נקודת המבט שלי ../images/Emo23.gif
דבר ראשון אני הייתי מחליף את המילה צריך במילה ברוצה, צריך זו מילה של חובה מילה שנובעת מפחד ואין לי מושג איך השתרבבה ללקסיקון שלנו
. רצוי כמובן לאהוב את עצמנו גישה חיובית אהבה ימשכו אלינו את אותה האנרגיה מהסביבה זה פשוט למדי. אהבה היא מושג עצום שיכול להתפרש בכל מיני מובנים לכל מיני אנשים רובנו גם מסווגים אותה לנושאים, חברים, זוגיות, משפחה, וכו'.. ככה לפחות זה נראה. זה רק מה שנראה לי והפירוש הזה עשוי להיות כלל לא נכון אך זה לא ממש משנה. איך תדעי אם את אוהבת את עצמך
- נראה לי שרק את יכולה לענות לעצמך על כך, אני יכול רק להוסיף כמה דברים. איך את מתנהגת לעצמך ?, איך את מתנהגת לגופך ?, איך את מקבלת את עצמך ? מה את עושה בשביל עצמך ?, האם את מטפחת את עצמך ? ( לא בהכרח פיזית), האם את מקשיבה לעצמך ?. האם את עושה דברים שמנוגדים למטרה שלך לאהוב את עצמך ?, כגון שיפוט, הלקאה עצמית, ביקורת, דרישות יתר, כעס. כל אלה קיימים בכולנו זה פשוט מתבטא ברמה שונה אצל כל אחד ובמודעות מסויימת. כשתעני לעצמך על כל השאלות האלו בכנות אולי תגיעי לתובנות מסויימות שיענו על שאלתך
נסי ותראי. לגבי האם זה מספיק אני לא יודע, לא נראה לי שרצוי או הרמוני להיות נרסיקט או לשהות בקוטב הנגדי של כך אך אלו דוגמאות מוקצנות אל תקחי אותן בתור פרמטר. גם כאן אני יכול לתת לך רק דוגמאות אך איני יודע אם הם יתאימו להשקפתך או לדרך הפעולה שלך. איך תדעי ?, האם את אוהבת את עצמך ?, מרגישה נח עם עצמך, מקבלת את עצמך כפי שאת ברמה מסויימת, אוהבת את גופך ?, נהנית להביט בו במראה ?, מה את חושבת עליו ?, האם את חותרת תחתיו ומזיקה לו בצורה מסויימת, מזיקה לעצמך ברמה מסויימת, נגיד כמו ביקורת ושיפוט דוגמא לא מחייבת... יש לי רגליים ממש עקומות, התחת שלי גדול, הייתי רוצה אף יפה יותר וכו'. האם כשקורה לך משהו את מאשימה את עצמך ומטיחה בעצמך כל מיני דברים, הלקאה עצמית וכו'... ?. את את נותנת לעצמך מחמאות או פידבקים חיוביים ? כל אלה הם רק דוגמאות ונראה לי שגירדתי רק את הקצה. איך תדעי אם לשפר ?, שאלי את עצמך איך את מרגישה ? טוב לך את מאושרת או שאת נמצאת כל הזמן בבעסה, דיכאון, לא טוב לך, או שאין לך משהו מיוחד ואת נמצאת בשגרה כלשהי שמתנהלת כמו תנועת גל פה טוב שם לא... איך לעשות את זה
לעשות בפשטות כלום לא קשה אם באמת רוצים לעשות משהו בשביל עצמך, אפשר להתחיל בדברים קטנים. לעשות דברים טובים בשביל עצמך לשנות גישה לחיובית עוד יותר כלפי עצמך והסביבה לקרוא ספר או ספרים על התפתחות אישית ללכת לסדנאות ללכת למטפל לטייל לעשות מדיטציה לעשות דברים שאת אוהבת ללמוד להסתכל על דברים בצורה שונה לראות את חצי הכוס המלאה לנסות ללמוד מכל דבר פשטות
בהצלחה
אם יש לך עוד שאלות אשמח לשמוע