אהבה ראשונה

neXos

New member
אהבה ראשונה

למי לא היה אהבה ראשונה? לכולם היה. השאלה שלי היא האם העוצמה והריגושים ישנם באהבה ראשונה הם חזקים בגלל שזאת אהבה או בגלל שאהבה היא ראשונה? האם אהבה שניה ושלישית יכולה להשתוות בגודל שלה לאהבה ראשונה? או שבגלל שהאדם כבר "משופשף בנושא" ו"מנוסה" אזי האהבה תהיה פחות פחות מבחינת הרגשות ? בקיצור - האם עצם זה שאני משווה כל הרגשה שלי, כשאני יוצא עם בחורות, לאותה הרגשה כשהרגשתי כלפי היחידה שאהבתי, זאת הגזמה? האם אני יכול לבקש שאותה עוצמה של רגשות, שהרגשתי כלפי האהבה הראשונה שלי תבוא אלי גם בפעם השניה? או שמראש אני מבקש משהו שלא יחזור לעולם? אם מישהוא יתן לי תובנה חדשה בנושא - אני אהיה יותר משמח.

אולי גישה מעשית יותר תעזור לך...

ישנה במוח בלוטה (שאת שמה איני זוכר) שמפרישה הורמונים מסויימים, במצבים מסויימים, שהם אלה הגורמים לתחושת ההתאהבות. הגוף, כמו בכל פעילות הורמונלית, מסתגל למצב החדש ע"י יצירת איזון הורמונלי. מה שאומר שתחושת ההתאהבות עצמה (ולא האהבה, שלא מותנית בשום הורמון) דועכת לאחר תקופת מה... כמו גם תחושות התאהבות חדשות. זאת הסיבה המדעית (פחות או יותר) לציפיות שיש לאנשים בגיל מסויים מקשר או מערכת יחסים. כנ"ל אצלך... לצפות מכל מי שאתה פוגש שתרגש אותך ותחזיר אותך כמה שנים אחורה... זה לא לחלוטין תלוש, אבל בהחלט משהו שאי אפשר, או מותר בכלל, לבקש. אותה אחת תצטרך להיות מדהימה בכל אמת מידה אפשרית כדי לרגש אותך באותה מידה שהתרגשת בפעם הראשונה, ובינינו... כמה כאלה בנות מדהימות אתה חושב שיש? (טיפ לבנות המדהימות שקוראות את זה: אנחנו (הבנים) לא נחשוב שאתן כאלה מדהימות אם הכל ילך אתכן בקלות... אנחנו, בדיוק כמוכן, צריכים לסבול קצת לפני כדי להעריך אתכן כראוי)

hila7

New member
אני לא מאמינה../images/Emo88.gif

אתה בעצם אומר שאתם מעדיפים בנות שקשות להשגה, שלא מדברות, אדישות ואנטיפטיות, וכאשר הן סופ כל סופ נפתחות אליכם אתם מרגישים כל כך מרוצים שהבובה פתחה את פיה הא?? טמבלים!

מדובר על הצעדים הראשונים

וגם לא של כולם... הילד ביקש דיעה, נתתי לו. ככה אני רואה את הדברים. המושג "חיים קשים" לא מקושר ישירות לסאדיזם פיזי/מנטלי... זה מתבטא בעיקר בדברים הקטנים. כמו שכתבתי בהודעה למטה לזינה הנסיכה הנושכת, חלק מחיזור.

אלדד26

New member
לא, הילה

לא כולנו. יש בינינו כאלו שלא רוצים ולא מחפשים את המשחקים המיותרים האלו.

alice21

New member
אבל יש בנות שקטות וביישניות

שקשה להן להפתח ושהן כן אכפת להן וקשה להן להראות את זה וזה אומר שהן אנטיפטיות?? ובובות??

orit74

New member
תתבגר

אני חושבת שעברנו את גיל המשחקים , אם נראה לך אז לך על זה , המשחקים נועדו לילדים קטנים . מי שמשחק מהתחלה ישחק כל הזמן , זה מה שאתה שואף אליו ? אז כנראה שבאמת לא התבגרת

מה יריקות הרעל האלה לכן?

