אהבה ישנה VS חדשה

shabi40

New member
בואנה מי שחושב ככה על הומואים הוא

בור טיפש חמוד קודם כל תדעו ואז תדברו באמת שאתם לא שווים ביככלל התייחסות ורק שתדעו שהומואים יודעים לאהוב אפילו יותר ויכולים לבנות מערכת קשרים אמיתית וטובה אבל מה לעשות עם אוכלוסיה כמוכם זה קשה לא מבינים כלום ורק מוציאים רעל מהפה גועל נפש!!!! ודוגמא טובה אמייר פיי וינאי ויש עוד כאלה אז לכל מי שמשמיץ שיעשה חושבים

equosia

New member
אהבה ישנה VS חדשה

היי חברה די חדש כאן אז שלום לכולם סתם רציתי לחלוק את הסיפור שלי ולקבל אולי קצת פידבק היה לי חבר במשך 3 שנים (עם חצי שנה הפסקה באמצע) בחור מלח הארץ אם כי בארון עם חברים סמי-הומופובים. אחרי שנה וחצי ביחד היה לנו משבר לא קטן והוא לקח את זה נורא קשה. אחר כך כבר שום דבר כבר לא חזר להיות איך שזה היה לפני כן. נתתי מעצמי הרבה כי רציתי שהמערכת יחסים הזו תצליח אך ללא הרבה הצלחה. השלמתי עם זה שאולי לא רק אני צריך להשתנות כדי לשנות. יומיים אחרי שהחלטנו להפרד סופית נסעתי לחרמון עם חברים ויצא לי להכיר שם בחור נורא חמוד. אנחנו יוצאים כבר חודש ואני מרגיש ווייב מעולה באוויר. מצד שני אני עדיין אוהב את נדב (האקס) ואנחנו עדיין מדברים בMSN מדי פעם. הוא אומר שהוא מתגעגע אבל שומר על העמדה שלו שהסיפור בינינו נגמר, הוא השתנה ונשאר לנו רק סקס וידידות. עם כל יום שעובר אני מרגיש שאני מתחיל לפתח רגשות כלפי הבחור החדש. נורא עצוב לי להפרד מהרגשות שלי כלפי נדב, אבל כנראה שככה זה עובד פה

C r y W o l f

New member
רואים שאין שום דבר אמיתי בין הומואים

בתכל'ס זה ככה...אין שום דבר טהור ואמיתי שם. הומואים זקוקים כל הזמן לתענוגות חדשות - ואחרת זה לא עובד אצלם. במובן מסויים זה לגיטימי - הם לא יכולים להקים משפחה יחד, ללדת ילדים ולקבל מחוייבות כזו גדולה. אפילו אם מישהו לא מסכים עם דעתי - העובדות בשטח הרבה יותר חזקות מהמילים שלי. equosia, קשה לומר, כשלא יודעים את הסיפור ועניין המשבר שקרה אצלכם. אבל תשים לב איך מהר מצאת "רגשות" למישהו אחר...מעניין הא? היה לך חבר 3 שנים - לא חודש! כמה דברים משותפים יש בין 2 אנשים שחלקו 3 שנים מהחיים שלהם ביחד... ופתאום אחרי משבר ופרידה - אתה כבר מצאת רגשות חדשים למישהו שאתה מכיר סה"כ חודש ימים! ואם אתה רוצה את דעתי, אז אני לא מתפלא - זה באמת עובד ככה אצל ההומואים: היום 1, מחר אחר. מחרתיים עוד מישהו חמוד. לא לא...בעולם הסטרייטים לא קיים דבר כזה עד כדי כך... יש פיתויים, יש שיטחיות, אבל גברים יודעים להשאיר את עצמם נאמנים לאישה אחת, ואישה לגבר אחד. כנראה שהומוסקסואל לא נועד להביא לעולם יותר- מאשר אפשרות לצימצום האנושות, וזה הכל.

