אהבה

KaRnaTioN17

New member
אהבה

אני וידיד ממש טוב שלי דיברנו.. ואיכשהו הגענו ל"מה זה אהבה". כמובן שיש אהבה שונה בין משפחה, חברות, ידידים, וחבר, אבל מה זה האהבה הזאת? אני בכלל טוענת שאהבה זה בעצם כמה שאתה נקשר לבנאדם, כמה שאתה נהנה אתו וכמה שטוב לך אתו סה"כ. הוא אמר ש.. הוא לא יודע, שהוא עדיין "לא חווה את האהבה האמיתית". (ושתבינו, היינו זוג לפני 3 שנים. כמה מעליב חחחח סתם יוסקה :) קיצר, ואז הוא אמר משהו, ובינתיים התחלתי לחשוב, מתי הכי הכי הרגשתי שאני "אוהבת" מישהו, ואמרתי, שי, (אחד שהיה ידיד ממש טוב שלי במשך שנתיים וחצי, ואז התחיל בינינו קטע קצת יותר במשך עוד כמעט חצי שנה). ואז ידיד שלי שאל אותי, למה אהבת אותו? ואז עניתי, כמו שטענתי בהתחלה, כי נקשרתי אליו. ואחרי 3 שנים שמדברים כל יום ונפגשים ואז בנוסף לזה גם מתחיל קטע פיזי שגם כן מקשר.. ברור שזה "אהבה" (לפי ההגדרה שלי), כי נקשרתי גם אל הבנאדם, ואז גם פיזית אליו. ועכשיו יש לי חבר חדש, אנחנו חודש וחצי ביחד, ואני לא מרגישה אליו את מה שהרגשתי לשי. עם שי היו פעמים, רגעים כאלה, שהרגשתי שאני ממש אוהבת אותו.. לא כל הזמן, אלא רגעים כאלה שפשוט ידעתי. ועם החבר החדש היה לי את זה גם, פחות חזק אבל. יכול להיות בגלל שעדיין לא הספקתי להיקשר אליו, או בגלל שאני לא "אוהבת" אותו? מה זה האהבה בעצם?

sovlanit

New member
KARNATION17 ברוכה הבאה

יש הבדל בין אהבה אמיתית להתאהבות. יש הבדל בין אהבה ראשונה לאלו שאחריה. יש הבדל בעצמות האהבה שאנו רוחשים לאנשים סביבנו [הורים/אחים/חברים] את הזיהוי המוחלט לאהבה אמיתית ניתן לחוש כשזה בא. משהו בפנים אומר "זה =זה!". ידיעה אינטואיטיבית שקשה לי להסביר במילים... שתדעי רק אהבה תמיד. תודה על דברייך

