אההמ...

חם חם מהתנור ../images/Emo117.gif

משרד הבריאות ייחיב את כל המאפיות בארץ להוסיף ללחמים תוספים להשלים ריכוזם כבקמח מלא, כמו חומצה פולית ושאר הטעימים הללו. לחתול זה לא משנה, כי הוא במילא אוכל רק קמח מלא וסוכר חום (ויחי הבריאות
)

vegan

New member
לא לבלבל בין לחם אחיד ללחם חי

ערכו התזונתי של לחם אחיד אמנם גבוה מעט מלחם לבן, אבל עדיין לא מאד משמעותי. הערך התזונתי של לחם חי, מקמח מלא גבוה בהרבה וכשהוא טרי, טעמו אינו מתחרה באף לחם אחר. הבעייה היחידה בלחם חי הוא שאינו נשמר טרי זמן רב ולכן רצוי לקנות אותו טרי במאפייה ולהקפיאו מייד (פרוס). לחם חי אמיתי הוא בצבע חום בהיר. לחמים שחורים יותר הם בדרך כלל צבועים, בקרמל או מולסה ואינם מקמח מלא.

nirdagan

New member
בית לחם עיר הולדתו של דוד המלך

שמעתי שמועה שהשם "דוד" מקורו במילה אכדית שפירושה "מצביא", כלומר זהו שם מאוחר שהודבק לו על שום פועלו. מענין האם גם "בית לחם" בה נולד איננה אלא "בית הלוחם".

shellyland

New member
דודה שלי

בברזיל לא זוכרת אף פעם איך אומרים "מאפייה" והיא קוראת לזה "בית לחם" לקול צחוקי הרם. היא גם אף פעם לא זוכרת מה ההבדל בין מיטריה, איטריה ופיטריה. אגב, הידעתם שהעיר "בלן" (Belem) בצפון מזרח ברזיל, על שפך האמוזונס, פירושה בעצם "בית לחם"?

zimes

New member
את אל תצחקי, בבקשה

על בני משפחתך שגורמים לך אושר
חוצמזה - מה את עושה פה? - את לא מקשיבה למוסיקה וממלאת מטלות?

shellyland

New member
אני מולטי-טאסקינג

אני יכולה לגלוש בפורום ולהקשיב למוזיקה בו זמנית! לגבי המטלות - או שנדחה את זה למאוחר בלילה (אחרי חצות) כשאני מגיעה הביתה או שנדבר טלפונית.

nirdagan

New member
1. Belen בספרדית, אפילו יותר מצחיק

מפורטוגזית. וזה אפילו שם של אישה. 2. ולפיטריה ומטריה אותה צורה, לא? אז מה הפלא שמתבלבלים. 3. בערבית מטריה אומרים "שמשיה", בארצות ערב לא יורד גשם, יש רק שמש כל הזמן. אבל בן יהודה לא יכול היה לקבל את זה.

shellyland

New member
שלושה דברים אפילו יותר מצחיקים:

1. חצי המנשה (כן, מוגג - זה מצחיק!) 2. בטלנובלה "נאנו" בלן היה שמה של אחת הדולפינות או הליוויתנות. נדמה לי שהיא מתה בסוף. 3. יש עיר קטנה ונידחת בצפון מזרח ברזיל שקוראים לה "מאסיו" (Maceio) ובמשך שנים רבות נהגו הברזילאים להסביר את שמה כמו שהם נוהגים להסביר כל שם אחר שהם לא מבינים מאיפה הוא בא: זה משהו באינדיאנית. מחקרים שנעשו על יהודי ברזיל הגיעו למסקנה המפתיעה שאותה עיר נוסדה על ידי יהודים מומרים ("נוצרים חדשים") שהגיעו לברזיל מפורטוגל (ומשם המשיכו לארה"ב) ומכיוון שהמקום היה כה יפה בעיניהם, החליטו לקרוא לו "מעשה יה", ומשם התגלגל השם למה שמכירים היום.

vegan

New member
השם בית לחם בא כנראה משמות אלים

מסופוטמים שנקראו לַחַמֻ

למעלה