אהבה בבעיה

MissEden

New member
איני יכולה להיות סלחנית כלפי ההורים

במקרה כזה. הורים שלא יודעים לשים גבול בין היותם הורים להיותם בני אדם. הם כל כך מכעיסים אותי! בני התחתן עם גרושה פלוס ילדה ואני הרווחתי גם כלה מדהימה וגם נכדה מתוקה להפליא!! אבל אני חושבת שאנשים שנוהגים כך מלכתחילה לא ראויים לאהבת בתם ושלא יהיו לה כל רגשי אשם מזה שהיא הולכת עם הגבר שהיא אוהבת ולא תומכת בהורים שאינם נותנים כבוד לה, להחלטותיה ולבחירותיה.

OFERRY

New member
אני לא זקוקה

לביקורת עליהם, אני עושה את זה בעצמי. אני צריכה עצות לגישור

מבינה את שני הצדדים-

גם את של אחותך וגם את של הורייך. את חייבת לזכור וגם כך אחותך שזה הכל נובע מדאגה, ובכל זאת- היא בת 28, ואומנם זכותם להביע דיעה, אבל זכותה וחובתה לעשות מה שהלב אומר לה לעשות, ובסופו של דבר הם יאלצו לקבל אותו ואת הזוגיות שלהם. אין שום דבר פסול בגבר גרוש, אבל מבינה את החששות שלהם לגבי האם הייתה בגידה וכו', למרות שהוא הוכיח עם המסמכים שלא הייתה.

ברגע שאנחנו

חיים בכדי להשביע את רצונו של מישהו אחר , אנחנו בבעיה. מצד אחד כתבת שהורייך נאורים ומודרניים, ומאידך גם את יודעת שדעותיהם בנושא פרימיטביות, ואלו אכן דעות מיושנות שלא מעידות על פתיחות ורצון כלשהו לקבלה, אם אחותך לא תשביע את רצונם. הבחור הראה לאחותך שלא היא הגורם לעזיבתו את אישתו, אחותך מאוהבת בו והוא מאוהב בה-מלבד היותו גרוש לעתיד, יש בו עוד 'מום'? ואגב, אין טעם להיכנס לסיבות שהביאו אותו לא לספר לאחותך כבר בתחילה שהוא בהליך גירושין. ישנה אפשרות שאם הוא היה מספר לה מראש, היא היתה פוסלת אותו כאדם-ממש כפי שהורייך עושים, ואז אולי היא היתה מפספסת את אהבת חייה.

לא עושים דבר

ולא מתערבים בעניין. האנשים אנשים מבוגרים,וזכותם המלאה להתנהג כאדיוטים.

מדעית111

New member
מעניין... בת כמה את?

שלום, אני ממש בטעות נכנסתי לכאן...ואולי זה יועיל קצת... קראת פעם את הספר "גברים ממאדים נשים מנוגה"..? אם כן, היה לך ב- 50 הדפים הראשונים הלם, ממצב\ מעולם שלם שלא הכרת? (אם לא- אני ממליצה לך מאוד!! זה יכול להועיל המון בתור נשואה : ) ) ולמה הפתיחה הזאת? כי לפעמים צריך ללמוד\לקרוא על דברים כדי שלא יהיה פספוס ע-נ-ק בהבנה הבסיסית... לדוגמא -א-ה-ב-ה-... אמרת כשזה נעלם, לוקחים את המזוודה והולכים.. זה טעות בהבנה! לכי, תלמדי על האהבה זה נושא כל כךךךך מורכב... והדוגמא הכי קטנה (אם את מכירה את זה אז תסלחי לי) למה אמא אוהבת את הילד שלה כ"כ?.. חשבת על זה פעם?!? היא סובלת בהריון, (מנסיון
) היא סובלת בלידה.. קשה לה בהנקה, קשה לה כשהילד מתחיל להתבגר.. וכו' וכו'.. אז למה. ואיך זה יכול להיות.. שאמא אוהבת וממשיכה לאהוב את הילד שלה כ"כ... (זאת האהבה האמיתית שאשה וגבר נשואים אמורים לשאוף ולהגיע אליה ....) תחשבי על זה ..ואם בא לך שאני אמשיך, תעשי צלצול :).. ואני אמשיך...

