אהבה, פלפל וקינמון

• פותח הנושא GLGGM
  • פורסם בתאריך

GLGGM

New member
אהבה, פלפל וקינמון

זהו שמו (הלא כל מוצלח לעניות דעתי) של סרט יווני "מטבח איסטנבולי" מדהים שאמור לעלות על מסכי בתי הקולנוע ב-12/8 המלצתי החמה: אל נא תפספסן אותו. חוץ מהיותו סרט מדהים העוסק באהבה "מתובלת" היא גם מראה השלמה ואובדן שום כח בעולם אינו מסוגל להחזירו בחזרה, ואין זה המוות במקרה דנן. שיעור מאלף לאור תוכנית ההתנתקות" שממשמשת(?) ובאה... בפורום אח ננטש וויכוח מה על נכונות השם ביוונית, על פי דעתם של ידענים גדולים בעיניניי יוון בכלל ובשפה המדוברת שם בפרט. לידיעתכם ולעיונכם http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1048823 המלצה חמה: לא לפספס את הסרט ... הנאה צרופה מובטחת

sysyv

New member
מאד מצער שלהקרנה כל כך מוגבלת

על פי הפירסום של ארנה תהיה הקרנה בודדת בסינמטק בתל-אביב הרחוקה..
ולי נראה משונה שהשקיעו הסרט תרגום וכל זה ולא יוקרן באופן מסודר. אולי יופץ בDVD?

F a d i

New member
תודה אנג'לו

אגב הסרט נמצא בסטרימלוד (ללא תרגום) (אגב,מי תרגם את הסרט מיוונית לעברית?!) הורדתי אותו,אך עדיין לא יצא לי לראות אם זה מענין אותך תזכיר לי את השם משתמש שלך ואשלח לך לשם

GLGGM

New member
תודה פאדי יש לי אותו

רק למחשב והספקתי להנות ממנו פימיים. לא יודע מי תרגם. אך נראה שתרגמו דרך התרגןם האנגלי של ההפצה הבינלאומית

GLGGM

New member
לאחר בדיקה עם חברת ההפצה...

"סרטי שפירא" כמו שחששתי התרגום לעברית נעשה מהתרגום האנגלי של ההפצה הבינלאומית של החברה המפיקה. כמה חבל... כי מנסיוני תרגום מתרגום (ולא משפת המקור) עלול לגרום לאובדן גדול של מושגים והבנת הדיאלוגים... אך למרות הכל דעתי היא שאסור לפספס אותו

תמנונה

New member
אנג'לו אחרי ההקרנה אתה../images/Emo140.gif

תוסיף את הידע שלך.....יהיה על מה לדבר.....

Nava5

New member
אנג'לו, תודה על ההמלצה, הסרט

קבל בקורות טובות גם ברדיו (לא זוכרת באיזו תכנית שמעתי), אלוף אתה!
לגבי שיבוש בתרגומים, בטח שמעת שתרגמו כתבים (כולל התנ"ך) לשפות זרות, וחכמים תרגמו מלעז לעברית. בלשנים מרבים להתעסק בגלגולים שעבר/עובר טקסט ובשינויי משמעות, שלעיתים רחוקים מאד מהמקור. טוב, כל זה ציינתי פה בדרך אגב, אפרופו הערתך לגבי שמו המתורגם מן התרגום. לא פלא! נ.ב. אנחנו נחכה לסרט בכליון עיניים.

1Yasoo1

New member
פאדי - תעביר...יאללה "אימשי"../images/Emo6.gif

יהיה נחמד להמיר ולצפות ב-DVD ... יאללה לדרך.... (כן אני כאן - חזרתי...
)

orna44

New member
יואב, נראה לי שבקישור

מופיע לעת עתה רק הקרנת טרום הבכורה שנערכה. הסרט יעלה לאקרנים באמצע אוגוסט (כה אמר פרנס בתוכניתו). ואז נרוץ לצפות בו.

תמנונה

New member
אורנה תשמרי לי מקום לידך../images/Emo110.gif

ואולי, אולי......יש לי רעיון!!!!!!נציע לחברי הפורום להגיע לצפות בסרט.................... ואחרי זה קפה.. יש באזור אחלה של בתי קפה. נונה

GLGGM

New member
מה שצ'ופצ'יק יכול להשות...../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif

זהו את הבדל Πολίτικη ו- πολιτική כולו צ'ופצ'יק שעושה את הבדל בדגש והבדל קטו בין פוליטי לאיסטנבולי. שמעתי שוב בעיון את התוכנית של שמעון פרנס בה הציג את רשמיו בצפייה בסרט.הבחור מתעקש על "מטבח פוליטי" ונכנס עמוק שאספקטיים הפוליטיים של הסרט. כמובן שלמעט 2 -3 סצ'נות של צהליך גירוש היוונים מאיסנבול כל הסרט סובב סביב הזכרונות והגעגוע לריחות, דמויות ואפילו אהבה שברור כאור השמש שבלתי ניתן להשבים. מין השלמה עם האובדן. ראיתי אנשים יוצאים מהסרט ביוון, אנשים גילים בין 50-70 אדומי עיניים ומחזיקי מיטפחות, שהסרט עבורם הייתה ההשלמה הסופית למה שהסתיים כבר ולא ישוב לעולם. איסטנבולי כן, געגוע כן פוליטי בטח ובטח שלו. אבל צריכים לדעת מה לעשות עם צ'ופצ'ק ואיפה לשים אותה במילה כדי להדגיש את משמעותה. צפייה מהנה

GLGGM

New member
אכן הסרט עולה בבתי הקולנוע

מה-12/8 ויש גם DVD בדרך

למעלה