אהה ולגבי האקדח

יניב37

New member
אהה ולגבי האקדח

לנו יש יחידה העובדת עם לביא שאני רשום בא גם ואנחנו מסתובבים עם אקדחי יריחו במקום הקרבין וליאור צודק זה לא פוזה בכלל זה להצלחת חיי אדם שלך ושל חבריך ושל המשפחה שלך הרי מי יגן עלייך כיום המדינה? לא אלא אתה זהו .!

ליאור451

New member
פרופיל של בעל רשיון בעילת מתנדב

אני הוצאתי רשיון בעילת מתנדבי משא"ז לפני שנתיים וחצי. מאז, במשמרות שלי בסיור היו לי אולי חמישה שימושים בכוח. שלפתי אקדח פעם אחת (מוצדקת ובאישור ראש משמרת). מחוץ למשמרות: אפס עימותים עם בני אדם ברחוב, אפס שתיית אלכוהול, אפס דו"חות תנועה, אפס תאונות דרכים, אפס אי נעימויות והתרגזויות בפומבי. בכל פעם שאני יוצא מהבית יש לי אקדח גלוק מוסלק עליי וכובע משטרה בכיס. אף אחד לא מרגיש את הפריטים האלה ובכל זאת יקומו פה יפי נפש ויגידו שאני סכנה לסביבה יותר מאשר עבריינים. ביהדות קוראים לזה "מנטליות של תאי גזים" - האמונה ההזויה שככל שאתה יותר חסר אונים, אתה יותר מוגן מפושעים. אדם חמוש כדין שמתאמן הרבה עם אקדחו ממה לא מחפש עימותים ותמיד יעדיף לוותר לרעיו על מנת להימנע מהם.

alondr

New member
סליחה על שאלתי המחוצפת

אבל למה אתה הולך עם כובע משטרה בכיס - אני מבין את הרצון לנסות ולהיות כוח התערבות במקרה חירום - אבל מחוץ לתפקיד אנחנו לא שוטרים ולבישת כובע בילוש שכזה הינה התחזות לכל דבר... אם תגיע למקום מאובטח(כמו שבנתב"ג אתה יכול להכנס עם נשק אבל אסור לעשות בו שימוש גם בעת אירוע והמאבטחים אומרים לך את זה מראש) וטם באירוע תזלזל ותנסה לשלוף אקדח רוב הסיכויים שעלולים לירות גם בך... ולכן אם אתה לא חלק מכוח התערבות עדיף לא לשחק אותה שריף ולשלוף סתם אקדח - כי מה לעשות אנחנו באזרחות עדיין לא חלק מכוחות הביטחון.... כל זאת כל עוד לא ישונו החוקים במדינה... כי אם ינסו לשדוד אותך ותשלוף אקדח - במדינת החלם שלנו אתה תועמד לדין על שימוש בנשק בשטח בנוי שלא כדין ואת השודד ישחררו בערבות עם נו נו נו קטן(ואני מניח שראית את התוכנית עם חיים הכט בנושא). וטריויה קטנה בחלק מהמדינות בארצות הברית גם אם יש לך רשיון אתה רשאי ללכת איתו באופן גלוי בלבד. נשיאת נשק מוסלק (concealed) היא בדרך כלל עבירה חמורה ומצריכה רשיון מיוחד.