equosia

New member
אני מסכים רק עם דבר אחד

הקטע שלסטרייטים יש באמת יותר שקושר אותם... משפחה וילדים וזה שכולם מקבלים אותם כמו שהם. אבל גם זה משתנה מהר. הנה כמה עובדות מעניינות על הומוסקסואליות: 1) הגן שאחראי להומוסקסואליות גם אחראי ליתר פוריות אצל האישה (לא בדיוק צמצום האנושות, אה) 2) הומוסקסואליות נועדה לחזק קשרים חברתיים אפשר למצוא כתבות על זה באינטרנט. אבל בכל אופן, אולי לא הדגשתי את זה דיי, אבל לקח לי שנה שלמה להבין שאני חייב להמשיך הלאה כי לבן זוג שלי נגמרו הרגשות (או משהו בסגנון) ניסיתי לצאת עם אנשים "שווים" גם לפני זה אבל תמיד הייתי חוזר אליו כי השנים ביחד חזקים מכל משיכה מינית. "כל ההכללות מסוכנות .. כולל זאתי" - א. דיומא

C r y W o l f

New member
זה לא שאני נגד

ממש לא. פשוט כשניכנסתי להציץ בעולם הזה - דרך היכרויות ומפגשים - התחלתי לקלוט מה זה. באופן כללי, אני לא אדבר במושגים תאורתיים, אלא מעשיים: 1) זה ברור שרוב הגברים חושבים דרך המכנסיים. רוב הנשים חושבות דרך הלב. 2) מעט מאוד גברים יוצאים עם נשים לא יפות. הרבה מאוד נשים יוצאות עם גברים לא יפים. (מכיר?). 3) בזוגיות סטרייטית - ישנה האישה - האיזון המשפחתי. אישה יודעת לאזן דברים יותר טוב מהגבר, ולכן דברים נהיים יציבים בזוגיות. עכשיו תראה מה קורה אצל ההומואים? אין יציבות ואין איזון. בהומוסקסואליות מדובר כבר על שני גברים! אתה מבין ? ועם כל העובדות שהבאתי למעלה - עם איזו מסקנה נשארנו? בדיוק המסקנה שהומוסקסואלים (זוג גברים) לא יכולים כמעט להיות מאוזנים יחד - זה מתפרק מתישהו. יש כמובן את עניין ההרגל (עניין משמעותי מאוד), אבל זוגיות שם מתפרקת - לא נשארת לטווח ארוך כל-כך... אני בנאדם מאוד רגיש ועדין - כמעט כמו אישה (אבל אני לא אוחצ'ה או כל המושגים האלה). אני פשוט גבר עדין כזה. כריזמתי :) ואני מחפש לי קשר זוגי - הומואי - ולא מצאתי עד היום. מצאתי הרבה מפגשים ושיחות, אבל זה לא הצליח. יותר מזה - זה לימד וחיזק אותי בהרבה מובנים. ומזה כבר הבנתי - המחשבה שלי מאוד דומה לזו של אישה, במובן של לחיות יחד, לבנות משפחה, לקבל אחד את השני כמו שהוא. הרי גברים היום מחפשים טופ-מודלז - שיהיו שרירים, פיתוח הגוף - בגלל שגברים - שוב - מרגישים דרך המכנסיים. וחבל מאוד שזה ככה, כי אם היה אחרת - יותר "סטרייטי", אני בטוח שעולם הגייז היה יכול להיות מקובל בפני אנשים, והרבה הומואים (כמוני) שנגעלים ממה שקורה היום בזוגות - גם זוגות סטרייטים - אבל באחוז יותר פחות.

equosia

New member
אחי הרגת אותי עכשיו!!!! :)

