אהבת אחים

דסי אשר

New member
מדוע הקנאה קשה משאול

הי, אני חושבת שהשרשור כאן, מאשר את הדברים שגליה כתבה במאמרה, או רק אמרה בהרצאה שנכחתי בה- שנושא הקנאה קשה מאד- לכולם, להורים ולבעלי מקצוע, משום שהוא נוגד את התפיסה הבסיסית האוטופית שלנו של מה זו משפחה. אנחנו רוצים, שבכל המשפחתון יהיה מה שקורה בבית של מי שהתחילה את הדיון. אני לא חושבת שיש אם שמאושרת שבנה מתחיל לגמגם, משום שנולד לו אח, וגם לא מאושרת מהתפרצויות בכי, זעם, דרישה ליתר תשומת לב. גליה בדבריה, בכל אופן בהרצאה, מציינת שהקנאה היא תופעה בלתי נמנעת, ודווקא המקרים בהם אין ביטויי קנאה- הם המדאיגים אותה- הילד קלט שזה מאד לא רצוי לבטא רגש שלילי. אני לא יכולה ולא מתיימרת לעשות ניתוח על הדינמיקות השונות של הבתים/המשפחות השונות שהופיעו כאן בדיון, ואין לי מה לומר לכל אחת משהו אישי. אני רק מאירה את העיניים- לכמיהה, שאצלנו זה לא יהיה - כי זה אכן קשה ולא נעים. דסי

תודה../images/Emo39.gif

לאייל יש יכולת דיבור מאוד מפותחת והוא בהחלט הביע בהתחלה את הקושי שלו ("זה לא נעים לי שליאור בא"). אני משערת שסממני הקינאה יגיעו בהמשך, ויש שינויי התנהגות שהגיעו עוד בטרם הלידה, שאני מניחה שניתן לייחס אותם להבנה שלו שמשהו עומד להשתנות/להתרחש. בהחלט יש לו את "זמן הבכי" שלו אחה"צ, לא בכל יום, שהוא זמן בו הוא שחרר לחץ בבכי, שיכול להיות על הדבר הכי שטותי בעולם. אם הוא לא מוצא על מה לבכות - הוא יעשה משהו שהוא יודע שאסור לו ויחכה שאני אגיד שזה אסור ואז יתחיל לבכות. מה שהפתיע אותי היה הקבלה שלו את ליאור והעובדה שעושה רושם שהוא אוהב אותו.

שרון,, זה בדיוק המצב אצלי

עומר בן 4 וארבעה חודשים ואופיר בן שנה ושבעה חודשים. עומר אהב את אופיר מההתחלה, היה מאושר מזה שיש לו אח, לא הראה שום קנאה, עזר לי לטפל בו ועד היום יש ביניהם אהבה עצומה. שרק יישאר ככה....

נעה גל

New member
יש לי השערה-מישהו מוכן לסתור אותה?

ההשערה שלי היא שבכורים בנים מקבלים יותר בקלות אחים צעירים מאשר בכורות בנות. יכול להיות?

חני ב

New member
אני מוכנה

לי יש בן בכור, ודוקא נראה לי מהחברות שלי שיש להן בנות בכורות, שהיחס הוא אחר לגמרי. אצלי הם חתול ועכבר, היה כך מההתחלה. הוא מתייחס אליה רק כשמאד מאד מאד משעמם לו. ואני רואה בנות בכורות, כיצד הן מתיחסות לאחיהן, עולם אחר.

Kalla

New member
לא בטוח

לי יש שתי דוגמאות, אחת של בן ואחת של בת, ששתיהן נפלאות. לנו ולחברים שלנו נולד ילד שני בהפרש קטן מאוד. לנו היה ילד בכור בן 6 ולהם ילדה בת 6שהייתה בעצם רק הבת של האמא שהתחתנה שוב ושבעלה מתייחס לילדה כאל בתו לכל דבר למרות שיש לה ביקורים גם אצל האבא האמיתי. גם בננו וגם הבת של החברים קיבלו את אחיהם בצורה ממש נהדרת וההבדל היחיד הוא שהיא עוזרת יותר ממנו כי הרבה פחות מעופפת
. אבל מבחינת היחס, האהבה, שום הפגנה של קנאה, אלא להיפך - שמחה ורצון באחים נוספים - לא היה כל הבדל ביניהם.

כרמית מ.

New member
עוד כמה חודשים ניתן חוות דעת...

מאחר ולי יש בכורים משני המינים... למרות שכמובן גם כאן זה הרבה עניין אישי, וההערכה שלנו היא שדווקא הבן יהפוך לדמוי סנדביץ´ סטראוטיפי, למרות שהוא מאד אוהב תינוקות/פעוטות ומתייחס אליהם בעדינות ובדאגה - אבל ברור לגמרי שזה שונה מאח/ות קטנים שהם שלך...

למעלה