אהבה כלפי עצמי

Mel72

New member
אהבה כלפי עצמי ../images/Emo23.gif

כל הדעות אומרות שאנחנו קודם כל צריכים לאהוב את עצמנו. בשביל שנוכל לאהוב אחרים ושיוכלו לאהוב אותנו. השאלות שלי. איך אדע אם אני אוהבת את עצמי? איך אדע אם אוהבת את עצמי מספיק? איך אדע אם צריך לשפר את אהבתי העצמית? והשאלה הקשה, איך לעשות זאת

אהבה עצמית

שאלות חשבות שאלת התשובה יכולה לבוא רק ממך תסתכלי על המעשים שלך האם את פועלת מתוך הבחירה העילאית שלך? הבחירה העילאית באה מתוך אהבה, עובדת מתוך אמת ויוצרת שמחה אן כל סדר אחר של השלושה בכל פעם שאת עובדת כך את אוהבת אותך, בכל רגע אחר את לא.. על מנת לשפר ולחזק את האהבה העצמית עלי לעבוד מתוך מה הכי טוב לי.. מהי הבחירה העילאית שלי כרגע? ומיכיוון שניתן להפוך את סדר הערכים עיבדי מתוך אמת וצרי שמחה אצלך ואצל אחרים ואז תיווצר האהבה... אור ואהבה

נקודת המבט שלי ../images/Emo23.gif

דבר ראשון אני הייתי מחליף את המילה צריך במילה ברוצה, צריך זו מילה של חובה מילה שנובעת מפחד ואין לי מושג איך השתרבבה ללקסיקון שלנו
. רצוי כמובן לאהוב את עצמנו גישה חיובית אהבה ימשכו אלינו את אותה האנרגיה מהסביבה זה פשוט למדי. אהבה היא מושג עצום שיכול להתפרש בכל מיני מובנים לכל מיני אנשים רובנו גם מסווגים אותה לנושאים, חברים, זוגיות, משפחה, וכו'.. ככה לפחות זה נראה. זה רק מה שנראה לי והפירוש הזה עשוי להיות כלל לא נכון אך זה לא ממש משנה. איך תדעי אם את אוהבת את עצמך
- נראה לי שרק את יכולה לענות לעצמך על כך, אני יכול רק להוסיף כמה דברים. איך את מתנהגת לעצמך ?, איך את מתנהגת לגופך ?, איך את מקבלת את עצמך ? מה את עושה בשביל עצמך ?, האם את מטפחת את עצמך ? ( לא בהכרח פיזית), האם את מקשיבה לעצמך ?. האם את עושה דברים שמנוגדים למטרה שלך לאהוב את עצמך ?, כגון שיפוט, הלקאה עצמית, ביקורת, דרישות יתר, כעס. כל אלה קיימים בכולנו זה פשוט מתבטא ברמה שונה אצל כל אחד ובמודעות מסויימת. כשתעני לעצמך על כל השאלות האלו בכנות אולי תגיעי לתובנות מסויימות שיענו על שאלתך
נסי ותראי. לגבי האם זה מספיק אני לא יודע, לא נראה לי שרצוי או הרמוני להיות נרסיקט או לשהות בקוטב הנגדי של כך אך אלו דוגמאות מוקצנות אל תקחי אותן בתור פרמטר. גם כאן אני יכול לתת לך רק דוגמאות אך איני יודע אם הם יתאימו להשקפתך או לדרך הפעולה שלך. איך תדעי ?, האם את אוהבת את עצמך ?, מרגישה נח עם עצמך, מקבלת את עצמך כפי שאת ברמה מסויימת, אוהבת את גופך ?, נהנית להביט בו במראה ?, מה את חושבת עליו ?, האם את חותרת תחתיו ומזיקה לו בצורה מסויימת, מזיקה לעצמך ברמה מסויימת, נגיד כמו ביקורת ושיפוט דוגמא לא מחייבת... יש לי רגליים ממש עקומות, התחת שלי גדול, הייתי רוצה אף יפה יותר וכו'. האם כשקורה לך משהו את מאשימה את עצמך ומטיחה בעצמך כל מיני דברים, הלקאה עצמית וכו'... ?. את את נותנת לעצמך מחמאות או פידבקים חיוביים ? כל אלה הם רק דוגמאות ונראה לי שגירדתי רק את הקצה. איך תדעי אם לשפר ?, שאלי את עצמך איך את מרגישה ? טוב לך את מאושרת או שאת נמצאת כל הזמן בבעסה, דיכאון, לא טוב לך, או שאין לך משהו מיוחד ואת נמצאת בשגרה כלשהי שמתנהלת כמו תנועת גל פה טוב שם לא... איך לעשות את זה
לעשות בפשטות כלום לא קשה אם באמת רוצים לעשות משהו בשביל עצמך, אפשר להתחיל בדברים קטנים. לעשות דברים טובים בשביל עצמך לשנות גישה לחיובית עוד יותר כלפי עצמך והסביבה לקרוא ספר או ספרים על התפתחות אישית ללכת לסדנאות ללכת למטפל לטייל לעשות מדיטציה לעשות דברים שאת אוהבת ללמוד להסתכל על דברים בצורה שונה לראות את חצי הכוס המלאה לנסות ללמוד מכל דבר פשטות
בהצלחה
אם יש לך עוד שאלות אשמח לשמוע