"הרי בקשר הומוסקסואלי מדובר בשני גברים! אתה קולט!" :) תוהו ובוהו :))) וצודק! ואגב, אני גם אחד שנורא חשוב לו משפחתיות וכו' ואני גם לא חושב שזה עושה אותי נשי או משהו כזה זה פשוט זן של גברים ואם תשאל אותי אז רוב הזוגות הסטרייטים שמחזיקים מעמד זה בגלל שהגבר בזוגיות משפחתי. עם כל הכבוד לנשים וטפו טפו עליהן אין שום כבוד אליהן, דרוש רצון גם מצד הגבר כדי להחזיק משפחה. אני מאמין שאם תחפש תמצא. התמונה שאתה מצייר היא נורא "אטרפאית" ככה זה אולי להרבה אנשים אבל הרוב הם אנשים פשוטים שלא מחפשים את הדבר הכי חם וחדש בשוק.

C r y W o l f

New member
ברור שיש גם את הגברים

אני לא מנסה להגיד שלא. אני פשוט אומר שלפחות מה שאני הספקתי להכיר (והכרתי הרבה) - אלה אנשים "אטרפאים" מאוד. אני מאמין בזוגיות גאה - מאוד אפילו. אבל למצוא בעידן של היום את הזוגיות הזו - עם אדם פשוט...כזה שאולי לא יראה מייקל לואיס, אבל יהיה בנאדם! אצל ההומואים אני בקושי רואה את זה. אולי שווה לי לראות אחד כדי להאמין יותר - בנוסף לאמונה שכבר קיימת אצלי. אבל תראה, גם אתה ככה...חשובה לך, כדברייך, משפחתיות וכו'.. אבל לקח לך מעט זמן כדי לפתח רגשות למישהו אחרי פרידה... גברים סטרייטים יכולים לאהוב אישה אחת בעולם, וגם אם נפרדו - יותר לא להתחתן לעולם, ולשמור לה אמונים. אני לא שמעתי על כזה גבר הומו. אף פעם לא שמעתי שגבר הומו ניפרד/"התגרש" מבעלו, ונשאר נאמן אליו למשך כל החיים. לא שמעתי ולא ראיתי.

equosia

New member
הממ...

מדובר על סטרייטים מהפלנטה שלנו?! :) אני לא מכיר הרבה כאלה... אפילו בראד פיט ברוחות של תשוקה לא עמד בפיתוי להתאהב שוב :)

C r y W o l f

New member
מדובר על סטרייטים - גברים פשוטים.

מה אתה משווה לי בראד פיט ? אז גם מדונה נכנסת לקטגוריה הזו - היא לא להתגרש, כבר ברומן חדש עם בחור צעיר :) תראה, זה לא שאמרתי ככה צריך... לא חובה, ולמה באמת לא להתאהב שוב. אני אומר שאין צורך להתבלבל בין רגש, לבין חשיבה דרך מכנסיים -סקס. כי ברור שמשיכה מובילה לסקס, אבל זה לא בהכרח קשור להתאהבות. זו משיכה סתמית, שבמקרים מסויימים יכולה להוביל לקשר רציני וזוגיות. זו הכוונה שרציתי להעביר פה.

מחשבות מהעבר ../images/Emo219.gif

אהלן equosia (דרך אגב - מה הפירוש
) עברת לא מעט הרים וגבעות בזוגיות שהיתה לך במשך 3 שנים. ניסית ניסית - ואולי ההבדלים היו גדולים מדי על מנת לגשר (אתה כותב שנתת מעצמך ובכל זאת). יכול להיות שהגעת בתוכך למסקנה שהיה כיף, וכיך שהיה, ואתה ממשיך בחיים אבל בלי הזוגיות עם האקס. אם הגעת למסקנה שזה לא יילך בינכם (ונשים רגע בצד את הבחור החדש מהחרמון) - למה אתה בכל זאת חוזר וחושב על האקס
אם לא היה הבחור החדש בחייך - בכל זאת היית חושב על הקודם

