אהבה וכסף

ונגה1

New member
אהבה וכסף

אני בת 31 ובן זוגי בן 29 , אני שכירה ומרויחה סבבה והוא עצמאי. אנחנו יחד כבר שנתיים ועד כה העסק לא ממש הצליח ודי קרטע רוב הזמן ולא ייצר הכנסות כמעט בכלל.
בן זוגי מלא מוטיבציה ומאד מוכשר במה שהוא עושה אבל עדיין זה לא תמיד קל ועסק חדש וכל זה.. נוצר מצב שכבר למעלה משנה אני מפרנסת את שנינו והמצב הזה מסתכל אותי מאד מצד אחד כי כל המשכורת שלי הולכת על הוצאות שוטפות כי הוא כמעט ולא מסוגל לעזור לי בכלל ומצד שני אני כל כך רוצה שהוא יצליח אבל זה לא עובד!!
אני מנסה לפעמים לשכנע אותו שימצא עבודה אפילו בחצי משרה כדי שנרויח ביחד קצת יותר , בא לו למות רק מהמחשבה הזו.. הוא מאד מאמין בעסק והוא עובד מהבוקר עד הערב כדי לפתח אותו ולהביא לקוחות אבל זה לא עובד.. הוא לא יושב חסר מעש בבית זה לא המצב בכלל
אני מתה עליו והוא בן זוג מושלם בכל פרמטר אחר!! ממש!! אבל זה מטריד אותי כל הזמן כי אנחנו רוצים להתחתן ולהקים משפחה אבל כרגע מבחינתי הוא לא מסוגל לפרנס בכלל וזה מפחיד אותי להתחתן עם מישהו כזה

chenby

New member
תראי

הוא יתמיד בעסק שלו, ובסוף הוא יצליח, ואו שאת תהני מהפירות האלה, או שמישהי אחרת תהנה מהפירות האלה.
הכרת אותו עצמאי, בעל חזון, משקיע, לוקח זמן עד שעסקים (בטח בארץ) מתחילים לתת פירות. אם את מאמינה בו, אז תאמיני בו שהוא יצליח.
אם לא, אז תמצאי מישהו שיביא לך בטחון כלכלי, אבל רוב הסיכויים שבפרמטרים האחרים, הוא לא יהיה מושלם כמו החבר הנוכחי.
כרגע את לא בהריון אז את דואגת מעתיד שלא קיים. באותה מידה את יכולה לדמיין איך שכשתהיי בהריון, העסק שלו יהיה מצליח והוא יפרנס אתכם בגדול.
אחותי וגיסי חגגו 9 שנות נישואין לפני שבוע, יש להם 3 ילדים. הוא הביא את הפירות לראשונה לפני שנה בלבד. וגם אין ערובה לכלום אף פעם. חסרים עשירים שהפסידו את כל כספם? מאיפה לנו לדעת מה צופן לנו?
אז אני ממליצה לך להתמקד בחוזקות, לתת להם את תשומת הלב ולתת לו תמיכה ואמונה שהעסק שלו הולך לנסוק. לדעתי זה מרכיב חשוב גם ביחסים וגם באמונה שלו בעצמו שהוא מסוגל. כי אין דבר יותר כואב נראה לי מאשר בת הזוג שלי מבקשת ממני לוותר על מה שאני מאמין בו, שאני עובד עליו כבר תקופה, בשביל להיות שכיר בשביל עאלק בטחון כלכלי. .
אני הייתי אחלה שכירה, עכשיו אני חותמת אבטלה כי מישהו יכול היה לפטר אותי. יש ערובה למשהו בחיים האלה? תיצמדי למה שטוב נשמה, זה רק יעצים את הטוב.

Aski7

New member
חוץ מזה שאני מסכימה 100%!! אין לי מה להוסיף

Aski7

New member
את רומזת שאני חפרנית????

לא כי אם כן את צודקת :)

