אהבת אלוהים

אליקים

New member
אהבת אלוהים

האם שמתם לב שאנשים "דתיים" (זה מה שהם טוענים שהם) אוהבים את הרבנים שלהם יותר מאשר את אלוהים! מה דעתכם?

freeonly

New member
הכללה

לפי המעט שהצלחתי ללמוד על העולם הדתי והחרדי, תופעה זאת נכונה בעיקר ל-"חסידים" ובמובן מסוים בחלקים מש"ס.

ושתי

New member
איך הגעת למסקנה זו?

מה בדיוק בדקת? היכן? על איזו חברה דתית? אני אוהבת את אלוהים בדיוק כמו שאני אוהבת את הרבנים, אבל לא הייתי מגיעה למסקנה כשלך. זה גם לא חשוב, לדעתי. לא האהבה לרבנים קובעת, אלא הכניעה להם. הכניעה לרבנים בתחום המעשי ובייחו בתחום הרוחני - רעיוני היא המסוכנת, לדעתי. מנהל הפורום: אני מקווה שלא תעיף אותי החוצה בגלל הצגת דעתי זו כאן. בפעם קודמת כעסת עלי, ולא בצדק.

cusamano

New member
אני מסכים איתך

מהניסיון שלי עם העולם החרדי אני זוכר שיש כניעה כל כך גדולה לרבנים שלך שפשוט אתה שוכח מעצמך דוגמאות? נגיד שאתה מעוניין ליקנות דירה חדשה, אוטו חדש, גיטרה חדשה או שאתה מעוניין להחליף את המסתיק אורביט שאתה תמיד קונה אתה תמיד תיתייעץ עם הרב שלך אבל תמיד! מה קרה? השכל הישר שלך לא יכול להגיע להחלטות לבד? כעסתי עליך בגלל איך שהצגת את הדברים, ולא משהו אחר בתודה שי

אליקים

New member
הצגת הדברים

אינני יודע איך לבטא את שמך, אולי תשנה אותו לעברית? כמובן שלא הייתה כוונה לפגוע במישהוא זה שאדם מנסה להראות לאחרים שהוא דתי עדיין לא אומר שהוא אכן כזה, אדם דתי אמיתי לא צריך להוכיך דבר, בוודאי שלא לרבנים, האם לא יכול להיות אדם שהוא דתי ואינו חובש כיפה? כך שאם אדם אומר או מסמל שהוא דתי, אין הדבר אומר שזה נכון. פתך את לבך, קבל אותו באהבה ולבך ישיר משמחה. בברכה אליקים

cusamano

New member
הודעתך מבולבלת

קרא את המיכתב של ושתי שלא אהבתי, אם לזה אתה מיתכוון, ואז תיראה על מה דיברתי בהצגת הדברים בעניין הדתי לא דתי, זו בהגדרה האישית שלך למילה ובקשר לשמי: אומרים קוזמנו אלה השכנים של מישפחת סופרנו למי שרואה את הסידרה...

ושתי

New member
מה יש לך נגדי?

קודם כתבת שאתה מסכים עם דברי, כעת הפכת כיוון?

cusamano

New member
אין לי כלום נגדך!

דיברתי על הודעה ישנה ישנה...עזבי סתם סיבכנו את העניינים בתודה שי

אליקים

New member
זאת לא מסקנה

ושתי שלום זאת לא מסקנה מאחר ואנו לא עוסקים בפיסיקה אלה ברוח. מוזר לי מאוד שאת אומרת באותו משפט "אני אוהבת את אלוהים בדיוק כמו שאני אוהבת את הרבנים" את בטוחה? יש לי אליך שאלה, מתי אם בכלל קרה שאלוהים אמר לך מה לעשות, כעס עליך, העניש אותך, קבע עבורך? את יודעת, יש חוק שאומר שגם אלוהים כפוף לחוקים שאותם הוא יוצר, אחרת אין להם משמעות, ואחד החוקים שלו הוא שאסור להתערב בעניינים של אחרים, כמו גם, כל אחד חופשי לעשות כרצונו. לעומת זאת הרבנים קובעים לך כל צעד בחיים ומתערבים לך בכל מעשה, הרי ללא אישורם אסור לך לעשות דבר ובכל דבר עליך לקבל את הסכמתם. מי הסמיך אותם לכך? רק הם את עצמם! בוודאי שלא אלוהים. ושתי, אלוהים אוהב אותך ללא שום תנאים, האם גם הרבנים כך, או שרק אם תמלאי את רצונם. ורצונם הוא תמיד התערבות בחייך. תפתחי את לבך בפניו וכאשר הוא יתגלה לך תביני מה זאת אהבת אלוהים ומה זאת אהבת רבנים ואת ההבדל הגדול ביניהם. ושתי(מדוע השם הזה), מאחל לך כל טוב בברכה אליקים