Mel72

New member
אני במלחמה

לאוהב את עצמי עלול לגרום לפגיעה בסביבתי. אם יהיה מרוכזת בעצמי ואעשה מה שטוב לי, אז אני מניחה שבמקום לחזור מהעבודה הביתה, אעצור בבית קפה ואשתה קפה להנהתי עם ספר ביד.. מה שיביא אותי מאוחר באותו יום הביתה..שם ילדה מחכה לי.. זאת סתם דוגמא קטנה ולכן לא בטוחה, האם אני אוהבת את עצמי?

אוקי ../images/Emo13.gif

זה שתפני חלק מהמשאבים שלך לעצמך לא אומר שתפגעי בסביבתך, הרי לא תנטשי הכל ותתחילי להתרכז רק בעצמך יומם ולילה. נסי לנהל את זה בצורה כזו שמעט זמן בכל יום אפילו מס' דק' בלבד יוקדשו אך ורק לעצמך או יותר תלוי באפשרויות שלך. האם את מרגישה שאת לא אוהבת את עצמך כי את נותנת הכל בשביל הסביבה וכלום בשביל עצמך ?

Mel72

New member
אני מרגישה שמשהו בתוכי אומר לי

בא לי לעשות כך ובא לי לעשות כך ואני עוצרת את עצמי בגלל כל מיני מגבלות קיצוניות. דוגמא נוספת חשוב לי להגיע לעבודה מוקדם. הבנות שלי בבוקר מוציאות אותי מדעתי.. עושות הכל הפוך (בעיה ידועה), אני מתרגזת מתעצבנת ויוצאים מהבית ברוח סערה. ואז מתחילה לחשוב.. מה יותר חשוב, להגיע לעבודה בזמן (שלא יהיו חסרות לי שעות) הרי עבודה היא מקור הכנסה שלי, או שהעביר את הבוקר בשלווה עם בנותי... איפה אני פה בתמונה? איפה הוויתור, איפה צודקת?

