אהבה

קינמונה

New member
אהבה

כבר כמה שבועות שאני קוראת את דבריכם ומתענגת מכל רגע... אני שמחה שאתם כאן. לפני כמה שבועות דיברתם על הנושא ויש לי שאלה. דיברתם על זה וגם קראתי שכדאי למצוא אהבה צריך להפסיק לחיות את המחסור לחיות כאילו היא קיימת ואז, באורח פלא, היא מגיעה... השאלה שלי היא: איך עושים את זה? איך מפסיקים להשתוקק לאהבה? לזוגיות? איך חיים באושר עם הידיעה שאולי היא לא תגיע? איך אני יכולה להשלים עם הלבד???

jongler

New member
קינמונה היקרה

היי אהבה לא מוצאים אהבה כבר קיימת, אהבה זה לא למישהוא או משהו אהבה זה בך! את זו אהבה! אפשר להיות בזוגיות ולהיות עדיין לבד, אנחנו יצורים אינדבידואליסטים , נולדנו לבד ונמות לבד - אבל אנחנו חלק בלתי נפרד מהיקום, והיקום כולו אהבה ואושר, רק לחשוף אותה בנו, רק לחשוף אותה במה שסביבנו. וצריך להבחין בין `צורך` ל`תשוקה` : `צורך` זה כל מה שאת צריכה בשביל להתקיים (אוכל, שינה וכו`). `תשוקה` זה כל מה שהשכל יוצר על מנת להשלים פערים אך הוא אף פעם לא יגיע למה שכבר קיים, תשוקה זה דבר שאף פעם אינו מתממש, ברגע שתגיעי השכל יצור תשוקה למשהו חדש ואת תזנחי את הישן אף פעם את לא תפסיקי להשתוקק ולכן אין אף פעם אהבה למישהוא או משהו. ברגע שתותרי על התשוקה ותזהי אותה האהבה תוכל לצאת ממך לסביבה, והסביבה תרצה את מה שיש לך וזוגיות עשויה לקרות בלי שתחשבי עליה בכלל. אבל דבר אחד חשוב לפני כן : את צריכה לדעת לאהוב את עצמך קודם כל! אם לא תאהבי את עצמך איך תוכלי להעניק אהבה? אם לא תאהבי את עצמך את עלולה לפתח מערכת יחסים של תלות ולא של שיתוף אם בכלל. תשכחי מזוגיות כי זו לא המטרה, תשכחי מהנסיך משום שאת כבר המלכה, אהבה כפי שאני מדבר עליה זה כנראה משהו שעדיין לא חוית, היא באה ממקום אחר לגמרי, היא לא באה מהשכל - היא פורצת מהלב! אהבה שאינה מבחינה בין אף אדם באשר הוא, באף יצור או סלע , זו אהבה שכולם רוצים אותה אך לא יודעים שהיא קיימת - הם לא יודעים שהם לא יודעים. קינמונה, את מדברת על ``אושר שאולי לא יגיע`` ואילו אני מדבר על אושר שלא חשפת, זהו אושר מדבק, כמו צחוק מתגלגל שמדביק את כולם ואף אחד אינו מבין למה. אנשים יצרו אידיאל לאושר ואהבה - זוגיות , אינני שולל את המבנה רק לאבחן אותו ולגשת ממקום אחר לחלוטין. באהבה קינמונה JonGler

ג`ונגלר זה מדהיםםםםםםםם

מסכימה עם כל מילה שלך , אהבתי :)) באהבה ואור חלומית:))

יופיאל

New member
האהבה בתוכך

מה זאת אומרת אולי היא לא תגיע??? אם תחשבי ככה , האהבה שלך באמת לא תגיע... כמו שג`ונגלר אמר , את קודם צריכה לאהוב את עצמך , המחסור הוא שלך , ואם תמצאי מישהו שיסתום את המחסור זה לא יהיה אמיתי. כדי למצוא אהבה אמיתית את צריכה להיות שלמה עם עצמך , ואז תפגשי אדם שהוא שלם עם עצמו. אם את רואה את עצמך כ``החתיכה החסרה`` את מחפשת מישהו שהוא לא שלם , כששניכם שלמים - שני עיגולים שלמים שמתחברים יוצרים את האינסוף... אז את יכולה להרגע , ולהנות מהחיים שלך ולהיות בטוחה שכשתהיי מוכנה לקשר אמיתי , הוא יגיע. אם תרצי , אין זו אגדה! באור ואהבה , יופיאל המלאך