מדעית111

New member
לא ענית לי על השאלה - אהבה?

חשבת עליה פעם? קצת בצורה מעמיקה יותר? מאשר לא עושה לי את זה אז עוברים הלאה.?... ובכלל מה עם האהבת האם לבנה?

מדעית111

New member
כשקראתי את הספר הזה הייתי בת 22

ולא ענית לי על השאלה, קראת אותו? אולי כשהיית בת 15?! :)

זכוכיות

New member
לא אותי שאלת,

קראתי אותו, כשהייתי בת 19, אחד הספרים הפופוליסטים הטיפשיים ביותר שיצא לי להניח עליהם את ידי. בולשיט לקופאיות...

smailytal

New member
פרק ב לפעמים יותר

טוב מפרק א' כי לומדים מכל הטעויות שבפרק הראשון והקשר השני מתבטא יותר טוב שתלך להורים שלך אפילו בלעדיו בסוף הם יקבלו אותו ללא ברירה בהצלחה

כמה דברים על הנושא, ועצות..

במקרה נכנסתי לעמוד הראשי של תפוז וראיתי את אשר נגלה לעיני, זה סקרן אותי ונכנסתי לכאן.. היות ובמקרה אני מכיר ומעורה בסיפור כזה ממש מקרוב... כמה דברים: בלי לפגוע באף אחד חלילה, אבל לאנשים יש סטיגמה פסולה לדעתי על גרושים וגרושות.. אני מסכים שזה מעט מרתיע - אך לא יותר... הם אנשים בדיוק כמונו וכמו כל אחד, ולצערי היום זה רק מתרבה מיום ליום המאגר של הגרושים והגרושות ויש ביניהם אנשים ממש חכמים יפים טובים מוכשרים מסודרים כבר בחיים שלא חסר להם כלום וכו'... צריך אולי בתחילת הדרך יותר לחשוש לבדוק להעריך את הבן אדם נכון.. וזה שזה מרתיע זה בגלל הסטיגמה של הגרוש/ה שלא יודעים את הנסיבות שהביאו למצב זה שבו הוא או היא נתונים בו/ה.. שיכול להיות לפעמים מקרים גרועים חלילה של בגידה ותקיפת בני זוג אלימות וכדומה.. ויכול להיות לפעמים ממש דברים מהותיים כמו אי התאמה או כל מיני סיבות קטנוניות כדומה ואחרות.. לכן צריך לבדוק למה ולמה הנסיבות הביאו למצב של הגירושין - ולא צריך לפסול אדם בגלל היותו בקטגוריה של הגירושין שזה לבד כל ההליכים, הצער והעגמת נפש המרובה הזאת, זה לבד מספיק עונש וצער גדול ולא צריך להוסיף עליהם עונש וסטיגמה ולא מאחל לאף אחד לעבור זאת... עכשיו יש בדרך כלל את הבעיה המרכזית של ההורים: (שזה לא כולם יש הורים שזה לא מפריע להם העקר שהבן אדם יהיה טוב וילדיהם יחיו באהבה ויהיו מאושרים, ויש הורים שמתוך דאגה וחיבה או אהבתם לילדיהם עושים את השיקול הקל למה שהבן/ת שלי יצאו אם גרוש/ה אם הם נורמלים חמודים טובים ואין להם שום בעיה אחרת, כביכול חלילה למה שיצאו עם סוג ב' או מיטה חולה חלילה, וחלילה. וזה ממש לא נכון הסיטגמה הזאת, אבל זוהי המציאות שכך לצערנו יש אנשים שמתסכלים עליהם) והבעיה היא זה איך להודיע את זה להורים ? איך ההורים יגיבו ומה גודל וחוזק תגובתם תהייה ? יש לפעמים כאלו שלא הכינו את ההורים מראש ע"כ, וזה נפל להם ככה בבום אחד, ולכן גם התגובה הייתה בהתאם יותר קשה וקיצונית. יש הורים שגם אם יספרו להם את זה בהדרגה וכו' לא יעזור כלום, לא יקבלו את זה, וכמובן שתמיד תמיד זה רק תקופה "כי אין מצב לעולם שהורים בסוף לא ישלימו אם זה".. ויש הורים (שלא פוסלים על הסף) שכן יקבלו את זה ביתר קלות לאחר שחושבים וסומכים על ילדיהם שאם זה טובתם ורצונם שיעשו זאת.. ולספר להורים בהדרגה זה לדבר על הנושא הזה בבית סתם, או באופן על מישהו