אהבה

n o g a1

New member
אהבה

אורחת או מארחת בחיינו
זמנית או קבועה? אם אורחת היא אזי היא זמנית. מטבעה לא חייבת לקבל כל דבר כפשוטו, נשארת רק כשנעים וטוב, כל רגע נתון קמה והולכת ,"לאן נעלמה האהבה"?- שאלת השאלות. אם מארחת היא אזי היא קבועה, המאחרחים מקבלים את האורחים (שמחה, עצב,תסכול, שגרה , שעמום, אושר , כאב...), היא שם כחלק בלתי נפרד מאותם דברים הקבועים בחיינו. מנסה מזמן להבין מה קבוע ומה משתנה בחיינו, לקבל את הקבוע ככזה ואת הארעי בהבנה ובסבלנות. אהבה לא נעלמת לעולם, היא פשוט עברה דירה

הכל תלוי...../images/Emo28.gif

הכל תלוי בזום בו את מתבוננת על החיים.. שנייה היא רגע אחד בחיים.. על זה אין ויכוח.. אחרים חושבים שהחיים כולם הם רגע אחד מתוך חיי נצח.. אני למדתי לשחק בזום בו אני מתבונן על חיי.. ברצותי מקרב, וברצותי מרחיק.. ברגעים שמחים אני מקרב את הזום.. שם את כל הפוקוס על אותו הרגע.. נהנה ממנו וממצה אותו.. ברגעים פחות טובים.. מתריק... חושב ביחידות זמן גדולות יותר.. מבין שזה רק רגע אחד לא טוב מתוך חיים טובים. אצלי בכל אופן זה עובד.

../images/Emo207.gif

משפט שקראתי באחד המיילים הרוחניים האלה: אל תאהב את מי שאתה משיג תשיג את מי שאתה אוהב

מתקבלת בברכה גם כאורחת וגם כמאחרת

הניסיונות להבין... גורמים לנו לבזבז אנרגיות. היא תמיד איתנו, רק במינונים שתואמים לטיימינג מסויים בחיים. עולה ויורדת, נכנסת ויוצאת... עצמאית לחלוטין. כל שנותר לנו הוא, לאחוז בה... שלא תעלם לנו לפתע.

ביפו

New member
קל מאוד - לבוא עם

הסבר שלא ברור על אהבה. אורפיאוס- נכנס אל השאול - להוציא את אהבתו - משם. בגינה - שלח דוד המלך - את אוריה אל מותו, וגם הוריש מלכותו- לשלמה. וכמו שבארזי העולם - אהבה "עולה ויורדת, נכמסת ויוצאת(פוי - זה גס מדי בשביל מעשה אהבה)"- כך גם אצלנו.

מזל חי

New member
אהבה משתנה

אך כשהיא קיימת היא נשארת עמוק גם ממרחקים.בדוק

אורחת מארחת...

התעוררתי זה עתה... בפלא חיכתה לי הודעה כתובה. "אהבת חיי ...את!" עניתח בהדגשה"א ת ה !" קבועה אורחת מתארחת ??!!! יודעת שמעולם לא עניתי כך לאיש ...אחר... מעולם גם לא שמעתי את המילים האלו ממש כך מאיש...אחר... מRאה ברגע אמיתי של גילויי נפש.
בוקר אור כולם.

n o g a1

New member
אם נתבונן על החיים במאקרו

נוכל להבין שאכן אהבה הינו רגש קבוע . פירוק של מערכות יחסים בהתייחסות לרגש אהבה כמשהו חולף כל הזמן מכניס את חיינו ללופ של חיפושים בלתי פוסקים אחר רגש שמראש אנו מתייחסים כ"אורח". מערכות יחסים ממושכים מתאפיינות ביכולת הסתכלות רחבה יותר. רגש אהבה כמשהו קבוע מאפשר לקבל את כל התחושות כ"באות וחולפות" לסירוגין.

n o g a1

New member
לא מסכימה...

הפחד מהקביעות הוא המושך לחשוב שהכל ארעי. מאמינה בדברים קבועים ולשם יוצקים את הדברים החולפים.

t o t a l

New member
שתי הערות

1. הפחד הוא מהשינוי. לא מהקיבעון. אנשים מחפשים דברים קבועים כי קשה להם עם שינויים. 2. אני לא מתייחס לאמונה שלך, שלי, או של כל אחד אחר. היא מתיחס למציאות. והמציאות משתנה כל הזמן.

למעלה