כמה דברים

נסי למצוא כמה דברים שאת רוצה לעשות, תתחילי בדבר קטן אחד שלא יקח הרבה מזמנך ועם זאת עדיין תוכלי לעשותו ולהנות ממנו ולהפיק ממנו את המיטב. אם חשוב לך להגיע מוקדם אחלה אם את בוחרת בכך נסי להיות שלמה עם הבחירה הזו
, והי מודעת לכך שאת יכולה לבחור מידי פעם להגיע קצת פחות מוקדם ואת הזמן הזה לנצל למה שאת רוצה, כך תוכלי לשלב בין הדברים. אין לי ילדים עדיין אז אני לא ממש יודע איך להגיב אבל יש לי מושג כלשהו
. ילדים הם ילדים הם עושים מה שהם עושים את חלקנו זה יכול להטריף כי אולי אנחנו לא מבינים למה הם עושים את זה, או לפעמים אפילו חושבים שהם עושים לנו דווקא. אם זה נכון לא יודע. אין טעם להתרגז זה גוזל ממך אנרגיה יקרה להמשך היום
ולצאת בעצבים רק מושך אל היום שלך אנרגיה ערוכה למדי. נסי בבוקר פשוט לעשות כמיטב יכולתך שלא לתת לבאלגן של הילדים לעצבן אותך, זה נראה כאילו מה שהם עושים מלחיץ אותך ואת מרגישה שאת לא תספיקי להגיע לעבודה מתי שאת רוצה. ככה זה נראה מהצד אם זה נכון את זה רק את יכולה לדעת. נסי להרגיש את הרגע שבו את מתחילה להתעצבן ובו לעצור ולשאול את עצמך האם זה שווה לכלות את האנרגיה שלך על כעס מיותר ? זה לא אמור לקחת יותר מכמה שניות. את יכולה לשלב חלק מהפעמים לבוא מוקדם יותר וחלק מאוחר יותר ככה יהיה לך שילוב נסי את זה ותראי אם זה טוב לך. אם תנסי מס' פעמים אולי תקבלי מושג כלשהו וככה תוכלי להתכוונן בצורה טובה יותר. נסי להנות ולהיות שלמה עם כל מה שאת בוחרת לעשות גם אם את מרגישה שלפעמים שזה לא למענך או שאת נשכחת כאן, את עדיין כאן.

אהבה...

עצמית היא לא רק לעשות מה שאת רוצה... כשאת כועסת וזועמת על הילדות לך... האם זה גורם לדברים לנוע יותר מהר? או שאולי זה רק מפריע יותר? דרך לאהוב את עצמך היא למצוא את השלווה והאהבה והשקט בתוך הבלגן.. אפשר לעבוד עם הילדות בזריזות ובשקט... וגם אם התעצבנת... ביטוי לאהבה עצמית הוא לרדת מהכעס ולהמשיך את היום בצורה שאת רוצה ולא לסחוב את הכעס כל היום בנות כמה הילדות שלך? האם ניסית לשתף אותן ברגשות שלך? האם הפכת אותן לשותפות בדרך? בקשי מהן עזרה .. לא בבוקר כשאת לחוצה אלא בזמן שיש לכן זמן לדבר.. שתפי אותן בכל מה שקורה והיפכי אותן לשותפות בבית... תתפלאי איזה שינוי יכול לקרות מתוך שיחה פשוטה כזו... אור ואהבה

Mel72

New member
קודם כל תודה

אבל משום מה יצאו לי שתי דוגמאות שקשורות לילדות אבל בכלל בחיים, לאהוב את עצמי, מביא לפגיעה בכל מיני דברים אחרים. ואני לא מוצאת את הגבולות ולכן מרגישה שלא אוהבת את עצמי מספיק או נכון.. או בכלל .. תחושה של תאווה לעוד. אם למשל הרשתי לעצמי כוס קפה אחר העבודה במקום לחזור הביתה, אחת לשבוע... אז מיד חושבת למה רק פעם... אם טוב לי אז למה לא יותר, הרי אני אוהבת את עצמי... אני יודעת שאני נשמעת מבולבלת, ויכול להיות שאכן כך, אני מנסה לשתף כמה שיותר במה שמרגישה.

באהבה

נראה לי שיש פה בלבול לגבי מה זה לאהוב את עצמי את מעמידה את הקפה לאחר העבודה מול לחזור הביתה.. האם הבית וילדות וטיפול בהן הוא לא חלק מהאהבה העצמית שלך? יש אינסוף דרכים להביע אהבה עצמית.. לקחת זמן לעצמי... לטפל במשפחה.. לעבוד... לנקות.. בעצם לעשות כל דבר שהחלטתי שאני רוצה אותו בחיים הוא חלק מהאהבה שלי לעצמי. אל תעמידי את הדברים אחד מול השני... הרי לא היית שלמה עם עצמך אם היית שותה קפה כל יום ולא נמצאת עם הילדות שלך נכון? לתת אהבה לאחרים זה ביטוי נפלא לאהבה שלנו לעצמנו.. הדרך היחידה בה את יכולה לא לאהוב את עצמך היא להשאיר בחייך דברים שלא משרתים אותך... גם הילדות שלך וגם הקפה הם לא כאלה... אהבה עצמית היא פשוטה... זה כל דבר שאת רוצה שיהיה.. ביחרי באהבה והיא תגיע.. אור ואהבה

אבחנה

אם בחרתי שיהיו לי חובות אני גם יכול לבחור למלא אותן באהבה ובחוסר שיפוט :)

מעניין....