equosia

New member
תוגבה מרעננת

אהלן משוטט בדרכים אין כל כך פירוש לשם equosia עד כמה שיש מיילג' לניק הזה אחרי הרבה שנים שאני איתו. ואולי זה גם מה שמחזיר אותי מדי פעם למחשבות על האקס. השנים שבילינו ביחד. ובאמת היה נורא כ-י-ף :) הגעתי למסקנה שאנחנו נפרדים לפני שפגשתי כמובן את הבחור החדש ואני מרגיש שעם או בלעדי הבחור החדש בתמונה, אותו יום שנפרדנו הייתה נקודת מפנה. באמת הבנתי שזה לא הולך להשתנות בזמן הקרוב. מבן אדם שהשקיע והראה הרבה חיבה הוא הפך בשנה באחרונה לבן אדם קר ומנוכר והיה נורא קשה לבלות בחברתו (רק שהיה קשה יותר להיות בלעדיו) הבחור החדש לעומת זאת הופך לאט לאט ליותר מריבאונד שבא למלא חלל ריק. וכמו שסיטבן קינג אומר: זה כנראה ka. (גורל)

חלומות של אתמול ../images/Emo79.gif

אהלן שוב, אמרת שהחלטת להיפרד מהאקס - והיו לך, כנראה, מספיק סיבות לעשות זאת. כלומר - אותה פרידה - אין לה קשר לבחור החדש שפגשת. ובכל זאת - משהו בסמיכות המפגשים הזאת, או משהו בבחור החדש דנדש הזה גורם לך להיזכר בימים שבאמת היה נורא כ-י-ף :) (אתה אמרת). מצד אחד היה נורא כיף, מהצד השני - מצאת והבנת את הסיבות לפרידה. למה עכשיו זה חוזר
יש סיכוי שאם לא היה מגיע הבחור החדש - לא היו עולים אצלך כל הדז'ה-וו האלה

