אהבתי...

יעלבל

New member
אהבתי...

היום בבוקר, באופן מקרי לחלוטין יצא לי לצפות בערוץ 2 בטלויזיה. בתוכנית הבוקר עם אברי גלעד וסיגל שחמון (...אפילו לא וידעת איך קוראים לתוכנית...) הופיעה פרו'פ עמוס רולידר, מהמח' למדעי ההתנהגות במכללה האקדמית בעמק יזרעאל (לא ניתקלתי בשמו אף פעם קודם לכן..). אם תכנסו לאתר רשת – תראו שיש לאיש פינה קבועה, פורום תשובות לשאלות בענייני ילדנו. בחרתי להביא לאלה שזמנם דחוק מתקציר השיחה (ממה שאני זוכרת – וכנראה שזוכרת די טוב..) וגם קישור למצגת שלו שמצאתי באינטרנט. תורידו אותה – ומבטיחה שיש הרבה מה ללמוד ממנה. אז ככה: ( ושלא תבינו אותי לא נכון – כשאני פונה אליכם אני פונה גם אל עצמי....) שורת וגולת הכותרת של שיחתו הבוקר היתה – קריסת הסמכות ההורית, האין אונים של ההורים. הוא דיבר על הילדים שלנו, כתלמידים: 1. מגיעים עייפים לביה"ס. 30% מכלל הילדים סובלים מחסר בשינה. יש קשר ישיר בין עייפות-למידה –והתנהגות. 2. שליש מילדנו לא מביאים ציוד לביה"ס. 3. אינם מכינים שיעורי בית. 4. שיעור שאמור להמשך 45-50 דק' נמשך רק 30 דקות בגלל איחורי המורים ובגלל התמודדות עם בעיות התנהגות. 5. אין מושג כזה למידה פעילה – למידה צריכה להתרחש תוך שיחה ערנית, פתרון בעיות, הסתכלות באטלס... הלמידה היום היא פסיבית. הילדים יושבים מקשיבים (ובנינו – הם גם לא מקשיבים). אין להסתובב, לקום,לצאת..... 6. כדי ללמוד חייבים לתת משוב חיובי (ואני יודעת עד כמה כולם קמצנים בזה....חוסר הפירגון – לא יאמן...) (ואפרופו חוסר פירגון – אני חייבת לספר לכם סיפורון קטן מהבוקר – זוגי חש לא טוב, במיטה כבר 3 ימים ואני עונה לפלאפון שלו במקומו. התקשר הבוקר איש, מחברה ציבורית גדולה וידועה ואמר לי – "את לא חושבת שזה מוגזם?" "אני בשטח וצריך תשובות מיידיות – תוציאי אותו מהמיטה..................ס-ל-י-ח-ה???? אבל אתם מבינים שכך זה מתחיל וכך אנחנו נראים?????????????) טוב...אז נמשיך.... ונתן פרו'פ רולידר גם המלצות: 1. להחזיר רוטינות קבועות – מסגרת משפחתית (ארוחה משותפת), מורים – תנו שיעורי בית (המורים היום מפחדים לתת שיעורי בית...שחלילה לא יעמיסו על נשמותיהם הרכות של ילדינו). 2. הורים – רוטינת שינה היא חובה. חלק בלתי ניפרד מהסמכות ההורית. המליץ לשלוח ילדי יסודי לישון ב-9, ילדי חט"ב ב- 10 וילדי חטיבה עליונה ב-11. (וכאן אני חייבת להתייחס להתנהלותו של אברי גלעד בתוכנית – כששמעה זאת סיגל שחמון אמרה לפרו'פ רולידר – "אתה צודק, כשאני הייתי בכיתה יב' בשעה 9:30 הייתי במיטה". תגובתו של אברי גלעד (והייתם צריכים לראות את התנהגותו לאורך התוכנית, איש שאני פשוט לא אוהבת, שחצן, מלא בחשיבות עצמית....ולא מבינה איך נותנים לאיש מקום כל כך רב בטלויזיה ...אבל זו טלויזיה – אין מה לעשות) היתה : "איח, חננה".... 3. הורים – תנו לילדים 20 דקות ביום העשרה אישית שלכם. על תסמכו על אחרים. רק 20 דקות... חנכו, חנכו וחנכו את ילדיכם בבית. 4. מורים – כבדו וחנכו לערך זמן. הגיעו לכיתות בזמן, נהלו את השיעור בהתאם לזמן.... 5. מורים – הגדירו צפיות לתלמידים – מה תלמדו, איך ינוהל השיעור, מה המטרות... 6. הורים ומורים – הכירו בכל שביב של הצלחה. הראו זאת לילדים. 7. הורים ומורים – שלבו יידים יחד. הורה – תמוך במורה, אתה בעדו לא נגדו. לבסוף דיבר על חנוכה הקרב. על חופשת הילדים ונתן טיפים להתנהלות נכונה בחופש: 1. תכננו את החופשה. הקפידו על רוטינות. 2. הגדירו לילדים מה עושים. 3. דמי חנוכה – זמן לניהול תקציב. יש לילדים היום מהכל וכל טוב – מותר ללמד חיסכון מהו. 4. הקפידו על ארוחה אחת משותפת ביום. 5. דעו היכן הם נמצאים כל הזמן. זהו – התוכנית העירה בי את כל החושים בנושא. אני כל הזמן טוענת שאנחנו הולכים לאבדון – גם כהורים וגם כחברה. אנחנו אשמים – ובהכל. אין זו חוכמה לזרוק אשמה על מישהו אחר ולנקות עצמנו מאחריות – חובה עלינו להסתכל על עצמנו במראה בוקר בוקר וטוב טוב.... – אז שיהיה בוקר טוב. יעל

מירב1965

New member
אני לא מסכימה עם זה שהמורים לא

מעמיסים שיעורי בית, לפחות במקרה שלנו ושל חברותיי זה ההיפך. אין ספק שבתור הורים אנחנו נחלשים לעיתים מול הילדים וסמכותנו מתגמדת זה קורה בעיקר בגלל חוסר עקביות....

למעלה