היא מופרכת. לפי ההגיון הזה, כל חייל מילואים שמשרת במיל' כמות מצטברת של שעות ששקולה לארבע שעות בשבועיים יקבל רשיון לאקדח. הוא לא חלק מכוחות הביטחון? הוא לא נלחם בטרור? אתה מקבל את הנשק במשא"ז בשביל לעבוד בזמן המשמרת ותו לא. מחוץ למשמרת אתה אזרח רגיל והעילות של שרות כוחות ביטחון לא חלות עליך. דחיל ראבאק....

ma7k

New member
בדיוק בגלל זה, כל מקרה לגופו.

צריך לבדוק ולעקוב לגבי כל מקרה לגופו. להתיר או לאסור הוצאת רישיון לנשק אך ורק עקב היתנדבות למשא"ז זו שגיאה. כמובן, מתנדב שבא למשמרת פעם בחודש לא צריך ואין סיבה שיקבל רישיון לנשק. אך מתנדב, אפילו בקלאסי, שתורם 20 שעות בחודש (שזה גם בכלל לא הרבה, לפחות ביחס לשעות שאני אישית מגיע) על בסיס קבוע, אין סיבה שלא יקבל רישיון לנשק. אדרבא, אם מדובר במתנדב יח"מ. בנוסף, לדעתי, חשוב מאוד לעקוב אחר פעילות המתנדבים לא רק לפני קבלת הנשק, אלא בעיקר לאחר קבלת הרישיון ובמידת הצורך גם לקחת את הרישיון. בכל מקרה, כפי שכבר אמרו, כאן נוסף לא רק עיניין של הצורך בנשק, אלא גם עיניין של עד כמה המשטרה סומכת על מתנדביה (וכאן גם נכנס העיניין של המסופים).

lior 30 rg

New member
מה שצריך לעשות הוא לתת למתנדבים

נשק נורמלי במשמרת...אם בעיית ה0.22 מטרידה אותם, אדרבא, שמ"י תנפיק להם אקדחי 9 מ"מ- כלומר ליח"מ. הקלאסי לא צריכים אקדחים, הקראבין הוא די והותר.