yosef 30

New member
שבת שלום לכולם

היי אקסיומה אני חושב שמה שאתה מתאר הוא שמרגע שנחווה המשבר בזוגיות שלכם הוא ליווה אותכם לאורך הזמן עד לרגע שהחלטתם להיפרד- מה שנקרא משבר כרוני. אני מאמין שברגע שיש משבר שלא מצליחים לגשר עליו, נוצר ריחוק, הרגשות מתכהים, משיכה יורדת -אין צורך באינטימיות, אין שיתוף - אין כימיה. בתהליך שכזה אני מאמין שכל אחד מבני הזוג חווה "פרידה" מהמוכר למשהו חדש שנוצר והוא מהותי במערכת היחסים שלכם. כאן אתם יכולים למצוא את עצמכם בקשר, בזוגיות שלא לה ייכלתם, לא כזו אתם רוצים או מאמינים. קשה לעזוב כי יש רצון שזה ייסתדר, ישנם זיכרונות טובים מהביחד וקשה לוותר על זה. גם כאן יש תהליך שהוא חלק מהפרידה שהתחילה כבר ברגע המשבר. זה תהליך של אבלות. ואז אתה פוגש מישהו, והוא מצליח לעורר בך תחושות ורגשות מסויימים, אני חושב שזה טיבעי מאוד לחוות את זה. הרבה זמן כנראה לא חוויות התרגשות, לא היה בקשר שלך עם האקס במשך השנה האחרונה משהו שעורר בך את אותם רגשות. וזה טיבעי שאדם אחר יעורר אותך, במיוחד כשאתה יודע שעכשיו אתה הרבה יותר משוחרר. אין כאן שום קשר לנאמנות לאורך שנים וזה לא קשור לדעתי האישית - שזה בגלל שמדובר בהומואים. מה שדובר כאן על נאמנות לאורך שנים, נראה לי קצת פטתי במיוחד בתרבות של היום, שגבר או אישה יישארו נאמנים גם אחרי הגירושים. זו ממש קורבנות לדעתי. וזה גם שייך לתקופה כלכך עתיקה, בה הכבוד ומה שהחברה אומרת עיצבו את אישיות האדם והתנהגותו. אני מכיר הרבה זוגות הומואים של שנים שמנהלים חיי משפחה מדהימים, הם בהחלט מודל זוגי ומשפחתי עבורי, הם נותנים לי כוח להאמין בקשר כזה, כאשר אנו זורקים לאוויר כלכך הרבה סיסמאות הומופוביות קשות אנו יוצרים מציאות אישית שלא מאפשרת לנו לראות מעבר לתקיעות הזאת. כאשר אני מבקר את האחר אני מנסה להעלות את הערך של עצמי - אני יותר טוב מהאחר, אני יותר רציני, אני יותר מודע. חשיבה כזו לא מקדמת לשום מקום. אני לא אומר שהמציאות היא כזו וורדה, יש בה הרבה צבעים וזה היופי וזה גם הקושי. השאלה שאנו יכולים לשאול את עצמנו זה כיצד אני מתמודד עם כל מה שנאי מרגיש וחווה, מה אני עושה עם זה בחיי. השינוי מתחיל רק אצל האדם עצמו. אולי אנחנו יותר מדיי רגישים וזה סוג של התנהגות שלא ממש מקדם אותנו
אולי יש משהו בהתנהגות שלנו שגורם לנו להגיב מהר מדיי, ובכך אנו הורסים לעצמנו אפשרויות של הכרות
אף אחד מאיתנו אינו מושלם, כל אחד סוחב את השק שלו, וכאן כדאי לעשות בדק בית אני ממליץ. זוגיות היא זוגיות - אני רואה חברות שלי ואת ההתמודדויות שלהם. איף הן מכירות מישהו ולמחרת הוא נעלם, איך אחרי חודש מתברר שהוא בעצם יוצא עם עוד שתיי בנות. אני רואה גברים נשואים בוגדים על ימין ועל שמאל, אני רואה שאנשים איבדו הרבה מהערכים שלהם ויחד עם זאת אני רואה זוגות מאושרים, נאמנים, מודעים, מלאי אהבה ויכולת שיתוף וכבוד הדדי. אני מאחל לך ולכם שתראו את החיובי שבכם ובאחר. שנתן לעצמנו אפשרות להיות ולהרגיש - ולהשתנות ולשנות שבוע מבורך. יוסף

זאת ועוד...

היי יוסף, תשובה מעניינת. כתבת ואז אתה פוגש מישהו, והוא מצליח לעורר בך תחושות ורגשות מסויימים, אני חושב שזה טיבעי מאוד לחוות את זה.. למה בעצם זה טיבעי לחוש כאלהרגשות ותחושות
האם אנחנו עורכים השוואות ובגללן הרגשות האלה עולים
ומה עם אפקט ה-
- האם יש לו השפעה על התחושות האלה
כי הוא כתב שעברה שנה (מה עוד שלפני כן - כמו שכתבת - הם חוו סוג של פרידה).

yosef 30

New member
משוטט ידידי הייקר

הרבה זמן לא התפלספנו, טוב שיש תפורום
. תודה על הפידבק לתשובתי
אני בהחלט חושב שזה טיבעי להרגיש כך. האדם נמצא שנה שלמה במקום בו הרגשות הלכו ונעלמו, הוא אמר שהוא ניסה לא מעט להחזיר את המצב לקדמותו וחווה בעצם דחייה. כל אלו לא תרמו לתחושת השייכות שלו שהיא כמו צורך לנשימה לאדם - בקשר הזוגי שלו. אז הוא נמצא במקום בו הוא גם הולך ודועך. הכל אותו דבר, שום דבר מרגש, שמחייה שמעורר שנותן תקווה. ואז אחרי תקופה כלכך ארוכה של תחושת אכזבה - אתה יכול לפגוש אדם שמשהו בו מעורר בך את אותם רגשות שדעכו - נוצר חיבור בין שניי אנשים - שני גופים אנרגטיים הרוטטים או משלימים לאותו תדר. נכון שהוא רצה את החבר שלו, לא כל אחד יודע ויכול להיפרד בקלות, יש אנשים שקשה להם חווית הפרידה, זה מעורר הרבה חוויות מהעבר שלנו. כך שאני חושב שהוא אומנם גר עם החבר וחי איתו - אך חיים ללא חיים הם לא חיים. וברגע שאתה פוגש בחיים והם מעוררים אותך - אני אומר תתחיל לחיות - לזה נועדנו. לחיים
יוסף.