ושתי

New member
אל תתערב באהבותי

ואל תתנשא להבין את רגשותי. "לא ביקשתי זאת מידיך". גם אני לא מתערבת באהבותיך. אהוב אותו כמה שתחפץ.

אליקים

New member
סליחה

ושתי שלום מבקש את סליחתך באם פגעתי בך בצורה כל שהיא לא החלטתי להשתתף בפורום מתוך כוונה לפגוע במישהו אחרת לא הייתי משתתף. רציתי רק להסביר לך מה דעתי וכמובן שאין לי זכות להתערב במעשייך או ברגשותייך. זכותו של כל אדם להאמין במה שהוא רוצה, או לאהוב את מי שהוא רוצה. לדעתי לא ניתן לאהוב את אלוהים כפי שאוהבים אדם כל שהוא מאחר ואהבת אלוהים הנה אהבה ללא תנאי, בדיוק כמו שאלוהים אוהב אותנו ללא תנאי. ושוב, זוהי רק דעתי. בברכה אליקים

CHOFA

New member
בתור "אנשים דתיים"

בס"ד אני יכולה להגיד לך שלא ממש שמתי לב לתופעה כזו. אתה באמת חושב שנניח שהרב עובדיה היה אומר לעשות משהו שסותר מצווה איזשהוא מישהו דתי היה מקיים את זה?? מה שכן אחת מהמצוות בתורה היא:"ועשית ככל אשר יורוך"(אני מקווה שהציטוט נכון....)ולכן קיימת תופעה של התייעצות ברבנים(אם כי לפעמים זה הופך להיות ממש מוגזם.)

אליקים

New member
מרוב עצים לא רואים את היער

CHOFA שלום הדוגמא שלך מצויינת, הרב עובדיה יוסף ממציא מצוות, חדשות לבקרים, ואנשים ממלאים את מצוותיו בלי לשאול שאלות. מובן שמילוי המצווה איננו יכול לסתור אותה. בקשר ל-"ועשית ככל אשר יורוך" מאחר ואינני בקיא עד כדי כך, אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי ולכוון אותי למקום שבו מופיע הפסוק הנ"ל בכדי שאוכל להתייחס אליו, מבטיח לך שלא אתחמק מתשובה. כל טוב לך אליקים

מקור

"כי יפלא ממך דבר... ובאת את הכהנים הלוים ואל השופט.. והגידו לך את דבר המשפט.. על פי התורה אשר יורוך ועל המשפט אשר יאמרו לך תעשה. לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל" (דברים יז, ח-יא) (זה נכתב בהמשך ל- "שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך"- בסוף הפרק הקודם, כמדומני) המדובר על כל מקרה, כאשר אדם לא יודע מה עליו לעשות ("יפלא"- נשגב מבינתו, נסתר ממנו), עליו לשאול את הגדולים ממנו- את החכמים ממנו בתורה- כיום, רבנים. מקווה שדייקתי. יום טוב.

CHOFA

New member
אליקים

בס"ד הרב עובדיה ,עד כמה שדעותיו לא מוצאות חן בעיניך או נראות לך מוגזמות ,לא המציא עדיין אף מצווה וכל פסיקת הלכה(אטרקטיבית יותר או פחות לכתבים בתקשורת)די מעוגנת במקורות ההלכתיים שקיימים. כך שזו דווקא דוגמא לא ממש טובה....

למעלה