וכן מצאתי לחזק את זה:
תדמייני מצב הפוך קודם ובן זוגך עוזר לך ותומך בך ומאמין במה שאת כל כך רוצה ומאמינה, איזה כיף זה??
כסף זה חשוב אבל יותר חשוב אולי החברות והזוגיות שאין להן תחליף.
זה כמו מבחן לא מתוכנן כלפייך..
אני בטוחה שהוא מרגיש מספיק רע.
אני בטוחה שהוא דואג וזה פוגע בביטחונו העצמי התלות הכלכלית בך.. אבל הוא סומך עליך כרגע שתהי לצידו..
תשרדו עוד קצת ודווקא להיפך במקום לדחוץ למשרה חלקית תגידי לו ״אני אוהבת אותך ורוצה שתצליח אל תדאג אני איתך״
תציעי אם את יכולה לעזור במשהו אולי ואפילו כשואם במקרה יש לו נפילות ביטחון או מצפון (כשאת דווקא תפסיקי ללחוץ על עבודה בחצי משרה) דווקא אז תגידי לו ״אל תדאג אני איתך בגלל הכסף שאתה הולך לייצר כי אתה פשוט מוכשר״
אני מבטיחה שאם זה בנאדם כמו שתיארת הוא ינצור את זה לעד וזה רק יתן לכם בסיס אפילו חזק יותר.
כסף יכול לבוא וללכת.. אהבה זה קצת יותר בעייתי.
אני במקומך שמחה שיש לי את היכולת לעבוד קשה ולעזור ליקירי להשיג את החלום שלו.
איזה אושר :)

Aski7

New member
חחחחח הפתעת והצחקת אותי!!

שטויות

לפעמים אנשים מקסימים, כריזמטיים וחרוצים מתמידים בעסקים שהם מאמינים בהם (ומדביקים באמונה הזאת את כל הסובבים) ובכל זאת נכשלים כלכלית. וזה הורס זוגיות.
אחוז מאוד גבוה של עסקים נכשלים מכל מיני סיבות שחלקן לא קשורות לאופי הנפלא של יוזמיהם.

chenby

New member
אז מגיע להם

שלא יאמינו בהם ויזרקו אותם מראש?
איך אומר כריס רוק - אישה לעולם לא תקבל דחייה בגלל סיבות פיננסיות.
שטויות בעיניים שלך. בעיניים שלי לא.
כל הכבוד לו שהוא מנסה. זה הרבה יותר מ90% מהאוכלוסיה שויתרה מראש.

seelinewoman

New member
אם הוא מאמין בעצמו

הוא צריך הדרכה מקצועית.
האם הוא קיבל ייעוץ ליזמות והקמת עסק?
ממליצה לך על מט"י:

http://xn--debcn.co.il/?gclid=CKb22crv8a8CFcfP3wodtRAjVQ

מרכזי טיפוח יזמות, שעוזרים לא רק בקורסים אלא גם בחונכות אישית.
למען הגילוי הנאות, גם אני לוקחת קורס יזמות והקמת עסק שם,
ואולי זה הפתרון.

בהצלחה

המצב שאת מתארת מוכר ושוחק

ואתם שניכם מעורבים בזה רגשית ולכן לא רואים את כל התמונה. לדעתי תלכו ליועץ עסקי שיעזור לנתח ולהבין למה זה לא עובד והאם יש בכלל סיכוי שהעסק יצליח.כדאי שתקבעו תאריך יעד שאם עד אליו העסק לא יצליח להמריא הוא יצטרך לבחור אם להמשיך איתך או עם העסק.
לא הייתי מליצה להמשיל לכיוון חתונה במצב הזה.

לי אין בעיה עם צד אחד שמפרנס

אבל הצד השני צריך לתרום את שלו לזוגיות.
ז"א אם את מפרנסת, הוא לא יכול לשחק כל היום בלהיות גדול ולבנות עסק כושל. שיכבס, יבשל, ישטוף, יקנה, ישמור על הילדים לכשיהיו וכו'. זאת חמישה ימים בשבוע, ובסופי השבוע- כשגם את לא עובדת- תתחלקו בעבודות הבית שווה בשווה.
אבל המצב הזה שבו את עובדת ומפרנסת והוא משחק בלהגשים חלומות הוא קצת בעייתי. אין לי שום בעיה עם הגשמת חלומות ואני בהחלט חושבת שזוגיות צריכה לאפשר את זה ולתמוך בזה, אבל לא אם זה כושל כבר שנתיים. לו הייתי את הייתי מציבה בפניו שתי אפשרויות: או לסגור את העסק או לקחת יועץ עסקי שיסביר לו מה לא בסדר.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני שוב נאלץ להסכים עם חן

עסק, ובמיוחד עסק יזמי, הוא הרבה יותר ממתמטיקה של הכנסות מול הוצאות. אדם מכניס לשם את הנשמה שלו, חלומות, משמעות ומיטב כוחותיו. אי אפשר למדוד את זה רק בשורה התחתונה של הדו"ח הכספי.

יש פה שתי שאלות נפרדות:
א. אוהבת אותו באמת או ב. רואה בו קודם כל סידור בשבילך
1. מאמינה בהיתכנות העסקית של העסק שלו או 2. לא מאמינה.

כל צרוף הוא שונה.