אחר, ולא חסר איך ועל מה סתם לדבר על הנושא - לגרות ולהרגיש תגובתם בנושא, וכו' וכך לאט לאט... אני פעם הצעתי למישהי שיצאה עם גרוש +1 לאחר שלא ידעה להשית עצות בנפשה מה לעשות, ביודעה שהוריה יהרגו אותה יזרקו אותה מהבית וינקטו נגדיה צעדים מאוד קיצוניים, לאחר שהיא הייתה בחורה ממש צעירה באיזור גיל 20 חמודה ויפה שעוד כל החיים לפניה ולמה לה להיכנס "לברוך" לדבר שכזה, אמרתי והצעתי לה בתחילת דרכיה אל תספרי להורים כלום שאת יוצאת איתו בתור חבר ובן זוג אלא סתם בתור ידיד ואל תספרי עליו יותר מידי איפה הכרתם וכו', ואתם ידידים טובים וכו' וכך הייה תקופה די יפה של חודש חודשיים, והבחור הייה מגיע אליה הבייתה כמו חבר ממש, ואמה פעם שאלה אותה אפילו למה היא לא יוצאת איתו בקשר רציני לאחר שכבר הכירה את מעלותיו החיוביות ואת אישיותו ובתחילה לא ענתה לה כ"כ אמרה לה נראה כבר אני לא יודעת.., ואחרי התקופה הזאת של חודש חודשיים ששהורים שלה כבר הכירו אותו טוב יום אחד הוא הגיע אליהם הבייתה והם ישבו כולם היא הוא והוריה ואכלו יחד וכו', ואחרי שהלך אמרה לאמה שהיא רוצה לספר לה משהו ושאלה אותה מה היא אומרת ומה היא תעשה לה אם היא תצא עם גרוש וכ'ו וכמובן שאמא שלה אמרה מה נפלת על הראש חסר בחורים טובים וכל הבלה בלה כפי החששות שלה.. ואז היא גלתה לאמא שלה על הידיד שהיא יוצאת איתו את כל האמת, אמא שלה הייתה בשוק לכמה רגעים... ולאחר ששמעה מביתה את כל ההיסטוריה שלו והנסיבות שהביאו לגירושין שבאופן זה, זה כלל לא היו בגללו ולא הייה אשם בכך בכלל, אמא שלה אמרה לה תקשיבי לי טוב אם היית באה אלי הבייתה ומספרת לי שאת יוצאת אם גרוש הייתי זורקת אותך מכל המדרגות, אבל לאחר שמדובר בידיד הזה שאני כבר מכירה אותו כ"כ טוב ואף מעריצה אותו מאוד אני מקבלת את זה עכשיו ביתר קלות ובולעת את הזה, אבל לכתחילה לא הייתי מקבלת את זה בשום אופן.. כמובן שאני מבין שאצל אחותך את הדבר הזה כבר מאוחר מידי לעשות לאחר שכבר סיפרה להורייך, וההורים יודעים ע"כ - אבל מה שכן ניתן לעשות זה אולי אם זה עדיין אפשרי שתספר להוריה אם לא ראו אותו ולא יודעים בדיוק מיהו איך נראה וכו' שתספר שנפרדה ממנו וכו' ותשחק את המשחק לתקופה קצרה.. ולאחר כמה ימים תזמין אותו בתור ידיד שלה משעבר או מעכשיו (לא משנה) אליה הבייתה ותספר להורייך עליו לאט לאט ותכיר אותו להורייך חוץ מהנתון שלו כגרוש+1 ובטוח שלאחר תקופה ממש קצרה אם זה יעבוד כך, שהורייך ידעו ויקבלו זאת ביתר קלות.. וגם אם לא ניתן לעשות זאת (על אף שלפי הבנתי אני לא רואה סיבה שזה בלתי אפשרי) - זה לא סיבה לעזוב ולהיפרד ממנו בגלל זה, אם הם אוהבים מאושרים יחד וליבה שלם עמה, שתלך אם זה עד הסוף ולבסוף ההורים יקבלו את זה בטוח.. והמון שיחות נפש ואף מכתבים להורים יכולים לעזור (ואף אם רק על אחד מן ההורים זה יצליח, מכאן הדרך והלאה כבר פתוחה).. אני מאחל לך ולאחותך מכל הלב שתחזרו להיות משפחה חמה אוהבת ומאוחדת, ושההורים ישלימו אם דבר זה בקרוב ושאחותך תהייה באמת מאושרת לעד... אל תשכחי לעדכן אותנו בסוף במזל טוב באושר, ובאיחוד המשפחתי... "בסולחה"

razefi1

New member
יציאה אם גרוש.

