אהבה

יופיאל

New member
אהבה

אהבה , כמה דברים נאמרו כבר עליה... קסם שאנחנו תמיד מנסים להבין :cool: יש לי כמה מילים להגיד על סוגי אהבה , ועל תלות. תאור אנרגתי של קשר רגיל - אהבה הבנויה על אהבה אנוכית ותלות: גבר ואישה נפגשים - נוצר קליק ראשוני , כל אחד מתאהב ומתמלא באנרגיה - מתחילים לרחף , כל העולם נראה פתאום הרבה יותר יפה. בשלב זה - אנחנו מתמלאים אנרגיה מכל דבר בסביבה , ונותנים את האנרגיה הזאת לבן הזוג שלנו , וגם מקבלים ממנו - נוצר מצב שאנחנו ממש מלאים ומרגישים נפלא. אחרי זה , כשהקשר ממשיך להתפתח , אנחנו מתחילים להתרגל לכמות האנרגיה ``אקסטרה`` הזאת , שהגיעה מהבן זוג , ומתחילים להסתמך על האנרגיה הזאת בלבד, כיוון שהיא מקור טוב. בשלב זה מה שקורה זה ששני בני הזוג מתחילים להיות תלותיים אחד בשני , וגם מתחילים לדרוש כמובן מאליו את כמות האנרגיה הזאת. עכשיו שניהם מנותקים מהמקור , ומקור האנרגיה שלהם הוא אחד של השני. כיוון שאין מקור אינסופי , עכשיו מתחילים לריב על האנרגיה שנשארה להם , וכל אחד רוצה לשאוב לעצמו את האנרגיה , כדי שהוא ירגיש מלא. ולצד השני כבר אין כח לתת , כי הוא לא מחובר למקור האינסופי , הוא תלוי. אם בשלב כזה הקשר נגמר על ידי צד אחד , הצד השני נשאר מרוקן לגמרי , והוא בלי שום מקור אנרגתי. ואז הוא עובר תקופה של סבל , עד שהוא לומד להתחבר מחדש למקור. למרות שיש הרבה אנשים שמעדיפים פשוט לחפש שוב מקור לא אמיתי - בן זוג אחר , שבו הם יהיו תלויים מעכשיו. בשביל שתהיה לנו אהבה אמיתית חייבים תמיד לשמור על החיבור האמיתי שלנו אל עצמינו , אל האלוהי שבתוכנו , ולא לסמוך על שום גורם חיצוני - אדם אחר - שיביא לנו את האושר. כששני אנשים מחוברים לעצמם ואחד לשני - אפשר רק לגדול , כיוון שכל אחד שומר על עצמו ועל החיבור שלו אל האינסוף , ובנוסף נותנים אחד לשני - במצב כזה לא תתפתח תלות , וקשר יוכל להחזיק לעד. אני חושב שאהבה אמיתית היא כשאנחנו לא חושבים על עצמנו קודם , אלא חושבים מה השני באמת רוצה או צריך. אהבה אמיתית היא לא רק לאהוב את איך שאני מרגיש כשאני ליד הבחורה שאני אוהב , אהבה אמיתית זה לתת בלי ציפיות , בלי רצון שהיא תחזיר לי משהו , לעשות דברים מתוך האהבה בלבד , בלי תנאים. זה לא חוכמה לחשוב כמה מאושר אני אהיה איתה , החוכמה היא לחשוב איך לגרום לה באמת להיות מאושרת , גם אם זה אומר שאני צריך לוותר על כמה דברים , אז מוצאים ביחד את דרך האמצע. אז מה אתם חושבים? אשמח לשמוע עוד דעות :) באור ואהבה , יופיאל המלאך

יופיאל

New member
עוד דבר קטן...

א-ה-ב-ה כש-א` ו ב` נפגשים - וכל אחד מחובר לאלוהים - ה` מה שנוצר זה : אה + בה = אהבה...

אהבה בעיני בלבד :cool:

יופיאל היקר היי!!! פרוש המילה אהבה בעיניי: א-אמון ה-הבנה ב-בטחון ה-הדדיות אם יתמלאו כל ארבעת המרכיבים בצורה דו סטרית. תהיה זו אהבה אמיתית. הרבה אור ואהבה אין סופית. מיכל

אוטיס

New member
יופיאל

חופשי העלת חיוך על פני אכן מזדהה עם כל מילה ומילה מלבד אהבה אמיתי היא רוחנית היא היא האחדות אין יותר אהוב היא חובקת כל התחושות שבני אדם גורמים לנו להרגיש... התרוממות הרוח... זהו אומנם פירוש מסויים של אהבה אבל... זוהי אהבה עצמית במקום מסויים... חלק מהמראות... שחיים את האהבה כשבאים בתוכה מתוך העצמי אין יותר אהוב הכל אהוב... יום קסום לך... :)

פלג^ר

New member
אין ספק.הכיוון טוב...

אך התלות נובעת מחוסר בטחון ומהערכה עצמית נמוכה.ב.אדם צריך קודם

פלג^ר

New member
המשך..לאהוב את עצמו בכדי..

לדעת לכבד ולהוקיר את הזולת.לאהבה יש פנים רבות.

ברוך בואך :cool:

ברוך בואך פלג^ר היקר!!! שמחה שהצטרפת לדיון. המשפט שמסכם את מה שניסית להעביר לדעתי הוא: ``ואהבת לרעך כמוך``. זוהיא כל התורה. תלמד לאהוב את עצמך בצורה הכי טובה שאתה יודע ובאותה צורה תעשה זאת עם רעך. זהוא הסוד הקסום. אתה צודק. לאהבה הגשמית ישנן פנים רבות. לדעתי לפחות 72 צורות. כמספר שמות האל. אלו הן 72 צפנים שאפשר דרכם להתחבר לכח האהבה שנותן לנו בורא עולם. הרבה אור ואהבה לך ללא תנאי וללא גבול. מיכל

דרייה

New member
מוצאת את עצמי מהנהנת בראש..

ומסכימה כמעט עם כל מילה...מלאך שמפתיע כל פעם מחדש בדבריו..אבל,חושבת שניתן לתת ולקבל אנרגיות מהביחד ומהלבד של כל אחד,מעין ריקוד שבו פעם מובילים ופעם מובלים,ויש גם רוקדים לבד..זרימה של אנרגיות יש בה עליות ומורדות כמו כל דבר בחיים ובטבע,והגדולה לדעת או לחוש מתי..איפה..כמה...ועוד ועוד..היכולת לתת מתוך ``אהבה`` ללא תמורה..גדולה מעין כמוה...התעלות ...מי יתן .... אמן יהי כן, אור ואהבה תשכון בליבנו...

למעלה