אההמ...

אההמ...../images/Emo181.gif

קוראים לי נטע, בת 14 {וחצי
}, ומתעניינת מאוד בשפות, אבל...
זה רק לעברית. אבא שלי נתן לי חידה {שגם הוא מנסה לפצח} על שורש מילה. "מלחמה". אם מוציאים את ה-מ´ וה-ה´ נשאר "לחם". למה מלחמה נראה כמו פועל של "לחם" {רוב הסיכויים הם שאני מבלבלת את כל המושגים, אבל זה רק מבורות... לא מ
}?

N a a t z

New member
ו...../images/Emo181.gif

הניק הרגיל שלי הוא זה. לא נתן לי לשים את ההודעה...

shellyland

New member
קודם כל - ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

דבר שני - מאוד אהבתי את החתימה שלך. מותר לגנוב לך את המשפט? אני מכירה כמה אנשים שזה צריך לקשט את חדר השינה שלהם...

zimes

New member
ואת יודעת מה המסקנה שלי מהמשפט הזה?

למשל - שלא באמת נכון שחייבים לעשות בגרות במתמטיקה. (ת"ע ביפן, אז מותר לי לסתור דברים שהוא חשב שהן אמיתות מוחלטות שלי). בוא´נה - שאף אחד לא יגלה לו שאני אמרתי דבר כזה, אה? ולשם הבהרה - התואר הראשון שלי הוא במתמטיקה, אין לי שום דבר נגד המקצוע, להפך! יש לי המון נגד מה שעושים ממנו במטרד החינוך.

shellyland

New member
על חתולים ואכזבות ../images/Emo54.gif

חתולים לא עושים לעולם את מה שמצפים שהם יעשו. ואל תעז להגיד לחתול: זה אני שהוצאתי אותך מהזבל ומצאתי לך בית חם. זה לא יזיז לו שערה מהשפם. הוא יודע שהוא חתול. הוא יודע שהזלזול זה חלק מהחן שלו. את התמימות, הרך והאהבה חפשו אצל חיות אחרות. (על חתולים ואכזבות|דגש| מאת יהונתן גפן, מתוך הקובץ "בעיקר שירי אהבה") ברוך השב חתול. אני מקווה שזה שחזרת אומר שאתה גם מגיע למפגש. כמה מקומות לשמור לך?

zimes

New member
לונורא. העיקר שהדברים כ"כ אמיתיים

>כמה מחברי הטובים הם חתול< *** ואת זה מותר לצטט.

החתול היה פה כל הזמן

אתם יודעים, בחתול טוב- אין מבחינים. החתול מעוניין להתנצל בפני כל אלה שחיכו לו, גם לחתול יש עיסוקים- אתם מוזמנים ללכת לדף הקהילה אה, זהו לחתול חם והוא ממשיך לכתוב- אע"פ שאין משמעות למה שהוא כותב. לילה נהדר!

גנגי

New member
לנטע ולאבא שלה,

אכן יש קשר בין לחם למלחמה, והקשר קיים לא רק בעברית, אלא גם בערבית, באותו שורש (אלא שמשמעותו בערבית אינה לחם אלא בשר, אבל הרעיון זהה, מפני שבשר הוא האוכל החשוב ביותר לנוודים בעלי צאן ובקר, מה שהיו השבטים הערביים, כמו שלחם הוא המזון החשוב ביותר לחקלאים החיים מפרי האדמה, מה שהיו אבותינו). אפשר להסיק שהיה קשר בין מלחמה למזון. את המזון אפשר להשיג בכוח המלחמה על האדמה, ולהיפך - אם אין מזון, הרי זו עילה למלחמה. היות ש"המזון העיקרי, החשוב ביותר" = "לחם", יש קשר בין מזון למלחמה, המתבטא בשורש משותף. אגב, גם כיום אנחנו מדברים על אדם ש"מרוויח את לחמו", או ש"הגיע עד פת לחם", או ש"רעב ללחם", כשהכוונה אינה דווקא ללחם, אלא למזון בסיסי.

גנגי

New member
אבל-אבל-אבל...

גם "מַלחמה" בערבית זה מלחמה. ו"לַחְם" זה בשר, כבר אמרתי. שמשמעו "המזון החשוב ביותר". נו, אז מה לא ברור?

vegan

New member
מה שמוכיח עד כמה המלחמה מיותרת

בני דודינו נלחמים עבור "בשר" - מאכל לא בריא, הרסני לסביבה, בזבזני במשאבים ומקורו באלימות כלפי בעלי חיים. אנחנו נלחמים עבור לחם - מאכל משביע, אבל לא מזין במיוחד, במיוחד כשמדובר על הלחם הנפוץ כיום - לחם לבן או אחיד.

לייטית

New member
לחם אחיד "שחור"?

הכי טוב שיש. וגם מזין. ויותר נקי ונכון לבריאות מבשר.ואפילו הוא זול. באמת....לא להעליב לי פה לחם שחור פשוט

zimes

New member
../images/Emo45.gif לא שהוא כ"כ שחור וכ"כ מזין...

אבל אין ספק שהוא הלחם הכי טעים (בתנאי שהוא טרי).

למעלה