אהבת האדם

Nחמן

New member
אהבת האדם ../images/Emo23.gif

המדור השבועי של Nחמן מוקדש הפעם באהבה רבה
למנדי על פעילותו הענפה "מאחורי הקלעים", שאלמלא נודעה לי במקרה, ספק, אם הייתי נודע אי פעם לאישיותו הנפלאה ולאהבת האדם שבו... ולנאור
על התגובות הנפלאות והחמות, שכותב מדי פעם בקור רוח ומתוך אהבה רבה לכל מי, שרוח א-לוהים מפעמת בקרבו.

Nחמן

New member
קדושים תהיו

פרשתנו השבוע "אחרי מות - קדושים" עוסקת בחלקה הראשון בעיקר בהקרבת "שעיר יום הכיפורים", שבא לכפר על בני ישראל מכל חטאותם, ובחלקה השני בשפע מצוות, שבין אדם לחברו, והמרכזית שבהן (איך לא?) - "ואהבת לרעך כמוך". כפי שכתבתי בראשונה, אין לך פרשה בתורה, שאין בה עניין של חסד ואהבת האדם, כי כל התורה היא חסד. תחילה אביא מקצת דברי הרב אברהם צוקרמן על הנושא "קדושים תהיו". המלאכים הם רק "עושי דברו" - מקיימים את אשר נצטוו לעשות. אין להם מצוות "לא תעשה". כי רק לעשיה ושליחות נוצרו. האדם יש לפניו מצוות "עשה" וגם מצוות "לא תעשה". מצוות ה"עשה" לעיתים מקיימם האדם כמצות אנשים מלומדה. אמנם גם צורה זו של עשיה נותנת קדושה לאדם. אבל מוגבלת ביותר. הזהיר שלא לעבור על מצוות "לא תעשה", מתוך התגברות על יצריו - עושה דבר זה לשם שמים, כי כך צוונו הבורא. ועל כן אמרו חכמים שכל מי שלא עבר עבירה והתגבר על יצרו, הקב"ה מחשיב לו כאילו עשה מצוה. נמצא, שהאדם באפשרותו להתקדש הן ע"י קיום מצוות והן ע"י הימנעות מלעבור על מצוות "לא תעשה". כך ששתי קדושות לו. כמובן, שרק במקרה... אולם אין "מקרה" בעולם, כי הכל מכוון מלמעלה. אני מבקש להוסיף עוד נופך אישי משלי. מצוות "ואהבת לרעך כמוך" איננה כלולה בתרי"ג המצוות, כי אין בה מעשה. לעומת זאת הציווי הוא תמידי. כיצד אפשר לאהוב תמיד? זו בדיוק המעלה הגדולה של המצווה. לפעמים נדמה לנו, שהשני חייב לנו משהו, או אולי אף פגע בנו וכו'. "לא תשנא את אחיך בלבבך" הרי היא מצוות "לא תעשה" וע"י "ואהבת לרעך כמוך" אנו הופכים אותה למצוות "עשה". לומר "שלום" ו"תודה" לנהג האוטובוס, לקופאית בסופרמרקט ועוד... הרי זה דבר כל כך פשוט, עד שאי אפשר להבין, מדוע אנו נמנעים מלקיים כה קלה, שאיננה תלויה בזמן וגם לא בזמן. יהי רצון, שנזכה לאהוב איש את רעהו אהבת אמת. שבת שלום ושבת של אהבת אמת
.

Nחמן

New member
אהבת כל ישראל

כבר חודש ימים "עומד" לי על קצה הלשון לכתוב על "אוהב ישראל" ברמ"ח אבריו ושס"ה גידיו אולם בצוק העיתים לא התפניתי לכך עד היום. לפני כחודש (ט' בניסן) חל יום הזיכרון של רבי אריה לווין זצוק"ל. מיותר לספר עליו וגם לא יספיקו המילים לתאר את כל מעשיו. הבאתי כאן מקצת מזעיר מפועלו וממעשיו מתוך אתר "דעת": http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=3170 יהי רצון, שנלמג ממידותיו ומאהבת ישראל שבו ומזכה לעבוד את הי"ת באהבה מתוך בריאות ושמחה.

Nחמן

New member
מה??? כולם צריכים לדעת?!

אני משער, שלא התכוונת לפרסם הדברים בפורום או בבלוג האישי שלך. אילו רצית, יכולת לעשות זאת מזמן... עכשיו לענייננו. לפעמים דווקא המעשה הקטן של אהבת הזולת גורר אחריו המשכיות תמידית. זו התוצאה. משום כך ציינתי, שזו מצווה קלה מאוד, שלא מסתכמת רק באמירת "שלום" ו"תודה" לנהג או לקופאית. זה עושה להם את היום וכך נמשכת לה המצווה בכל עת ובכל שעה. כמובן אני מאחל לך, שתזכה לעשות עוד הרבה, ולכולם - מי, שמכבד את חברו בביקור אורח אף הוא מקיים מצוות "ואהבת לרעך כמוך".

Nחמן

New member
ועוד משהו

אי אפשר גם להתעלם מזכויותיו של טוהר. מדי שבת בשבתו הוא משתדל להביא בפנינו דברי תורה, המשיבים את הנפש, ועוד בלוג אישי. אותות המאמץ ניכרים בו בשבועות האחרונים ולכן נאלץ לוותר לא אחת על כתיבה הפינה. אף דבר זה מוכיח על אהבת ישראל שבו, שלמרות לימודיו התובעניים ולמרות שאר עיסוקיו הוא לא חוסך במאמצים להביא את הפינה. בזכותו התחלתי אני לכתוב את מדורי אולם גם הזמן שלי לא עמד לי ואף אני נאלצתי להיעדר מזה כמה שבועות, שבהם עסקתי בדברים אחרים, שאף הם קשורים לאהבת האדם. ו... לא! לא מגיעות לי מחמאות בשל כך. פשוט אני אוהב זאת. זה עושה לי את היום ואת הלילה ובעצם את כל החיים. התחילו לאהוב (אתה שומע, מרי?...) ותראו כיצד ישתנו גם החיים שלכם.

למעלה