אהבה

אהבה

אני חושב שאנשים חוטאים לאמת כשהם אומרים שקשה להגדיר מה זאת אהבה. אמנם קשה להסביר מבחינה רגשית איך אנחנו חווים אהבה ומה זה בשבילנו לאהוב אדם, אבל קל להגדיר מבחינה לוגית מה זאת אהבה ומה המשמעות הבסיסית של המושג. חבל שאנשים לא מיחסים כל כך הרבה חשיבות ללוגיקה.

למעשה זה דבר קצת טפשי

כי זה מסתכם בכך שצריך להגיד לא: "אהבה היא כך וכך" אלא "אהבה מתבטאת בזה ובזה", אבל זה חשוב.

הדיון בנושא "מהי אהבה"

הוא כנראה דיון בלתי נגמר. וזאת משום שיש כאן נושא שהוא אוקסימורוני (יש סתירה בבסיסו). הביטויים השונים לאהבה יכולים להיות מוסברים גם בדרכים אחרות, פחות נעימות רעיונית ורגשית ופחות אידיליות. לחילופין, התשובה יכולה להיות "גם וגם". כלומר, אותה התנהגות היא ביטוי לשני דברים שונים. כך, שהדברים לא כל כך פשוטים ומוחלטים כשאנחנו מגיעים לאהבה.

כמו שכתבתי, לא נכון

אנשים מבלבלים בין ההגדרה הלוגית הבסיסית של מושג, לבין ההסבר על ישום המושג במציאות, הנוסף עליה באמצעות ידע. הגדרה תמיד הכי לוגית, בסיסית ומחיבת כל משתמש במושג. הקשה אינו להגדיר מהי אהבה, אלא להסביר איך אהבה מתבטאת ומתישמת ברגש של אנשים. אני הגדרתי אהבה בתור "נטיה לרצות דבר בגלל הרגשה שהוא טוב". נוטים לרצות לאכול משהו כי מרגישים שהוא טעים, ונוטים לרצות להיות עם מישהו כי מרגישים שהוא נחמד. כשאוהבים אדם, רוצים להיטיב לו כדי לגמול לו על אופיו הטוב, כדי שיחליט להמשיך להתנהג בו.

הערה על קשרים

אמנם הטבה הכי חשובה בקשר, אבל התענינות הכי חיונית בקשר. בלי שיהיה ענין רגשי, בדבורים או במעשים, אין סכוי שיוצר קשר.

אנא שרשר את הודעותיך זו לזו.

גם להודעות של אנשים אחרים מגיע להיות בדף הראשי.

אבל זה לא קשור

דברתי על שני נושאים נפרדים: הגדרה של אהבה, וענין בקשר. אין קשר ביניהם, למה אני צריך לכתוב אותם ביחד?

למעלה