לדעתך ההשקפה שלי מרמזת על חוסר בגרות? אשרך... מה פתאום את באה אלי בטענות בכלל? אני בן זוגך? את סובלת בגללי? או אולי גרוע מזה, את שופטת אותי? אלה לא משחקים, ד"א... הרבה אנשים (לא כולם) קוראים לזה "טבע"... או "חיזור". זה שאת לא צריכה את זה או מגדירה את זה כ-"משחקים", אולי אומר שהתבגרת כל כך שכבר הגעת לשלבי רקבון. אבל זה לא לי להחליט.

orit74

New member
הגזמת לחלוטין

שום יריקות רעל אני לא נגד חיזורים , אבל .....לחזר זה לא אומר לשחק טאת הקשה להשגה , יש דרכים הרבה יותר יפות לזר אחרי בחורה . וכן אם ככה אתה מגיב אז כנראה ישיש לך עוד הרבה מה ללמוד

ושוב את שופטת.

-"לחזר זה לא אומר לשחק טאת הקשה להשגה"... אני אשמח לדעת איפה קנית את העותק של ספר החיזור השלם. את לוקחת חזקה על תחום מאוד רחב ופתוח. אני בטוח שיש דרכים יפות יותר לחזר אחרייך... וכנראה שהחיזורים שלי לא היו משיגים תוצאות טובות במיוחד במגרש שלך... אבל את לא יכולה להגיד ש-"ככה לא מחזרים". ובנימה קצת יותר אישית (שיפוטית משהו), התדמית הזאת של Judge Judy שלך, קצת לא לעניין. איך את מחליטה שיש לי עוד מה ללמוד (לא שאני חולק עלייך, אבל להבדיל ממך...) כשאין לך מושג על מה אני מדבר?

orit74

New member
ממש לא שופטת

אני לא שופטת אותך , אולי אני לא מבינה אותך , אני אשמח לדעת על מה אתה מדבר . אני הבעתי דיעה לגבי מה שאמרת קודם בנושא הקשה להשגה , פשוט לא מסכימה איתך , זה הכל . אני לא מכירה אותך כדי לפסול אותך , אבל אם יהיה לי מעניין איתך , אני לא אשחק איתך רק כדי לגרום לך לרצות אותי יותר. זו דעתי , בעיניין .

../images/Emo45.gif אז הבה נחדדה...

נראה שהמושג של "קשה להשגה" קצת יצא מפרופורציה. הכוונה הקצת יותר מדוייקת היא שלהרבה אנשים יש סדרה של חוקים שהם קובעים לעצמם כמן מדד או מבחן למי שעומד מולן/ם. חוקים כמו "לא להביא אנשים הביתה בפגישה ראשונה", "אין סקס בפגישה ראשונה"... שהם לא By the book ויותר אישיים לכל אחד ואחד... אבל עדיין עונים על ההגדרה של "קשה להשגה". כי הם לא 100% זורמים. מקווה שהסברתי את עצמי טוב יותר. וד"א, אני רק הגדרתי את המצב... לא אמרתי שזאת התורה שלי.

טל קר

New member
אני לא אתווכח איתך אם אתה כן

או לא אומר את התורה שלך או מגדיר את המצב (למרות שציטוטים שאמרת בהודעות קודמות בשרשור כמו "טיפ לבנות המדהימות שקוראות את זה: אנחנו (הבנים) לא נחשוב שאתן כאלה מדהימות אם הכל ילך אתכן בקלות... אנחנו, בדיוק כמוכן, צריכים לסבול קצת לפני כדי להעריך אתכן כראוי" (הפניה בגוף ראשון בלבלה אותי) ו "ככה אני רואה את הדברים" שגם קצת בלבל) אבל איך אפשר לשנות מצב קיים, (בהנחה שרוצים לשנות אותו, נניח כי לא מאמינים בו) אם מיעצים למישהו לעשות את מה שעושים כולם?

לשנות מצב קיים?

מישהו אמר משהו על לשנות משהו? להיפך... לשמר ולקיים. אמרתי שהחוקים האלה אישיים לכל אחד, כל אחד מוצא בחוקים האלה את טובתו, וטוב שכך, כמו שכתבתי בהמשך השרשור. וכן, ככה אני רואה את הדברים... שטוב שהחוקים האלה קיימים. שהדברים קצת פחות "קלים להשגה", פחות "זורמים". גם לי יש חוקים מהסוג הזה... הם לא נר לרגליי, אבל גם לי יש כאלה. למה הכיוון הראשוני שלך היה להתלבט אם להתווכח איתי או לא, אנשים כבר לא יכולים סתם לדבר, ד"א?

orit74

New member
ונראה אם הבנתי נכון .....