דרייה

New member
ואני אוהבת את מילותייך מלאך..יופיאל

אור לך מלאך ... כמה אור אתה נותן במילותייך לי לכולם.. חושבת שלכולנו מגיע אהבה ,אנו זקוקים לה...כל אחד בדרך שלו...ואולי דומה היא? אולי... אהבה ..מילה גדולה התומנת בתוכה אינסוף צבעים ...א` האות הראשונה וה` האחרונה כמו מוטות של סוכה ..כמו יתדות של מבנה...ומה יש בתוכו?יש בו..יש בה..האות ב` שהיא הבראשית של כל אחד ואחת מאיתנו... עולם ומלאו...כמה יופי..כמה אור.. ואהבת לרעך כמוך.... אור לכל.

קינמונה

New member
תגובה

תודה ליופיאל ולג`נגלר תשובותיכם נפלאות! לא, אני לא מחפשת את החצי השני - ברור לי שאני שלם ואני מחפשת אחד שלם גם כן... אני לומדת לאהוב את עצמי וזה לא תהליך קל - אבל לאט לאט זה קורה והיום אני הרבה יותר אוהבת מפעם. אוהבת הרבה פעמים את הלבד ואת זמן האיכות שלי עם עצמי... ועם זאת עדיין זוג מאוהב ברחוב עושה לי פרפרים בבטן... מן כמיהה למשהו שאין.. אני מאד מעריכה את האנשים שאומרים לי שהם השלימו עם זה שכל החיים הם יהיו לבד וזה לא מפריע להם. וההשלמה נעשתה לא מתוך יאוש אלא מתוך הבנה שזה מסלול חייהם. אני לא מחפשת להשלים עם זה אלא רק לחיות טוב יותר עם עצמי, ללמוד לאהוב את עצמי יותר ולהביט בזוגות מאוהבים ברחוב ולהגיד לעצמי: גם לי יש (ולא משנה אם זה יהיה את עצמי או מישהו אחר...) וגם זה יגיע... סבלנות. ונכון א

jongler

New member
קינמונה....

היי קינמונית עם כל פלאי הטכנולוגיה אין כמו הוויה אנושית שאותה עדיין אי אפשר להעביר על קווי הנט אם בכלל. לא זו הייתה כוונתי, ואני מתנצל אם הובן אחרת, אני מדבר על אהבה כהוויה, אהבה שבאה מתוך הלב ומציפה אותך, לא כלפי מישהוא או משהו לא צריך לבחור דבר, העולם כבר יבחר בשבילך, בלי כוונה בכלל את תמצאי את כל מה שלא חלמת שהיה חסר לך, בלי חיפושים כי הכל כבר כאן סביבך, הכל בך, את עולם ומלואו וכל עוד תמשיכי לחיות בחסר את לא תמצאי את מה שאת מחפשת משום שאף פעם זה לא יהיה זה! תוותרי על החיפוש ואת תמצאי. הפרפרים בבטן זה קנאה, זו תשוקה למשהוא שאינו אמיתי ואינו קיים כלל, בזוגיות אין אהבה - מעטים מאוד הזוגות שבהם קיימת אהבה, ברגע שהאהבה תציף אותך היא תציף ותשטוף את כל מי שתהי לידו והוא ירצה להיות איתך זה פועל מידית זה מדבק, את לא תצטרכי את האהבה שלו כי לך יהיה מספיק, הוא לא יצטרך את שלך כי גם לו יהיה מספיק. אני מדבר על זוגיות ממקום אחר . אין להאהוב יותר יש להיות באהבה או לא להיות באהבה, או שהיא קיימת או שהיא מסתתרת, ברגע שאת אומרת ``אני אוהבת יותר מפעם`` את מרמה, את לא באהבה נקודה, ומכאן להתחיל! להודות במה שקיים, יש בך כמיהה לאהבה אך ככול שתרצי היא תברח, תשכחי ממנה והיא תבוא. קינמונה - אני עיצבתי לעצמי מטרות בחיים : חיים של ``אהבה`` , ``חופש`` , ``עוצמה`` ו``ביטוי עצמי מלא`` לא תמיד אני יודע כיצד להגיע לשם, ואני מודה ואומר `אני לא יודע` ומתחיל ומחפש מורה לספוג אותו , כל החיים רימיתי ופעלתי לבד ולא הייתה אהבה, לא היה חופש ובטח לא עוצמה וברגע שקלטתי שאני לא יודע התחיל הטיפוס מעלה, לעיתים בנסיקות מרשימות ולעיתים במתונות וביניהם ישנם נפילות שמתקצרות מפעם לפעם, אם אביט קדימה לתוך הלא נודע של עתידי ואחפש אידיאל אני אשאר רק איתו ובלי חיים. תפסיקי לחפש כי הכל כבר נמצא - זו רק עצה את לא חייבת לקחת כלום ממה שכתבתי. באהבה JonGler

