אהבה
אהבה , כמה דברים נאמרו כבר עליה... קסם שאנחנו תמיד מנסים להבין
יש לי כמה מילים להגיד על סוגי אהבה , ועל תלות. תאור אנרגתי של קשר רגיל - אהבה הבנויה על אהבה אנוכית ותלות: גבר ואישה נפגשים - נוצר קליק ראשוני , כל אחד מתאהב ומתמלא באנרגיה - מתחילים לרחף , כל העולם נראה פתאום הרבה יותר יפה. בשלב זה - אנחנו מתמלאים אנרגיה מכל דבר בסביבה , ונותנים את האנרגיה הזאת לבן הזוג שלנו , וגם מקבלים ממנו - נוצר מצב שאנחנו ממש מלאים ומרגישים נפלא. אחרי זה , כשהקשר ממשיך להתפתח , אנחנו מתחילים להתרגל לכמות האנרגיה ``אקסטרה`` הזאת , שהגיעה מהבן זוג , ומתחילים להסתמך על האנרגיה הזאת בלבד, כיוון שהיא מקור טוב. בשלב זה מה שקורה זה ששני בני הזוג מתחילים להיות תלותיים אחד בשני , וגם מתחילים לדרוש כמובן מאליו את כמות האנרגיה הזאת. עכשיו שניהם מנותקים מהמקור , ומקור האנרגיה שלהם הוא אחד של השני. כיוון שאין מקור אינסופי , עכשיו מתחילים לריב על האנרגיה שנשארה להם , וכל אחד רוצה לשאוב לעצמו את האנרגיה , כדי שהוא ירגיש מלא. ולצד השני כבר אין כח לתת , כי הוא לא מחובר למקור האינסופי , הוא תלוי. אם בשלב כזה הקשר נגמר על ידי צד אחד , הצד השני נשאר מרוקן לגמרי , והוא בלי שום מקור אנרגתי. ואז הוא עובר תקופה של סבל , עד שהוא לומד להתחבר מחדש למקור. למרות שיש הרבה אנשים שמעדיפים פשוט לחפש שוב מקור לא אמיתי - בן זוג אחר , שבו הם יהיו תלויים מעכשיו. בשביל שתהיה לנו אהבה אמיתית חייבים תמיד לשמור על החיבור האמיתי שלנו אל עצמינו , אל האלוהי שבתוכנו , ולא לסמוך על שום גורם חיצוני - אדם אחר - שיביא לנו את האושר. כששני אנשים מחוברים לעצמם ואחד לשני - אפשר רק לגדול , כיוון שכל אחד שומר על עצמו ועל החיבור שלו אל האינסוף , ובנוסף נותנים אחד לשני - במצב כזה לא תתפתח תלות , וקשר יוכל להחזיק לעד. אני חושב שאהבה אמיתית היא כשאנחנו לא חושבים על עצמנו קודם , אלא חושבים מה השני באמת רוצה או צריך. אהבה אמיתית היא לא רק לאהוב את איך שאני מרגיש כשאני ליד הבחורה שאני אוהב , אהבה אמיתית זה לתת בלי ציפיות , בלי רצון שהיא תחזיר לי משהו , לעשות דברים מתוך האהבה בלבד , בלי תנאים. זה לא חוכמה לחשוב כמה מאושר אני אהיה איתה , החוכמה היא לחשוב איך לגרום לה באמת להיות מאושרת , גם אם זה אומר שאני צריך לוותר על כמה דברים , אז מוצאים ביחד את דרך האמצע. אז מה אתם חושבים? אשמח לשמוע עוד דעות
באור ואהבה , יופיאל המלאך
אהבה , כמה דברים נאמרו כבר עליה... קסם שאנחנו תמיד מנסים להבין