תגובה
1. אם אני מבצע ירי מוצדק במטרה להפסיק אירוע טרור, וחבשתי את כובע הזיהוי שלי על מנת למנוע דו"צ, הדבר האחרון שאני אחשוש לו זה האשמה של התחזות לשוטר. 2. אכן כאשר אני נכנס למקומות בהם יש אבטחה אורגנית, אני יודע מראש שכוח האבטחה לא בהכרח יזהה אותי כעמית. זה בסדר ומקובל. 3. בישראל אין הסדרה של צורת נשיאת אקדח- ללכת עם כדור בקנה או בלי, ללכת עם אקדח מוסלק או גלוי - זה עניין של שיקול הדעת והשכל הישר של האזרח. רק כוחות מוסדרים כגון משטרה (כולל מתנדבים בתפקיד), שומרים וכו' כפופים להוראה של אופן נשיאת אקדח. לדעתי מי שלא לובש מדים עדיף שילך עם אקדח מוסלק - שעבריינים יצטרכו לנחש מי חמוש ומי לא - לדעתי זה דבר שמוריד פשיעה אלימה ברחוב במידה כלשהי. כמו כן אף אחד לא ימציא תלונה שאיימת עם אקדח אם אף אחד לא מסוגל להבחין בו. בארה"ב יש מעט מאוד מדינות שדורשות היתר כלשהו לנשיאה גלויה של אקדח. או שזה מותר או שזה אסור, ללא צורך בהיתר / רשיון. עם זאת, יש 48 מדינות שמנפיקות היתרים לנשיאה מוסלקת. אמנם נשיאה גלויה היא דבר חוקי בחלק גדול ממדינות ארה"ב (בנבאדה, בוורג'יניה לדוגמה), אבל זה מושך יותר מדי תשומת לב אם אתה במקום עירוני. מדינת טקסס אוסרת על נשיאה גלויה.