אהבה עצמית לא אמורה לפגוע באחרים. ההיפך. תקריני יותר אהבה, תהיה לך יותר סבלנות, תרגישי יותר רגועה. לאהוב את עצמך זה לא הופך אותך לחסר רגישות לאחרים. אם את אוהבת את עצמך סביר שתמשיכי לרצות באושר של הילדות שלך. אולי תנסי למצוא את האיזון. לא ללכת לדוגמאות קיצוניות של עכשיו אני אוהבת את עצמי אז אני חוזרת הביתה ב-01:00 בבוקר כי רק אני חשובה. זה לא הולך ככה. לאהוב את עצמך זה בין היתר להרגיש שלמה עם עצמך, להעריך את עצמך, להרגיש טוב. נסי להיזכר ברגעים בהם רמת האהבה העצמית שלך היתה גבוהה. תגידי אם הצלחת להיזכר ואיך זה הרגיש...

אושר361

New member
../images/Emo23.gifאהבה כוללת

יום קסום, ראשית מה דעתך על כל הדעות? האם את מסכימה ומתחברת אליהן? תני תשובות לעצמך. השלב הבא:מהי בכלל אהבה עצמית?...כשתעני לעצמך על השאלות האלה,תוכלי לפתח את העניין.התשובות לשאלות כאלה נמצאות רק אצלך. תישאלי ותיעני. אושר

אלוקית

New member
אהבה עצמית פנימית אמיתית ונכונה

היא לאהוב את עצמנו דרך הקב"ה דרך בורא עולם!!!! להגיע לשלב הזה דרושה עבודת תפילות רצינית ולקח לי המון זמן להגיע לזה!! ובחודש שעבר גיליתי את הסוד, פשוט לבקש מהקב"ה מבורא עולם שבורא אותי כל רגע מחדש ויחד אתי את כל העולם והיושבים בו, פשוט לבקש בפשטות : אבא בשמים אתה בראת אותי, תן לי לאהוב אותי דרכך לאהוב אתי באמת באופן נקי וטהור לאהוב אותי כדי לאהוב אותך ולאהוב כל יהודי, תן לי להעריך את עצמי פנימית באופן אמיתי כדי להעריך את החיים שאתה נותן לי במתנה כדי שאהיה מעל הנסיונות שבאים לרומם אותי כדי להתעלות מעל הקשיים שבאים לחשל אותי לכבוש את היצר הרע על ידי שמחה אמונה ובטחון בך שאתה הקב"ה בורא את העולם ומהווה כל שנייה וכל נשימה. להעריך את עצמי נכון זה על ידי לראות את הדברים היפים שקיימים בי ואת החסרונות ולמלאות את החסרונות ביתרונות, זה כמו לקחת ילד שובב כביכול ויש לו תכונות של מנהיג וכשהוא מתנהג לא נעים אחרים מחקים אותו אז כגננת אני אנווט אותו להיות מנהיג טוב וחיובי כדי שהוא יהיה חיובי כלפי עצמו ושאר הילדים יחקו יתנהגות טובה. אם אני אשפיע על עצמי טוב אני אשפיע על הסביבה טוב!!! לאהוב את עצמי כי כך הקב"ה ברא אותי לקבל את עצמי כמו שהוא ברא אותי לשמוח במי שאני!!! לראות את הטוב שבי ואז אני רואה טוב באחרים וממילא זו השתקפות כי כולנו מראות... נוסף אמשיל משל, משל למלך שהרגיש בפנימיות שלו שהוא מלך, ושר בממשלה שהוא אף-פעם לא הרגיש שר את השר ממנים לשר בממשלה הוא מתנהג אל אנשים מתוך נחיתות בצורה לא נעימה ההערכה העצמית שלו נבנתה בגלל אנשים ולא כי הוא פיתח לעצמו בעבודה פנימית, המלך הומלך על ממלכה והתנהג אתה במלכות בעדינות באמפתיה באהבה כמו שהוא אל עצמו, הוא אינו צריך אהבה של אחרים כדי להיות מלך הוא מרגיש בפנים שהוא מלך. כשאני מרגישה ברוך הד' מלכה בפנים כי אני יודעת שלהיות מלכה זה אומר להיות אישה פנימית, שסוד האישה היהודיה הוא שהיא השורשים במשפחה, הגזע הוא המשפחה הפרות הם קצירת החינוך של הילדים הקשר הטוב עם הבעל, אישה היא מלכות היא שכינה!!!! היא הלבנה והבעל הוא השמש, הכל בפנמיות בלי החצנה של "בזכותי ובגללי.." אישה היא פנימית!! דבר ראשון אני בת של מלך אני בת של הקב"ה על -כן אני בת מלך אני כבר מלכה!!!! מלכה חכמה נשית פנימית שיודעת שהיא הבימאית ואינה עושה מזה רעש לכן אני זאת שמצליחה לנווט את המשפחה והבעל למשפחה חזקה ויציבה כי אני עיקר הבית אני הצוואר והבעל הוא הראש וראש לא יכול לזוז בלי צוואר, כשאני חזקה פנימית יפה פנימית שמחה פנימית הכל סביבי פורח! עבודה פנימית שבלב ובשכל ותפילות תפילות לקב"ה!!!

