אהבה וירטואלית

אהבה וירטואלית

פעם ראשונה שאני כותבת כאן בפורום, הגעתי בעקבות הודעה שיש כאן מהראשי, חשבתי לכתוב שם אבל החלטתי לפתוח כפוסט נפרד.
אז קרה לי מקרה כזה, הכרתי מישהו מארה"ב, ואנחנו בקשר כבר כמעט שבוע, מתכתבים.
היה קטע מסויים שרציתי להפסיק את זה, אבל לא היה בי כוח, כי זה נעים לי שיש מישהו שמאחל לי לילה טוב ובוקר טוב, וכותב לי שהוא מתחיל לפתח כלפיי רגשות.
הוא מדבר אל הלב שלי, מדבר על אהבה. בכרטיס באתר שהכרנו הוא לא כתב כמו בחורים אחרים, שהוא מעוניין לשכב איתך אחרי 3-5 פגישות (שלי זה עלול להיות מוקדם מידי).
הבעיה היא שעד היום רק התכתבנו, ועל סמך ניסיון העבר שלי, זה לא מספיק אמיתי, ההכרות כזאת. עד שנפגשים זה לא מספיק אמיתי, אבל אין לי את הכוח להפסיק את זה.
בעיקר אחרי שלפני חודשיים הכרתי מישהו ויצאנו מספר שבועות, ונורא נפגעתי ממנו. טען שאין לו רגשות אליי, אבל בכל זאת ניסה להכניס אותי למיטה.
חשבתי לעצמי שאולי בחורים לא ישראלים יכולים להיות יותר רגישים, והוא משתמש ברומנטיקה ומדבר על אהבה. מתי שמעתן פעם אחרונה בחור ישראלי מדבר על אהבה? על מה שהוא מרגיש, ולא רק בקטע שלילי, כשהוא מעוניין לזרוק אותך?
אז הגעתי למסקנה שאולי בחורים ישרלאים לא טובים לי. וזאת הסיבה שנגררתי לקשר עם הבחור הזה מארה"ב שאולי הוא מקסים ונפלא, אבל אין לי ממש מושג מי הוא, חוץ מזה שהוא כותב לי דברים שנעים לי לקרוא. אבל אין לי כוח לחתוך את זה, כי אני נמצאת בתקופה לא טובה. וכי ביאזשהו מקום אני מוצאת שהקשר איתו מנחם אותי.

Daolina

New member
קודם כל ברוכה הבאה, יופי שבאת

אני גם חזרתי לפה רק לפני כמה ימים אחרי העדרות ארוכה, אבל עושה רושם שיש כאן
בפורום אנשים מאוד נחמדים ואני בטוחה שתמצאי כתף חמה, ואולי אפילו כמה מילים שיעזרו.
אתם מכירים שבוע וכבר מדברים על אהבה? באופן כללי או במסרים אחד לשני על רגשות שלו אליך ולהפך?
מה לגבי המרחק, חשבת על זה ברצינות? זה לא פשוט בכלל לנהל קשר ממרחק (מנסיון). זה ממש צריך להיות מדהים כדי שזה יצליח.
אם את רואה בזה קשר מנחם בלבד אז למה שלא תגידי לו שאין לך כוונות רציניות אבל את שמחה שהוא חבר שלך עכשיו כי את זקוקה לחבר.
ואם את לא יודעת מי הוא, אז אולי הגיע הזמן לשאול אותו: אז מי אתה ואולי להיפגש בסקייפ לשיחה במצלמה ולראות מבט, חיוך ועינים.

מנסיון אני כותבת לך, שקשר עם אדם זר מארץ זרה ועם שפה זרה זה לא פשוט. זה אתגר רציני.
אולי באנגלית זה קל יותר. ובכל זאת יש דברים שרק עם ישראלים תוכלי לחוות ניואנסים קטנים, הומור, רקע משותף של תרבות משותפת
שירים משותפים, חגים.
לריבבשפה שהיא לא שלך זה מאוד קשה
. אז משתמשים יותר ברגליים, ידיים והבעות.

אם הקשר מנחם אותך ועושה לך טוב על הלב. לא הייתי מפסיקה אותו. אבל תיהיי כנה בכוונות שלך.
היה פה פעם מישהו שתמיד כתב: תיאום ציפיות. אז תתאמי איתו ציפיות ומקווה שיצליח לכם.