ליאור451

New member
תגובה

1. אם אני מבצע ירי מוצדק במטרה להפסיק אירוע טרור, וחבשתי את כובע הזיהוי שלי על מנת למנוע דו"צ, הדבר האחרון שאני אחשוש לו זה האשמה של התחזות לשוטר. 2. אכן כאשר אני נכנס למקומות בהם יש אבטחה אורגנית, אני יודע מראש שכוח האבטחה לא בהכרח יזהה אותי כעמית. זה בסדר ומקובל. 3. בישראל אין הסדרה של צורת נשיאת אקדח- ללכת עם כדור בקנה או בלי, ללכת עם אקדח מוסלק או גלוי - זה עניין של שיקול הדעת והשכל הישר של האזרח. רק כוחות מוסדרים כגון משטרה (כולל מתנדבים בתפקיד), שומרים וכו' כפופים להוראה של אופן נשיאת אקדח. לדעתי מי שלא לובש מדים עדיף שילך עם אקדח מוסלק - שעבריינים יצטרכו לנחש מי חמוש ומי לא - לדעתי זה דבר שמוריד פשיעה אלימה ברחוב במידה כלשהי. כמו כן אף אחד לא ימציא תלונה שאיימת עם אקדח אם אף אחד לא מסוגל להבחין בו. בארה"ב יש מעט מאוד מדינות שדורשות היתר כלשהו לנשיאה גלויה של אקדח. או שזה מותר או שזה אסור, ללא צורך בהיתר / רשיון. עם זאת, יש 48 מדינות שמנפיקות היתרים לנשיאה מוסלקת. אמנם נשיאה גלויה היא דבר חוקי בחלק גדול ממדינות ארה"ב (בנבאדה, בוורג'יניה לדוגמה), אבל זה מושך יותר מדי תשומת לב אם אתה במקום עירוני. מדינת טקסס אוסרת על נשיאה גלויה.

אבו שפם

New member
חברים וחברות יקרים...

תגידו לי..... אתם כולם חיים בסרט?????????? מוסלק לא מוסלק??? שולף לא שולף..... כובע משטרה בכיס או בתיק או בבית..... מבלי לפגוע באף אחד כאן.... זו בדיוק הסיבה שהייתי מבטל את תבחין משא"ז אני פוחד עכשיו הרבה יותר מבעבר.... תפסיקו לראות סטרסקי והאט'צ.... הם דמויות בסדרה בלשית.... בחיים המצב אחר לגמרי....

lior 30 rg

New member
כן כן....

ממש מוסלק... כובע הבילוש מציץ לו מהכיס האחורי והקת של האקדח משתרבבת לה מאחור.. נראה לך שנולדתי אתמול? אני לא מבין דבר פשוט..אתה כל כך חולה על הדאווין של המשטרה, למה שלא תתגייס וזהו?

benzvie

New member
לליאור 451

מוסלק לא מוסלק (הכובע) יש נם נוהלים במישטרה מתנדב מוכר מתנדב בפעילות עם התקיימו מס תנאים האחד !! הוזמנת השני !! נרשמת (ביומן הכחול) אם לר התקימו שני תנאים אלה אתה לא מכוסה מטעם המישטרה בכלום לא בביטוח ובעיקר לא במתן גיבוי חוקי לפעולותיך כך לתשומת ליבך ואל תהיה גיבור העיניין הוא צל"ש או טר"ש ולהצלחות אבות רבים והכישלון יתום

אגע רק בסעיף 3:

ב"ה צר לי שאתה כנושא נשק, כותב "בישראל אין הסדרה של צורת נשיאת אקדח - ללכת עם כדור בקנה, או בלי..." הזדעזעתי! לעולם האקדח יהיה לא טעון! לעולם התנהג לאקדח כאילו הוא טעון! זה כללי אלף בית. ואין בישראל "הסדרה של צורת נשיאת אקדח?". תעבור על הנוהל, תלמד, תקרא, תעשה חיפוש פשוט ב"גוגל"... לחשוב שיש אנשים שהולכים במדינה עם אקדח וכדור בקנה... לא צריך קאסמים, לא צריך פיגועים... יש את החסרי אחריות משלנו. יקירי, אתה נושא נשק בצורה מסוכנת (אם אתה באמת הולך בצורה הזו). הסיכוי שאתה תפלוט כדור גדולה והייתי מקטלג אותה במעל 50%!

