אהבה זהו רגש...

ramoni1

New member
אהבה זהו רגש...

פסיכולוגי? מכניסים לקופסא שלנו שאנחנו אוהבים, עד שיום אחד מוצאים מחליף\מחליפה לאהבה הקיימת , ואז יוצאים עם אחר\ת כי אם זה לא כך? אז איך אנחנו מסבירים את הסיטאציות שאחנו רואים וגם חובים <לא כולם> שזוג שיוצא יחד תקופה ארוכה, וניפרדים, מיד, ואו אחרי תקופה קצרה הם נימצאים במערכת יחסים חדשה???? מה דעתכם?

אם הבנתי נכון את השאלה שלך

אז אני חושבת שיש אנשיפ שנפרדים מבני הזוג שלהם כשהם כבר לא אוהבים (רק משכו את הקשר יותר מידי מכל מיני סיבות) ולכן אין להם בעיה לצאת מיד עם אנשים אחרים. יש אנשים שחושבים שאם הם יצאו מיד עם אנשים אחרים אז זה יעזור להם לשכוח את בן הזוג האוהב. יש אנשים שצריכים לשקם את האגו שלהם ולכן מעדיפים למצוא מיד בן זוג אחר. יש אנשים שלא אוהבים להתאבל על קשר וישר משדרים לכולם (ובעצם מנסים לשדר לעצמם) שהם כבר אחרי ולכן יכולים לצאת. אני באופן אישי מאמינה שצריכה להיות תקופת החלמה. אבל אין לדעתי נוסחה קבועה לגבי האורך שלה. יש כאלה שצריכים כמה חודשים. יש כאלה שצריכים כמה שנים ויש כאלה שמספיקות להם כמה שעות.

תותים5

New member
אהבה../images/Emo99.gif

היא באמת אחד הדברים הקשים ביותר להגדרה. וכמובן יש גם סוגים שונים לאהבה (לילדים, לעצמך לבן זוג....) לאהבה אין צורה מסויימת,היא כל כך לא מוחשית ועם זאת מציפה את כל הוויתך. היא כוללת הרבה סוגים של רגשות והרבה איברים. היא מרחיבה את הלב למיימדים ענקיים עד שעוד מישהו יכול להיות שם..... אבל אני לא חושבת שאפשר לאלץ "את הקופסה" ולעשות שכנוע עצמי שאנחנו אוהבים.כמובן לא כל אהבה היא ממבט ראשון אבל עדין התהליך הוא לא של שכנוע עצמי. לגבי ההסבר לסיטואציות שרק נפרדים ואחרי תקופה קצרה נימצאים במערכת חדשה..... אולי האהבה לא היתה אמיתית..... וכל אחד בנוי אחרת מבחינה נפשית.....יש כאלה שמערכת חדשה תעזור להם להתגבר ויש כאלה שיעדיפו להחלים מהפרידה ולבנות מערכת חדשה ממקום שהם מרגישים טוב עם עצמם.....

יערית

New member
אהבה ממצה את עצמה

או מוצאת לה דרכים להמשכיות כשהיא בוגרת, חברית ומאד מאד צנועה. המירוץ אחרי אהבה הוא הטרנד או הבאג של שנות ה-2000 (גם קודם לה), אנשים רודפים אחרי הזנב של עצמם , עסוקים בלחפש אחריה ולמעשה מפספסים אותה בתדמית של סלקטורים נואשים.

שאלה קשה הבאת פה...../images/Emo3.gif

אהבה, שהיא רגש מסובך בפני עצמו.... אז להתגבר עליה?
לגבי מערכות יחסים מתחלפות, אני מניחה שכל אחד והדרך שלו להתגבר ולעבור הלאה- יש אנשים שנכנסו אל תוך הלב וישארו שם לכל החיים, ויש כאלה שרק חשבתי שהיו שם בפנים אבל אין אפילו פינה חמה אליהם. אהבתי את מה ששממית כתבה לך, אמנם לא מאמינה בכמה שעות של התגברות, אבל באופן כללי כן- לכל אחד יש את הקצב שלו.

ramoni1

New member
לפי מה שממית רשמה

זה עונה לשאלה שלי, ובעצם היא אומרת שזה פסיכולוגי אולי אני טועה?

מי שממש אהב

לא ימצא עצמו תוך זמן קצר במערכת יחסים...ואם כן זו לא תהיה אהבה אלא פורקן/שיקום האגו/דווקא לצד השני וכו'. להתאהב מחדש לוקח זמן.

ramoni1

New member
ווינס........

אני מכיר זוגות לשעבר שבאמת אהבו, אבל שניפרדו.... לאחר תקופה קצרה מצאו לעצמם תחליף למה שהיה. פסיכולןגי או לא, אין לי הסבר מדויק

שרשירית

New member
דעתי

אני מניחה שמנסים להעביר את אותו האדם והפרידה לתת מודע דרך החלטה שהיא מודעת לגמרי. מנסיוני ברגע שהחלטתי שאני לא חושבת יותר על החבר האחרון שהיה לי ושאני ממשיכה הלאה, ירד אצלי מעין סכר (נסגר ברז או דלת או נפל האסימון - כולם מתארים את אותו הדבר). אז ירד הסכר והמשכתי הלאה ולא הסתובבתי לאחור. לא חשבתי עליו, לא דיברתי איתו, לא סימסתי מתוך מצוקה, הנושא נסגר בלי הרהורי חרטה. מחשבות עלו כשהוא יצר קשר אחרי כמה חודשים ואז הבנתי שאמנם לא התרחש תהליך במודע אבל כנראה שתהליך התרחש בתת מודע. ושוב נסגרה הדלת מהדברים נשארו מאחור. אני מובנת? כי קשה לי למצוא את המלים הנכונות להסביר.

ramoni1

New member
אם כך...

אז זה באמת דבר פסיכולוגי, מכניסים לקופסה שאנחנו אוהבים עד ש..... יש את המחליף או המחליפה?

kleo patra

New member
בכל שלב ושלב בחיים

אנו לומדים יותר ויותר על עצמנו ומודעים יותר לרגשותינו. בגילאי 30+ (אני בכל אופן) מאמינה שיש פחות דגש ופחות מרירות ושקיעה גדולה- אחרי פרידה, מאשר בגילאי ה -20 - שאז הכל מדיי מועצם. לא שמרגישים פחות- אלא יודעים להתמודד טוב יותר ומוצאים תחליף בצורה מהירה יותר- יותר סתגלתניים למצב החדש- זה כך גם באהבה וגם בכל משבר אחר... אז התחליף המהיר יכול להיות גם הסתגלות מהירה והתכוונוות לעבר מטרה חדשה..

אייבורי

New member
תחשוב חיל האוויר

מטוס בשמיים מנמיך גובה, עושה הקפות סביב המסלול. בסוף נוחת בקירטוע על המסלול. שניה אחרכך ממריא מטוס חדש. בקיצור, מיידלה תבדוק האים לטייס יש יהלום בשפיץ.

למעלה