אהבתה של סלטאנת

jack90

New member
אהבתה של סלטאנת

שלום לכולם! ההורים שלי שקראו את הספר מאוד סקרניים לדעת מיהי אותה סלטאנת, האם אתם מכירים אותה האם היא חיה ואיפה תודה לעונים
ויומטוב

niya

New member
|4Uאהלן jack90 וברוכה הבאה לפורום שלנו../images/Emo24.gif

למיטב ידיעתי, סלטנאת חיה וקיימת...
הסופרת, שרה אהרוני, היא בתה של סלטנאת (שנולדה אם אני זוכרת נכון מהספר בארץ, אחרי אח שנולד בפרס). לא מצויין היכן היא גרה, מלבד המיון שסלטנאת ועזיז בעלה רכשו דירה ב"שיכון". בסוף הספר ישנן תודות, בהן מוזכרת סלטנאת עצמה ללא המילה "ז"ל לידה, אלא אם כן, רחמנא לצלן, קרה משהו בינתיים. אני מקווה שלא ומאחלת לה בריאות ואריכות ימים. ספרי לנו משהו על עצמך, איך הגעת אלינו? מאיפה ההורים (ואת?)
את כמובן מוזמנת גם להשאר כאן אתנו ולחלוק חוויות מהתרבות הפרסית
אני בטוחה שתהני

jack90

New member
מממממ

דבר ראשון שמי בנצי(הניק הוא של אחי) הגעתי לפורום מתוך שיטוט אקראי ומידי פעמים אני קורא בו אני צבר אבא גם צבר (יש לו שורשים פרסיים מאסוואהן אם אני לא טועה) אמא עלתה מאיראן בעקבות המהפכה ב78 והיא במקור מטהרן וווו.......זהו

פרויז1

New member
מנהלת הפורום מאספהאן.

גם אחותי הגיעה ארצה אחרי 1978 אחרי המהפיכה באירן. קבוצת יהודים ובתוכה אחותי והבת הקטנה שלה הגיעו בסיוע של גורמים שונים. הקבוצה עברו בדרכים לא דרכים, בהרים, דרך כפרים על חמורים, במשאיותו לא אמינות, ו...היו 3 חודשים בדרך. לא פשוט.

niya

New member
../images/Emo9.gifמאספהאן??? זה ההורים

לא מודה באשמה!
אני נולדתי בארץ...

פרויז1

New member
מכירה את החרוז?

ארצה עלינו איזה שטות עשינו..
חג עצמאות שמיייח !!!

גם אני קראתי

בקשר לשאלה שלך בספר בסוף כתוב השם של הכותבת אני גם היתי סקרנית שאלתי שרה אהרוני מורה ומנהלת ביתספר לשעבר נולדה בישראל להורים שהגיעו בשנת 1952 מאירן םלטנאת נולדה בעירה קטנה גולפיגאן שם משפחה יעקובי ובארץ שרה אהרוני פרסמה עד כה סדרת ספרים על ישראל ושישה ספרי ילדים והספר הזה מבוסס על סיפור חייה של אמא אשתדל לחקור ומקוה שברגע שיהיה לי תשובה ממשית אכתוב .יש לצין שהיא כותבת בספר שמדגישה לאבא ראובן זל אציל נפש שלא זכה לקרוא את הספר

פרויז1

New member
באמת../images/Emo35.gif גולפאיגון היתה עיירה קטנה?

דליה חנום, לא ידעתי. חשבתי שזאת עיר גדולה, ומה .. אבא שלי עליו השלום היה גולפייגוני. גם אמה. אבל הצד של אמא היגרו לאספהאן.

פרויז גון

אני כתבתי מה שיש בספר [כתוב גולפיאגן עירה קטנה ] כנראה היא התכונה עירה קטנה בגולפאיגן בנוסף כל הכבוד על 5דבריםעליך ועל אחרים רואים שישלנו הרבא פרסים אינטלגנטים ומהמים אני מתגעה בכם

פרויז1

New member
חלה ג'אן !

התפיסה שלי את גולפיגאן נובעת מראייה של ילד שגדל על סיפורי הורים ודודות. יתכן גם שהחוויות שבסיפורים האלה, העצימו את העיר ב"תודעת הילד" שלי, ובאמת גולפיגאן היא עיירה קטנה. אברר בסוף השבוע אצל דודי (עַמוּ גָ'אן שלי), ואעדכן. חלה ג'אן ! גם בי עולה תחושת חמימות נעימה לגילוי האיכויות האנושיות הנפלאות של האנשים ונשים פרסיים. נראה ש"דור הבנים" טיפס בשקדנות ובענווה אופייניים לבני עדתנו השקטה ומהמבויישת מה, והבנות ובני הדור השני הגיעו לעמדות שרק מעלות את תחושת הכייף והגאווה.

niya

New member
אנחנו נמתין בסבלנות לחקירה שלך../images/Emo187.gif

ואם את מוצאת את שרה אהרוני, תזמיני אותה לפורום בשמי ותגידי לה שנעשה לה פה כבוד

JUN JUN

New member
מה זה ואם את מוצאת...

הרי דליה חנום כוכבת (כבר דיברנו על זה לא?) היא מדברת עם כל המי ומי , המופרסמים והגדולים.. יש בכלל ספקות שהיא תמצא את הסופרת?

למעלה