seeyou

New member
מה זה האהבה בעצם?../images/Emo8.gif

את טוענת שההגדרה שלך לאהבה היא: "אני בכלל טוענת שאהבה זה בעצם כמה שאתה נקשר לבנאדם, כמה שאתה נהנה אתו וכמה שטוב לך אתו " במחקר קצר שעשיתי מצאתי עוד משפטים יפים הקשורים לאהבה-תהני! ~LOVE IS~ LOVE IS BEING HAPPY FOR THE OTHER PERSON WHEN THEY ARE HAPPY... BEING SAD FOR THE OTHER PERSON WHEN THEY ARE SAD... BEING TOGETHER IN GOOD TIMES... AND BEING TOGETHER IN BAD TIMES... LOVE IS THE SOURCE OF STRENGTH... LOVE IS BEING HONEST WITH YOURSELF AT ALL TIMES.. TELLING, LISTENING, RESPECTING THE TRUTH AND NEVER PRETENDING... LOVE IS THE SOURCE OF REALITY... LOVE IS AN UNDERSTANDING THAT IS SO COMPLETE THAT YOU FEEL AS IF YOU ARE A PART OF THE OTHER PERSON. ACCEPTING THE OTHER PERSON JUST THE WAY THEY ARE AND NOT TRYING TO CHANGE THEM TO BE SOMETHING ELSE... LOVE IS THE SOURCE OF UNITY... LOVE IS THE FREEDOM TO PURSUE YOUR OWN DESIRES WHILE SHARING YOUR EXPERIENCE WITH THE OTHER PERSON THE GROWTH OF ONE INDIVIDUAL ALONG SIDE OF AND TOGETHER WITH THE GROWTH OF ANOTHER INDIVIDUAL... LOVE IS THE SOURCE OF SUCCESS... LOVE IS THE EXCITEMENT OF PLANNING THINGS TOGETHER... THE EXCITEMENT OF DOING THINGS TOGETHER... LOVE IS THE FURY OF STORM... THE CALM OF THE RAINBOW... LOVE IS SOURCE OF PASSION... LOVE IS GIVING AND TAKING IN A DAILY SITUATION BEING PATIENT WITH EACH OTHER'S NEEDS AND DESIRES... LOVE IS THE SOURCE OF SHARING... LOVE IS KNOWING THAT THE OTHER PERSON WILL ALWAYS BE WITH YOU REGARDLESS OF WHAT HAPPENS, MISSING THE OTHER PERSON WHEN THEY ARE AWAY, BUT REMAINING NEAR IN HEART AT ALL TIMES... LOVE IS THE SOURCE OF SECURITY... LOVE IS THE SOURCE OF LIFE... ...SUSAN POLIS SCHULTZ...

meravor

New member
משהו משלי בקשר לאהבה...../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif

תמיד ידעתי לתת אהבה אבל לא ממש ידעתי לקבל אותה ומאז שזה השתנה, האהבה קיבלה אור אחר היום מרגישה שפעם לא ממש ידעתי מה זה לאהוב כי לא אהבתי מספיק את עצמי היום מבינה שהאהבה שאני נותת לסביבה יש לה משמעות וערך... אהבה לא באה כמובן מאליו אהבה צריכה לצאת מהנשמה פעם ראיתי אנשים מסויימים "כאנשים קרים" וחשבתי לעצמי "מה אין להם לב"? היום אני מבינה שהם אוהבים בדרך שלהם זה פשוט מה שהם מכירים אני חושבת שאהבה בין היתר באה מהבית כשאתה גדל בבית חם ואוהב אתה מתפתח עם האהבה הזו מאחלת לכם לחוות אהבה בכל רגע שתזדקקו לה
שיהיה לכם לילה קסום

keoser

New member
../images/Emo23.gif

גרמת לי להרגיש קצת יותר טוב, ולהשכיל. תודה

sovlanit

New member
תודה רבה לכולם.החכמתי.שיהיו

לכולם חיים מלאי אהבה והגשמה

הערת את עינינו מירבוש../images/Emo23.gif

נכון ממש כנראה שלא השכלנו מספיק בכדיי לחוש,להבין,לקבל את אהבה. שבאיזשהו אופן אכן נמצאת בקרבינו. יום שטוף
חמים ונעים לכולנו.אוהבת אתכם חברים נשתמע.
חברה אמיתיתתת.

KaRnaTioN17

New member
אז סופי, אני נדפקתי מהבית חחח

תאמת שבבית אני לא מרגישה את האהבה הזאת.. לפעמים כן לפעמים לא.. ברגע זה למשל, נמאס גם מהמשפחה וגם מהחבר ואישית, החברות הטובות שלי הן המשפחה שלי, לא המשפחה הביולוגית. פשוט שמתי לב שאני יותר קשורה אליהן, יותר קרובה אליהן, יותר חופשיה אתן, ויותר כיף לי אתן.. וכשאני רוצה לדבר עם מישהו, אני לא רצה לאמא או אבא, והם בד"כ אפילו לא יידעו מזה, כי אני רצה לחברות וזהו.. אז כנראה שפשוט נדפקתי בנוגע לאהבה מהבית :)

למעלה