אהבה וכאב

אהבה וכאב

לפני שמונה חודשים התגייסתי לצבא. זה היה אחרי 10 חודשים במכינה קדם צבאית. לפני ובמהלך המכינה החלטתי שאני לא אשרת מטעמי פצפיסטיות. משהו השתנה שם כי יצאתי עם מוטיבציה, מוטיבציה שלא דועכת גם אחרי שמונה חודשים בקרבת אנשים שבוזים ללא הפסקה. אני אוהבת את המדינה הזאת, כל כך. יודעת שאין לי מקום אחר להיות בו, כאן אני יכולה להיות יהודיה, בלי להתבייש. כל יום שאני עוברת בתחנה המרכזית, אני מסתכלת כמה רגעים לעבר העיתון. תמיד יש איזה אסון. אז אני מרגישה שכולנו מחוברים בעצב ובשמחה. מאז שאני בצבא אין כמעט בן אדם אחד שאני מדרת איתו שלא איבד מישהו, קרוב יותר או רחוק. כמעט ואין. כמו שמישהי אמרה פעם- במדינה שלנו להגיע לגיל 20 וללכת לאזכרה של סבא וסבתא שלא הכרת ממש- זאת ממש פריווילגיה. איזה אנשים חזקים אנחנו, שאנחנו עדיין כאן, מחזיקים ידיים, אוהבים, כואבים. מספרים לי שהונער, בני גילי כבר לא יהיה מה שהיה דור לפניהם. אני כל כך אוהבת את הדור שלי, דור שרוב רובו בוחר לעשות שנת שירות לפני הצבא, דור שבוחר לתרום. דור שכל כך רגיל למוות, שחי לתוך המלחמות והשנאה, ועד כמה שנמאס לנו, ובאמת שנמאס לנו, אנחנו לא מוותרים, לא על האמונה בשלום, לא על הרצון לתת, ולא על המדינה. שהרגש אליה מהול כעס באהבה. חברים שלי בני עשרים ויכולים לספר לי על אנשים שמתו. בני עשרים לעזאזל. אני כל בוקר באה לצבא ורואה כמה חברות שבוזות שלי. לא מעניין אותן צבא. במדינה הזאת לפעמים, להרגיש משמע להשתגע. אנחנו רגילים ללכת לבית קפה ולפחד, רגילים לפתוח את התיק, רגילים לחשוד. רגילים לזה שהחברים שראינו לפני שתי דקות עלולים להתפוצץ. במדינה הזאת אנשים עושים הסכמים זה עם זה שאם יש פיגוע אז מתקשרים אחד לשני כדי לדעת שהכל בסדר. אני גאה ואוהבת את הדור שלי, הדור שמסרב לשתוק, הדור שמוכן לדבר, לקחת אחריות. הדור שכואב אבל מסתתכל לכאב בעיניים. אנחנו כאן, כי אין לנו ארץ אחרת. עדי

rama69

New member
עדי

היי גאה בעצמך, אם הייתי אמא שלך כך היתי מרגישה. אתי

../images/Emo68.gifאני גאה בך ../images/Emo24.gif

ככל שאנחנו כועסים על עצמנו כח אנחנו לא מבינים את עצמנו אנחנו ניכנסים לקונפליקט פנימי. וככל שנסלח ונואהב נבין שהבעיה נהייתה קטנה . וככל שלא נהיה על ההר אלה נרד ממנו נוכל לנשום לרווחה .

פרם שי

New member
דור מצויין?

"אני כל כך אוהבת את הדור שלי, דור שרוב רובו בוחר לעשות שנת שירות לפני הצבא, דור שבוחר לתרום" הלוואי שכך היה. זהו דור מחורבן, אגואיסט ולאומן, שניזון ממה שמאכילים אותו ולא מטיל ספק. הנתונים מצביעים אחרת. מעט מאוד בני נוער עשים שנת שירות, ומתי מעט ממשיכים עם מסגרות חברתיות במהלך ולאחר הצבא.

הדור שלי

אני הייתי כמוהם בדיוק לפני שיצאתי למכינה. הייתי אגואיסטית, לא רציתי לשרת בצבא בכלל, וממש אבל ממש לא עניין אותי לתרום למדינה ולאחרים. מה השתנה? דבר מאוד פשוט, פיתחו לי את האכפתיות למדינה. אחרי שחרשתי אותה ברגל, אחרי שלמדתי עליה, הרגשתי אותה, אחרי שראיתי שאני באמת יכולה לשנות, אז הכל השתנה. אנחנו מאבדים את האכפתיות כאן, במדינה שחיה במאבק מתמיד, שלוקחת מאיתנו את היקרים לנו ביותר. אני עד היום לא מסוגלת לזרוק זבל על הרצפה. דבר קטן אבל גדול. ואני מאמינה שהדור שלי מתחיל לשנות דברים. השאלה היא באיזו זוית בוחרים להסתכל. עדי

למעלה