בקשר לגבר שפגע בך, רוצה לספר מה קרה? למה כל כך נפגעת ממנו כי הרגשת אליו והוא לא הרגיש?

תשובות לכל דבר...

מדברים בכללי, על דברים שהיו בעבר גם. כי שנינו היינו בקשרים אחרים וחווינו את טווח הרגשות.
הוא כתב לי שהוא מתחיל לפתח רגש כלפיי, זה עדיין לא אומר אהבה. אבל כן, גם אני חושבת עליו ככה במהלך היום לפעמים, כי נעים לי לדבר איתו. בעיקר כשאני בתקופה כזאת גרועה.
כפי שכתבתי, אני מוצאת שזה מנחם.
אין לי בעיה עם אנגלית, ככה שזה לא מרגיש לי יותר מידי זר. אני עובדת עם אנשים מחו"ל. ותתפלאי, אבל יש דברים שאפילו קשה להביע בעברית וקל יותר להביע באנגלית. כל מיני ביטויים.
לגבי המרחק- נכון זה רחוק, אבל אני לא אפסול אף אחד גם אם הוא גר בקצה השני של העולם. אם הבן אדם שאני אמורה לחיות איתו גר על בצד השני של הגלובוס, אז שיהיה ואפרופו, היינו יכולים להכיר גם בביקור של אחד מאיתנו בחו"ל (אותו או מישהו אחר), וכבר קרה לי.
הרצון שלי בזוגיות חזק יותר מההשתייכות ללאום, וחוץ מזה שאני גם ככה לא מרגישה שאני הכי מחוברת לכאן. פחות אולי מאחרים.
כי בכדי להיות מחוברת למקום את צריכה להרגיש שהצרכים שלך מסופקים.

לגבי הבחור שפגע בי- אני כועסת כי הוא ידע שאני מחפשת קשר רציני והוא השלה אותי וניסה להכניס אותי למיטה ונגע בי ולחץ עליי גם כשאמרתי לו שאני לא מעוניינת. וזה בלבל אותי. הוא אמר לי: "אני יודע שאת רוצה", גם כשלא רציתי. לא רציתי לא בגלל שלא נמשכתי אליו, אלא כי זה היה לי מהר מידי ולא היה ברור לי מה אני רוצה. אני מפתחת רגשות לפני שאני מעוניינת לשכב עם מישהו. מישהו שאני לא מפתחת כלפיו רגשות אני בכלל לא ארצה לשכב איתו. לצערי אצל רוב הגברים אצלנו זה לא ככה.
אני לא בנוייה לזה, לא בנוייה לסטוצים ואני בכללי שונאת אנשים שמשקרים. אני לא כזאת.

Daolina

New member
אני שמחה לקרוא שיחסים עם זר לא מפחידים אותך

בעצמי נשואה לזר מהקצה השני של העולם, מתרבות זרה עם שפה זרה ובכל זאת כבר 17 שנים אפילו יותר.
זה יכול להצליח. ברור. אבל זה לא פשוט בכלל.
יש בכלל דבר כזה זוגיות פשוטה?
אז אני מבינה שאת כן תנסי לקחת את זה שלב אחד קדימה ולפחות לראות עם מי את מדברת?
מקווה ששניכם תאהבו את מה שתראו כשתחייכו את החיוך הראשון.

בקשר לגבר שפגע בך. לא נעים מה שאת מספרת. ועצוב שככה זילזל ברצונך ולא הצליח להכיל את הבילבול שלך
ופירש את זה כאילו רוצה אבל פוחדת. אם היה כנה ברגשותיו, היה מחכה לך עד שתרגישי שלמה עם זה.
אבל כמו שכתבת הוא כנראה רק חיפש לעצמו סקס.
אז טוב שקשרת אותו בחבילה דמיונית והעפת אותו לירח (זה מה שאני עשיתי בדמיוני עכשיו כשקראתי את מה שכתבת).