אם א1, את אמורה להאמין יחד איתו ולתמוך בו. העסק הזה הוא תינוק של שניכם, גם אם הוא רשום רק על שמו.

א2 היא הכי בעייתית: את אוהבת אותו אבל לא מאמינה בעסק. במקרה כזה, מאחר וכאמור אתם כן שותפים, לכו יחד לייעוץ. אני חושב שבמקרה כזה עדיף דווקא מגשר, כי צריך אדם שמבין גם ביחסים וגם בעסקים.

ב1 זה כמובן לא המקרה, כי אז לא היית באה להתלונטן.

ו-ב2, כמובן: שחררי אותו ולכי הלאה. מגיע לשניכם יותר מזה.

chenby

New member
אוי מסכן!!

אתה נאלץ להסכים איתי?
מה יגידו אנשים?

תמבר

New member
לא מסכימה

שנתיים לעסק לא רווחי זה המון זמן, והשווי של ההשקעה מגיע לכ-6000*12*2 = 144000 ש"ח במינימום. זה המון כסף!

אני היזמית במשפחה ובן זוגי שכיר. יש לי אי אילו חלומות לכל מיני פרויקטים (גם כאלה שמצריכים השקעה כספית). לצערי, בגיל 30 בערך הבנתי, עקב לחץ מהסביבה, שאני צריכה להתבגר ואם אני רוצה לעסוק במשהו שאני מאמינה בו, אני צריכה לממן את זה, ושזה לא הוגן בעליל להפיל את זה על אנשים אחרים (בטח לא במאה אחוז). והיום אני עובדת, מפרנסת את עצמי. בן זוגי תומך בכמה שנוח לו. במקביל עושה את מה שאני מאמינה בו (שאני בטוחה שבסוף זה יצליח). זה לימד אותי משמעת, זה לימד אותי להיות פרגמטית, זה לימד אותי שגם לחלומות יש גבולות ושלהבין את זה זה ללמוד להתנהל נכון במסגרת המציאות, זה לימד אותי עצמאות, אי תלות. זה לימד אותי דברים חשובים שרק יעזרו לי להגשים את החלום שלי בטווח הארוך.

לעבוד בלי הכנסה שנתיים זה לחיות בלה לה לנד. לא הוגן שנטל הפרנסה יפול רק עליה. שתתמוך בו כמה שהיא יכולה\רוצה\מסכימה ולא מעבר. זה חייב להיות בהסכמה. הוא חייב לפרנס את עצמו. אם היא תיפרד ממנו החודש, איך הוא יחיה? מה יקרה לעסק? אם הכל מתמוטט בלעדיה, אז הוא לא מתנהל נכון.

וכל מי שכותב שתמשיך להאמין ולתמוך בו עד אין קץ, כנראה לא ממש חווה את הסיטואציה על בשרו, כי עם כל האהבה שבעולם, לדעת שאילו בן הזוג היה חולם קצת פחות ומרוויח קצת יותר, החיים בזוג היו קצת יותר קלים.
אני הרבה יותר מעריכה מי שבונה עסק במקביל לעבודה עם הכנסה, גם אם לא גדולה, מאשר מישהו שמכניס את כל כולו לחלום שלו ומשאיר את בן/בת הזוג להתמודד לבד עם החשבונות.

יש אנשים שפשוט לא יכולים להיות שכירים

נשמע שזוגך כזה ולכן אין טעם לנסות ולדחוף אותו לעבודה כשכיר.
יחד עם זאת אני שומעת הרבה פרגון והערכה בקולך ונשמע לי שהמסע הזה דווקא יכול לחזק אתכם כזוג.

מה שאתם צריכים זו תוכנית - תוכנית שתבנו ביחד (מבחינתך זה יסייע לך להתגייס למאמץ המשפחתי
) עם לוחות זמנים מדוייקים ו-plan B לכל סנריו
התוכנית צריכה לכלול את מאמצי השיווק, פירוט הפעולות הנדרשות, פרמטרים להצלחה, השקעה כספית נדרשת ולוחות זמנים

כפי שכתבו לך כאן, מומלץ להסתייע במומחים בתחום (כי למה להמציא את הגלגל מחדש)

שיהיה לכם המון בהצלחה - בזוגיות ובעסק

looking 4the

New member
זה מדהים אותי כל פעם מחדש

כמה לנו , לנשים, לרובנו , קשה עם גברים לא מפרנסים.
עם זה היה ההפך לא נראה לי שהייתה בעיה.

רק אל תשכחי שהגלגל הוא עגול ודברים משתנים...וכסף זה לא הכל בחיים.

למעלה