אבו שפם

New member
סיכום על פי דעתי האישית בלבד

ככה כנראה שהעניין כל כך רגיש שאנסה להיות הכי עדין שניתן: 1. כל נושא ה"תבחינים" שאנו משתמשים בהם היום צריך להשתנות, דהיינו אין לי שום בעיה שכל מתנדב או מתנדבת, יקבלו רישון לאקדח זה או אחר, באם בקניה פרטית או הנפקה משטרתית, או כל אזרח אחר שמתגורר במדינת ישראל, גם יותר מכלי נשק אחד ו/או כמה סוגי נשק שכל אזרח יכול להרשות לעצמו, קחו למשל את דרום אפריקה לדוגמא, אתה הולך לחנות הנשק החביבה אליך, מבקש לרכוש כלי נשק זה או אחר... ממלא את הטפסים הנדרשים על פי חוק, בוחר לך את הכלי הרצוי, משלם מקדמה קטנה מאוד להבטיח שאתה תחזור....המוכר אומר לך באדיבות...אהיה איתך בקשר בתוך 48 שעות.... הרשות האחראית על מתן האישור עובד ישירות מול החנות, אני בלפחות בעשרים מקרים קיבלתי אישור בתוך פחות מ 48 שעות לנשק אותו ביקשתי לרכוש...ומה עוד מספר התושבים בדרום אפריקה הוא פי 10 או יותר מישראל... בודקים אותך במשטרה ובכל מקום אחר שצריך, אתה צריך לעשות קורס בן 24 שעות עד כמה שאני זוכר...ואתה הולך לחנות משלם בעבור הכלי אותו רכשת ...מקבל את הרשיון מהחנות או בדואר...ונגמר הסיפור. למה שכאן לא יהיה אותו דבר??? למרות שמצב הפשיעה בדרום אפריקה הוא מהגבוהים בעולם... שוד מזויין הוא דבר של כל שעה בערך בכל עיר .... לחיי אדם אין שום ערך ... ושם ממש צריך להתגונן... אבל מצד שני מי שרוכש נשק זה או אחר...יודע שחייו תלויים בו והולך לעשות קורסים ומטווחים כל הזמן...או לפחות הרוב עושים כך, דרך אגב....נושא של ירי להגנה עצמית עובד מצויין שם, נכנסו אליך הביתה... תקפו אותך...ניסו לשדוד לך את הרכב.... תהרוג או תיהרג...ככה זה עובד... אין ועדות חקירה...התקשורת לא עושה עניין מכל רצח... לא לוקחים לך את הנשק לתקופה בלתי ידועה.... וכל שאר הדברים.... אבל מה ...והמה הוא גדול מאוד... אנחנו רחוקים מהמצב בדרום אפריקה.... תיקחו את ההיסטוריה שלנו... כמה פעמים בהיסטוריה שלנו...אזרח או שוטר חמוש , מנעו פיגוע פח"ע או אירוע פלילי בעזרת נשקו האישי????? פעם או פעמיים אולי שלוש... לכן לדעתי כל נושא הנשק הוא תחביב...ולא יותר מזה...אומנם תחביב יקר...אבל עדיין תחביב... אנחנו עדיין אחד המדינות שכמעט בכל מקום שתלך יהיו אנשים חמושים...מסעדות, פארקים, סרטים, בכל מקום ולא משנה מוסלק או גלוי... תמיד יש אנשים חמושים... אבל מה ....כאן תראה שוד מזויין מתבצע מול עיניך.... מה תנסה להיות ג'ימס בונד....תשלוף תאיים יפלט כדור או שתירה באמת ....חבוב... או שבלילה כשאתה ישן והאקדח מתחת לכרית שלך.... אתה פתאום מזהה פורץ אצלך בחדר שינה....מחפש את המפתחות של הרכב שלך... מה תעשה??? תקום ותירה בו??? תגיד לו אתה עצור או שאני יורה???? חבוב.... אתה בבעיה ....בבעיה חבל על הזמן.....במידה ואתה מתנדב....תקבל השעייה מיידית עד תום הבדיקה, יקחו לך את הנשק.... יפתחו נגדך כנרא תיק פלילי.... פתאום מאזרח שומר חוק... משקיע מזמנך לטובת הכלל.... פתאום אתה פושע..... ומואשם בהריגה....אתה נמצא במשמרת בתפקיד.... פתאום מוצאים שלא קיבלת אישור להשתמש באקדח שלך למשמרות... ואין לך ביטוח לנזקים ...הכל אליך..... מגישים נגדך תביעת פיצויים בסכומים חבל על הזמן מצד המשפחה של העבריין שירית בו.... לכן העילה היחידה שאני חושב שיש להנפיק היום נשק הוא עילת התחביב.... כולל במידת הרצון של האזרח לרכוש כמה נשקים כי זהו תחביבו... יש כאלה שאוהבים כדורגל... ויש כאלה שאוהבים נגרות.... ויש כאלה שאוהבים נשק.... נא לא להגביל את כמות התחמושת.... או את התחביב... יקנו יותר תחמושת ונשקים...המחירים יהיו יותר מציאותיים... ניתן יהיה לרכוש אביזרים נלווים לתחביב הכל כך מפותח בכל העולם.... בסופו של תהליך רק המדינה מרוויחה..$$$$$$$$ לקופה.... לחייב קורס יריי מעשי.... ירי מבצעי או כל קורס אחר .... אימון אחד לכמה חודשים.... תוכיח שיש לך מקום מאובטח לאחסון הנשק ו/או הנשקים... וכולם מרוויחים..... אנחנו כאזרחים.... והמדינה בקופה גדולה יותר.... ולא משנה מה צבע עורך.... מי האלוהים שלך..... ואיפה אתה גר.... להסתובב חמוש בנשק ...ללא נסיון מספיק בהפעלתו.... שווה בדיוק עם לא יותר מלנהוג במלי לדעת איך נוהגים.... ותזכורו תמיד...... במידה ואתה מקבל החלטה לשלוף את הנשק....... תירה על מנת להרוג....או על תשלוף בחיים את הנשק...... זה יעלה לך מאוד מאוד מאוד ביוקר..... ולכל המתנדבים שבינינו.... תזכרו שבמידה ואין לכם בנמצא אישור לנשק הפרטי שלכם.... אין לכם ביטוח אליו כשאתם במשמרת.... אז זה בכלל לא חשוב.... תקחו מהמשא"ז את מה שהחליטו הגדולים ... ותצאו ותהנו מהעשיה שלכם.... לגבי המשא"ז או משטרת ישראל... כאן בעצם הבעיה.... היא לא מסוגלת להתקיים ללא המערך שנקרא ...המתנדבים (כל היחידות כולל כולם)...עובדה. המשטרה אינה מעמידה אמצעים מספיקים לטובת המערך המתנדבים שלה....עובדה... המשטרה מעדיפה להעמיד רכב 4 על 4 לטובת קצין זה או אחר שלא צריך לשם מילוי תפקידו רכב מהסוג המדובר במקום להעביר את הרכב לטובת יחידות מתנדבים שיש להם כן צורך ברכב 4 על 4... לכל מתנדב יש הקצעה של 30 כדורים ל2 אימונים בשנה 15 + 15... אימונים בסדר גודל כזה שווים ל^**&^^%.... עובדה... מתייחסים למתנדבים או לפחות להרבה מאיתנו בזלזול.... אני יכול להמשיך ולכתוב ...אבל הנקודה ברורה.... אבל מצד שני.... אצלנו לפחות זה כך.... אנחנו האזרחים לא נישן בשקט ללא המתנדבים.... עובדה.... בזכות המתנדבים רמת הפשיעה ירדה פלאים אצלנו...היא לא חוסלה ...היא קיימת.... אבל הרבה פחות.... עובדה... אז תזכרו שמי שהולך להתנדב עושה את זה כי הוא חושב שזה חשוב....לו לביתו .... או ככה לפחות אני חושב.... יאלה שבוע טוב לכולם MY 2 CENTS _________________ אבו שפם