אין לי מושג

בכללי כפי שאמרתי, ממש לא אפסול מישהו בגלל שהוא נולד במדינה אחרת. כפי שלא בחרנו למי להיוולד גם לא בחרנו איפה ניוולד. ואהבה אפשר ליצור בכל מקום, אם יש שפה משותפת (ובמקרה שלנו יש), אז הבדלי תרבות לא אמורים לדעתי להוות גורם מכריע, אלא אם כן מתלווים לכך כל מיני ענייני דת פנאטיים (לא במקרה שלנו).
אבל כן, אני לא משלה את עצמי, ולכן גם העלתי מלכתחילה את הפוסט. אין לי מושג מי הבן אדם, ונראה לי מוזר שהוא כותב לי שהוא מתחיל לפתח כלפיי רגשות, מבלי שדיברנו או נפגשנו. זאת פנטזיה לדעתי.
אבל אני חוששת שאם נמשיך את זה יותר זמן, יהיה לי קשה לעצור את זה. ניסיתי כבר לומר לו פעם אחת, שלא נראה לי שזה יילך בינינו, בגלל המרחק, אבל המשכתי בכל זאת. מה שאמרתי זה שבמקרה שהייתי מתאהבת במישהו שפגשתי, לא הייתי עוצרת את זה בגלל שהוא לא ישראלי. זה ברור.

לגבי הגבר שפגע בי (לא יודעת אם לקרוא לו גבר, כי הוא לא ממש), ברגע שאמרתי שאני לא מעוניינת וניסיתי להרחיק אותו פיזית, הוא היה אמור לכבד, והוא לא כיבד.
זה שהוא פירש את זה כאילו רציתי, מראה שיש לו בעיה בקריאה של אנשים או בכיבוד של נשים והרצונות שלהן בפרט. ומניחה שאני לא הראשונה ועצוב שכנראה גם לא האחרונה, וזה אוכל אותי.

תודה שהגבת לי, בכל מקרה... אני מעריכה
.

גדעון היחידי

New member
מנהל
eternal sunshine10
בלי להיכנס לעובי הקורה
קראתי את הדו שיח שלך עם דאולינה.
כדאי לך להיעזר בעצות שקיבלת ממנה.
ובכללי הזהרי מאנשים לא מזוהים במדיה הזו שכן הם עלולים להיהפך ולהוריד את המסיכות.
ברוכה הבאה לפורום הנחמד הזה
גידי.

את הולכת כרוכה אחרי העטיפה ואחרי מה שיוצא ממך

הרי המילים והטון זה משהו שהוא יכול להשמע כמו, אצלך, והוא יכול לערוך ולנסות חזק..ובדייט אחד במציאות זה יכול להגמר.
אם יהיה דייט. מנסיון תזהרי מלחלום על הפנטזיה שהם לא כמו פה. יכולה להיות לך מערכת יחסים גרועה עם מישהו מארץ חלומותייך. זה לא אומר כלום. האופי בחו"ל הוא לא אחיד פר ארץ מוצא. האירופאים לא כולם קרים, האמריקאים לא כולם טיפשים, והישראלים לא כולם חראות חצופים מטנפי בתי מלון
עוד נורת אזהרה, קשר וירטואלי בין אם בין יבשתי של שבוע זה משהו שיכול להתארך ולספק חלל רגשי אצלך...
&nbsp
גם בהכרויות עם נשים מחו"ל צריך לבדוק טוב טוב על מי נפלת, כי הבדלי השפה והתרבות כמו לדבר באינטרנט לפעמים מטעים...

לא הבנתי כ"כ מה שאתה מנסה להגיד

כי אף משפט לא מחובר לזה שאחריו. אבל זה אופייני לחלק מהאנשים כאן, שאין להם מספיק יכולת ביטוי, או שאין להם משהו ענייני לומר, אבל בכל זאת מתחשק להם להישמע.
מה שכתבתי זה, שאפילו שהוא ממדינה אחרת, אני לא אוותר על אהבה (איתו עם עם מישהו אחר), כי זה חזק יותר מלאום מבחינתי. ככה שנראה לי שהשלמת פה פערים או הוספת פה מהדמיון שלך, כמו: "עטיפה חיצונית", או: "ארץ חלומותייך". לא יודעת איפה קראת את זה.
גם לא אמרתי שכל הישראלים חצופים, אבל כן, רוב הגברים הישראלים שהכרתי, הם לא מהסוג שהייתי רוצה לחיות ולהזקן איתו, כי הם מקדשים מין ופחות שמים דגש על אהבה.
וכן, כתבתי שאני חוששת שיהיה לי קשה לעצור את זה, אבל כרגע אני לא ממש מעוניינת להפסיק. יכול להיות שאם יום אחד ניפגש, שאני אתאכזב מאיך שהוא נראה. זה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות. אז? אנשים כל הזמן נפגשים עם אנשים שבתאוריה הם יכולים להתאכזב מאיך שהם נראים, ומראה חיצוני בעיניי לפחות, אומנם הוא חשוב, אבל לצד עוד פרמטרים. אני לעולם לא אהיה עם מישהו רק בגלל איך שהוא נראה, ואני גם לעולם לא אפסול מישהו, רק בגלל שהמראה שלו לא מושלם.
אני כן אפסול מישהו, אם ההתנהגות שלו כלפיי לא מכבדת, או שהוא ביקורתי מידי.