מוסיפה על כל מה שכבר נכתב

"איך אדע אם אני אוהבת את עצמי?" את פשוט תדעי. אם יש לך ספק, אז אין ספק. זאת אומרת, אז יש עוד עבודה לעשות לעבר המצב של אהבה עצמית. לאהוב את עצמנו זה בדרגות. זה לא "שחור" או "לבן". יש לאן להשתפר. "איך אדע אם אוהבת את עצמי מספיק?" המציאות שלך (החיים שלך) משקפים את כל מה את מרגישה כלפי עצמך, כלפי החיים, כלפי היכולות שלך וכדומה. אם המציאות שלך נפלאה ומושלמת, את כנראה אוהבת את עצמך "מספיק"
"איך אדע אם צריך לשפר את אהבתי העצמית?" נרהא לי שכבר יש לך תשובות להכל בתוכך
"והשאלה הקשה, איך לעשות זאת" באיזה מקום את בתהליך הזה? כמה ניסית? האם אי פעם נעזרת במטפל/ת מדריך/ה? אני מנסה להבין היכן את, בשיבל לענות על מה ששאלת.

Mel72

New member
האמת שקראתי ספרים

ובנוסף הייתי אצל מדריכה מסויימת שכל הזמן אמרה שאני צריכה לאהוב את עצמי. השתמשה המון במושג אבל לא הסבירה את הדרך... "פשוט לאהוב את עצמך".. זה היה המקום שיצר אצלי את הבילבול הכי גדול... זה לא פשוט לאהוב את עצמי... איך ? איך?

לאהוב את עצמנו

זה תהליך ויש כל מיני כיוונים לפתח את זה. כיוונים לדוגמה: להחליט לאהוב את עצמנו לגעת בגוף באהבה ללמוד לא להזדהות עם הביקורת בתוכנו לראות במה אנחנו טובים להכיר את עצמנו לעומק ועוד ועוד יש הרבה דרכים, אבל הבסיס מתחיל בהחלטה. אם את מחליטה שאת רוצה לאהוב את עצמך, את תקבלי מהיקום את הכלים שיעזרו לך בזה
(כלי יכול להיות גם מפגש עם אדם)

אני אעזור לך גם בשיתוף

לפני שהתחלתי תהליך התפתחות אישית לא ידעתי איך לאהוב את עצמי. קיבלתי עזרה בדרך ממטפלים/מורים/ות

למעלה