equosia

New member
well said ../images/Emo45.gif

באמת, ניתחת את זה באופן מעולה. הרגשתי הזדהות עם כל שורה שקראתי! אני אפילו יכול להוסיף שכעת זה מרגיש לי מוזר שמישהו גם מחזיר את הרגשות האלה. שמישהו קונה פיצה ובירה כשהוא בא אלי ואנחנו גם רואים סרט ולא ישר קופצים למיטה. והוא לא ממציא half-assed תירוצים למה הוא לא יכול להשאר לישון (הוא עלול לקרוא את זה יום אחד... אז שידע מה חשבתי על התירוצים האלה :) אבל אני מבין שמה שהיה לי לפני זה היה מוזר ולא מה שיש לי עכשיו. אבל אני גם מבין אותו ומקווה שגם הוא ימצא מה שעושה לו טוב בכל אופן קבל ח"ח !

מקום בלב ../images/Emo23.gif

חן חן
יוסף על התשובה המעניינת. השכלתי
. עכשיו זה נשמע הגיוני יותר. מי שחווה פרידה קשה או שהתהליך הזה לא היה לו קל - ירצה לחזור למקום בו היה לו כיף ב-
הזוגי. ומי שהשלים עם הפרידה - אולי יהיה לו יותר קל והרגשות
הללו לא יעלו ויצופו
ואולי - אם הוא ישלים עם הפרידה מבן הזוג הקודם - יהיה לו קל יותר להתפנות לבן זוג חדש

C r y W o l f

New member
אני מאלה שמאמינים באהבה-גם באהבה גאה

אין לי הכללות - זה לא התחום שלי. אולי מישהו תופס את זה פה, אבל אני מודע גם לאנשים שיודעים לקרוא בין השורות. ולמי שלא, אז אני מוכרח להגיד, שאני מאמין באהבה גאה מאוד, ואומנם לא ראיתי במציאות (רק בטלויזיה) זוגות גייז שמנהלים אורח חיים מאוד רומנטי ויפה יחד - אני מבין שזה קיים. אני יודע את זה. אני גם לא הבאתי דוגמאות על נאמנות אחרי גירושים כדי להגיד "הנה, קחו דוגמא! תראו איך צריך". ממש לא! אבל מה שאני כן מאמין בו, ובז למי שיגיד אחרת - זה שאנשים מאבדים שליטה היום. זה קשור גם במדיה שמאפשרת את זה, וזה הסטוציונרים האלה, שמחזיקים מעצמם "מועדון תרבות". ותדעו, שבגלל הרעש והצילצולים שקהילה כזו מעוררת - ההומואים נתפסים בצורה שהם נתפסים. (אין צורך להגדיר). עכשיו כמובן שלא חסר את זה אצל הסטרייטים, אבל שוב, זה פחות מקהילת הגייז, והסיבה לכך הוסברה ממני לפני זה. ומה שאני בעצם רוצה להגיד, שבאמת חשוב מזוית הראיה שלי, זה להישאר נאמנים לעצמנו ולבן/ת זוג שלנו. כל אלה ששוכבים על ימין ועל שמאל (גם הסטרייט וגם הגיי) וחושבים שהאהבה תבוא להם בדרך - טועים. ולשפילברג היקר, אנחנו כולנו חיים בסרט - רק עם ג'אנר שונה :) שבוע טוב.

למעלה