ליאור451

New member
האמנם?

kיציק, 1. לא פירטתי את הדרך בה אני נושא את האקדח שלי מחוץ למשמרת, פרט לעובדה שהוא מוסלק - קרי אזרח לא יכול להבחין בו (רמז: סביר להניח שיהיה באותה הצורה, כמו שאני מתאמן באותה הצורה). 2. לגבי כלל הבטיחות שתמיד יש להתייחס לכלי ירייה כאילו הוא טעון - אתה צודק. 3. לא מצאתי שום מסמך רשמי של המדינה שאוסר על אזרחים לשאת אקדח עם כדור בקנה. אם תמצא, אתה מוזמן לפנות אליי בפורום או בפרטי, עם הפניה מתאימה. 4. אלפי אנשים בישראל מחזיקים אקדחים תופיים ומיטענים עם כדור בקנה ומשום מה אנחנו לא שומעים על מקרים שהם בטעות לוחצים על ההדק והורגים אנשים בתדירות כלשהי. דברים אלה אינם מהווים המלצה ללכת עם כדור בקנה. אחרון חביב - אני נהנה לקרוא את ההודעות שלך - המשך ככה. ליאור

קצת חומר על נשק:

ב"ה לא היה לי ממש זמן לחפש את הספר "האקדח" (קיבלתיו מתנה בשנת 88 - והוא מסתובב איפה שהוא בבית). אך קח בנתיים כמה כללים לתפעול בטוח של נשק. אתר הסליק בחייך, אל תשחק בחייך! כיצד לבחור אקדח. תכנס לאתר 'גוגל' - תעשה חיפוש על הנושא - אתה תמצא מאות אם לא אלפי מאמרים על בטיחות בנשק... אי"ה אחפש לך יותר לעומק... בהצלחה רבה ושמור על עצמך. "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"!

לצערי ולתדהמתי אתה צודק...

ב"ה דיברתי עם חבר, שהוא מדריך במטווח. והוא אמר לי כך: "איציק, אפשר ללכת עם כדור בקנה, עם פטיש דרוך לאחור, אין חוק שאוסר זאת". זה מדהים, זה מפחיד, זה משהו שלא הייתי מודע אליו לפני.אך זה מצב עובדתי. איתך הסליחה על הטעות. כל הדברים שאמרתי, הם בגדר "המלצות" (לא ללכת עם נשק דרוך, לעולם להתייחס לנשק כאילו הוא דרוך וכו'). אך זה לא חוק.... בהצלחה - ושוב שמור על עצמך.

אבו שפם

New member
אצלנו הרוב בסדר...

והשאר בטיפול.... תופסים או מנסים לפחות לתפוס את כל החלאות שמסתובבים חופשי... לפעמים מצליחים ולפעמים לא.... תראה לי לא מאשרים לקנות עוד נשק ואני ממורמר על כך... וכאלה שלא מאשרים אקדח אחד עוד יותר ממורמים על כך... תגיד לי מי ממורמר יותר??? הם או אני???

אתה תמים או מה?

קודם כל אין איסור שאומר לא ללכת עם כדור בקנה ב' - כל מאבטחי האישים למינהם (אני מדבר על שב"כ וכו') באירוע של אבטחת אובייקט הולכים עם כדור בקנה. ג' - מאבטחי אישים בעולם הפשע כולל האובייקטים עצמם הולכים ומודים גם בפומבי הכדור הוא בקנה. ד' דעתי היא שצריך לקחת לכל המתנדבים את הנשק , שילכו עם הדמוי נשק שבטח כבר לא מתפקד הקרבין. לגבי היחידות המיוחדות שאתם מדברים עליהם גם להם לא הייתי נותן נשק אלה רק אחרי הרבה אימונים וגם אז לא בטוח שהייתי נותן להם. צריך לסגור את אגף לובשי האפודות הצהובות

אבו שפם

New member
אלמוני בוקר טוב

סתם שאלת תם.... למה אתה כל כך כועס על לובשי האפודות הצהובות??? וסתם במידה ואפשר הייתי רוצה לשמוע את דעתך האמיתית.... הרי בסופו של דבר לכל מטבע יש 2 צדדים... אפילו בפרטי אתה מוזמן תודה ויום טוב

סתם ../images/Emo191.gif משועמם וחסר חיים

שבא להציק, או איזה מתוסכל שנתנו לו דו"י או עכבו אותו על משהו. לא הייתי טורח להמשיך את השיחה.

למעלה