שלום

אפשר לזהות ולהרגיש לפי צורת דיבור והתנהגות דברים על האדם כמו כמה הוא אוהב אותנו ומה אופיו. אם הוא ניכר כנחמד ונהנים אתו, כדאי להיות אתו. אם הוא משקיע ותורם לנו בהתנהגותו, אפשר להבין שאנחנו חשובים לו. צריך לתת לקשר להתפתח ולהרגיש כמה הוא והנתינה אמתיים, ובהמשך כשיש עניין משותף חזק ניתן להתקרב ולקרב גם את העניין וגם את הרגש.
&nbsp
&nbsp

לא לגמרי הבנתי

למה קשור מה שכתבת לי.
עם הבחור מארה"ב, לא יודעת אם אפגש אי פעם. קרוב לוודאי שלא.
עם בחורים ישראלים, או בחורים אחרים שהופיעו ויופיעו בחיי, אני מסכימה איתך שלוקח זמן להיקשר, העניין הוא שיש הרבה אנשים חסרי סבלנות ובגיל שלי כבר יש הרבה בחורים שאם הם לא מצאו זוגיות אולי זה בגלל שהם לא בנויים לזה, או שגדלו בבית שמה שראו שם גרם לתפיסת הזוגיות שלהם להתעוות.
אני מחפשת את אלו שאיכשהו נשארו נורמאליים ושמסוגלים להיקשר ולהתחייב. ממה שאני רואה באתרי הכרויות נניח, הרבה מחפשים את הסיפוק המיידי, שזה בניגוד ללבנות זוגיות. וגם כן תמיד יכולה לבוא מישהי טובה יותר בתאוריה, זה גורם להרבה גברים להרגיש ששום דבר לא מספיק טוב להם. כמו ילדים שנותנים להם יותר מידי צעצועים והם לא מעריכים כלום.

תשובה

אל תחפשי באתרי היכרויות, אלא השתתפי במסגרות כמו חוגים ולימודים ושם תמצאי אנשים עם שפה משותפת וקשרים רציניים.
&nbsp

שלום לך

האם אפשר להתאהב וירטואלי?
אני מעולם לא הייתי חסידת המסרים נמאס לי מהר אם אני רואה שזה לא הולך לשום כיוון.
בעבר היה לי קשר כזה או שניים שמאחד מהם פשוט היה לי שברון לב ברמה שהחלטתי שאין יותר מסרים עם גבר שאני לא רואה תמונה או שמץ של עניין להפגש.
זה מרגיש נוח הוירטואלי וגם הכתיבה במובן מסויים ממכרת ואז את פתאום מבינה שאין לך מושג במי פיתחת תלות מסויימת,
היו כאלה שאמרו שזה קורה רק לאנשים שאין להם קשר וצמאים לקשר יכול להיות שבאותה תקופה לפני 3 שנים זה היה טיימיניג כזה אבל לדעתי האמת מגיעה כשנפגשים ואז את מבינה שזה בכלל לא מה שחשבת.,
עצתי לך לא להתלות בקשר בשום אופן זה יוצר אשלייה ואז זה ניתך לך בפרצוף,
תמשיכי לצאת ותנסי כי זה חלק מהחיים אם לא מנסים לא יודעים.

תודה על התשובה

כעיקרון לא נראה לי שאמשיך עם זה. למרות שכתב לי שאני "אהבת חייו", אבל כמו שאת כותבת, זה לא משהו שאפשר לדעת לפני שנפגשים. ונכון שאומנם אין לי קשר, אבל יש לי עוד אנשים בחיים, ואולי זה מה שבין היתר מונע ממני להתמכר לזה. ואני ממש לא מסוגלת לכתוב לו דבר כזה בחזרה, כשעוד לא נפגשנו.
אם זה היה מישהו כאן מהארץ, הייתי מציעה אחרי כמה זמן של התכתבות כזאת, פשוט להיפגש, וזה היה עונה על כל השאלות.
וכן, ראיתי תמונה שלו, אבל זה אף פעם לא ברור איך הוא נראה במציאות. הופתעתי בעבר כבר לטובה, וגם לרעה.

