אהבה

lmatan1

New member
יאוש פגש יאוש שאל אותו איך להרגיש

ענה יאוש אני אדיש המדע משתמש בכל האמצעים על מנת להביא מזור לחסרי סיפוק עצמי אוטוטו יוצא לשוק מחשב רוטט שיוכל לגרום לכם סיפוק בלי להוציא את הראש מהבית הפתרון הוא בינה מלאכותית,

הנזיר 1

New member
אסף. אהבה פנים רבות לה.

הרשה לי להאיר את ראיתך גם לכיוונים אחרים של אהבה. חדשות לבקרים גם בסביבתו הקרובה של כל אדם אנחנו נתקלים בגלויי אהבה שנקודת המוצא שלהם הם רגש עמוק ולאו דוקא מהזווית המינית של האהבה. בטוחני שנתקלתה לא אחת בבני אדם הסועדים את אהובהם ברגעים קשים. ומקדישים את כל כולם מתוך אהבה עמוקה לבני זוגם או לקרובהם ואפילו לחברים. האם גם לתופעות כאלה תאמר שהם נובעות מיצר מיני. והרי גם מה שתארתי להלן נובע מרגש של אהבה. טעות היא לחשוב שאהבה נובעת רק מיצר מיני. לדעתי ובצניעות זה שיטחי לחשוב כך. לאהבה יש שפע של גוונים ופנים לכאן ולכאן. ובהחלט היא לא מסתכמת רק ביצרים מינים. הנזיר

conatus

New member
נזיר יקר !

מודה אני בטעותי אתם הינכם הרי אנשים חושבים (בגלל זה אתם פה) ולא תוכלו להסתפק בתגובה פשטנית. אני אישית שמח שיש כאן בני אדם (יש יותר מאחד ?) כאלה שמאלצים אותי להוציא את חשיבתי העמוקה לפועל כי כפי שעינייך חוזות התעצלתי לעשות זאת בתגובתי האחרונה כי אני רק בן אדם והעצלות טבועה גם בי (לפחות אני מכיר בזה וזו כשלעצמה מעלה לפחות בעיניי). ובכן על מנת שאוכל לענות לך כיאות אצטרך לכתוב מגילה ולא פחות מכך, אך מכיוון שמגילה משעמם נורא לקרוא אכתוב בקיצור נמרץ (אולי אצטרך לחלק את תגובתי לשתיים) ובכן בוא נלך למקור האהבה ומהו מקור האהבה. אני אימצתי את הדעה שייתכן ומוצאנו הוא מגזע קופים קדמון (כל גילוח מזכיר לי זאת) ובכן מתוך כך אפשר בנקל להבין שחיינו בקבוצות וחיים בקבוצה מהמון בחינות הם מגינים, אך באותה עת מאוד מאיימים. היחיד מאז ומתמיד נאבק ב"קונפליקט הקבוצה" כלומר הצורך להיות עם האחרים ומצד שני הצורך לצאת לדרך חדשה. ןבכן איפה כאן האהבה שהרי זהו נושאנו אז כך : האהבה הייתה יחסי תלות כלומר אהבת המצב הזה של קיום בקבוצה ומאידך אהבת עצמך שהיא השתחררות מאותה קבוצה לטובת רכישת יתרונות קיומיים תוך כדי ניסוי וטעייה ויציאה למסע לא נודע, כשלמעשה אהבה הינה הכרעה בין הרגש הקבוצתי לבין הרגש האישי של קיומי שלי על כל יתרונותיו כי כשאני אוהב את עצמי גם לכך יש חסרונות ויתרונות. והרי ברור הוא הדבר שכשאני בוחר בחיי הקבוצה (נישואים הקמת משפחה והבאת צאצאים) אני בעצם מנציח את אותה קבוצה קדמונית וכשאני מכנה הנצחה זו בשם אני קורא לכך אהבה (כשבתוך הגדרה זו מתחבאים כל היצרים אותם הזכרתי קודם). כשאני בוחר להיפך לחיות את חיי כאינדיבידואל שלא מתכוון להנציח את אותה קבוצה קדמונית אלא ללכת למסע לא נודע של ניסוי וטעייה הרי שבעצם אני בוחר לא לאהוב (על פי הגדרתי את האהבה) ולא להנציח את אותה קבוצה קדמונית ומכאן שמצב זה שלי לא פעם מרים המון גבות אצל אחרים כי הם פשוט לא מבינים הכיצד. ובכן יש אהבה בעולם והיא כפי שאמרתי הנצחה של אותה קבוצה קדמונית על כל המשתמע מכך לדעתי זוהי הפרשנות העיקרית של רגש האהבה הקדמון הטבוע בכולנו המסתיר מאחוריו...

אמיר96

New member
אם כבר, נראה לי דוקא להיפך

מי שלא מסופק מבחינה מינית, יחפש פחות אהבה ויותר סיפוק מיני (וזה לא אומר שלא ימצא גם אהבה בדרך).

lmatan1

New member
עמיר ידידי 69 זה אותו הדבר

משני הצדדים גם מהספר וגם התרגיל.

למעלה