אהבה הורגת?

מירי,

New member
אהבה הורגת?

תהל שלנו כבר בת 3 חודשים- כולנו מסתגלים וחוזרים לשיגרה (כן, כן אני חזרתי לי לעבודה...). הילדים אוהבים אותה מאוד, אבל... בהיותם ילדים יש גם קשיים, אבל עם בן יש בעיה (?) פיזית- בן הוא ילד של מגע הרבה מגע המון חיבוקים ונישוקים, הוא אומנם רק בן 5 אבל כמעט בגודל של אחיו בן ה-7 (שגם הוא ילד לא קטן...) וכמובן שהוא מאוד רוצה להראות לאחותו כמה שהוא אוהב אותה והוא מחבק ומנשששששששששששק, לא מעט פעמים היא ממש מגיעה לבכי ובאחרות אני ממש חוששת לאיבריה. אין בו שום כעס כשהוא עושה את זה (את הכעסים והקינאה הוא מביע אחרת) והוא מאוד כועס ועוד יותר מזה נעלב עמוקות כשאנחנו מעירים לו או אפילו נאלצים להזיז אותה ממנו.... נוסיף לכך שאחיו ה"גדול" הוא ממש חויה יחד איתה- והוא רואה וגם בזה מקנא.... אנחנו מנסים ללמד אותו נשיקות קטנות וחיבוקים קטנים אבל אני קצת פוחדת שאם אני אמנע ממנו את המגע זה יגביר את הקינאה והכעס... רעיונות?

ציפי ג

New member
אני נותנת להם לחבק כרצונם

אם חגי בוכה הם נבהלים ומפסיקים וכך הם לומדים שצריך להזהר. התינוק הקטן מגיב די מהר בבכי, כך שלמצב של סכנה הוא לא מגיע, אלא רק לחוסר נוחות.

מירי,

New member
אל תיבכי תהלוש ../images/Emo5.gif

בהיותו בכין לא קטן בעצמו הוא לא נבהל מבכי הוא מנסה בעוד חיבוק להרגיע אותה
(ככה הרי מרגיעים אותו- לא?)

שרוֹן

New member
כן, אבל כאן היא מתארת מצב

שהילד לא מרגיש את הגבולות של אחותו. היא בוכה והוא ממשיך, כך הבנתי. גיסתי היתה מרסנת את ילדיה (בעיקר ביתה הגדולה, שכל כך רצתה להרעיף אהבה) רק כשהם השתלטו על עידו באופן שהוא היה נזעק. הוא נשמע מספיק גדול שאפשר להסביר לו שיהיה קשוב לה, ושידע להפסיק אם זה יותר מידי בשבילה.

צימעס

New member
אולי שהיא תנשק אותו?

תהל בדיוק מגיעה לגיל בו היא תאכל כל מה שיוגש לה. גם לחי של אח
בנוסף, הוא יכול להראות אהבה בדרכים נוספות: לתת לה צעצוע, לשחק אתה בחיוכים הדדיים, לדבר אליה, לשיר לה... אצלינו, רק מלראות את הילדים הקטנה מאושרת. מרביצה חיוך, ושועטת בחדווה אל אחיה הישן
> הלחיים של צימעס וב"ב אכולות היטב
<

לאה_מ

New member
ועוד אפשרות

לשוחח איתו על סימנים שמעידים שלמישהו לא נעים. מה הוא עושה כשלא נעים לו? איך תהל מראה שלא נעים לה? אולי אם הוא יהיה מודע יותר לשפת הגוף שלה, לסימנים האלה, הוא יוכל להזהר יותר. אגב, אני הייתי משלבת את השיחה הזו גם בשיחה עם סימנים שמעידים שלמישהו נעים - איך הוא רואה שתהל אוהבת אותו ורוצה שהוא ישחק איתה.

מירי,

New member
כשלא נעים לו הוא מאוד רוצה....

שיחבקו אותו וינשקו אותו - אז אם בטעות הוא 'עשה לא נעים' לתהל- עכשיו הוא צריך לחבק אותה ולנשק אותה- מ'זה צריך, חייב!

מירי,

New member
אצלנו מגישים אף....

אבל הוא מתעקש להגיש אותו "דווקא" כשהיא צורחת ציצי , המסכנה זה כ"כ מתסכל אותה שהיא צורחת 'עוד יותר' (והיא יודעת לצרוח...) ואז הוא נעלב ממנה שהיא לא מחייכת אליו, וכועס עלי שלקחתי אותה ולא נתתי לו לשחק איתה..... את כל ההצעות שלך ניסינו להציע לו- אבל זו לא הדרך שלו הוא "חייב" לגעת....

למעלה