קרבינוש

New member
רק שתדעו שהיום אני הצלתי אישה מאונס

הלכתי אחריה ברחוב והתאפקתי
ורק שתדעו שלכל אחד ממכם שמחזיק נשק עליו וכשאתם לא פותחים באש על האזרחים שסביבכם הרי במו ידיכם מנעתם פשע ופיגוע שהרי יכלתם לירות לא יריתם על האזרחים שסביבכם
כל הכבוד לכם חברים

ghost7

New member
מילא דרום-אפריקה

עם רמת הפשיעה בה. אבל למה לא לקחת דוגמה משויץ? שם חייל שמשתחרר נשאר עם הרובה?

אבו שפם

New member
שוויץ הו שוויץ

לו ידעתי את מה שאני יודע היום על שוויץ..... עדיין הייתי נשאר כאן בארץ.... ממשיך לנסות לקבל עוד רשיון לנשק .... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

קרבינוש

New member
ספר משהו משוויץ

אני בטח לא הייתי שם וסקרן לדעת על מה אתה מדבר שיש שם

אבו שפם

New member
זהו בדיוק הסיבה שלא הייתי נותן לך..

להשכלה כללית באיזה יחידה אתה??? מה זה יחידת לביא??? רשום בכרטיס שלך שאתה בן 16...מי מחתים אותך על יריחו??? אתה בבקשה יכול להסביר לי מה זה הצלת חיי אדם שלי ושל המשפחה שלי בזה שאתה מסתובב אם יריחו??? מה אתה מגן על המשפחה שלי משהו כאן מתפספס לי בכל הנושא הזה... בבקשה ממך הבהרות ... וזה נכתב מבלי לפגע אלא על מנת לנסות ולהבין משהו שאני לא מצליח להבין... תודה מראש

למעלה