Daolina

New member
אחרי שבוע של שיחות טוען שאת אהבת חייו?

ואפילו לא נפגשתם.
נשמע מעט הזוי. הצהרה כזאת היתה מיד מדליקה אצלי נורת אזהרה.
אם הייתי במקומך הייתי פועלת באותו האופן ופשוט מסיימת את הקשר.
אנשים כאלה שמהר מדי רוצים הכל, שמבטיחים את הירח, הכוכבים ואת השמש
שמצהירים שמוכנים עכשיו בזה הרגע לרדת על ברכיים ולהעניק לך טבעת כי את האחת.......
באופן אישי מפחידים אותי. נכון לא כתבת שהוא עשה את כל מה שכתבתי או הבטיח הבטחות.
אבל הצהרת האהבה שלו הספיקה להשלים לי בראש תמונה.

היי , אענה לך בצורה מסודרת..

קודם כל, הכל יכול לקרות וזה תלוי רק בכם.

אם את שואלת על אהבה וירטואלית, אז אני מהמאמינות הגדולות והתומכות הגדולות עוד יותר, כי אישית זה קרה לי מעל פעם אחת, והרגש שהתפתח נשאר גם לאחר הפגישה ורק התחזק לקשרים מדהימים וארוכים. הרגש שמתפתח לפני הפגישה, הוא רגש לכל דבר, הוא לא אשליה, ולא פנטזיה הוא רגש.
בצד השני כותב אדם... אדם שמשהו בו תופס אותך, מושך אותך, ולפעמים אפילו אי אפשר להסביר את המשהו הזה, פשוט מאד משהו אמיתי מתפתח.

אז נכון, יש חסרונות לא מעטים ולכן זה גם לא מתאים לכולם ולכן אני גם לגמרי מבינה את אלה שטוענים שזו פיקטיביות... אבל זה רק כי הם לא באמת
חוו אהבה כזו בצורה משמעותית.

לרוב האנשים היום יותר קל לוותר או לומר שזה ילדותי או שטותי, מאשר להאמין בדברים שהם קצת אחרת מהשבלונה שהם מכירים.
אבל תדעי שזו אהבה לכל דבר, חזקה לפעמים מצורות אחרות, כי את לא מתאהבת בעיניים או בגזרה או במראה, את מתאהבת במחשבות דעות
גישות... ואופי.
יש שטוענים שאדם מאחורי מקלדת יכול לזייף אישיות שתהיה שונה ממה שהוא... אבל זה נכון רק לזמנים קצרים בהם סתם מתאמצים להרשים,
אדם שאת מתכתבת איתו בצורה יומיומית, יחשוף המון מעצמו אפילו בלי לשים לב.. ויגרום לך לראות המון דברים שהוא כלל לא יודע שבאים לידי ביטוי, וזה לטובה וגם לרעה. לכן זו צורת הכרות בעיני אחת הטובות שיכולות להיות..

אם את שואלת האם קשר עם בחור מחו"ל יכול התקיים? כמובן שכן .
אבל זה תלוי בכם נטו... האם אתם מוכנים להכנס לקשר מרחוק בכלל, וקשר בין יבשתי בפרט.
זה אומר מה יקרה הלאה?
האם את תטוסי אליו?
הוא יבוא אלייך לפה?

בין כל הערפל הורוד של הרגש, צריכה לבוא גם הזהירות לדעת האם הוא רואה בך משהו כייפי אבל לא משהו רציני לטווח הארוך, או ששינכם מתואמים בגישות שלכם לקחת את הקשר הזה הכי רחוק שאפשר.. ואם רוצים, גם השמיים לא הגבול

תהיי כנה עם עצמך והאם את מוכנה להשקיע מה שצריך, ואז תוכלי לברר גם איתו.

דבר נוסף שקצת צרם לי בעין, זו העובדה שכנראה בגלל שנפגעת, את משליכה המון על גברים ישראלים בהכללה לא כ"כ הוגנת...
יש לא מעט אנשים טובים ואוהבים גם פה בארצנו הקטנטונת...

מתי שמעתי בחור ישראלי מדבר על אהבה.....? אתמול...
כך שזה קיים ועוד איך.

למעלה