אהבה כחום היום

אהבה כחום היום

מסעדת תהל, רחוב נחלת בנימין, ת"א, יום ששי בצהרים, לפני עשרה ימים

giulietta

New member
שאלה על אתיקה

(ואין כוונתי לקנטר, אני באמת רוצה לדעת מה הכללים בנושא): הצילומים שאתה מביא מדי פעם לפורום מעניינים מאד אבל אני תוהה, האם אתה מקבל את הסכמת המצולמים להצטלם ו/או את הסכמתם לפרסם את הצילומים הללו? האם יש כלל כתוב/בלתי כתוב שמותר לצלם אנשים בשטח ציבורי ולפרסם את תמונותיהם גם ללא ידיעתם? (יכול להיות שהשאלה התעוררה אצלי כי הצילום הספציפי הזה אינטימי משהו).

בצילום הספציפי הזה

אפילו קצת ביימתי את הפוזה. בקשתי מהגברת להניף יד. כל צילום הנעשה ברשות הרבים מותר לפרסום אלא אם כן הוא פוגע במצולם ומציג אותו באופן נלעג או מביש. למשל אם אצלם מישהו משתין ברחוב זה ה יהיה בעייתי. בהחלט מותר לפרסם ללא ידיעתם. תפתח עיתון ותראה כל יום אלפי אנשים מצולמים. מישהו מיידע אותם?

...הממ

באמת נשמע קצת בעייתי

ixmix

New member
מה שנעשה ברשות הרבים אפשר לפרסם.

לפי דעתי אין בעיה אתית, אם מפרסמים משהו שנעשה ברשות הרבים. מה שנעשה ברשות הפרט מחייב קבלת אישור מפורש של המצולם.

אלי ו.

New member
ודאי שיש בעיה אתית ואפילו חוקית

הבעיה היא השיקול האמנותי/זכות הציבור לדעת מול הפגיעה האפשרית במצולמים. מבחינה חוקית במקרים כאלה השאלה העומדת לדיון היא תום הלב של הצלם ואם התכון לבזות את המצולם.

אוי, מסכן

פעם אותו צלם צילם אשה מבוגרת אוספת שאריות אוכל מפחים, ולידה ילדה קטנה. אני כתבתי מכתב זועם למערכת. לא פרסמו אותו. אבל פרסמו מכתב זועם של מישהו אחר לאותה תמונה. נראה שהיה יותר מאדם אחד שחשב שזה לא תקין. ונראה שהצלם לא (או יותר נכון עורך המוסף) לא למד את הלקח.

יוסי ר1

Active member
מזכיר לי את הבדיחה על ההוא

שראה את הרבי שלו רץ עם טלית. לאן כבוד הרב ממהר מתפלא היהודי? שומו שמים, עונה הרב, שמעתי שפתחו בית בושת ליד בית הכנסת שלנו! אני עוד אראה להם! ולשם מה הטלית מקשה היהודי? נו, אם יהיה טוב אולי נישאר שבת... בלי קשר, נראה לי באמת קצת לא אתי לפרסם תקריב של אנשים שלא בטוח שהיו מוכנים להיחשף בפומבי, ודאי לא כשהם בעיצומה של פעילות שיש בה מן האינטימיות. הדברים אינם מוסבים כמובן על המקרה הנ"ל, שתמוש מעיד כי סייע בבימויו.

להיחשף בפומבי?

האירוע היה פומבי. היו שם הרבה שצילמו. הם רקדו באופן מוחצן כדי שיראו אותם. גם אם לא הייתי מבקש מהגברת לעשות פוזה כזו לא היתה בעיה בפרסום. לעניות דעתי יש משהו יפה ונוגע ללב בתמונה הזו, ובוודאי לא שום דבר פוגעני

יוסי ר1

Active member
התמונה יפיפיה, ונוגעת ללב.

בלי קשר אליה, צילום של זוג גם ברשות הרבים יכול להיות בעייתי, תמיד ייתכן שאחד מהם לא מעוניין שמיודעיו יראו אותו בסיטואציות כאילו. והיכן בן אדם ירקוד או ילך מחובק אם לא במועדון המיועד לכך או על שפת הים? עדיין הוא מחפש שם את הפרטיות שלו, גם אם תטען שהמקום אינו רשות הפרט שלו.

לא היה כזה כבר לפני כמה שנים, שגרר אחריו

תביעה משפטית (שלא צלחה, אבל כן גררה התנצלות אם זכרוני לברכה). כמו שכבר אמרו כאן - לא לומדים דבר. עצוב.

למעלה