מהדברים הקודמים שלך אני הבנתי , או יותר נכון מה שבעיני המושג קשה להשגה מבטא זה , משחק כשמו כן הוא . כלומר אני לא אתן לגבר שמחזר אחריי את התחושה שאני מעוניינת שירדוף עוד קצת , ככההבנתי מדבריך וזה מה שהמושג אומר לי . לגבי מה שציינת בתגובתך האחורנה , לדעתי בכל אופן , זה לא להיות קשה להשגה , אלא לעשות מה שנראה לך הכי נכון באותה הסיטואציה , זה לא עיניין של חוקיות וכאלו , אלא פשוט תחושה שלך באותו הרגע . עכשיו אכן הדברים ברורים יותר .

אלדד26

New member
רגע רגע

חיזור, לתפיסתי, זה כשאני מתקשר אליה, משאיר לה פתקים חמודים, לוקח אותה למקומות מגניבים, עושה לה כל מיני דברים מרטיטי לב - והיא עושה לי את אותו העניין בחזרה. זה חיזור. משחקי כוח (מי התקשר אתמול? מי מתקשר היום? כמה דקות דיברנו על חשבוני) הם משחקים מטופשים ומיותרים לחלוטין. אני עם בחורה שעושה דברים כאלו פשוט מנתק כל קשר מייד. כמו שנאמר - מי שמשחק, ישחק כל הזמן.

orit74

New member
כל מלה נכונה

מסכימה איתך בהחלט , להשאיר פרח על המיטה בבוקר , הודעה נחמדה סתם ככה באמצע היום , טלפון סתם ככה באמצע היום זה חיזור . כל השאר זה משחק , ונכון זה לא מוביל לשום מקום . כל כך מסכימה איתך .......

voguemaster

New member
כן, אבל

לא תוכלי לסתור את העובדה שכשבחורה מגיעה בקלות לבחור, כלומר, ללא קושי וללא אתגר, אז הוא מאבד עניין, או לפחות טיפה. כבר היה לנו את הדיון הזה בפורום. אני טענתי שנושא האתגר אכן קיים ומשפיע עלינו בתת מודע. כמובן שבמצב אידאלי, כאשר בחורה לא משחקת משחקים ולא קשה להשגה, אז האתגר אמור להפוך בצורה טבעית לאתגר חדש, לדוגמא להכיר אותה יותר טוב, כל אספקט שאפשר באישיות שלה (והרי יש אינסוף כאלו). יש לעומת זאת עוד נקודה מעבר לאתגר שבדבר. ישנו סיפוק. כשמישהו משיג משהו או מצליח לעשות משהו שהוא קשה, כך ייגדל גם הסיפוק שלו מלהשיג את אותו הדבר. ככל שיהיה קשה יותר לבחור להשיג בחורה, כך יגדל הסיפוק שלו וההנאה שלו אם הוא אכן יצליח להשיג אותה. אם יהיה לו קל מדי, לא יהיה סיפוק, פחות הנאה, ולכן יאבד עניין יותר בקלות. דבר אחרון הוא פשוט עקשנות גרידא. כשאומרים לך שאתה לא יכול לעשות משהו, אתה רוצה להוכיח שאתה כן יכול. די פשוט לא ? וזו לאו דווקא חזקת הילדודס. גם בוגרים מתנהגים כך. גם בוגרים מתעקשים וגם בוגרים משתמשים בלעשות דווקא בתור אסטרטגיה. אלי

אלדד26

New member
אני יכול לסתור את טענתך

ולא רק לסתור אותה. בחורה שלא תגיע אליי בקלות, לא תגיע אליי בכלל. אני לא רודף אחרי אף אחת, ולא אתן לאף אחת לרדוף אחריי אם אהיה מעוניין. האתגר שלי, אלי דארלינג, הוא למצוא את הבחורה שתתאים לי, ושתבחר בי להיות איתה. זה האתגר שלי. כל השאר הם דברים זניחים. אני לא אקבל שום סיפוק מלהשיג בחורה "קשה להשגה". אני כן אקבל כאבי לב מיותרים, ולכן לא אעשה את זה. ועוד דבר, אלי. זה שאתה עקשן, זה לא אומר שכולם עקשנים, אתה יודע. כשאומרים לי שאני לא יכול לעשות משהו, או שאני מסכים או שאני לא מסכים, אבל אני לא אלך עם ראש בקיר ואוכיח כביכול שאני כן יכול. זה מטופש.

voguemaster

New member
המממ

דיברתי על התנהגות אנושית טבעית. זה נמצא אצל כולנו. בכל אחד בכמות אחרת. שוב פעם, אני לא מדבר על עצמי, איך הסקת את זה בדיוק ? אני קצת עקשן אני מודה, אבל לא בנושאים האלה. אלי

למעלה