מנסיון גרוש אם ילד זה לא מציאה וגרוש בכלל הוא ואדי לא מציאה כי נשאלת השאלה הכי חשובה למה הוא גרוש .

שיר91

New member
קוראת אותך ומזילה דמעה, מפני

שאני נמצאת בדיוק באותה סיטואציה, רק מהצד השני, ואצלנו ההורים שלו ניצחו! אני גרושה מזה שנים רבות, יש לי שני ילדים, עצמאיים ומקסימים. לפני עשרה חודשים נכנס לחיי בחור רווק, ומהר מאוד הפך לאהבת חיי. נתתי לו והשקעתי בקשר הזה הכל, רציתי כל כך שיצליח לנו, והקשר נמשך כמעט שנה, קשר מדהים, איכותי ומלא באהבה. רק מה? בכל התקופה ההורים שלו, שידעו על הקשר הזה, התנגדו נחרצות ולא הסכימו אפילו להזדמנות להכיר אותי ו/או את ילדיי, וכל הניסיונות שלו לגשר, עלו בתוהו, והוא נכנע! לפני כחודש הגיע אלי הבחור שלי והודיע לי שזהו, אי אפשר להמשיך יותר! אי אפשר לשחות נגד הזרם! והלך לדרכו. והותיר אותי מיואשת, מבולבלת, כואבת ועדיין מאוד אוהבת.

OFERRY

New member
אויש... כמה עצוב לי לשמוע את זה

אין לי מילים שינחמו... אני מחבקת מפה ומקווה שאהבה אמיתית תמצא את דרכה אלייך במהרה...

לפני שקראתי את שאר התגובות...

אכתוב שני דברים: 1. אני לא חושבת שההורים שלך מגיבים כך בגלל פרימיטיביות אלא בגלל דאגה. אחותך בהחלט נכנסת פה לסיפור לא פשוט שרק יסתבך עם השנים. מעבר לעובדה שהגבר (יהיה) גרוש ואצל רוב האנשים זה משאיר איזשהו מטען יש פה גם ילד בתמונה וההתמודדות איתו לא תהיה פשוטה. זה גם משאיר את אימו בתמוה לאורך כל חייהם. בקיצור, לדעתי ההורים שלכם מבינים את גודל המעמסה ולכן הם נגד (ואני מניחה שהם גם חוששים שלאחותך יקרה דבר דומה). 2. אחותך צריכה באיזשהו שלב לעשות ספרציה (פירוד) מההורים בשביל לגדול להיות מבוגר בריא. האם היא תיכננה כל חייה לרצות את ההורים ולפעול על פי הם? אני בכלל לא חושבת שזה התפקיד שלך לגשר, למרות שאני בטוחה שאתה עושה את זה כי המצב המשפחתי קורע אותך מבפנים. זוהי התמודדות של אחותך מולם (בעיקר כיוון שלפי מה שאתה כותב הם אינם מגרשים אותה אלא היא זו שבוחרת בנתק כי אין לה הכוחות להתמודד מולם). אם לא זה עכשיו,יבוא משהו אחר בהמשך בו לא יראו עין בעין. ואם היא לא מתכוונת כל חייה לחיות על פי "החליל" שלהם היא תצטרך ללמוד להתמודד מולם. אני אינני חושבת,כאמור, שאתה צריך להכנס לקלחת הזו ולהסתכן בקילקול היחסים שלך עם מי מהצדדים. במקומך הייתי מחפשת מטפל משפחתי ומתייעצת איתו, הופכת אותו לגורם תמיכה והעצמה לאחותך, בכדי שאתה תוכל לחזור למקום בו היית לפני כן והיא תוכל להתקדם.

למעלה