ים הזיקה פתוח תמיד כל מי שרוצה ישתה

לקינמונה היקרה, אני לא חושב שצריך להפסיק להשתוקק לאהבה ולזוגיות, ולא מאמין שאפשר בכלל להפסיק להשתוקק, וההשתוקקות היא עצומה, וזה בטבענו. אך בבד בבד במידה שאכן את מלאה ואפופה כל כולך רק עם תחושת החוסר מרמז אולי שאת מרוכזת יותר מידי בעצמך ופחות מידי בעולם שמסביבך. נכון, להרבה אנשים יש קושי רב למצוא בן או בת זוג מתאימים, וגם אם את לא מוצאת מחר את בן זוגך האידיאלי, אין זה אומר שאת חייבת לחיות בתחושת בדידות. כי ים הזיקה פתוח תמיד ומי שרוצה יבוא וישתה. זה בתנאי: ``שלא מחפשים אחרי אנשים, שלא בוררים אנשים מקרב הבריות. אלא מקבלים את אלה שישנם, וכל אדם יכול להתייחס, להיות בדו-שיח וליצור זיקה עם הבריות. אין כאן מוכשרים ושאינם מוכשרים, אלא מתמסרים – מתקרבים מכאן ומתרחקים- מתעלמים מכאן. ומי שעתיד להתמסר מחר לא תרגיש בו היום ! ואף הוא עצמו אינו מרגיש עדיין בכך, שהדבר שרוי בלבו, שהדבר שרוי בלבותנו, הוא מצוא ימצא וכשימצא ישתומם !`` (ציטוט מקורב מיתוך ספרו של מרדכי מרטין בובר: ``בסוד-שיח`` , עמ` 147 ) הרבה אור ואהבה, פרי-מגדים.

darma

New member
קינמונה היקרה, מזדהה ומבינה

קינמונה היקרה, ליבי איתך, מבינה אותך בלב שלם, גם בי יש את הכמיהה לזוגיות אוהבת, מכבדת ובריאה. צריך באמת להמשיך להאמין שיום אחד נחיה בזוגיות טובה. ולעבוד על עצמינו וללמוד לאהוב את עצמינו כל הזמן, כל הזמן. מבוקר עד לילה אני אומרת לעצמי את המשפט: אני אוהבת את עצמי ומקבלת את עצמי כמו שאני ברגע זה. ועובדת על עצמי בכיונים שונים לאהוב את עצמי ולהיות שלמה עם עצמי. והחשוב מכל לא לאבד תקווה ואמונה שיהיה לי אהבה, וכבוד הדדי. גם בבודהיזם שעובדים על אי הצמדות ואי דחיה, אומרים שמומלץ לחיות עם בן זוג אחד קבוע. ולהשתדל להמנע מלהחליף בני זוג.-מבחינה מוסרית. אני מאחלת לך מערכת זוגית אוהבת, מכבדת והדדית. באהבה ובהבנה, דארמה.

למעלה